Hızlı Soru - Cevap

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #16,981
Satıcı jant temizleyici ye uygun degil demiş anlamadım
Ben Kwazar'da kullanıyorum daha bir sorun yaşamadım. Şimdi baktım Kwazar'ın da kimyasala dayanıklı foamer versiyonu çıkmış ancak ben eski versiyonda dahi sorun yaşamadım. B33, R1, PW ve güvenli köpüklerle yıllardır kullanıyorum.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
R1'in daha herhangi bir başlığı bozduğunu görmedim, orijinal Canyon başlıklar pek dayanıklı değildir normalde ancak onda da bir sorun olmadı, köpük yapan Meg başlıkta da olmadı. Sulu olarak atılacaksa Veta Secho tip pompalar bile fazlasıyla yeterli olur.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaslar sizlere birsey soracam, konu detay ile ilgili deil ama artik canimi cok sktigi icin sizlere danismak istedim kusura bakmayin lutfen.
benim basim kedilerle belada, aracin altindaki katalitik konventor acikligindan motora girip orda uyuyorlar. Kaput a vursam bile cikmior ancak araba calisinca buyuk kediler patir patir girdikleri yerden kaciyorlar. Ama bgn arabadan sesler gelince bir baktik ki 3 adet yavru kedi var, annesi tasimis ve ancak lifte kaldirip karter muhafazasini sokerek cikarabildik. Kedilerin motora girmesini engelleyecek birsey var midir, portakal kokusu a gelmez dediler sktm brz gelmedi yine geldi, limona gelmez dediler sıktım yine geldi. Servise gittim bu acikligi kapatin diye kapatamayiz hocam buradan hava almasi lazm dediler. Ben isin icinden cikamadm sizin bildiginz bir yontem var midir :(

Moderatör tarafında düzenlendi:

aceloq

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Autoglym ürününü ben beğenmedim, çok zayıf gelmişti.
CarPro CeriGlass - Cam Temizleyici ve Parlatıcı Pasta Seti - 150ml
Camda makine ve rayon ped ile temizlik bile çok ciddi yorucu ve zaman alan bir işlem. El ile ufak kireç lekelerini temizlemekten ötesi çok olası olacağını sanmıyorum.
Autoglym kullandım. Beklentinize göre iş yapan bir ürün. Özellikle makine ile kullanırsanız silecek izlerini yok ediyor. Elle kullanımda da yerleşmiş kireçleri temizliyor. Fakat çizik almaz onu belirteyim. İç mekanda uygulandığında da biraz buğu oluşmasını geciktiriyor diye yazanlar olmuştu, benim bu amaçla bir kullanımım olmadı.

Camın üzerindeki korumayı sökme noktasında bir tecrübem olmadığından sizi yanıltmak istemem. Fakat tekrar cam için ürün alacak olsam:

https://www.amazon.com.tr/dp/B009DH...olid=2ISMHRMYT0DST&psc=1&ref_=lv_ov_lig_dp_it

Gramajına bakmaksızın bu ürün alırdım. Daha önce satın alım yapmasam da yorumlardan anladığım gerçek cam cilası. Firmanın doğrudan seryum oksit satışı da mevcut. Sadece cam ürünü üretiyorlar.

Gramaj konusuna çok takılmayın. Autoglym ürünü yılda bir kez ya kullanıyorum ya kullanmıyorum, çantada duruyor öylece. Çok sık kullanılan ürünler değiller. Soru hızlı ama cevap yavaş oldu, kusura bakmayın. :)
Cevaplar icin tesekkurler.

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Arkadaslar sizlere birsey soracam, konu detay ile ilgili deil ama artik canimi cok sktigi icin sizlere danismak istedim kusura bakmayin lutfen.
benim basim kedilerle belada, aracin altindaki katalitik konventor acikligindan motora girip orda uyuyorlar. Kaput a vursam bile cikmior ancak araba calisinca buyuk kediler patir patir girdikleri yerden kaciyorlar. Ama bgn arabadan sesler gelince bir baktik ki 3 adet yavru kedi var, annesi tasimis ve ancak lifte kaldirip karter muhafazasini sokerek cikarabildik. Kedilerin motora girmesini engelleyecek birsey var midir, portakal kokusu a gelmez dediler sktm brz gelmedi yine geldi, limona gelmez dediler siktim yine geldi. Servise gittim bu acikligi kapatin diye kapatamayiz hocam buradan hava almasi lazm dediler. Ben isin icinden cikamadm sizin bildiginz bir yontem var midir :(
Kediler keskin kokuları sevmezler
Naftalin koyabilirsiniz
Lavanta yağı sürebilirsiniz

