Öncesinde baştaki fotoğraf hariç net bir fotoğraf yok. En net burada belli oluyor. Ama iki yerde de 1 Liradan daha büyük bir boyutta yıpranma vardı. Sonrası fotoğraflarını birde gündüz gözüyle atarım.
Arkadaşlar selamlar. Sizlere bir sorum olacak; aracı korumaya almadan önce cilasız şampuan, kil eldiveni, yüzey temizleyici ile gerekli hazırlığımı yapıyorum. Wax veya sealant uygulaması sonrasında aynı videolardaki gibi güzel sonuç alıyorum ancak ne zamanki aracı yıkayayım, etki radikal şekilde düşüyor. Halbuki videolarda on yıkama testi vs. yapılan durumlarda bile ürünler halen güzel performans veriyor. Sorum şu; videolarda tek bir panele şampuan sürüp hemen duruluyorlar. Ben ise aracı yıkarken komple şampuanlayıp sonra duruluyorum. Hadi olsun 10 dakika ama yine de acaba şampuanların yüzeyde kaldığı süre performansı çok mu etkiliyor?
Arkadaşlar selamlar. Sizlere bir sorum olacak; aracı korumaya almadan önce cilasız şampuan, kil eldiveni, yüzey temizleyici ile gerekli hazırlığımı yapıyorum. Wax veya sealant uygulaması sonrasında aynı videolardaki gibi güzel sonuç alıyorum ancak ne zamanki aracı yıkayayım, etki radikal şekilde düşüyor. Halbuki videolarda on yıkama testi vs. yapılan durumlarda bile ürünler halen güzel performans veriyor. Sorum şu; videolarda tek bir panele şampuan sürüp hemen duruluyorlar. Ben ise aracı yıkarken komple şampuanlayıp sonra duruluyorum. Hadi olsun 10 dakika ama yine de acaba şampuanların yüzeyde kaldığı süre performansı çok mu etkiliyor?
Allah Allah. Hocam hangi koruma ürününü kullanıyorsunuz acaba? Ürünün ömrüyle ilgili olabilir mi? Veya uzun zamandır rafta bekleyen bir ürün müydü acaba?
Bahsettiğiniz yıkama sonrası suyun perdelenmesi ise Purple Velvetten kaynaklı oluyor. Çok dayanıksız da olsa üstünde bir katman oluşturarak hidrofobiyi maskeliyor. VP Concentrated, Carpro Reset vs. gibi cilasız şampuanlarla da bir deneme yapın.
Tabi bir de ömür mevzusu var yani sade carnauba vs. ise zaten aşağı yukarı 1-2 yıkama ömrü var. Ömrü dolmamış bile olsa aynı waxı kışın ilk yıkama sonrası içinden geçilmiş olurken yazın daha cayır cayır boncuklar halde oluyor. Özellikle bu durumu ben çok yaşıyorum, normalde şu kadar bu kadar ömrü var denilen veya yazın uygulayıp memnun kaldığım waxı sürüyorum. Kışın 1 ay sonra ilk yıkamada wax hiç sürülmemiş gibi oluyor. Kışın tuz, çamur, solüsyon vs. etkilerine dayanamıyor.
Allah Allah. Hocam hangi koruma ürününü kullanıyorsunuz acaba? Ürünün ömrüyle ilgili olabilir mi? Veya uzun zamandır rafta bekleyen bir ürün müydü acaba?
Bahsettiğiniz yıkama sonrası suyun perdelenmesi ise Purple Velvetten kaynaklı oluyor. Çok dayanıksız da olsa üstünde bir katman oluşturarak hidrofobiyi maskeliyor. VP Concentrated, Carpro Reset vs. gibi cilasız şampuanlarla da bir deneme yapın.
Tabi bir de ömür mevzusu var yani sade carnauba vs. ise zaten aşağı yukarı 1-2 yıkama ömrü var. Ömrü dolmamış bile olsa aynı waxı kışın ilk yıkama sonrası içinden geçilmiş olurken yazın daha cayır cayır boncuklar halde oluyor. Özellikle bu durumu ben çok yaşıyorum, normalde şu kadar bu kadar ömrü var denilen veya yazın uygulayıp memnun kaldığım waxı sürüyorum. Kışın 1 ay sonra ilk yıkamada wax hiç sürülmemiş gibi oluyor. Kışın tuz, çamur, solüsyon vs. etkilerine dayanamıyor.
Aslında VP de var onda da farklı mı derseniz çok da değil. Acaba fazla mi yoğun yapıyorum ki. AB Purple Velvet’in öyle bir etkisinin olduğunu bilmiyordum. Carnauba temelli ürün elimde var ama sorun daha çok sealatlar aşçısından önemli benim için.
