Hızlı Soru - Cevap

Mesut929

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Gaziantep
Öne çıkan konu #16,521
Çok Teşekkür ederim bakacağım bu ürünlere ben genelde en kötü 3 günde bir siliyorum ufakta olsa apc falan baya sıkıntı

Mesut929

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Gaziantep
Merhaba iç temizlik için valet pro apc ismi çok fazla geçiyordu rutin kullanım için uygunmudur? Forumda rutin apc kullanımının uygun olmadığını gördüm bunun için genel olarak sğaı solu temizlemek için rutin kullanımda hangi ürün kullanmalıyım
Newmix ürünleri nasıl acaba bu kullanıma uygun ürünü var mı kullanan hocalarımdan fikir alsam

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Islak çeken makinem var, halı yıkama makinesi. Çok güçlü çekiyor ve duru su da püskürtüyor. En çok makineye güvendiğim için koltukları yıkayacağım zaten. Ama üzmeyecek bir ürün arıyorum. Daha önce koltuk yıkamadığım için fikrim yok. Bir de 2 lt secho pompa var ürün ne kadar koymalıyım?
Arkadaşlar selamlar, uzun zamandır yoğunluktan forumda olamıyordum, konuları ve yeni çıkan ürünleride takip edemedim. Malum yaz geldi ve ailedeki üç araç yaza temiz başlasın diye iç yıkama yapmaya karar verdim, yıkama koltuklar ve taban halısı matkap fırçası ile ve halı yıkama makinesi ile olacak. koltuklar çok ama çok kirli diyebiliriz. Şimdi size bir koltuklar için nokta atışı bir ürün soruyorum? koltukları bir kaç kez durulayıp çekeceğim. Yıkarken dikkat etmem gereken neler var? iki, matkap ucu için fırçam yok kullananlar fırça linki atabilir mi acaba.
Alcantara malzeme fırça ile temizlemeye gelmez., zarar verirsin., Bu kumaş türü bazı durumlarda mikrofiber bez ile bilee çok bastırırsan (alcantara kumaşın) kelleşmesine neden olur.!

hbb41

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Merhaba;
Aracım metalik gece mavisi, 8 ay önce komple düzgün işçilikle boya ve 1 ay önce de komple pasta cila hare giderici ve Nano boya koruma yapıldı. Bundan sonrakş süreçte eldivenle oh nötr şampuan eşliğinde yıkama ve 1000 GSM havlu ile kurulama esnasında oluşabilecek girdap şeklindeki hafif harelenme ve kılcal çizikler önüne geçebilmek, gerekirse çizikleri kaybetmek için araştırma yapıyorum ama net sonuca ulaşamadım. Yıkama sonrası glaze ve ardından wax düşünüyorum ama,tek ürünle çözebilir miyim? Fiyat olarak makul,fakat performans olarak tatmin edici ürün tavsiyelerine ihtiyacım var. Glaze+ wax olarak hangi ikili? Yok eğer tek ürün iş görür ise hangi marka nın hangi ürünü?

ercan_wrc

Acemi Detaycı
Üye
İl
ankara
Arkadaşlar hareleri ve ince çizikleri giderebileceğim uygun fiyatlı hafif bir polisaj makinesi önerisi olan var mı? Kendim bireysel kullanacağım genelde yıkarkende çizmediğim için 3-4 yılda 1 kere pasta yapıyorum sadece ama 3 araç var yani senede 1-2 kere kullanılacak :)

Son düzenleme:

