Hızlı Soru - Cevap

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #17,501
iyi dilekleriniz için teşekkürler. alta foam 2000 normal kullanıcı için yeterli midir? benim tabancalı ürünler derken internette hazne aparatı ve tabancanın ayrı ayrı satıldığını gördüğüm için öyle yazmıştım.bu arada aracı 55 kmde iken aldım.ikinci el ama sıfır gibi.araca serviste ön kaput ve iki ön çamurluğa koruma filmi yapılmış.ayrıca seramik uygulama yapılmış.seramik uygulama yapılmış araçlar için farklı şampuan kullanmak gerekiyor mu?
Hangi üründen bahsettiğinizi fotoğraflı olarak belirtebilirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.
Eğer makineniz yoksa ve benzinlikte vs. köpük atmak için kullanabileceğiniz bir ürün. Normalde lokal alanlarda çalışmak için daha uygun ancak ülkemiz şartları malum olduğundan tüm aracı köpüklemek için de kullanılıyor. Pompalamak biraz yorucu olsa da neticede günde 10 araba yıkamıyoruz. İsteğe bağlı olarak pompa modifiye edilerek pompalamak yerine şarjlı lastik şişirme pompaları ile de kullanılabilir ancak tercih meselesidir. Eğer elinizde yıkama makineniz var ise foam lance aparatı almanız yeterlidir.
Normalde seramik kaplamalı araçlarda cilalı şampuanlar kullanılmaz ki seramiğin kendi hidrofobisini maskelemesin. Genelde cilasız veya seramik içerikli şampuanlar ile kullanılması tavsiye edilir. Ancak bayilerin bir standardı yok, bayiler fiyat endeksli çalıştıkları için kalite arka planda kalıyor. Ne kalitede bir seramik yapıldı ki 55.000 km olmuş bol bol yıkamacılarda kostikli köpük ile yıkanmıştır, açıkçası araçta seramik kaldığını pek sanmıyorum. Kaldıysa bile en azından hidrofobisi kalmamıştır.

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
iyi dilekleriniz için teşekkürler. alta foam 2000 normal kullanıcı için yeterli midir? benim tabancalı ürünler derken internette hazne aparatı ve tabancanın ayrı ayrı satıldığını gördüğüm için öyle yazmıştım.bu arada aracı 55 kmde iken aldım.ikinci el ama sıfır gibi.araca serviste ön kaput ve iki ön çamurluğa koruma filmi yapılmış.ayrıca seramik uygulama yapılmış.seramik uygulama yapılmış araçlar için farklı şampuan kullanmak gerekiyor mu?
@EmirhanYigiter ağabeye ek olarak ben de bir şey eklemek istedim. Bayii’de yapılan şeffaf koruma filmleri çoğunlukla berbat kalitede pvc naylon filmler oluyor. Şu an nasıl görünüyorlar bilmiyorum ama uzun vadede boyanıza zarar verebilir. Eğer ki imkanınız varsa o filmleri söküp yerine kaliteli bir film tercih edebilirsiniz. Bu arada kalitesiz bir filmdense filmsiz olması daha iyi olacaktır onu da belirteyim şahsi fikrim :)

OY53

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul
Merhabalar, 3-4 senedir koc chemie pw kullanıyorum benzeri farklı bir ürüne geçmek istiyorum, flowey ev11 gözüme çarptı.Aynı ürünler mi bilenler veya kullananlardan yorum alabilir miyim

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Merhabalar, 3-4 senedir koc chemie pw kullanıyorum benzeri farklı bir ürüne geçmek istiyorum, flowey ev11 gözüme çarptı.Aynı ürünler mi bilenler veya kullananlardan yorum alabilir miyim
Flowey x50 benzeri bir üründür. :) Kokusu baya güzel kullanırken bi yudum içmek isteyebilirsiniz :D

ozguradam

Çaylak Detaycı
Üye
İl
bingöl
Hangi üründen bahsettiğinizi fotoğraflı olarak belirtebilirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.
Eğer makineniz yoksa ve benzinlikte vs. köpük atmak için kullanabileceğiniz bir ürün. Normalde lokal alanlarda çalışmak için daha uygun ancak ülkemiz şartları malum olduğundan tüm aracı köpüklemek için de kullanılıyor. Pompalamak biraz yorucu olsa da neticede günde 10 araba yıkamıyoruz. İsteğe bağlı olarak pompa modifiye edilerek pompalamak yerine şarjlı lastik şişirme pompaları ile de kullanılabilir ancak tercih meselesidir. Eğer elinizde yıkama makineniz var ise foam lance aparatı almanız yeterlidir.
Normalde seramik kaplamalı araçlarda cilalı şampuanlar kullanılmaz ki seramiğin kendi hidrofobisini maskelemesin. Genelde cilasız veya seramik içerikli şampuanlar ile kullanılması tavsiye edilir. Ancak bayilerin bir standardı yok, bayiler fiyat endeksli çalıştıkları için kalite arka planda kalıyor. Ne kalitede bir seramik yapıldı ki 55.000 km olmuş bol bol yıkamacılarda kostikli köpük ile yıkanmıştır, açıkçası araçta seramik kaldığını pek sanmıyorum. Kaldıysa bile en azından hidrofobisi kalmamıştır.
Evet makinem yok. Sanırım bahsettiğim aparatlar basınçlı yıkama makineleri içinmiş. Elimde xiaominin lastik şişirme aleti var. Bunu bağlama imkanımız var mı? Bu arada araç 55000 değil 55 kmde. Araç ocakta alınmış, kullanılmamış. Satmak için alınmış. 1 sene önce audi bayisi Williams diye bir yerde yapmış uygulamaları. Garanti belgesinde öyle yazıyor.

