Hızlı Soru - Cevap

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #16,441
Merhaba, Abiler kardeşler kafama birşey takıldı rotary'de 135mm keçe mi yoksa 160mm keçe mi daha iyi verim verir. Sorum rotary arakat içinde geçerlidir, teşekkürler.
Hare ve finish aşamalarına makineye hakim olmak nispeten daha kolay ancak hem makine hakimiyetiniz yani tecrübeniz hem de çalışacağınız panellerin ne kadar kenar köşe kordonu olduğuna bağlı olarak değişebilir. Acemiyseniz 135'den başlamanız daha iyi olur. Hare isteğe bağlı olarak 160 olabilir ama elinizde 145-150mm taban yoksa boşa almanıza gerek yok 135 keçe ve ped alıp geçin.

Yavuz Kaya

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Herkese merhaba,

Yarın bim'e karcher k2 makine gelecek. Ayda 2 3 defa araba yıkıyorum. Memnun eder mi bu makine? Şebeke suyu yetersiz kalıyor, petrollerde de genelde kuyu suyu var kuyruk vs beklemek gerekebiliyor sadece su ile kiri akıtmak için. 900 TL verilir mi ?
Ben beş aydır kullanıyorum herhangi bir sıkıntı yaşamadım yalnız hortumu çok kısa insanı öldürüyor. O yüzden artı bir de hortum aldım. Şimdiki aklım olsa biraz daha verir k4 falan alırdım

Furkan Topcu

Acemi Detaycı
Üye
İl
Antalya
Hare ve finish aşamalarına makineye hakim olmak nispeten daha kolay ancak hem makine hakimiyetiniz yani tecrübeniz hem de çalışacağınız panellerin ne kadar kenar köşe kordonu olduğuna bağlı olarak değişebilir. Acemiyseniz 135'den başlamanız daha iyi olur. Hare isteğe bağlı olarak 160 olabilir ama elinizde 145-150mm taban yoksa boşa almanıza gerek yok 135 keçe ve ped alıp geçin.
Makineye hakimlik konusunda sıkıntı yok 135 keçe ile iş biraz yavaş olur ama güzel olur mu diye düşünüyorum hare de yeşil sünger 200mm iş görür mü yoksa çok mu g3'e kaçarız

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Makineye hakimlik konusunda sıkıntı yok 135 keçe ile iş biraz yavaş olur ama güzel olur mu diye düşünüyorum hare de yeşil sünger 200mm iş görür mü yoksa çok mu g3'e kaçarız
Araç çok büyük ve paneller genişse çalışılır ama günümüz araçlarında 200mm pedi oturtmak çok zor, yan tutarak çalışmak gerekir. Ben 160mm üstünü tavsiye etmiyorum ama alışkanlık meselesi tabi.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Sadece kopuk atarkenmi onu degistirmem gerekiyor.yoksa hepmi onun takilisi olmasi gerekiyor ilk dega makina ve foam kullancam o yuzden pek bilgim yok
MJJC foam lance hali hazırda 1,25 mm meme ile montajlanmış şekilde gelir., Siz 1,25 mm memeyi söküp, kutunun içinden çıkan 1,1 mm memeyi takıcaksınız ve 1,1 mm “sürekli” takılı olarak kalıcak.!

Ne zaman basıncı daha yüksek olan —> K5 veya daha üst segment HD 5/15C gibi profesyonel bir cihaz alırsınız., o zaman 1,25 mm memeyi takabilirsiniz.

