Hızlı Soru - Cevap

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öne çıkan konu #17,521
Arkadaşlar köpüklü pompa olarak marolex axel 3000 ya da alta foam 2000 den birini alacağım. İncelemelerde Alta Marolexe göre daha iyi köpük atıyor ama kapasitesi düşük. Ben benzinlikte işlem yapacağım için kapasite önemli. Kompresör olarak elimde xiaomi var. Şu anlık başka kompresör alma durumum yok. Marolexe yetersiz geliyor sanırm pompa. Ayrıca alta 2000 ni 350 tl ye bulabiliyorken marolex 517 tl. Sizce hangisini tercih etmeliyim. 517 tl Marolexe verilir mi. Sadece bir yerde satıldığı için mi(parlatanadamlar) bu kadar yüksek fiyatı?

SM-S908E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Alta Foam i alin bence hocam 2 lt olan işinizi görür.
Alta Foam in Köpük başligi cok iyi Atimi cok guzel digerleri de güzel ama alta kadar degil.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Vonixx Blend Seramik ve Carnabualı Sprey Cila için internette ppf kaplı araçlarda kullanılabilir diyor.

bunu deneyimleyen var mıdır?
renkli folyo kaplı araçta uygulanır mı?
2 tane bitirdim kullandigim araclarda PPF vardi sorun olmuyor.
Renkli Folyo Kaplama Mat ise leke yapabilir ufak bir kenarda deneyin silmek icin geç kalmayin,ama yağli bir ürün olmadigi icin leke birakacaginida pek sanmiyorum hocam.

eminkilic61

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
2 tane bitirdim kullandigim araclarda PPF vardi sorun olmuyor.
Renkli Folyo Kaplama Mat ise leke yapabilir ufak bir kenarda deneyin silmek icin geç kalmayin,ama yağli bir ürün olmadigi icin leke birakacaginida pek sanmiyorum hocam.
sağolun, renkli kısım parlak siyah. sorun yaşamam muhtemelen

ppf'li araçta hidrofobi ve parlaklık veriyor mu ekstradan

ozguradam

Çaylak Detaycı
Üye
İl
bingöl
bulunduğum yerde kışlar sert geçiyor.kar yağmadan aracı yıkamam lazım.koşullar nedeniye benzinlikte yıkama yapacağım.kısa sürede aracı yıkamam lazım.araç çok kirli değil,üzerinde seramik uygulaması var.ön kaput ve yan iki çamurlukta da film var..düşüncem
1-xiaomi ile modifiye edilmiş köpüklü pompa ile auto brite magiform kullanarak ön yıkama yapmak.
2-durulama yaptıktan sonra tekrar köpük yapan pompa ile bu sefer gyeon quartz gyeon q2m bathe nörtr seramik şampuanı ile aracı şampuanlayıp(gyeonu köpük yapan pompa ile kullanmak isteyişimin sebebi araç üstüne daha hızlı uygulamak) 4 eldiven ile hızlıca temizlemek.
3-son durulamayı yaptıktan sonra purester dublex kurulama bezi ile kurutmak

hızlı bir işlem için başka önerisi olan var mı?kova işine şimdilik girmek istemiyorum.yaz aylarında daha detaylı temizlik yapmayı düşünüyorum.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Sahler marka paspas kullanan var mi , kalınlığı nasıl acaba. Bu markayı önerir misiniz
Gözü kapali alabilirsin Malzeme Kalitesi çok iyi VW Caddy e aldim simdi Astra J ye de alacagim :)

Rizzline göre biraz sert katlanma,bükülme ve koku yapmiyor.

eminkilic61

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Konusu geçmişken bagaj için halı bagaj havuzu almıştım arabayı ilk aldığımda. 3 yıl oldu koku yapması vs. gibi şikayetlerim olmadı. Ondan da çok memnun kaldım. Görüntü olarak da diğer plastik bagaj havuzlarına göre hoşuma gitmişti. Bunu da öneririm.
evet bu firmanın halı bagaj havuzları baya başarılı

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
rizline, Llocker vs gibi markalardan sonra şuan ki aracıma sahler aldım, malzeme kalitesi güzel, patentli arka şaft üstü bağlantısı var, açıkcası ben bu patentli bağlantı kısmını beğenmedim, bağlantı yerleri hemen açıyor kendini, en son japonla yapıştıracam, bir cinnete bakıyor :D