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
benim basim kedilerle belada, aracin altindaki katalitik konventor acikligindan motora girip orda uyuyorlar. Kaput a vursam bile cikmior ancak araba calisinca buyuk kediler patir patir girdikleri yerden kaciyorlar. Ama bgn arabadan sesler gelince bir baktik ki 3 adet yavru kedi var, annesi tasimis ve ancak lifte kaldirip karter muhafazasini sokerek cikarabildik. Kedilerin motora girmesini engelleyecek birsey var midir, portakal kokusu a gelmez dediler sktm brz gelmedi yine geldi, limona gelmez dediler sıktım yine geldi. Servise gittim bu acikligi kapatin diye kapatamayiz hocam buradan hava almasi lazm dediler. Ben isin icinden cikamadm sizin bildiginz bir yontem var midir :(
Ben neler yaptım olmadı. Kabukla limonla olmuyor malesef. Arabanın altına doğru göz yaşartıcı sprey sıkın. Yaklaşabilen koku almıyordur.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Kediler keskin kokuları sevmezler
Naftalin koyabilirsiniz
Lavanta yağı sürebilirsiniz
Naftalin insan sagligina da zarar verdigi icin kalorifer ile kokusu iceri gelebilecegi icin koymadm. Lavanta denemedm ama limon, portakal, okaluptus ve bnlarin karisimlarini denedim. Tabi bnlar ucucu yag oldugu icin bir gune kokudan eser kalmio , surekli de sikamiosun :(

Ben neler yaptım olmadı. Kabukla limonla olmuyor malesef. Arabanın altına doğru göz yaşartıcı sprey sıkın. Yaklaşabilen koku almıyordur.
goz yasartici sprey olabilir ama katalitik konvertor aracin ortasinda oraya erismek de zor :( kedilerin girdigi yerin resmini ekliyorum.

Resmen yuva gibi , burayi tel ile kapattirmak istedm ama olmaz diyorlar :(

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Naftalin insan sagligina da zarar verdigi icin kalorifer ile kokusu iceri gelebilecegi icin koymadm. Lavanta denemedm ama limon, portakal, okaluptus ve bnlarin karisimlarini denedim. Tabi bnlar ucucu yag oldugu icin bir gune kokudan eser kalmio , surekli de sikamiosun :(

goz yasartici sprey olabilir ama katalitik konvertor aracin ortasinda oraya erismek de zor :( kedilerin girdigi yerin resmini ekliyorum.

Bu açıklık baya kötüymüş. Bir mendile sıkıp oraya doğru yere atmayı deneseniz? pek yaklaşamıyorlar en azından o gece.

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara

Hocam bu nasıl bir araba. İlk defa böyle birşey gördüm

slash

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Mersin
@Eaglemre ben 2 litre sirkeye 3*4 kutu toz naftalin atıp yarı kapalı garajda aracı çektiğim yerin etrafına döktüm . 2 kutu tablet naftalini de araç etrafında yere bıraktım . pisicikeri de ıslak mamayla güvenli başka bir yere alıştırdım . benimde kaput ve tavana çıkıyorlardı ama 1 aydır pati izi yok :) ... ayrıca naftalin araç içine koku yapar demişsiniz ama bir koku yok araç içinde . araç altına gelen zemine bu işlemi yaparsanız sonuç alırsınız. yoksa Allah korusun daha çok küçükmüş kediler.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@slash ben naftalini kaput altina koymayi dusunmustm o nedenle arac icine kokusu gelir demistim. Ama bgn kucuk fileler icine naftalinler hazirlayip, aracin etrafina birakicam, birde motor uzerini sirkeli su ile silicem. Bir sure bu sekilde yaparsam belki gelmeleri kesilir. Motoru hangi detay urunu ile temizleyelim diye dusunurken sirkeli suyla silicez

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
Sevgili arkadaşlar daha önce bu konu tartisilmisti diye hatırlıyorum. Sohbet konusu olur hem, hem de fikirlerimizi paylasiriz;

Ön yikama (snow foam) evresi kuru araca mi yapilmali yoksa ıslak araca mi?