Özetle düşük basınçlı makinelerde 1.1 mm (daha iyi köpük) elde etmek için kullanılıyor.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Herkese merhaba,

Yarın bim'e karcher k2 makine gelecek. Ayda 2 3 defa araba yıkıyorum. Memnun eder mi bu makine? Şebeke suyu yetersiz kalıyor, petrollerde de genelde kuyu suyu var kuyruk vs beklemek gerekebiliyor sadece su ile kiri akıtmak için. 900 TL verilir mi ?
3-4 ay önce 950 tl.ye K3 satılıyordu., şimdi o rakama K2 veriyorlar yazık..,

Petrolde yıkamaktansa, kuyruk bekleme, insanların tuhaf tuhaf bakması, her yıkamada malzemeleri evden arabaya taşıma derdi vs.. uğraşmaktansa K2 ile evin önünde yıkamak petrolde yıkamaktan çok daha iyidir.,

K2 hafta da 1 yıkamayı karşılar ama hanımın aracını da yıkarım, babamın aracını da yıkarım gibi gibi haftada 2-3 araç yıkarım gibi daha fazlasını beklemeyin., cihazın hortumu çok kısa olduğu için makineyi sürekli elde taşımanız gerecektir.,

Mümkünse ve bütçe el veriyorsa K5 gibi bir cihaz bakmanızı öneririm veya en azından K3 olabilir, size daha az yorgunluk ve keyif verecektir.

Erman GÜNGÖR

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
MJJC foam lance hali hazırda 1,25 mm meme ile montajlanmış şekilde gelir., Siz 1,25 mm memeyi söküp, kutunun içinden çıkan 1,1 mm memeyi takıcaksınız ve 1,1 mm “sürekli” takılı olarak kalıcak.!

Ne zaman basıncı daha yüksek olan —> K5 veya daha üst segment HD 5/15C gibi profesyonel bir cihaz alırsınız., o zaman 1,25 mm memeyi takabilirsiniz.

Özetle düşük basınçlı makinelerde 1.1 mm (daha iyi köpük) elde etmek için kullanılıyor.
Cok tesekkur ederim bilgiler icin

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Merhaba, Abiler kardeşler kafama birşey takıldı rotary'de 135mm keçe mi yoksa 160mm keçe mi daha iyi verim verir. Sorum rotary arakat içinde geçerlidir, teşekkürler.
Aracın boya sertliği ve çalışacağınız yüzeye göre siz karar vermelisiniz. Bol çizik bir mercedeste büyük ped ile çalışmak daha fazla zaman alır. P=N/A
Katı basıncı P,
Cismin kütlesi N (uygulanan kuvvet+makine ağırlığı diyebiliriz)
A=Yüzey alanı

Yüzey alanı azalırsa uygulanan basınç ve çizik alma hızı artacaktır.

Furkan Topcu

Acemi Detaycı
Üye
İl
Antalya
Aracın boya sertliği ve çalışacağınız yüzeye göre siz karar vermelisiniz. Bol çizik bir mercedeste büyük ped ile çalışmak daha fazla zaman alır. P=N/A
Katı basıncı P,
Cismin kütlesi N (uygulanan kuvvet+makine ağırlığı diyebiliriz)
A=Yüzey alanı

Yüzey alanı azalırsa uygulanan basınç ve çizik alma hızı artacaktır.
Arakat için hem keçeden kalan çizik hemde bir sonraki adım için ufak parlatma.özelden yazabilir miyim?

ihsanayna

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
kastamonu
Herkese merhaba,

İmkan varsa daha başka marka yada üst model bakılabilir. Hortum kısa makina elde gezdirmek zorunda kalıyorsunuz. Benim ayrıca su deposu delindi su sızdırıyor. K5 model aldım sonunda.

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Hayırlı olsun. Kokuyu bende merak ediyorum. Koklayinca bilgilendirme yaparsaniz memnun olurum.
Koku bi değişik hocam, ne kokusu derseniz gerçekten tarifi yok. Sanırım tek tarifi egzotik. Tam olarak aradığım şey olmasa da ben beğendim. Bir de black frost modeli var onu deneyeceğim bir ara.

Selcuk45

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
İyi akşamlar geçici olarak şehir değiştirmem gerekti Ankarada oto yıkamacı önerebilir misiniz? Teşekkürler

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

howlingsword

Usta Detaycı
Üye
İl
İZMİR
Arkadaşlar merhaba. Koltuk yıkama için fırça önerisinde bulunabilirmisiniz ? Polisaj makinası yada şarjlıya takılabilecek şekilde her türlü öneriye açığım. Keyifli forumlar.