Hızlı Soru - Cevap

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #16,901
Daha once kil uygulama ile soru sormustum ve boyali yuzeyler icin soft bir kil almistim. Lakin bunu camlarda da kullanmak yerine , camlarda fiyati daha uygun olan 3m kil kullanilmasinin bir sakincasi olur mu?

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Daha once kil uygulama ile soru sormustum ve boyali yuzeyler icin soft bir kil almistim. Lakin bunu camlarda da kullanmak yerine , camlarda fiyati daha uygun olan 3m kil kullanilmasinin bir sakincasi olur mu?
En kötü gerekliği temizliği yapamaz o kadar, camı çizeceğini hiç sanmıyorum.

shadow3804

Çaylak Detaycı
Üye
İl
manisa
Magi aslında köpük şampuanı ama benzinlikçi tayfadanım ve orada kova ile yıkama yapmak bana işkence geliyor o yüzden Marolex ve Magi ile önce ön yıkama amaçlı köpük yapıyorum duruladıktan sonra bir tur daha aynı şekilde köpük yapıyorum ve yıkama eldiveni ile temaslı yıkamayı gerçekleştiriyorum.
Benzinlikte tek sefer köpük yapacaksak sizce önce su tutmak gerekir değil mi. Direk köpük yapıp eldivenle girişirsek çizebiliriz gibi geldi. Benim iki tur için vaktim olmuyor önce su sonra alta foamla bella foam köpük atıyorum daha sorasında eldivenle girişiyorum. En son da artık su.
Tek tur için başka bir sıralama önerir misiniz.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Benzinlikte tek sefer köpük yapacaksak sizce önce su tutmak gerekir değil mi. Direk köpük yapıp eldivenle girişirsek çizebiliriz gibi geldi. Benim iki tur için vaktim olmuyor önce su sonra alta foamla bella foam köpük atıyorum daha sorasında eldivenle girişiyorum. En son da artık su.
Öncesinde alta ya da benzeri pompa ile köpük yapmak daha iyi, su tutulursa köpük yüzeye yapışıp kiri çözemez.

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar,

Auto Finesse Lather,
Auto Brite Banana Gloss,
Ve Gyeon Bathe

Bu kova şampuanları ph nötr sanırım. Bunların içinde cila var mı acaba? Mevcut korumayı perdeliyor mu acaba?
Çünkü bazılarının açıklamalarında hidrofobik etki, parlaklık ve korumadan bahsediyor.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Selamlar,

Auto Finesse Lather,
Auto Brite Banana Gloss,
Ve Gyeon Bathe

Bu kova şampuanları ph nötr sanırım. Bunların içinde cila var mı acaba? Mevcut korumayı perdeliyor mu acaba?
Çünkü bazılarının açıklamalarında hidrofobik etki, parlaklık ve korumadan bahsediyor.
AB haric digerleri normal sampuan hocam Bathe Seramik İcerikli Lather normal

Normal düz bir Sampuan bakiyorsaniz Flowey EV12-13 olabilir veya Velvet i Tercih Edebilirsiniz Tavsiyemdir :)

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
AB haric digerleri normal sampuan hocam Bathe Seramik İcerikli Lather normal

Normal düz bir Sampuan bakiyorsaniz Flowey EV12-13 olabilir veya Velvet i Tercih Edebilirsiniz Tavsiyemdir :)
Eyvallah hocam.
Velvet az perdeliyormuş hocam
Floweyin kova şampuanını kullanıyorum ve hiç memnun değilim. Kayganlığı ve köpürmesi çok az. 10 litre suya 150 ml koyunca anca iyi oluyor. Onun da maliyeti çok yüksek oluyor.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Eyvallah hocam.
Velvet az perdeliyormuş hocam
Floweyin kova şampuanını kullanıyorum ve hiç memnun değilim. Kayganlığı ve köpürmesi çok az. 10 litre suya 150 ml koyunca anca iyi oluyor. Onun da maliyeti çok yüksek oluyor.
O zaman Nanolex Pure,Carpro Reset i deneyin hocam 2 Kademe daha kaliteli sampuanlardir.:)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Hocam kalitesine ve F/P ürününe göre sıralama yaparsan nasıl sıralardın aşağıdaki kova şampuanlarını?