Izledigim testlerde Forensics Detailing kanali kuru yapıyordu ve daha iyi kirleri aldigini söylüyordu. Sanırım basit açıklaması, köpük yüzeyde uzun süre kalabiliyor. Sebep bu. Fakat bazı baska kanallar ise önce su tutup yüzeyden tozu pisligi alıyor. Bu toz pislik almak için yapılan önden su ike kabasini alma olayı araçta küçük de olsa cizilmelere sebep olmaz mi acaba,çünkü sonuçta yüzeydeki tozun üzerine basınçlı su tutuyoruz. Lubrication dedigimiz kayganlik olayı yüzeyde olmadıgı için de yüzeyi sade su ile cizebiliriz diye düsünüyorum. Vermijl Car Detailing sürekli takipte oldugum bir kanal fakat hep köpük öncesi su tutuyor araca. Sanırım polisaj vb uygulamalar ile sonuçta boya düzeltme yapılabilir mantigi ile ilerliyorlar ve küçük cizikleri önemsiz görüyorlar. Ben dün kuru yüzeye denedim ve köpük daha uzun süre üzerinde kaldı memnun kaldım. Peçete ile test etmedim ama kuru yüzey fikri daha cazip geliyor snow foam için artıları daha çok sanki.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Sevgili arkadaşlar daha önce bu konu tartisilmisti diye hatırlıyorum. Sohbet konusu olur hem, hem de fikirlerimizi paylasiriz;

Izledigim testlerde Forensics Detailing kanali kuru yapıyordu ve daha iyi kirleri aldigini söylüyordu. Sanırım basit açıklaması, köpük yüzeyde uzun süre kalabiliyor. Sebep bu. Fakat bazı baska kanallar ise önce su tutup yüzeyden tozu pisligi alıyor. Bu toz pislik almak için yapılan önden su ike kabasini alma olayı araçta küçük de olsa cizilmelere sebep olmaz mi acaba,çünkü sonuçta yüzeydeki tozun üzerine basınçlı su tutuyoruz. Lubrication dedigimiz kayganlik olayı yüzeyde olmadıgı için de yüzeyi sade su ile cizebiliriz diye düsünüyorum. Vermijl Car Detailing sürekli takipte oldugum bir kanal fakat hep köpük öncesi su tutuyor araca. Sanırım polisaj vb uygulamalar ile sonuçta boya düzeltme yapılabilir mantigi ile ilerliyorlar ve küçük cizikleri önemsiz görüyorlar. Ben dün kuru yüzeye denedim ve köpük daha uzun süre üzerinde kaldı memnun kaldım. Peçete ile test etmedim ama kuru yüzey fikri daha cazip geliyor snow foam için artıları daha çok sanki.
En son izlediğim bir kanalda kuru ve ıslak test yaptı ve ıslak uygulamada camda belirgin olmasa da bir fark oluştu. Ama geri kalan yüzeylerde kuru uygulama daha iyi iş gördü.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul

Otomobilin markası ve modeli nedir? Eski Defender'da bile böyle açıklık hatırlamıyorum, çok fazla açık alan var :(

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul

Aslında cevabı kendiniz çok iyi bir şekilde vermişsiniz. Suyu sadece kaporta sıcaksa kullanıyorum o da makineyi çalıştırmadan duş şeklinde. Her zaman kuru zemine uygulama yapmak daha iyidir.

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Ben kuru uygulama yapıyorum köpük yüzeyde daha iyi tutunuyor araç ıslakken magifoam bile çabuk akıyor yüzeyde kalamayınca kiride sökemiyor sadece araç hafif tozluysa temaslı yıkama yapacaksam tozunu almak için su tutuyorum

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
Aslında cevabı kendiniz çok iyi bir şekilde vermişsiniz. Suyu sadece kaporta sıcaksa kullanıyorum o da makineyi çalıştırmadan duş şeklinde. Her zaman kuru zemine uygulama yapmak daha iyidir.

İstanbulda bu isi profesyonel sekilde yapiyosun hocam takip ediyorum :) bence de kuru mantıklı. Temasli yikama öncesi korumaya pekdokunmayan ama çok güçlü bir sampuan öneriniz varmı acaba snow foam olarak?