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Merhaba;
Aracım metalik gece mavisi, 8 ay önce komple düzgün işçilikle boya ve 1 ay önce de komple pasta cila hare giderici ve Nano boya koruma yapıldı. Bundan sonrakş süreçte eldivenle oh nötr şampuan eşliğinde yıkama ve 1000 GSM havlu ile kurulama esnasında oluşabilecek girdap şeklindeki hafif harelenme ve kılcal çizikler önüne geçebilmek, gerekirse çizikleri kaybetmek için araştırma yapıyorum ama net sonuca ulaşamadım. Yıkama sonrası glaze ve ardından wax düşünüyorum ama,tek ürünle çözebilir miyim? Fiyat olarak makul,fakat performans olarak tatmin edici ürün tavsiyelerine ihtiyacım var. Glaze+ wax olarak hangi ikili? Yok eğer tek ürün iş görür ise hangi marka nın hangi ürünü?
Mümkün olduğunca dediğiniz gibi çizmeden yıkamak önemli. Ancak tabi oluşuyor, bunları aşındırma yapmadan sadece doldurarak fazla bir şey elde edebileceğinizi sanmıyorum. Tam olarak ne yapıldığını bilmesem de boya korumaysa zaten en fazla 3-6 ay arası gidiyordur. Durumunuz müsaitse bu tarz işlemler için polisaj makineniz olursa ancak o zaman sonuç alabilirsiniz, onun haricinde glaze bile makine ile uygulandığında el ile uygulamaya göre daha iyi sonuçlar veriyor. Hele ki her yıkama sonrası yapmak canından bezdirir.
En güzeli boyanıza yıkamalarda oldukça dikkat edin, korumanız bittikçe de wax yaparsınız. Tabi belli periyotlardan sonra demirtozu ve kil temizliği de yapmanız gerekecek. Ne kadar gözünüze batar bilmiyorum ancak, düzgün yıkanan ve korunan bir araçta uzun yıllar matlaşma olmaz ve çizikler de oluşabilecek minimum seviyede olur. Minimum seviyedeki tek tük çizikler için de normalde polisaj yapmanız gerek ancak boyanızı incelttiğinize değer mi orası sizin kararınız.
Glaze konusunda da polisaj yapılmış araçta çok rahat batmıyorsa ben uğraşmıyorum ama uğraşmak isterseniz en güzeli orbital bir makine edinirseniz çok daha iyi sonuçlar alabilirsiniz. El ile uygulamak isterseniz de yoktan iyi olur tabi.
Glazelerde şuan ne moda bilmiyorum ancak en son en ulaşılabilir ve uygun fiyatlı olarak AB glazeler mevcuttu. Hatta bende Chocolate glaze aldım ancak uygulamak nasip olmadı.
Makine ile fark için de şöyle bir video bırakayım.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Arkadaşlar hareleri ve ince çizikleri giderebileceğim uygun fiyatlı hafif bir polisaj makinesi önerisi olan var mı? Kendim bireysel kullanacağım genelde yıkarkende çizmediğim için 3-4 yılda 1 kere pasta yapıyorum sadece ama 3 araç var yani senede 1-2 kere kullanılacak :)
Abi hep öyle başlıyor, eğer durumun varsa orta veya üst seviye orbital veya rotary bir makine edin. Zaten ikisinden birini aldığında diğerini de bir kaç seneye kesin alacaksın. :smilex:
İlk başlarda şöyle ucuz olsun şöyle böyle işimi görsün diye gezine gezine en son bari kaliteli olsun dedim Dewalt dwp849x aldım, hala bir sorunum yok sadece ağır. Ancak çanak fırça takıp bile kullandım başka işlerde de işinize illaki yarıyor, ucuna şaft takıp ufak tefek yerlerde de kullanabilirsiniz. Mermer, fayans polisajına kadar yolu var geçenlerde granit işi vardı ama gözüm basmadı. :smilex:

ercan_wrc

Acemi Detaycı
Üye
İl
ankara
Abi hep öyle başlıyor, eğer durumun varsa orta veya üst seviye orbital veya rotary bir makine edin. Zaten ikisinden birini aldığında diğerini de bir kaç seneye kesin alacaksın. :smilex:
İlk başlarda şöyle ucuz olsun şöyle böyle işimi görsün diye gezine gezine en son bari kaliteli olsun dedim Dewalt dwp849x aldım, hala bir sorunum yok sadece ağır. Ancak çanak fırça takıp bile kullandım başka işlerde de işinize illaki yarıyor, ucuna şaft takıp ufak tefek yerlerde de kullanabilirsiniz. Mermer, fayans polisajına kadar yolu var geçenlerde granit işi vardı ama gözüm basmadı. :smilex:
Emirhan hocam elimde fii tarihinden kalma bir makine var, ankarada bilirsin bi ara baumax vardı, o kapanırken ucuza almıştım. Lakin ben bu polisaj işini beceremiyorum makineyi sabit tutmakta zorlanıyorum. Sürekli kullanmadığım için mi yoksa benim makine mi böyle, yoksa ped seçimimden mi kaynaklı çözemedim.