Shiny Base
AF Lather
Nanolex Pure
Carpro Reset
Base buraya hafif kalir hocam Sleek premium olan güzel nanolex ve carpro yu kullandim guzel af yi kullanmadim malesef

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Base buraya hafif kalir hocam Sleek premium olan güzel nanolex ve carpro yu kullandim guzel af yi kullanmadim malesef
Pure ve Resetin sulandırma oranı aynı. 10 litreye 20 ml ürün. Bu kadar ürün yetiyor mu yeterince kayganlık, temizlik ve köpük için?

Pure ve Resetin birbirine olan bir üstünlüğü var mı yoksa başabaş ürünler mi?

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Pure ve Resetin sulandırma oranı aynı. 10 litreye 20 ml ürün. Bu kadar ürün yetiyor mu yeterince kayganlık, temizlik ve köpük için?

Pure ve Resetin birbirine olan bir üstünlüğü var mı yoksa başabaş ürünler mi?
Benim gözümde reset şampuan olarak en üst seviyede. Keşke zamanında fazla alıp stok yapsaymisim. Sulandırma oranı yeterli üzerinde ne yazıyorsa o kadar kullanılıyor. 1 litrelik ürün standart kullanımda 2 yıl kadar yeterli geldi bana.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Cam için ayrı bir kil almaya gerek yok., 100 gr. bir kil ile çok rahat (aracın tamamına) 3-4 kez uygulama yapılır.,

Kibrit kutusunun (yarısı kadar bir parçası) camlara yetecektir., yeni kil almanıza gerek yoktur.

Emre2303

Acemi Detaycı
Üye
İl
Mersin
Tek sefer köpük yapmak zorundaysanız dediğin sıralamada uygulamak en mantıklısı, başka çare yok zaten. Burada tavsiyem şöyle olur yıkamadan sonra bir hızlı cila kullanarak bir sonraki yıkamada kirlerin daha kolay çıkmasını sağlayarak çizilme miktarını azaltabilirsiniz. Bu sayede ilk tazyikli su tuttuğunuzda kirlerin bayası akacaktır yüzeye tutunamadıkları için.

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Benim gözümde reset şampuan olarak en üst seviyede. Keşke zamanında fazla alıp stok yapsaymisim. Sulandırma oranı yeterli üzerinde ne yazıyorsa o kadar kullanılıyor. 1 litrelik ürün standart kullanımda 2 yıl kadar yeterli geldi bana.
Pure için cevap vereyim:

Yıkama kovasına 30 ml yeterli oluyor (15-19 litre arası su). Kayganlık çok üst seviye oluyor, su az köpürüyor ve duru kalıyor; fakat çok iyi iş yapıyor. Durulaması da çok aşırı kıvamlı olmadığı için çok kolay ve güvenilir oluyor. Kesinlikle 3 4 yıkama sonrası anlıyorsunuz şampuanın iyi olduğunu. İlk kullanımda "ama bu köpürmüyor çok" gibi bir his oluşuyor, fakat köpük az bile olsa su çok kaygan oluyor. Ben alta pompada da denedim 25ml olarak kir çözücülüğünü de beğendim.

İlk kullandığımda "bu mu yaaa bu kadar övülen şampuan su gibi" demiştim. Zamanla bir iki kullanımdan sonra anladım neden Süleyman Abi başta olmak üzere bir çok insanın fav şampuanı olduğunu .

https://www.hepsiburada.com/nanolex-pure-shampoo-750-ml-pm-HBC00000NQJNS

Bu fiyat güncel kurlara göre bence uygun. Bir iki ay içinde çok arayabiliriz bu fiyatı.

