Hızlı Soru - Cevap

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Öne çıkan konu #19,241
Arkadaşlar merhaba
Folyo kaplı bir araca wax uyguladigimizda folyo kaplamaya zarar verir mi ya da kaplamanın su iticiliği veya koruma özelliğine zararı olur mu
Ppf kullanmıyorum ancak bildiğim kadarıyla yararı oluyor. Sadece ppf e daha yatkın olan waxlar olabiliyor, vonixx blend gibi, meguiars hibrit wax gibi. Açıklamalarında da yazıyor zaten ppf ile uyumludur diye. İsterseniz spray wax veya wet coat gibi ürünlerle de koruma sağlayabilirsiniz

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Dün aracı yıkarken benzinlikte olduğu için demir tozu sıkmıştım başta çok kirli olduğu için ama çok hızlı kuruma yaptı ve bir kaliperde pas lekesi olmuş komple yeni fark ettim. Bunu nasıl sökebilirim tahmin ediyorumki demir tozu üzerinde kuruduğu için böyle oldu. Eskiden roton kullanıyordum onda hiç pas sorunu olmamıştı
Bu duruma çözüm var mı bnde de sanrım o nedenle bir paslanma mevcut

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Bu duruma çözüm var mı bnde de sanrım o nedenle bir paslanma mevcut
Hocam ben tekrar demir tozu sıkıp fırçaladım kaliperi diski tabi jant üstünde olduğu için her yerine ulaşmak mümkün değil. Hemen duruladım bir nebze temizlendi özellikle disk geçiyor ama kaliper boyasızsa bazı yerler lekeli kaldı yinede benim bijonların da bazı araları öyle hala

Eser

Amatör Detaycı
Üye
Ppf kullanmıyorum ancak bildiğim kadarıyla yararı oluyor. Sadece ppf e daha yatkın olan waxlar olabiliyor, vonixx blend gibi, meguiars hibrit wax gibi. Açıklamalarında da yazıyor zaten ppf ile uyumludur diye. İsterseniz spray wax veya wet coat gibi ürünlerle de koruma sağlayabilirsiniz
Teşekkürler hocam

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Genelde kontak açılmadığında vs. sorun olmaz ama ben Ford'da kutup başı söküp, ondan sonra koltukları söküp temizleyip tekrar koltukları taktıktan sonra kutup başını takıyorum bir sorun yaşamadım, bende yok ama kutup başı söktüğünüz için teyp kodu gerekebilir bilginize.
Cevap için teşekkürler hocam. Aküyü kendim değiştirmiştim, teyp kodu istemedi. En garantisi sizin dediğiniz gibi kutup başını sökerek alayım koltukları.

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
Tecrübeli detaycı ustalarım yardımcı olursa sevinirim.

Elimde koch chemie GS Green Star genel amaçlı temizleyici var. Birde nveanın köpük pompası var.
Arabanın trimlerinde , klima konsolunda , düğmelerde bu ürünü kullanmak istiyorum. Bu amaçla kullanabiliyorsak , bu ürünü bu köpük pompasında kaça kaç kullanmalıyım.

Taha Kerem

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. Boya korumalı ve çok kirlenmiş bir arabayı hangi şampuanla ön yıkama yapmalıyım. Flowey b33 korumaya zarar verir diyorlar. Ph nötr olanlar da kir çıkarması zayıf kalıyor. Temaslı yıkmaya kirli bir zemin bırakıyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Merhaba arkadaşlar. Boya korumalı ve çok kirlenmiş bir arabayı hangi şampuanla ön yıkama yapmalıyım. Flowey b33 korumaya zarar verir diyorlar. Ph nötr olanlar da kir çıkarması zayıf kalıyor. Temaslı yıkmaya kirli bir zemin bırakıyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
AutoBrite magifoam kullanabilirsiniz

palemdar

Acemi Detaycı
Üye
İl
ist

Elimde koch chemie GS Green Star genel amaçlı temizleyici var. Birde nveanın köpük pompası var.
Arabanın trimlerinde , klima konsolunda , düğmelerde bu ürünü kullanmak istiyorum. Bu amaçla kullanabiliyorsak , bu ürünü bu köpük pompasında kaça kaç kullanmalıyım.
Merhaba, GS ürünü iç kısımda önerilmiyor agresif olduğu için ancak illa bunu kullanacağım diyorsanız 1:30 1:40 yüksek seyreltme oranı yakalayın.

