Hızlı Soru - Cevap

Detayadam

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa

Foruma biraz spoiler olsun detaydeposunun yeni kurulama havluları ve cila bezleri inanılmaz kaliteli ve fiyatı aşırı uygun bu zamana kadar detay dünyasında böyle fiyat perfonmans havlular görmemiştim diyebilirim. Zamanı geldiğinde @DetayDeposu duyuru yapacaktır. Havlu, bez ihtiyacı olan varsa biraz beklemesi daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.
Bunlar dami Koreli Markası Nedir Ne zaman açıklanacak acaba

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
merhabalar jant temizleyici, iç temizleyici ve şampuanım bitti yeni f/p ürünler denemek istiyorum ne önerirsiniz ?
Jant için bir üründense apc öneririm. Green star 1/10 oranda kullanıyorum güzel temizliyor hem jant hem lastik davlumbazda kullanabilirsiniz
İçerisi için ben koch chemie pol star kullanıyorum soft güzel temizlik yapıyor
Şampuan için auto brite velvet olabilir, koch chemie gsf olabilir

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
Araca agresif bir sampuan sonrası meguiars prep ile giristim yüzeye tabi kil ve demirtozu da yaptım. (Yüzey seffaf ppf kapli)

Gyeon Wax kullandim denemek için. 30dk kürlesme sonrası sildim ama begenmedim hidrofobisi yuh artık cinsinden degil. Parlaklik eh iste. Dayanim da pek hosuma gitmedi. Polisaj ile daha iyi olabilir tabi.

Wax üzerine waxi sökmeden parlaklik ve o hidrofobiyi destekleyici ceramic boost gibi topper diye anilan ürünlerden lazım. Tavsiyeye acigim :) teşekkür ediyorum

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Araca agresif bir sampuan sonrası meguiars prep ile giristim yüzeye tabi kil ve demirtozu da yaptım. (Yüzey seffaf ppf kapli)

Gyeon Wax kullandim denemek için. 30dk kürlesme sonrası sildim ama begenmedim hidrofobisi yuh artık cinsinden degil. Parlaklik eh iste. Dayanim da pek hosuma gitmedi. Polisaj ile daha iyi olabilir tabi.

Wax üzerine waxi sökmeden parlaklik ve o hidrofobiyi destekleyici ceramic boost gibi topper diye anilan ürünlerden lazım. Tavsiyeye acigim :) teşekkür ediyorum
Tavsiye için değil de merak ettiğim bir uygulama yaptığınız için yazdım. ppf kaplı araca kil temizliği ve katı wax ihtiyacı var mı diye düşünürdüm hep. bi gün ppf kaplama yapsam demirtozu ve hızlı cilalardan yürürüm diyordum ama katı wax kullanan birini görmek hoşuma gitti. Gyeon wax tecrübeniz için de teşekkürler :) kil temizliği sonrasında ppf yüzeyinde çizikler oluştu mu?

aykutclyn

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul

Meguiars ile yaptığım konuşmada, PPF kaplı yüzeylerde prep kullanılmasını önermiyorlardı bilginiz olsun.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

Carnauba Wax in neyini destekleyeceksin ki kardesim zaten istedigin sonucu alamamisin önerecegim Top Coat tarzi ürü ler Alttaki Wax i direk perdeler ekstra çok bisey farkettirmez.Sen Gyeon u boşver Pinnacle ile devam et :terlisırıtan:

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
Meguiars ile yaptığım konuşmada, PPF kaplı yüzeylerde prep kullanılmasını önermiyorlardı bilginiz olsun.

Ppf yüzeyi sonuçta wax öncesi alkolle silinmesi gerekiyor diye biliyorum. Veya ppf ceramic kaplamalar var, onlarda da ön hazırlık var. Meguiars özelinde bi durum olabilir mi acaba

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
Tavsiye için değil de merak ettiğim bir uygulama yaptığınız için yazdım. ppf kaplı araca kil temizliği ve katı wax ihtiyacı var mı diye düşünürdüm hep. bi gün ppf kaplama yapsam demirtozu ve hızlı cilalardan yürürüm diyordum ama katı wax kullanan birini görmek hoşuma gitti. Gyeon wax tecrübeniz için de teşekkürler :) kil temizliği sonrasında ppf yüzeyinde çizikler oluştu mu?

Yüzeye özel bir ısık ile bakmam gerekiyor ancak öyle anlasilir, mevcut ciziklerin disinda yeni birsey olmadı. Kil eldiveni + Dk Chemie Ferroff + ürünü kil kaydirici hem de demir tozu olarak kullanıyorum. Tek üründe 2 is yapıyor yani

aykutclyn

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
Ppf yüzeyi sonuçta wax öncesi alkolle silinmesi gerekiyor diye biliyorum. Veya ppf ceramic kaplamalar var, onlarda da ön hazırlık var. Meguiars özelinde bi durum olabilir mi acaba
Aşağıdaki şekilde cevap vermişlerdi

"We do not recommend to use the Hybrid Ceramic Pre Wax Prep on ppf.

The Ceramic prep will compromise uv protection properties of the ppf."

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Herkese merhaba,
Havluları, bezleri ve eldivenlerinizi yıkarken deterjan olarak ne kullanıyorsunuz? Mikrofiber deterjanı olarak satılan ürünlere gerek var mı etkisi var mı böyle ürünlerin?

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Herkese merhaba,
Havluları, bezleri ve eldivenlerinizi yıkarken deterjan olarak ne kullanıyorsunuz? Mikrofiber deterjanı olarak satılan ürünlere gerek var mı etkisi var mı böyle ürünlerin?
Ben perwoll kullanıyorum ekstra beyaz sirke katıyorum, yumuşatıcı bölmesine de beyaz sirke koyuyorum