Hızlı Soru - Cevap

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #19,681
Performans olarak hiçbir sorunum yok, bende çok memnundum, sanırım kullanmaya devam da edeceğim. Diğer parlatıcılarda da aynı sorunu yaşayanlar olmuş,

Bende de aynı aplikatör var, uyguladıktan sonra bezle üzerinden geçme işini hiç düşünmedim ne yalan söyleyim :) Sarp ile tekrar yola devam diyelim :)
100 tlye gerçekten endurance dan iyi ben cok şaşırdım yagmur sonrası performansı neredeyse hiç gitmemişti hala su iticiliği duruyordu matlık farkediliyordu ama endurance ilk yağmurda etrafında kahverengi izler bıraktı

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
100 tlye gerçekten endurance dan iyi ben cok şaşırdım yagmur sonrası performansı neredeyse hiç gitmemişti hala su iticiliği duruyordu matlık farkediliyordu ama endurance ilk yağmurda etrafında kahverengi izler bıraktı
Bende hemen hemen 1 senedir sarp kullanırım, forum sayesinde almıştım. Sıçratma harici memnunum dediğim gibi, siz endurance de kullandığınız halde sarp devam diyorsanız, fazla fantaziye gerek yok :)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Bende hemen hemen 1 senedir sarp kullanırım, forum sayesinde almıştım. Sıçratma harici memnunum dediğim gibi, siz endurance de kullandığınız halde sarp devam diyorsanız, fazla fantaziye gerek yok :)
Aynen öyle ben memnun kalmadım endurance dan sarp cok daha iyi hemde daha fazla gidiyor

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Herkese merhaba
Lastik parlatıcı olarak meguiars endurance ve carpro darkside arasında kaldım. Fiyat anlamında eşit sayılırlar. İki ürünüde kullanan arkadaşlar ürünlerin kalıcılık ve ürün sarfiyatı anlamında tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.

Birde problem yaşadığım bi sorunu belirteyim fikiri olan arkadaşlar vardır. Bu zamana kadar lastiklerde sarp kullanıyordum. Yıkama sonrası uygularken çok az miktarda sürmeme rağmen yola çıkıp 5-10 km gidince yanakdaki sarp , aracın ön kapılarına sıçrıyordu. Bu olay canımı sıkıyor, hiç yok denecek kadar az uygulasam bile o sıçrama olayını aşamadım. Diyorumki acaba sarp lastiğe tutunma anlamında çok zayıf mı kalıyor (sadece bi fikir). O sebeptende farklı lastik parlatıcı arayışındayım.
merhaba, ben fraber deneyeceğim. İyi diye söyleniyor. Fiyat performans olarak tavsiye ettiler. Hafta sonu deneyeceğim.

Kodeks

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese selamlar, bir kaç ay önce şu aşağıdaki ürünü almıştım:
Sonax Sprey Cila 320 ml | Sonax Shop

Fusso öncesi yüzeyin üzerinden geçmek istiyorum. Yazdan kalan kireç lekeleri vs. biraz temizlesin belki bir ihtimal yüzeysel bez harelerini de giderir diye düşünüyorum. Bu ürünü daha önceden deneyen oldu mu?

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
Herkese selamlar, bir kaç ay önce şu aşağıdaki ürünü almıştım:
Sonax Sprey Cila 320 ml | Sonax Shop

Fusso öncesi yüzeyin üzerinden geçmek istiyorum. Yazdan kalan kireç lekeleri vs. biraz temizlesin belki bir ihtimal yüzeysel bez harelerini de giderir diye düşünüyorum. Bu ürünü daha önceden deneyen oldu mu?
Fusso öncesi ,izlenecek adımlar demir tozu , kil, pasta , ipa en sonada fusso uygulamanızı tavsiye ederim . Demir tozu ve kil , pasta uygulamayacaksanız , ipa ile yüzeyi temizleyip fusso uygulayabilirsiniz. Hiç yoktan kaporta üstündeki artıklar temizlenir, tutunum biraz daha artar.
Sonaxın bu ürünü tek başına cila zaten. Fusso ile kaporta arasına birşey girmemesi gerek , fussonun metale tutunabilmesiçin. Düşüncem bu yönde.

Kodeks

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Fusso öncesi ,izlenecek adımlar demir tozu , kil, pasta , ipa en sonada fusso uygulamanızı tavsiye ederim . Demir tozu ve kil , pasta uygulamayacaksanız , ipa ile yüzeyi temizleyip fusso uygulayabilirsiniz. Hiç yoktan kaporta üstündeki artıklar temizlenir, tutunum biraz daha artar.
Sonaxın bu ürünü tek başına cila zaten. Fusso ile kaporta arasına birşey girmemesi gerek , fussonun metale tutunabilmesiçin. Düşüncem bu yönde.
Sağolasın hocam. Söylediğiniz adımlarda problem yok da polisaj imkanım olmadığı için bez hareleri ve yüzeysel kirler için olur mu acaba dedim. Değilse bütün adımları zaten yapıyorum hatta IPA yerine m700 kullanıyorum.

