Hızlı Soru - Cevap

Firefighters

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #18,301
100Ml karışımdan bahsediyorum hocam. 100 Ml yeterli gelir hatta fazla gelir düşünmüştüm bende :)
Ben devamlı kullaniyorum maximus . Her yıkama da 500-600ml karışım yapiyorum aracın hertarafi camlar jantlar vs dahil dönüyorum cok begendigim bi ürün kokusu hoş. Digerleri gibi leke yapma derdi yasatmadı hiç :gulumsemex:

Ahmet korkmaz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kahramanmaras
araca daha once polisaj yaptırdım ama bu sefer seramik dahil baştan kendim yapmak istiyorum sırasıyla şu şekilde
1 demir tozu
2 kil hamuru
3 rupes uhs easy gloss keçe ile rotary makina
4 tac system refinish 2
5 tac system refinish 3
ardından ipa ile temizleyip seramik atacagım
aklıma takılan konu rupes uhs pasta daha almadım ürünleri ama rupes elimde 3 kutu var rupesi hangi aşamada kullanabilirim veya bunların yerine önerebileceginiz pasta cesitleri olursa cok sevinirim
aracım boyasız bu arada o yuzden rahatım ki mb nin boyası kalındır

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
araca daha once polisaj yaptırdım ama bu sefer seramik dahil baştan kendim yapmak istiyorum sırasıyla şu şekilde
1 demir tozu
2 kil hamuru
3 rupes uhs easy gloss keçe ile rotary makina
4 tac system refinish 2
5 tac system refinish 3
ardından ipa ile temizleyip seramik atacagım
aklıma takılan konu rupes uhs pasta daha almadım ürünleri ama rupes elimde 3 kutu var rupesi hangi aşamada kullanabilirim veya bunların yerine önerebileceginiz pasta cesitleri olursa cok sevinirim
aracım boyasız bu arada o yuzden rahatım ki mb nin boyası kalındır
Rupes in Hangi Pastasi var

Tac System in Refinish 1 olani alip set halinde uygulamaniz daha iyi olur.

Tavsiye edebilicegim kalin pastalar

3D Aca 500
Meg 101
Koch H9,02
Dk Chemie 202

Suan Aktif Olarak kullandigim ürünler daha öncesinde de zaten test etmedigim kullanmadigim pasta kalmadi F/P agirlik calisiyorum.

palemdar

Acemi Detaycı
Üye
İl
ist
shiny garage interior cleaner seyreltme oranı nedir acaba kullanan var mı? nette bulamadım, yoksa direkt mi kullanılıyor :)

Ahmet korkmaz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kahramanmaras
Rupes in Hangi Pastasi var

Tac System in Refinish 1 olani alip set halinde uygulamaniz daha iyi olur.

Tavsiye edebilicegim kalin pastalar

3D Aca 500
Meg 101
Koch H9,02
Dk Chemie 202

Suan Aktif Olarak kullandigim ürünler daha öncesinde de zaten test etmedigim kullanmadigim pasta kalmadi F/P agirlik calisiyorum.

Rupes i bu araçta kullanmaktan vazgectim
Baştan refinish 1 2 3 veya siz ne önerirseniz

ibrahimd

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
@PtonHo Cam Temizligi için;

- Camlarinizi Kil Uygulamasi ile Temizleyin ve durulayin.(Kil orta sertlikte olabilir Markasi bilindik birsey olursa daha iyi olur)

-Guzel Bir Cam Temizleyici Temin edinin tavsiye olarak Meguiars Perfect Clarity,Tac System Window Cleaner,Carpro Clafry,Goof Stuff Glass Cleaner,3D 50 To 1,K2 Nuta Köpük versiyon bunlar Aktif olarak kullandiğim ürünler Tavsiye ederim.

-Cam Bezi Olarak Carbon Cam Bezi,Klin Glass Shine,Gyeon Waffle Dryer,Meguiars Water Magnet gibi bezleri tavsiye ederim.

-Cam Su İtici Uygulamasi/Korumasi - Nasiol,Meguiars,Wetproof vs. Ürünleri temin edebilirsiniz.

Kil Uygulamasindan sonra ve bu tavsiye edilen ürünlerden sonra sorununuz ortadan kalkacaktir.
Üstadım tavsiyeniz üzere 2 cam silme bezine baktım da şu ikisi arasında kaldım hangisini almalıyım?
1- Gyeon Waffle Dryer Kurulama Bezi 40*60cm

2- https://www.hepsiburada.com/klin-gl...6?magaza=MTS+Kimya&url_src=and-product-detail

Birde cam temizliyici olarak flowey s3 yeterli olur mu?

