Hızlı Soru - Cevap

ahmetouz_12

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
hem kova şampuanı hem de foam lance de ön yıkama yaparken kullanabileceğim ph nötr ürün öneriniz var mıdır?

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
hem kova şampuanı hem de foam lance de ön yıkama yaparken kullanabileceğim ph nötr ürün öneriniz var mıdır?
K2 Pro bela ve valet pro concentrated iki türlü de güzel sonuç veriyor hocam.
Zaten ürün açıklamalarında da iki türlü kullanım için de talimat bulunuyor :)

ahmetouz_12

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
LIQUI MOLY Dizel Sistem Temizleyici Pro-Line Seri 500 ml (5156)

O da olur ancak bu daha iyi. Genel olarak Proline serisini tercih ediyorum.

Abi ben birkaç kere hem benzinli hem dizel araçların yakıt deposunun içini doluyken görme fırsatına eriştim. Biraz hor kullanılmış araçlardı bu araçlar. Dikkatimi çeken şey, yosun tutmuş göl kıyısı gibi bir görüntü olmuştu. Deponun içindeki tortu, bildiğin yosun parçaları gibi yüzer vaziyette dolanıyordu ve bu da yakıt pompasına zarar vermişti. Depodaki yakıtı çeyrek deponun altına indirmeyin espirisi buradan geliyor, pompa o tortuyu çekince tortu pompaya dolanıyor ve kilitliyor. Zaten bu tip araçlar marş bastığı halde çalışmadığı için çekici ile gelirdi. Bunun geçici çözümü yeni pompa takmak ve 1-2 sene sonra tekrar arıza yapmasını beklemek. Kalıcı çözümü ise depoyu sökerek temizliğini yaptıktan sonra yeni pompayı takmak. Ben pompasının ucu temiz olan istasyonlardan yakıt almaya özen gösteriyorum. %99 Shell' den yakıt alıyorum ama Shell' in kir pas içinde olan pompa ucu da denk geldi, adı sanı bilinmeyen markaların ışıl ışıl parıldayan pompaları da denk geldi. Deponun kirlenmesindeki en büyük etken kirli pompa uçları.

Eğer profildeki canavar için bunu soruyorsan onun motoru her türlü tortunun üstesinden gelir. Ben olsam 1 kutuyu direkt depoya dökmek yerine önce 1/4' ünü dökerek gözlem yapar, daha sonra kademeli olarak arttırma yolunu seçerdim :)

Zaten abi 10 numara yağdan mazot yapılırken kerosen ilave ediliyor, fiyatları çok arttığı ve bulunabilirliği azaldığı için otobüs ve kamyonlarda kullanılmasının eskisi gibi bir espirisi kalmadı :komik: 45 litrelik depoya 300-500 ml kerosen ilavesinin DPF dışında bir parçaya zararı olmaz o da yüksek devirli sürünce temizleneceği için sorun olmaz. Çünkü kerosen çok iyi bir çözücü ancak yanma sonunda is bırakıyor (gazyağı daha çok is bırakıyor)

Mazot filtresine bu katkılar tabi ki ilave edilebilir ha depoya konmuş ha oradan ilave edilmiş fark etmez ama motorun bu katkıya biraz maruz kalması gerekiyor o yüzden mazot filtresine konursa etkisi çok daha kısa süreli olur :(
hocam şu konuyu tekrar uyandırayım ben de bir ürün arayışı içindeyim ama artık kafayı yiyeceğim
LIQUI MOLY Yeni Benzin Sistem Temizleyici Yakıt Katkısı 300 ml (21492) şöyle bir üründe gördüm arasında ne fark var hangisi daha iyi diye bakmadığım döküman kalmadı sadece yazılanları biraz süsleyip değiştirmişler sizin bu ürün hakkında bir bilginiz varsa paylaşabilir misiniz?diğer düşündüğüm ürün de pro line benzin system reiniger
ek olarak motor yağı sızıntı önleyicileri önerir misiniz?

Son düzenleme:

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Herkese merhaba, good stuff rims detailer ürününü aldım ama ürün 05.05.2021 üretimli 2 seneden fazla olmuş. Bu tarz ürünlerde bozulma durumu oluyor mu hiç açmadan iade edeyim mi?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Herkese merhaba, good stuff rims detailer ürününü aldım ama ürün 05.05.2021 üretimli 2 seneden fazla olmuş. Bu tarz ürünlerde bozulma durumu oluyor mu hiç açmadan iade edeyim mi?
İade edin hocam üzerinde üreminden sonra kullanim omru 2 yil dir diye belirtiyorsa.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhabalar. Lastik parlatıcı arayışındaydım uzun zamandır meguiars endurancede karar kıldım birde indirimden 340 tlye alınca kaçırmadım aldım. Asıl sorum bir kere meguiars endurance sursem haftada bir araba yıkarım yıkarkende asperox sıkıp lastik fırçası ile fırçalıyorum. Ardındanda sarp deri vinil koruyucu sürsem nasıl olur desteklemek amaçlı. Şimdiden teşekkürler

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
hocam şu konuyu tekrar uyandırayım ben de bir ürün arayışı içindeyim ama artık kafayı yiyeceğim
LIQUI MOLY Yeni Benzin Sistem Temizleyici Yakıt Katkısı 300 ml (21492) şöyle bir üründe gördüm arasında ne fark var hangisi daha iyi diye bakmadığım döküman kalmadı sadece yazılanları biraz süsleyip değiştirmişler sizin bu ürün hakkında bir bilginiz varsa paylaşabilir misiniz?diğer düşündüğüm ürün de pro line benzin system reiniger
ek olarak motor yağı sızıntı önleyicileri önerir misiniz?
Motor yağı sızıntı önleyici, soğutma sistemi kaçak önleyici, lastik tamir köpüğü vs gibi ürünlerin hiç birisini tavsiye etmiyorum. Bu tip ürünlerin tamirat yerine geçmesi imkansız ve bir contanın yaptığını yapamazlar. Sadece şehirlerarası yolculuklarda yolda kalmanızı engellemeye çalışırlar.