İyi detaylar.

aceloq

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Selamlar, Geçenlerde arabamın her yerinin boya tozu olduğunu ve nasıl çıkarabileceğimi sormuştum. Öneriler üzerine yumuşak kil ile boya ve camlardan neredeyse hepsini çıkarabildim. Ancak dış plastik trimlerde hala duruyor. Plastik trimlerden boya tozlarını nasıl çıkarabilirim ? APC ile fırçalamayı denedim ancak bir işe yaramadı.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Selamlar, Geçenlerde arabamın her yerinin boya tozu olduğunu ve nasıl çıkarabileceğimi sormuştum. Öneriler üzerine yumuşak kil ile boya ve camlardan neredeyse hepsini çıkarabildim. Ancak dış plastik trimlerde hala duruyor. Plastik trimlerden boya tozlarını nasıl çıkarabilirim ? APC ile fırçalamayı denedim ancak bir işe yaramadı.
Kil eldiveni işinizi çözecek. Geçmiş olsun

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Bu markanın purple velvet isimli şampuanını kullanıyorum korumayı söküyor maalesef ama magifoam denemedim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Velvet korumayı sökmez aslında Ancak düzenli kullanımda perdeleme yapabilir.

ben hızlı cila ile kullanımımda bir sorun görmedim. Siz hangi koruma ürününü kullanıyordunuz?

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Herkese merhaba, belki saçma gelebilir ama 1 tüp seramik alsam aracı yıkayıp demir tozu vs yapıp wax yapar gibi onu kendim uygulasam sizce yüzey hazırlığı, kürleşme vs olmadan kalıcı bir seramik kaplama olur mu yine?

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Herkese merhaba, belki saçma gelebilir ama 1 tüp seramik alsam aracı yıkayıp demir tozu vs yapıp wax yapar gibi onu kendim uygulasam sizce yüzey hazırlığı, kürleşme vs olmadan kalıcı bir seramik kaplama olur mu yine?
estağfurullah ne demek. bunun yerine nasiol metal coat deneyebilirsiniz ancak yüzeydeki çizik oranı fazla ise hızlı cila performansı verecektir

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Can bey bugün o bölgenin ıslandığında, diğer yerlerden farksız olduğunu görünce verniği tamamen yemediğimi düşündüm. O yüzden aklıma rötüş yapılırken en son fırçayla vernik uygulanıp, polisaj yapıldığı geldi. Zaten o kısma dokununca da diğer yerlerden bi farkı yok hissiyat olarak. Dediğim şekilde olmuyorsa eğer, buraya geçici de olsa yüzeyde bir katman bırakacak, ıslak görünüm verecek wax, cila gibi kapatıcı ne olabilirse önerilerinize ihtiyacım var. En azından görüntüyü bir nebze düzeltmek istiyorum. Gölgede zaten görünmüyor ama ışıkta daha az göze batacak şekilde uygulayabileceğim bir şey var mı?
Öncelikle geç cevap verdiğim için kusura bakmayın. Şuan o bölgeye koruma ürünü haricinde uygulayacağınız veya uygulatacağınız her şey gözünüze belki de daha fazla takılacak. Bölgesel olarak işlem yaptırmak isterseniz de bu alanda işini çok iyi yapan yerlere gitmeniz gerekecek ki bence hiç gerek yok. Ne zaman o bölge büyür, artık gerçekten görünür hale gelir o zaman tekrar düşünürsünüz.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

GS'yi, köpük yapan spreyin hacmi ne ise onu baz alarak sulandırmalısınız. Yani köpük yaptığınız için daha yoğun ya da seyrek sulandırmanıza gerek yok.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Bu markanın purple velvet isimli şampuanını kullanıyorum korumayı söküyor maalesef ama magifoam denemedim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bahsi geçen şampuan korumayı sökme anlamında zayıftır. Ancak içerisindeki ciladan dolayı perdeleme yaptığı için size koruma yüzeyden gitmiş gibi görünüyor.