Son düzenleme:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Üstadım tavsiyeniz üzere 2 cam silme bezine baktım da şu ikisi arasında kaldım hangisini almalıyım?
1- Gyeon Waffle Dryer Kurulama Bezi 40*60cm

2- https://www.hepsiburada.com/klin-gl...6?magaza=MTS+Kimya&url_src=and-product-detail

Birde cam temizliyici olarak flowey s3 yeterli olur mu?
Hocam selamlar

Klin Glass Shine yi 1 kez kullandim güzel di Forumda bir arkadasimiz çok istedi kiramadim ona verdim uzun sureli test edemedim ama Gyeon u uzun zamandır kullaniyorum yedekte bile var yani Gyeon u alacaksaniz mikrofiber deterjani da almanizi tavsiye ederim Waffle Bezler çabuk sertlesiyor çünkü.

S3 Yeterli olur hocam.

ibrahimd

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Hocam selamlar

Klin Glass Shine yi 1 kez kullandim güzel di Forumda bir arkadasimiz çok istedi kiramadim ona verdim uzun sureli test edemedim ama Gyeon u uzun zamandır kullaniyorum yedekte bile var yani Gyeon u alacaksaniz mikrofiber deterjani da almanizi tavsiye ederim Waffle Bezler çabuk sertlesiyor çünkü.

S3 Yeterli olur hocam.
Çok bilmiyorum da Mikrofiber deterjan tam olarak nedir diğer aldığımız mikrofiberli havlularda falanda bunu kullanmak şart mı acaba? Birde SmartBee'nin mikrofiber deterjanı varmış onu mu tavsiye edersiniz?

Son düzenleme:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Çok bilmiyorum da Mikrofiber deterjan tam olarak nedir diğer aldığımız mikrofiberli havlularda falanda bunu kullanmak şart mı acaba? Birde SmartBee'nin mikrofiber deterjanı varmış onu mu tavsiye edersiniz?
Good Stuff Mikrofiber Yıkama Şampuanı 500ml.

Ben bunu ve Valet Pro yu kullandim Smart bee henuz test etmedim hocam.

Tüm mikrofiber ürünlerde kullanmaniz iyi olur ürünlerinizin ömrünü uzatmak.açisindan.

ibrahimd

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Bu bildiğim çamaşır makinesinde yıkarken bundan koyucaz doğru muyum ne sıklıkla yıkıyorsunuz acaba?
Evet Camasir Makinasinin deterjan bolumune sadece bunu koyuyoruz baska herhangi yumusatici vs koymuyoruz.

Kirlenme durumuna gore kullanabilirsiniz tamamen size bagli 2 veya 3 yikamada bir kullanadabilirsiniz.

ibrahimd

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Evet Camasir Makinasinin deterjan bolumune sadece bunu koyuyoruz baska herhangi yumusatici vs koymuyoruz.

Kirlenme durumuna gore kullanabilirsiniz tamamen size bagli 2 veya 3 yikamada bir kullanadabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim smartbee yerine attığınız ürünlerden birini alicgaimda hangisini tavsiye edersiniz. Birde attığınız ürünü alayım dedim 500 ml 125₺ orijinal sanırım 5 lt bölünmüş 1 lt 156₺ onu almak daha mantiklıdır değil mi?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Çok teşekkür ederim smartbee yerine attığınız ürünlerden birini alicgaimda hangisini tavsiye edersiniz. Birde attığınız ürünü alayım dedim 500 ml 125₺ orijinal sanırım 5 lt bölünmüş 1 lt 156₺ onu almak daha mantiklıdır değil mi?
Evet 1 litre almak daha mantiklidir ben marka olarak belirttim sadece Good Stuff alabilirsiniz gayet iyidir.

ibrahimd

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Evet 1 litre almak daha mantiklidir ben marka olarak belirttim sadece Good Stuff alabilirsiniz gayet iyidir.
Cam Temizleme ve Bez temizleme tarafında tamamım sanırım.

Lastik Fırçası olarak şunu almayı düşünüyorum : ParlatanAdamlar Kısa Saplı Lastik ve Jant Temizleme Fırçası – 22,5cm*7.5cm – Kıl Boyu: 5.5cm
Bunun yerine onerebileceginiz bir ürün var mıdır? Yoksa bu iyi midir?

Birde bunu aldım BELLA CAR CARE Oto Jant Ve Lastik Yıkama Fırçası Oto Araç Ve Araba Jant Fırcası Fiyatı, Yorumları - Trendyol iyi midir kötü müdür bilmiyorum ama