Bu arada soruyu sormamın temel sebebi “polish” kelimesini çevirirken özellikle. mi “cila” kelimesini seçtiler tam anlayamamam. İngilizcesinde “After using Sonax Xtreme Spray Polish the vehicle is prepared for the application of a sealant or wax..” yazıyor. Buna bakarsak ekstra bir katman bırakmıyor. Değilse elimde Meguiarsın likit seramik wax öncesi için çıkartılan pembe şişeli prep ürünü de var ancak onda açık açık yazmışlar seramik katkılı diye.

eynipa

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul
Merhaba, 2 aylık bir arabam var ve full ppf mevcut araçta. Malesef Tuzla 'da Tersane bölgesinde ikamet ettiğim için aracın üzerinde çok fazla demirtozu var. Özellikle camlarda böyle tırtıklı bir tabaka şeklinde. Valet pro veya auto glym magma önerdiler. Sizce demirtozu sıkıp temizlenir mi ? Yoksa ekstra kil yapmak gerekir mi ? Camları çizermi kil ?
O bolgede 1.5 yıl esim calıstı kendı arabamız banka onunde acıkta durdu.Ben bunu baya bi uzun donem defalarca tecrube ettım.Butun demırtozunu ındırıyorsun 15 gun sonra araba aynı gerı donuyor heryer demırtozu.Bana soracak olursan ön camını duzenlı temizle ki silecek lastıklerın 3-5 ayda çöp olmasın ve sılerken sınırlerın bozulmasın.Kalan aracın tamamı ıcın 5-6 ayda bir demırtozu temızleyıcı ıle arındır.Her kirlendiğinde yanı 10 gunde bir kil - polisaj yaparsan yaparsan ppf parlaklıgından , yenılemesınden hiç bişi kalmaz 1-2 seneyede cöp olur.Bence arabaya branda al yada kapalı garaj bul.
Not : Demirtozunuda arabayı tam temızledıkden sonra sıkıp eldıvenle ovalarsan daha iyi sonuç alırsın.

mrtkar13

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
O bolgede 1.5 yıl esim calıstı kendı arabamız banka onunde acıkta durdu.Ben bunu baya bi uzun donem defalarca tecrube ettım.Butun demırtozunu ındırıyorsun 15 gun sonra araba aynı gerı donuyor heryer demırtozu.Bana soracak olursan ön camını duzenlı temizle ki silecek lastıklerın 3-5 ayda çöp olmasın ve sılerken sınırlerın bozulmasın.Kalan aracın tamamı ıcın 5-6 ayda bir demırtozu temızleyıcı ıle arındır.Her kirlendiğinde yanı 10 gunde bir kil - polisaj yaparsan yaparsan ppf parlaklıgından , yenılemesınden hiç bişi kalmaz 1-2 seneyede cöp olur.Bence arabaya branda al yada kapalı garaj bul.
Not : Demirtozunuda arabayı tam temızledıkden sonra sıkıp eldıvenle ovalarsan daha iyi sonuç alırsın.
Merhaba, ön cami normal mi sileyim. Ayrıca demirtozunu sıkıp, normal eldivenle ovalayacagim değil mi, demirtozundan sonra yuzeye kil uygulasam ben polisaj yapmayi bilmiyorum hocam zarar verimi ppf ye

-dogo-

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ANKARA
Merhaba,ön cama yagmur kaydırıcıya alternatif ve ekonomik çözüm olarak wax sürmek işe yararmı? Silecekler için olumsuz sonuç doğurur mu acaba deneyimleyen olmuştur mutlaka..

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
Merhaba,ön cama yağmur kaydırıcıya alternatif ve ekonomik çözüm olarak wax sürmek işe yararmı? Silecekler için olumsuz sonuç doğurur mu acaba deneyimleyen olmuştur mutlaka..
Waxta olur, hızlı cilada olur. Yalnız wax biraz puslu görüntü yapabilir. Oda bir iki yıkamaya normale döner.
Koch cheminin konstantre cilası vardı onu uyguluyordum. 60 70 km den sonra sileceğe gerek kalmıyordu.
Şuan fusso 12 ay var camlarda. Henüz yağmur yağmadı ama ondada 60 70 den sonra hidrofobik etki başlar.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar, belki konu dışı olacak fakat Einhell in şarjlı matkaplarini alma dusuncesindeyim evde ufak tefek tadilat ya da dolap sökme takma işleri için, 40nm torklu fırçasız motorlu bir ürünü var amazonda fiyatı uygun gibi geldi piliyle beraber yaklaşık 2300 gibi. Aleti ya da markanın diğer ürünlerini kullanan tecrübesi olan arkadaşlar varsa fikirlerini merak ettim. Yorumlarınız önemli kullanıcı olarak.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar araçlarınızda kullandığınız kokuların isimlerini paylaşma şansınız varmı. Araç için koku arayışındayım, fikir edinme açısından soruyorum.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar araçlarınızda kullandığınız kokuların isimlerini paylaşma şansınız varmı. Araç için koku arayışındayım, fikir edinme açısından soruyorum.
Little Joe havalandırma kokusu en memnun kaldığım üründü fakat artık ithal edilmiyor galiba hiç bir yerde bulamadım.

Little trees vanilyalı askı koku almıştım ondan memnun kaldım fakat poşeti azar azar çekmek lazım.

Tasotti little freshman kokular var havalandırma için fakat onların etkisi çabuk geçti bir ay sürmedi.

Tasotti jel kokular var teneke kutuda onlardan denedim kokusu güzel 2 ayi geçti. Hala devam ediyor.

Suleyman34

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Little Joe havalandırma kokusu en memnun kaldığım üründü fakat artık ithal edilmiyor galiba hiç bir yerde bulamadım.

Little trees vanilyalı askı koku almıştım ondan memnun kaldım fakat poşeti azar azar çekmek lazım.

Tasotti little freshman kokular var havalandırma için fakat onların etkisi çabuk geçti bir ay sürmedi.

Tasotti jel kokular var teneke kutuda onlardan denedim kokusu güzel 2 ayi geçti. Hala devam ediyor.

Hocam little joe dediğin ürün hem n11 de hem de hepsiburada da gözüküyor. Acaba sizin dediğiniz farklı bir ürün mü ?