Amacım 500-600'e kötü makine almak değil de hakim olabileceğim orta düzey bir makine almak. (Bu işten para kazanmadığım için çok uçuk makine almak yerine kaliteli ped almaya para ayrımak istiyorum.) Açıkcası çok bilgi sahibi de değilim kılcal çizikleri hareleri almak için orbital mi?dual action mı yoksa rotary ile mi devam etmeliyim bilmiyorum. Ama makineye hakim olamamak beni çileden çıkarıyor ve 4-5 araca uygulama yaptım oh süper oldu dediğim işi hiç çıkaramadım :D (menzerna 1000 2500 3800) kullanmama rağmen.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Emirhan hocam elimde fii tarihinden kalma bir makine var, ankarada bilirsin bi ara baumax vardı, o kapanırken ucuza almıştım. Lakin ben bu polisaj işini beceremiyorum makineyi sabit tutmakta zorlanıyorum. Sürekli kullanmadığım için mi yoksa benim makine mi böyle, yoksa ped seçimimden mi kaynaklı çözemedim.

Amacım 500-600'e kötü makine almak değil de hakim olabileceğim orta düzey bir makine almak. (Bu işten para kazanmadığım için çok uçuk makine almak yerine kaliteli ped almaya para ayrımak istiyorum.) Açıkcası çok bilgi sahibi de değilim kılcal çizikleri hareleri almak için orbital mi?dual action mı yoksa rotary ile mi devam etmeliyim bilmiyorum. Ama makineye hakim olamamak beni çileden çıkarıyor ve 4-5 araca uygulama yaptım oh süper oldu dediğim işi hiç çıkaramadım :D (menzerna 1000 2500 3800) kullanmama rağmen.
Makine döndüğü müddetçe umut var :smilex: ama kontrol sorunu varsa bilemiyorum bakmak lazım. Tabla çok genişse ondan kaynaklı olabilir, kıvrımlı yerlerde taban sert geliyor olabilir. Bu arada Menzerna 1000 boyacılar için bildiğim kadarıyla. Ne farkı var bilmesem de dolgu içeriği de olabilir.
125mm esnek taban + ufs veya obey 135mm normal keçe ile bir deneme yapabilir misiniz ? Eğer bu kombinasyonla makine çalışabiliyorsa, orbital makine alırsınız polish ve finish aşamaları veya glaze atarken de orbitali kullanırsınız. Bir de sadece cuttingde mi hakimiyet problemleri var yoksa hare giderici veya finish atarken de var mı ? Çünkü cuttingde gerçekten hakim olmak zor bende bazen tavan gibi yerlerde hakim olmakta güçlük çekiyorum.
Bende aynı durumda olduğum için geçenlerde Shine Mate orbital aldım, şimdi uygulamacı değilim ki 8000 lira verip Rupes alayım, daha iyidir kalitelidir de o kadar kullanmıyoruz sonuçta parasını 10 senede çıkaramayız. :smilex:
Olmazsa bir gün makineyi deneriz, eldeki makinenin bitik olduğuna emin olmadan kesinlikle yeni makine almanı tavsiye etmem abi çünkü, diyelim rotary almaya karar verdin aldın ona aldığın pedleri eskiye bi takarsın ki cayır cayır döner hiç de titremez moralini bozar.

ercan_wrc

Acemi Detaycı
Üye
İl
ankara
elimdeki makine dönüyor mu dönüyor :D Ama dün fırça takıp evdeki koltukları yıkarken tutamacı elimde kaldı :D Belkide dediğin gibi ufs keçe vs deneme yapmak lazım. Elimdeki taban esnek değildi ve yine eskiden kalma befar pedler vardı onlarla yapmıştım uygulamayı. Yani makine bi şekilde söylediğin gibi idare edebilir belki ama maşallah her şöyle bi göz attığımda fiyatları katlıyor :)

