Hızlı Soru - Cevap

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #19,641
Merhaba bu konu da abim de bir kaç ürün var denediği bunlardan biri Carpro Perl ilk sürüşte güzel fakat kalıcılık veya ömür açısından 1 yıkama sonra etkisi neredeyse yok denecek kadar azalıyor. Daha önce Sefa abiden ortak aldığımız Meguiars All Season Diressing var çok çok memnundu geçtiğimiz günler de dış plastik dodikler ve cam çevresinde ki soluk duran plastik çercevelere sürdüğünde mükemmeldi görüntüsü. Üzerinden bir yıkama geçti dün gördüm aracı doygun bir görüntüsü vardı hala tavsiye ederim. Belki sefa abi de vardır @Sefa46

Bir iki kare istedim kendisinden ekliyorum örnek Meg All Season Diressing'den..

İstediğim görüntü tam olarak bu ama fiyatlara baktıgımda 4 litresi 2700 tl ve sıvı oldugu için ürün sarfiyatı fazla olucaktır

sajmora98

Usta Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
İstediğim görüntü tam olarak bu ama fiyatlara baktıgımda 4 litresi 2700 tl ve sıvı oldugu için ürün sarfiyatı fazla olucaktır
Ürünü yukarıda ki mesajımda da bahsettiğim gibi bölünmüş olarak temin etmeniz daha iyi olur. Kendisini etiketledim ama isterseniz sizde yazıp sorabilirsiniz. Ayrıca şunu da ekleyeyeim 500ml ürün uzun süre yetecektir sarfiyatı fazla degil zaten sünger ile bir damla sıkıp yedire yedire sürüyorsunuz fazlalık kalırsa bir bez ile alıyorsunuz bu kadar.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Ürünü yukarıda ki mesajımda da bahsettiğim gibi bölünmüş olarak temin etmeniz daha iyi olur. Kendisini etiketledim ama isterseniz sizde yazıp sorabilirsiniz. Ayrıca şunu da ekleyeyeim 500ml ürün uzun süre yetecektir sarfiyatı fazla degil zaten sünger ile bir damla sıkıp yedire yedire sürüyorsunuz fazlalık kalırsa bir bez ile alıyorsunuz bu kadar.
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için yazdım kendisine dönüş bekliyorum

chuckchucky

Çaylak Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Selamlar,
Koch chemie eulex kullanan varmı ?
Reçine çam ağacı izlerini vs temizlermi?
Birde ürünü bulamadım nereden alabilirim ?
Teşekkürler

Ozdemirli

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Solvent bazlı dressing ürünlerinin fiyatı yüksek olur. Su bazlı ürünlerin fiyatı daha makul ama onların da dayanımı kısa süreli. bildiğim kadarıyla krem formunda ürünler de pahalı (Meguiars, Valet Pro Black To The Future)
Trim seramiğini öneririrm yine (CarPro, Carbon Collective, Gyeon, IGL)

mrtkar13

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Carpro hydro2lite ile wet coat’tan hangisi daha başarılı özellikle dayanımı merak ediyorum
hocam ben car pro hydro2 almayı düşünüyorum, şuan chemical guys hydroshield kullanıyorum bu ürün kuru sık sil şeklinde fakat çok fazla toz çekiyor. Bu ürünün toz çekme derecesi nasıldır acaba ?

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
hocam ben car pro hydro2 almayı düşünüyorum, şuan chemical guys hydroshield kullanıyorum bu ürün kuru sık sil şeklinde fakat çok fazla toz çekiyor. Bu ürünün toz çekme derecesi nasıldır acaba ?
Ben 1 sene kadar kullandim abartı bir toz çekme görmedim. Parlaklık olarak da çok hoşuma giden bir ürün

MTS KİMYA

Firma Yetkilisi
Üye
İl
İZMİR
merhaba arkadaşlar..demirtozu temizleyici alma arifesindeyim. Ferroff Plus, Demir Tozu Temizleyicisi / fra-ber ko ıron demirtozu temizleyici bu iki ürün hakkında ki fikirlerinizi alabilirmiyim.
Fra-Ber KO Iron 1:2 sulandırma oranıyla, çözme gücü ve vişne kokusuyla sizi memnun edecektir.
DETAILFORUM kodu ile sitemizden %10 indirimli satın alabilirsiniz.

MTS KİMYA

Firma Yetkilisi
Üye
İl
İZMİR

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Herkese merhaba,
Zamanla kaliperde ve disklerde oluşan pas lekelerini geçirmek için ürün arıyorum.
Koch chemie rrr başarılı görünüyor denemek istiyorum ama fiyatı biraz pahalı. Bu ürün elinde olup deneyen, böyle bir etkisi olan oldu mu ya da başka bir çözüm önerisi olan varsa paylaşırsa sevinirim

palemdar

Acemi Detaycı
Üye
İl
ist
Merhaba, sorum detay dışı, kusura bakmayın.
yıllık bakım için gittiğimde motor alt koruma kapağında yağ lekesi gördük, usta söküp baktı, yağ damlaması falan yok terleme var normal dedi. Çok da üzerinde durmadı :) böyle terleme olur mu ? bana mantıksız geldi. kemdim de baktım ama yağ değil yer yer hafif ufak kurumlar vardı sanki. aklım hala orda, acaba hem bu kapağı hem de motoru balata spreyi ile temizlemek mi gerekirdi ? başka bir yere gidim mi bilemedim.