Carpro da eminim iyidir, Sefa hocam ile konuşmuştum beğendiğini söylemişti. Bugüne kadar kendisinin herhangi bir üründe beni yanılttığını görmedim. :)

Son düzenleme:

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Pure için cevap vereyim:

Yıkama kovasına 30 ml yeterli oluyor (15-19 litre arası su). Kayganlık çok üst seviye oluyor, su az köpürüyor ve duru kalıyor; fakat çok iyi iş yapıyor. Durulaması da çok aşırı kıvamlı olmadığı için çok kolay ve güvenilir oluyor. Kesinlikle 3 4 yıkama sonrası anlıyorsunuz şampuanın iyi olduğunu. İlk kullanımda "ama bu köpürmüyor çok" gibi bir his oluşuyor, fakat köpük az bile olsa su çok kaygan oluyor. Ben alta pompada da denedim 25ml olarak kir çözücülüğünü de beğendim.

İlk kullandığımda "bu mu yaaa bu kadar övülen şampuan su gibi" demiştim. Zamanla bir iki kullanımdan sonra anladım neden Süleyman Abi başta olmak üzere bir çok insanın fav şampuanı olduğunu .

https://www.hepsiburada.com/nanolex-pure-shampoo-750-ml-pm-HBC00000NQJNS

Bu fiyat güncel kurlara göre bence uygun. Bir iki ay içinde çok arayabiliriz bu fiyatı.

Carpro da eminim iyidir, Sefa hocam ile konuşmuştum beğendiğini söylemişti. Bugüne kadar kendisinin herhangi bir üründe beni yanılttığını görmedim. :)
Doğrudur, reset çok güzel kopuruyor ve kayganlık hissi de çok iyi ilk yıkamadan farkediyorsunuz değer değmez kirler akmaya başlıyor. Az bir miktar bile oldukça kopuruyor. Aynen iki güne bu fiyatları mum değil projektör ile ararız.

ARDA BAB

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Afyon
Önceliklee herkese merhabalar, geçen gün kuşlar sağolsun araca süikast düzenlercesine dışkılarını yapmışlar, bunu görür görmez akşam soluğu petrolde buldum ce citrus wash ile üzerine sprey yapıp bi 4 dk bekledikten sonra su vurdum. (Bu hatayı nasıl yaptım bilemiyorum...) Aracıma fusso 12 uygulamışım ams buna rağmen sabah bir baktım ki kuş pisliklerini olduğu yerdeki vernikte iz oluşmuş. Araçta koruma olması ve yeterli olmasada citrusla biraz bekletmemden dolayı aşırı değil gibi duruyor foto atmaya çalışırım burayada. Bu lekeyi alabilmem için elle uygulanabilecek bir pasta tavsiyesnizi veya ne yapabileceğim halkında görüşlerinizi bekliyorum. Çok rahatsız etti ve üzdü

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Önceliklee herkese merhabalar, geçen gün kuşlar sağolsun araca süikast düzenlercesine dışkılarını yapmışlar, bunu görür görmez akşam soluğu petrolde buldum ce citrus wash ile üzerine sprey yapıp bi 4 dk bekledikten sonra su vurdum. (Bu hatayı nasıl yaptım bilemiyorum...) Aracıma fusso 12 uygulamışım ams buna rağmen sabah bir baktım ki kuş pisliklerini olduğu yerdeki vernikte iz oluşmuş. Araçta koruma olması ve yeterli olmasada citrusla biraz bekletmemden dolayı aşırı değil gibi duruyor foto atmaya çalışırım burayada. Bu lekeyi alabilmem için elle uygulanabilecek bir pasta tavsiyesnizi veya ne yapabileceğim halkında görüşlerinizi bekliyorum. Çok rahatsız etti ve üzdü

Hocam neden citrus pre wash sıkıp sonra su tuttugunuz için pişmanım dediniz? Olmasi gerekeni yapmissiniz bnce. Bgnlerde hava cok sicak oldugu icin ozellikle tavanda 1 -2 saat kus pisligi kalsa bile iz yapabiliyor. Bn bu nedenle mumkun oldugu kadar kontrol edip eger varsa hemen temizlemeye calisiyorum. Buna ragmen 1-2 iz kaldi bu sekilde. Ama sanirim sicak havanin etkisi, zamanla biraz daha azaliyor bu izlerin gorunurligu. Birde nette ararsaniz bulursunuz, sicak bir bez koyup bir miktar bekleyince izlerin kayboldugu soyleniyor. Ben denemedm ama bir deneyin isterseniz