Ben genelde proline serisi ürünleri kullanıyorum. Onun haricindeki diğer ürünler de hep bana birbirini tekrar eden ürünler gibi geliyor.

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
Merhabalar. Lastik parlatıcı arayışındaydım uzun zamandır meguiars endurancede karar kıldım birde indirimden 340 tlye alınca kaçırmadım aldım. Asıl sorum bir kere meguiars endurance sursem haftada bir araba yıkarım yıkarkende asperox sıkıp lastik fırçası ile fırçalıyorum. Ardındanda sarp deri vinil koruyucu sürsem nasıl olur desteklemek amaçlı. Şimdiden teşekkürler

Endurance kaliciligi çok yüksek degil. Haftada 1 yikarsaniz siyahligi 3. Yikamada yavastan kaybolur. Su iticiligi kalıyor ama uzun süre.

Sarp ayni sey sayilir, üstüne surmek mantıkli olabilir ama test etmek lazim. Endurance'ï 2 veya 3 kat surebiliyoruz sonuçta

ahmetouz_12

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Motor yağı sızıntı önleyici, soğutma sistemi kaçak önleyici, lastik tamir köpüğü vs gibi ürünlerin hiç birisini tavsiye etmiyorum. Bu tip ürünlerin tamirat yerine geçmesi imkansız ve bir contanın yaptığını yapamazlar. Sadece şehirlerarası yolculuklarda yolda kalmanızı engellemeye çalışırlar.

Ben genelde proline serisi ürünleri kullanıyorum. Onun haricindeki diğer ürünler de hep bana birbirini tekrar eden ürünler gibi geliyor.
teşekkür ederim hocam görüşleriniz benim için önemli:begenixx:

yunusaktas91

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
DETAY DISI SORU

Arkadaşlar, İstanbulda veya Ankarada yasayip Djarum Black sigara bulabilen, satan yer bilen varmı? Karanfilli siyah renkli bir sigara :smilex:

Net fake site dolu, çok zor bulunmuyor.
Üsküdar Ösym'yi (sahile doğru) geçince sağda bir büfe var, oraya bir bakın. :)

Son düzenleme:

yunusaktas91

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selamlar.

Koch Chemie PO almayı düşünüyordum ama son bir iki günde fiyatı %25 civarında artmış. 5 litrelikten ortak alıma girsek talep olur mu acaba? Fiyatı yarı yarıya düşüyor. Almayı düşünen varsa bana özelden yazabilir veya ortak alım konusu açılabilir.

tolgabasak91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Keşan
Arkadaşlar merhaba. Aracın iç kısmında kapı torpido vs plastik aksamları carpro inside ile temizliyorum ya da carpro ınnerqd ile. Temizlikten sonra başka bi ürünle koruma altına almama gerek varmı varsa ne kullanmalıyım. Dikkatimi koch chemie ts ürünü çekti ama kullanan var mı

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar merhaba. Aracın iç kısmında kapı torpido vs plastik aksamları carpro inside ile temizliyorum ya da carpro ınnerqd ile. Temizlikten sonra başka bi ürünle koruma altına almama gerek varmı varsa ne kullanmalıyım. Dikkatimi koch chemie ts ürünü çekti ama kullanan var mı
Hocam inside be ınnerqd uv koruma özelliği olmayan ürünlerdir.inside güçlü temizlik ,ınnerqd ise rutin kullanım hafif temizlik için kullanırız.inside hiç koruma vaadetmezken ınnerqd antistatik özelliklere sahiptir. temizlikten sonra yüzeyi koruma altına almamız gerekir. mat görünüm seviyorsanız uv korumaları olan k2 satina,af spritz,shiny garage interior detailer vs tavsiye ederim.Spritz hariç diğerlerinin kokuları iyidir hatta satinanın kokusuzu bile mevcut

Son düzenleme:

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Mat veya nasıl görüntü istiyorsanız üzerine tozlanma geciktirme gibi özellikler için koruma uygulayabilirsiniz. Koch chemie ts güzel yarı mat güzel finish bırakır benzer olarak auto finesse spritz olabilir yumuşacık yapıyor her yeri. Gyeon preserve olabilir

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Arkadaslar bu iki urun suan temel arac yikama ve sonrasindaki parlaklik icin yeterli. Bu iki urun icin fiyat iyi midir?

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Moderatör tarafında düzenlendi:

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Arkadaslar bu iki urun suan temel arac yikama ve sonrasindaki parlaklik icin yeterli. Bu iki urun icin fiyat iyi midir?

İki urunu uygun fiyat oldugunu dusunerek taksitle 690₺ ye aldim arkadaslar. Sampuan olarak da sizlerin yardimlariyla autobrite magifoam ve purplevelvete karar vermistim ama kucuk hacimliler pek kalmamis satista ya da fiyatlarina elim varmiyor. Bunlarin yerine tavsiye edebileceginiz sampuan olur mu acaba?