LIQUI MOLY Dizel Sistem Temizleyici Pro-Line Seri 500 ml (5156)
O da olur ancak bu daha iyi. Genel olarak Proline serisini tercih ediyorum.
Abi ben birkaç kere hem benzinli hem dizel araçların yakıt deposunun içini doluyken görme fırsatına eriştim. Biraz hor kullanılmış araçlardı bu araçlar. Dikkatimi çeken şey, yosun tutmuş göl kıyısı gibi bir görüntü olmuştu. Deponun içindeki tortu, bildiğin yosun parçaları gibi yüzer vaziyette dolanıyordu ve bu da yakıt pompasına zarar vermişti. Depodaki yakıtı çeyrek deponun altına indirmeyin espirisi buradan geliyor, pompa o tortuyu çekince tortu pompaya dolanıyor ve kilitliyor. Zaten bu tip araçlar marş bastığı halde çalışmadığı için çekici ile gelirdi. Bunun geçici çözümü yeni pompa takmak ve 1-2 sene sonra tekrar arıza yapmasını beklemek. Kalıcı çözümü ise depoyu sökerek temizliğini yaptıktan sonra yeni pompayı takmak. Ben pompasının ucu temiz olan istasyonlardan yakıt almaya özen gösteriyorum. %99 Shell' den yakıt alıyorum ama Shell' in kir pas içinde olan pompa ucu da denk geldi, adı sanı bilinmeyen markaların ışıl ışıl parıldayan pompaları da denk geldi. Deponun kirlenmesindeki en büyük etken kirli pompa uçları.
Eğer profildeki canavar için bunu soruyorsan onun motoru her türlü tortunun üstesinden gelir. Ben olsam 1 kutuyu direkt depoya dökmek yerine önce 1/4' ünü dökerek gözlem yapar, daha sonra kademeli olarak arttırma yolunu seçerdim
Zaten abi 10 numara yağdan mazot yapılırken kerosen ilave ediliyor, fiyatları çok arttığı ve bulunabilirliği azaldığı için otobüs ve kamyonlarda kullanılmasının eskisi gibi bir espirisi kalmadı

45 litrelik depoya 300-500 ml kerosen ilavesinin DPF dışında bir parçaya zararı olmaz o da yüksek devirli sürünce temizleneceği için sorun olmaz. Çünkü kerosen çok iyi bir çözücü ancak yanma sonunda is bırakıyor (gazyağı daha çok is bırakıyor)
Mazot filtresine bu katkılar tabi ki ilave edilebilir ha depoya konmuş ha oradan ilave edilmiş fark etmez ama motorun bu katkıya biraz maruz kalması gerekiyor o yüzden mazot filtresine konursa etkisi çok daha kısa süreli olur