SM-S908E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Evet makinem yok. Sanırım bahsettiğim aparatlar basınçlı yıkama makineleri içinmiş. Elimde xiaominin lastik şişirme aleti var. Bunu bağlama imkanımız var mı? Bu arada araç 55000 değil 55 kmde. Araç ocakta alınmış, kullanılmamış. Satmak için alınmış. 1 sene önce audi bayisi Williams diye bir yerde yapmış uygulamaları. Garanti belgesinde öyle yazıyor.

Gövdenin üst kısmından delik açarak sibop takıyorsunuz ve elinizdeki şarjlı kompresör ile içine hava basarak kullanabiliyorsunuz. Evet elinizdeki cihaz uygundur, forumda gezinerek bol bol bilgiye ulaşabilirsiniz.
Kusura bakmayın uykuluydum biraz kmyi yanlış okumuşum. :smilex:
O zaman iç piano black kısımlara kesinlikle ppf tavsiye ederim. Yapacak bir uygulama merkezi bulursanız hemen yaptırmanızı tavsiye ederim. Özellikle de akıl ve ruh sağlığınız için, :smilex: yoksa o kadar dikkat ettik yine nasıl çizildi diye sinir eder durur.

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu

Pompa için alta veya marolex modifiye videoları ve konuları var, ordan daha detaylı ve adım adım nasıl olacağı hakkında bilgi alabilirsiniz. Bunun dışında ilk sorunuzda öneri olarak floweyin şampuanlarını ön yıkamada f/p olarak öneririm. Özellikle ev13-b33 ve 2.4. EV13 normalde daha yazlık yada baharlık şampuan fakat ben kışın 20 ml ev13,20 ml b33 ve 1.8 lt su koyup karışım yapıp bununla ön yıkama yapıyorum. Çoğu zaman yeterli geliyor .2.4 ise direk kendisi temizlik olarak iyidir.

Cam bezi olarak waffle yada carbon bez alabilirsiniz. Çoğu kişi carbon bezleri tercih etsede bana göre wafle bezler daha iyi, bu iki bezde camda hav bırakmaz.
İç bezi olarak ayak eşikleri , koltuklar , pedallar için bim bezi dediğimiz genel temizlik bezi yeterli iken torpido veya göğüs için gentleman , ve iki tarafı da uzun tüylü cila bezleri iyidir. Özellikle piano black kısımlar ise

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@eynipa ya katılıyorum, güzel seçenek olur, pw nun olumsuz yönleri Polytop'ta yok, fiyat olarakta daha avantajlı.

ozguradam

Çaylak Detaycı
Üye
İl
bingöl
Arkadaşlar köpüklü pompa olarak marolex axel 3000 ya da alta foam 2000 den birini alacağım. İncelemelerde Alta Marolexe göre daha iyi köpük atıyor ama kapasitesi düşük. Ben benzinlikte işlem yapacağım için kapasite önemli. Kompresör olarak elimde xiaomi var. Şu anlık başka kompresör alma durumum yok. Marolexe yetersiz geliyor sanırm pompa. Ayrıca alta 2000 ni 350 tl ye bulabiliyorken marolex 517 tl. Sizce hangisini tercih etmeliyim. 517 tl Marolexe verilir mi. Sadece bir yerde satıldığı için mi(parlatanadamlar) bu kadar yüksek fiyatı?

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Pendiğe yakınsan yada ugrarsan denemelik 1 şişe yaparım sana.
Senden alıntı ile gidiyorum hocam :D @OY53 aynı şekilde, Avrupa yakasında isen Bayrampaşa/Eyüp civarındayım, bende denemen için verebilirim ürün
Ayrıca youtube kanalımda ürünün incelemesi bolca var ordanda bakabilirsiniz.

eminkilic61

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Vonixx Blend Seramik ve Carnabualı Sprey Cila için internette ppf kaplı araçlarda kullanılabilir diyor.

bunu deneyimleyen var mıdır?
renkli folyo kaplı araçta uygulanır mı?