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
elimdeki makine dönüyor mu dönüyor :D Ama dün fırça takıp evdeki koltukları yıkarken tutamacı elimde kaldı :D Belkide dediğin gibi ufs keçe vs deneme yapmak lazım. Elimdeki taban esnek değildi ve yine eskiden kalma befar pedler vardı onlarla yapmıştım uygulamayı. Yani makine bi şekilde söylediğin gibi idare edebilir belki ama maşallah her şöyle bi göz attığımda fiyatları katlıyor :)
Şu anlamda diyorum, makine cutting yapabiliyorsa ama çok keyifli değilse direk orbital alırsın hem orbital hemde rotary makineniz olmuş olur. Fiyatlara zaten diyecek söz yok maalesef.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

Yavuz Kaya

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
@ercan_wrc @EmirhanYigiter suan icin F/P ve Kalite olarak Piyasanin en iyi makinasi Stanley Sp137 suan indirim var 700₺ geliyor Bu Paraya İmkansiz Alamazsiniz ihtiyaci olan kacirmasin Ben 2020 yilinda Bauhaus tan 650₺ almistim Guncel fiyati 1000₺ dir.2 yildir makina bende cok guzel begeniyorum Dewalt ve Makita ya gore hafif 600 devirden hizlanmasi da avantajdir.

https://www.hepsiburada.com/stanley...m-p-HBCV00000LT34J?url_src=and-product-detail
Evet Sefa hocam ben de birkaç ay önce 1000 tlye almıştım. Çok güzel fiyat.
Yalnız Ercan Bey'in dediği gibi orbital makinayla çok rahat çalışılıyor, istediğin yere gidiyor hiç zorlamıyor seni ama stanley böyle hep bir sağa sola kaçmaya meyilli, devamlı zaptetmek durumunda kalıyorum. Çok dikkat istiyor çalışmak. Üzerinde gelen tablayı değiştirsek kullanımı daha rahatlar mı yoksa bu makinanın çalışması bu şekil midir

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Evet Sefa hocam ben de birkaç ay önce 1000 tlye almıştım. Çok güzel fiyat.
Yalnız Ercan Bey'in dediği gibi orbital makinayla çok rahat çalışılıyor, istediğin yere gidiyor hiç zorlamıyor seni ama stanley böyle hep bir sağa sola kaçmaya meyilli, devamlı zaptetmek durumunda kalıyorum. Çok dikkat istiyor çalışmak. Üzerinde gelen tablayı değiştirsek kullanımı daha rahatlar mı yoksa bu makinanın çalışması bu şekil midir
Hocam üzerinde gelen tabla cok buyuk ve sert esnek kenarli bir tabanla calismak daha iyi olur.Orbitalle calismak rahattir cok fazla yormaz sizi :)

ercan_wrc

Acemi Detaycı
Üye
İl
ankara

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Vonroc güzel ürün Bireysel Kullanici icin gayet ideal hocam cok buyuk performans beklemeyin ama sizin isinizi gorur ben test amacli kullandim iyiydi 3D ile benzer özellikte.

Bosch icin olumsuz dusunuyorum hocam Matkap in biraz daha gelismis versiyonu :)

Antalyalogy

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Alcantara malzeme fırça ile temizlemeye gelmez., zarar verirsin., Bu kumaş türü bazı durumlarda mikrofiber bez ile bilee çok bastırırsan (alcantara kumaşın) kelleşmesine neden olur.!
Alcantara temizliği ve bakımı için uygulama tavsiyesine ihtiyacım var

MI 8 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ercan_wrc

Acemi Detaycı
Üye
İl
ankara
Vonroc güzel ürün Bireysel Kullanici icin gayet ideal hocam cok buyuk performans beklemeyin ama sizin isinizi gorur ben test amacli kullandim iyiydi 3D ile benzer özellikte.

Bosch icin olumsuz dusunuyorum hocam Matkap in biraz daha gelismis versiyonu :)
Peki hocam sizce Vonroc mu (dual action) yoksa stanley(rotary) mi almalıyım? Bana Vonroc daha mantıklı gibi geliyor ama siz kullanmışsınız sonuçta makineyi :)