gif komik

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
yıllık bakım için gittiğimde motor alt koruma kapağında yağ lekesi gördük, usta söküp baktı, yağ damlaması falan yok terleme var normal dedi. Çok da üzerinde durmadı :) böyle terleme olur mu ? bana mantıksız geldi. kemdim de baktım ama yağ değil yer yer hafif ufak kurumlar vardı sanki. aklım hala orda, acaba hem bu kapağı hem de motoru balata spreyi ile temizlemek mi gerekirdi ? başka bir yere gidim mi bilemedim.

gif komik
Hocam terleme orda olmaz diye düşünmekteyim yağ filtresinden veya tapadan yağ sızdırıyor olabilir belkide başka biryerden. Araç hareket halindeyken sızıyor belkide sağlıklı bir tespit olmamış İstanbuldaysanız eğer bakımdayız.com tuncer çoban ilgilenir aracınızla iyi ustalardır bir baktırın isterseniz

palemdar

Acemi Detaycı
Üye
İl
ist
Hocam terleme orda olmaz diye düşünmekteyim yağ filtresinden veya tapadan yağ sızdırıyor olabilir belkide başka biryerden. Araç hareket halindeyken sızıyor belkide sağlıklı bir tespit olmamış İstanbuldaysanız eğer bakımdayız.com tuncer çoban ilgilenir aracınızla iyi ustalardır bir baktırın isterseniz
Cevap için teşekkürler. Araç 10 yıldır bende sıfır almıştım, bu zamana kadar böyle bir sorun olmamıştı, ara ara da yap çubuğundan kontrol ederim, yağ eksiltme hiç olmadı. Yağ kaçırmadığından nerden gelmiş diye düşünmekteyim, bana çok ilginç geldi.

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Cevap için teşekkürler. Araç 10 yıldır bende sıfır almıştım, bu zamana kadar böyle bir sorun olmamıştı, ara ara da yap çubuğundan kontrol ederim, yağ eksiltme hiç olmadı. Yağ kaçırmadığından nerden gelmiş diye düşünmekteyim, bana çok ilginç geldi.
Rica ederim siz en iyisi bi kontrol ettirin belkide çok basit birşeyden dolayıdır ihmal etmemekte fayda var ne olur ne olmaz

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Herkese merhaba,
Zamanla kaliperde ve disklerde oluşan pas lekelerini geçirmek için ürün arıyorum.
Koch chemie rrr başarılı görünüyor denemek istiyorum ama fiyatı biraz pahalı. Bu ürün elinde olup deneyen, böyle bir etkisi olan oldu mu ya da başka bir çözüm önerisi olan varsa paylaşırsa sevinirim
Bu tip müdahaleler ile daha cok pas yaptırırsınız. Parçaları boyayın başka türlü olmaz

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
Benim araçtada ,mazot filitre kutusundan mazot kaçırıyordu. Alt taraftaki görüntü sizinkinden daha beterdidi. Eminsiniz değilmi yağ olduğundan. Yağ eksilmiyor dediniz.

palemdar

Acemi Detaycı
Üye
İl
ist
Benim araçtada ,mazot filitre kutusundan mazot kaçırıyordu. Alt taraftaki görüntü sizinkinden daha beterdidi. Eminsiniz değilmi yağ olduğundan. Yağ eksilmiyor dediniz.
Hayır yağ değil, yağ olsa eksilme olur, park ettiğim yerde damlalar olurdu, kesinlikle yağ değil ama, yağ gibi duruyor. Başka ne olabilir mazot da değildir herhalde. Bir daha gitçem başka yere lifte kaldırıp yine 200 lük oluruz :)

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
Hayır yağ değil, yağ olsa eksilme olur, park ettiğim yerde damlalar olurdu, kesinlikle yağ değil ama, yağ gibi duruyor. Başka ne olabilir mazot da değildir herhalde. Bir daha gitçem başka yere lifte kaldırıp yine 200 lük oluruz :)
Mazotta yağlı olur ,temizlemesi zor olur. Görüntüsüde aynı bu şekil olur. Motor çalıştığında yolda yürürken basınçtan, filitre kutusundan mazot kaçırmıştı ,filitre kutusu ve hortumları ,elinizle yoklayın belli eder kaçak kendini elinize bulaşır zaten. Alttarafa Ulaşabiliyorsanız Elinizi sürüp bir koklayın. Kokusundan anlarsınız mazot olup olmadığını.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın

gif komik
Merhabalar, aracin yağ filtresi değişirken akan yağdan kaynaklı olabilir. Benim önceki araçta olmuştu benzer bir durum. Ustaciklar vakit ayırıp senin işini çözmeye çalışmaz. Muhafazayi kendin söküp balata spreyi ile iyice temizleyebilirsin sonra soğuk motorun altını iyice temzileyip bir iki hafta takip edin. Bu işlemi pazar günü sanayide kanal olan bjr dükkan bulup yapabilirsin, ya da yağ değişimi yapan benzin istasyonundan kanali kullanmayı isteyebilirsin. Birde muhafaza olmadan fotoğraf çekebilirsen daha net fikrimiz olur. Bu arada aracın markası ne idi.