Önce camınızı güzelce temizleyin, kil uygulayın. Mümkünse arabayı hışır örtüyle komple maskeleyin. Cam kenarındaki çıtalar ve silecek altı plastiği vs. basitse sökülebilir ben sökmeden yaptım. Toz seryumu hafif sulandırıp rayon keçeye sürüyoruz, zaten uygulamaya başlar başlamaz sürekli kurumaya başladığını göreceksiniz sürekli olarak sprey şişe ile su fıslayarak çiziği alana kadar devam ediyorsunuz. Eğer yüzeyse seryum kalmazsa tekrar takviye edin. Ben ön camı 4 bölge olarak yapıyorum, elinizdeki keçenin boyutuna göre göre lokal olarak bir alanı gözünüze kestirip bölge bölge ilerleyin. Fazla bastırmadan makineye hakim olun + çok hafif basınç uygulanabilir. Aynı yerde çok fazla durup aşırı ısıtmadan uygulayabilirsiniz. Seryum Oksit Uygulaması
Bu camdaki cizigi almak cok cok zor heralde hele ki tırnak ile hissediliyorsa imkansız, arastırdığım hicbir detayci yapmıyor bu uygulamayı tavsiye de etmediler belki cok minimal cizikte ise yarayabilir dendi onada kimse ugrasmiyor yani camı değiştirmek sart gibi
Bu camdaki cizigi almak cok cok zor heralde hele ki tırnak ile hissediliyorsa imkansız, arastırdığım hicbir detayci yapmıyor bu uygulamayı tavsiye de etmediler belki cok minimal cizikte ise yarayabilir dendi onada kimse ugrasmiyor yani camı değiştirmek sart gibi
Cam denk getirip cama zımpara yapıp denemek lazım bende merak ediyorum. Yabancı videolarda bazen görüyorum adam zımparayla giriyor en son seryum yapıp bitiriyor. Camı değiştirme opsiyonu bulunduğu sürece ben uygulama yaparım. Örnek vereyim şimdi camı 20-30 bin lira olan arabanın kaskosu yok veya sadece yan sanayi karşılıyor, e siz bu cama uygulama yaparken çatlasa böyle bir para verecek bütçe var mı ? E zaten siz bu uygulamayı yapmasanız camı değiştirecekse riskine girilir yoksa bence çok mantıklı değil.
Şöyle 1500-2000-2500-3000-6000 yapıp arkasına seryum yapsak acaba nasıl sonuç verir merak ediyorum. Kendi camım içerden çizik bir gün değiştirirsem dışardan çizer seryum yapar denerim önce. Daha bugün çatlaktan evdeki diğer aracın ön camı değiştirdik bu konu hiç aklıma gelmedi, keşke dün konuşsaydık.
Kolay gelsin,
aracımın tavanına soft 99 fusso coat yaparken aracın tavanındaki çıta plastiklerine değdi. Kurudu ve beyaz beyaz leke bıraktı. greenstar ile fırça ile çiteledim çıkmadı. carpro perl ile siyahlatıyorum onada banamısın dedi. şimdi ne kullanabilirim de bunu çıkarabilirim. Teşekkürler.
Kolay gelsin,
aracımın tavanına soft 99 fusso coat yaparken aracın tavanındaki çıta plastiklerine değdi. Kurudu ve beyaz beyaz leke bıraktı. greenstar ile fırça ile çiteledim çıkmadı. carpro perl ile siyahlatıyorum onada banamısın dedi. şimdi ne kullanabilirim de bunu çıkarabilirim. Teşekkürler.
Kolay gelsin,
Kolay gelsin,
Pasta artıklarında da bu tür wax uygulamalar sonrasında plastik aksamlarda kalan beyaz kalıntıları kırtasiyeden alacağınız silgi ile temizleyebilirsiniz..
@Sefa46 abi 2 şeyi merak ettim de
1- havlular,bezler,eldivenler nereden aldın acaba
2- Kış için magifoam güzel bir tercih ama yazın için K2 veya Superfoam kullanabilirsin dedin ya bunun sebebi neydi magifoam neden yaz aylarında kullanmak mantıklı değil
@Sefa46 abi 2 şeyi merak ettim de
1- havlular,bezler,eldivenler nereden aldın acaba
2- Kış için magifoam güzel bir tercih ama yazın için K2 veya Superfoam kullanabilirsin dedin ya bunun sebebi neydi magifoam neden yaz aylarında kullanmak mantıklı değil