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
rizline, Llocker vs gibi markalardan sonra şuan ki aracıma sahler aldım, malzeme kalitesi güzel, patentli arka şaft üstü bağlantısı var, açıkcası ben bu patentli bağlantı kısmını beğenmedim, bağlantı yerleri hemen açıyor kendini, en son japonla yapıştıracam, bir cinnete bakıyor :D
Actigi gibi takmasi da zor,takma yeri yatay vida yeri dikey :terlisırıtan:

eminkilic61

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Actigi gibi takmasi da zor,takma yeri yatay vida yeri dikey :terlisırıtan:
şaft üstünü bağlamadan attım direkt oraya :D

ozguradam

Çaylak Detaycı
Üye
İl
bingöl
araç yıkama için alta foam 7000 aldım..yıkamayı şu an için sadece benzinlikte yapabileceğim.ayrıca kış olması ve yıkama sırasındaki kişileri çok rahatsız etmemek için hızlı bir yıkama yapmam lazım.bu yüzden amacım ön yıkamayı(auto brite magifoam) basınçlı pompa ile yaptıktan sonra temaslı yıkamayı da pompa ile yapmak istiyorum.normalde temaslı yıkama için gyeon q2m bathe almıştım.ama anladığım kadarıyla köpük yapmıyor bu şampuan.köpük yapmasa bile kullanılabilir mi?bunun yerine temaslı yıkama için alta foam 7000 ile kullanabileceğim bir şampuan var mı önerebileceğiniz(araçta seramik kaplama var)?

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
araç yıkama için alta foam 7000 aldım..yıkamayı şu an için sadece benzinlikte yapabileceğim.ayrıca kış olması ve yıkama sırasındaki kişileri çok rahatsız etmemek için hızlı bir yıkama yapmam lazım.bu yüzden amacım ön yıkamayı(auto brite magifoam) basınçlı pompa ile yaptıktan sonra temaslı yıkamayı da pompa ile yapmak istiyorum.normalde temaslı yıkama için gyeon q2m bathe almıştım.ama anladığım kadarıyla köpük yapmıyor bu şampuan.köpük yapmasa bile kullanılabilir mi?bunun yerine temaslı yıkama için alta foam 7000 ile kullanabileceğim bir şampuan var mı önerebileceğiniz(araçta seramik kaplama var)?
Hocam eğer tek pompa ise bu sistem sizi daha fazla uğraştırmaz mı? Önce magi foam sonrada temaslı yıkama şampuanını aynı pompaya hazırlamak benzinlik ortamında biraz zahmetli ve yorucu olabilir:gulumsemex: Zaman açısından düşündüğünüzde de biraz daha fazla sürebilir. Ben tek kova ve çoklu eldivenin benzinlik yıkamasının en hızlı ve en güvenli çözümü olduğunu düşünüyorum:gulumsemex:Gitmeden ön yıkama için pompayı hazırlamanız ve bir tane herhangi bir kova bulundurmanız yeterli olur. Zaten yıkama sonrası ıslak ürünleri vs koymak yada ürün taşıma amaçlı bir kovanız var olabilir yoksada milyonculardan basit bir kova da edinebilirsiniz:gulumsemex:
Ön yıkama şampuanının kiri indirmesini beklerkende kovaya su ve şampuan eklemek pompayı boşaltıp hazırlamak araç üzerine sıkmaktan daha hızlı olur düşüncesindeyim:gulumsemex: Bu şekilde kullandığınızda da elinizdeki şampuan fazlasıyla işinizi görecektir.
Şampuan olarakta Bahte ise köpürmesinde bir sorun yok fena köpürmez kovada rahatlıkla kullanabilirsiz ama pompada tavsiye etmem. Eğer Bahte Plus ise o biraz daha az köpürür kovada, pompada ve hatta eldiven üstüne damlatarak rahat bir şekilde kullanabilirsiniz çok fazla köpürmemesi bir sıkıntı yaratmaz kayganlık ve temizliği gayet başarılı bir şampuandır:gulumsemex: