Hızlı Soru - Cevap

tolgabasak91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Keşan
Öne çıkan konu #20,421
merhaba arkadaşlar malum kış kirleri biraz zorlayıcı. elimde valet pro citrus pre wash vardı bitmek üzere yerine başka bir şey alsam mı diye düşünüyorum kullanan var mı diye sormak istiyorum. kafamda auto brite , auto finesse nin citrus pre washları var ama deneyimi olan varmıdır?araçta seramik var çok aşındırıcı olmasını istemiyorum.

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Kaan17

Amatör Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Kaan hocam merhaba, ppf icin yorumlarinizi gormustum, aracimda full ppf var wax hizli cila ne onerirsiniz ? Hydrolite kullaniyorum reload kullandim waxi bir ise yaramadi gibi. Hepsi çok fazla toz cekiyor. Hydrolite hic degilse su itisi sagliyor sık durula seklinde.
Gyeon ppf renew i yılda 2-3 kere uygulayabilirsiniz yıkamalarda da seramik içerikli şampuanlardan birini seçip onunla devam edin harici ürünler ppf üzerinde boşa zaman geçirmiş gibi hissettiriyor bana :)

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Gyeon ppf renew i yılda 2-3 kere uygulayabilirsiniz yıkamalarda da seramik içerikli şampuanlardan birini seçip onunla devam edin harici ürünler ppf üzerinde boşa zaman geçirmiş gibi hissettiriyor bana :)
Benim de aracın yarı kısmı ppf geri kalan kısım seramik. Fireball Pirouette almıştım, henüz aracı yıkamadığımdan kullanmak nasip olmadı. Yoksa bende mi direkt seramik içerikli şampuan alsaydım? Onu da ilerde çeyize ekleyim, f/p olarak şampuan öneriniz varsa beklerim :)

mrtkar13

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Benim de aracın yarı kısmı ppf geri kalan kısım seramik. Fireball Pirouette almıştım, henüz aracı yıkamadığımdan kullanmak nasip olmadı. Yoksa bende mi direkt seramik içerikli şampuan alsaydım? Onu da ilerde çeyize ekleyim, f/p olarak şampuan öneriniz varsa beklerim :)
Ben bathe+ kullanıyorum

Kaan17

Amatör Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Yani seramik içerikli şampuan daha mantıklı sonuçta aracınızda boya koruma olarak seramik ve ppf var pirouette çok güzel ürün dayanımı güzel fakat toz çekmesi biraz var ve parlaklık olarak düşük kalıyor pirouette bitince kullandığınız seramiğin şampuanı varsa onu tercih edebilirsiniz yoksa da forumda incelemesi olanlardan seçebilirsiniz

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Yani seramik içerikli şampuan daha mantıklı sonuçta aracınızda boya koruma olarak seramik ve ppf var pirouette çok güzel ürün dayanımı güzel fakat toz çekmesi biraz var ve parlaklık olarak düşük kalıyor pirouette bitince kullandığınız seramiğin şampuanı varsa onu tercih edebilirsiniz yoksa da forumda incelemesi olanlardan seçebilirsiniz
Toz çekmeyen destekleyici cila yok gibi bir şey o zaman. Elimde ki şampuan bitince seramik destekleyici şampuanlsra bakarım . Teşekkür ederim.

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
Toz çekmeyen destekleyici cila yok gibi bir şey o zaman. Elimde ki şampuan bitince seramik destekleyici şampuanlsra bakarım . Teşekkür ederim.
Vonixx sio2 karnabua , freball sio2 karnabua, adbl sentetik, adbl sio2 ( pek tatmin etmedi), garagebull sio2. Bunlar seramik içerikli waxlar ,kullandım toz çekmedi. Bu hafta adbl QD 1 waxını deneyeceğim, büyük ihtimal oda toz çekmez.
Sio 2 li sprey waxları seviyorum. Aracımda seramik yok ,ama camsı tabaka oluşturup seramik etkisi yaratıyor. İçeriğide seramikli zaten ama oranı düşük.

Caglarleon

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba değerli detailforum üyeleri;
Passat Elegance aracım için uzun zamandır kendim temizlik yapmak için çok araştırmam oldu. Ama en çok kafamı karıştıran nokta ise iç temizlik bölümü oldu.İç temizlik için şu ürünler öne çıkıyor.
1) Koch Chemie Pol Star(PO) alcantre ve deri temizliği için
2) Aracın plastik trim torpido vs. için ise Nanolex İnterior Cleaner ( koruma ürün için c6 matte öne çıkıyor)

Koltukları ve deriyi temizledikten sonra illa koruma yapmam gerekiyor mu ? Bunlarla Rutin temizlik yapmam yeterli mi ?(yani 3-4 ayda bir) Başka bir ürüne ihtiyacım var mı? Bilginize ihtiyaç duydum çok teşekkür ederim cevaplar için şimdiden.

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba değerli detailforum üyeleri;
Passat Elegance aracım için uzun zamandır kendim temizlik yapmak için çok araştırmam oldu. Ama en çok kafamı karıştıran nokta ise iç temizlik bölümü oldu.İç temizlik için şu ürünler öne çıkıyor.
1) Koch Chemie Pol Star(PO) alcantre ve deri temizliği için
2) Aracın plastik trim torpido vs. için ise Nanolex İnterior Cleaner ( koruma ürün için c6 matte öne çıkıyor)

Koltukları ve deriyi temizledikten sonra illa koruma yapmam gerekiyor mu ? Bunlarla Rutin temizlik yapmam yeterli mi ?(yani 3-4 ayda bir) Başka bir ürüne ihtiyacım var mı? Bilginize ihtiyaç duydum çok teşekkür ederim cevaplar için şimdiden.
Merhaba nanolex deri ve alcantara içinde kullanılıyor ekstra olarak pol star almanıza gerek yokNanolex yoğun kıvamlı bir ürün 1/1 arıtılmış su ile sulandırıp kullanabilirsiniz..Koruma ürünü kullanmanız yararınıza olur ,özellikle araç kapalı garaj aracı değilse kesinlikle kullanın.Uv koruması ve uygun fiyatıyla K2 satinayı tavsiye ederim koruma olarak matt bitişlidir eğer parlak görünüm sevmiyorsanız tabi.Parlak görünüm seviyorsanız konsolda ürün tavsiyesi yaparız duruma göre.Aracın iç aksamları çok kirli değilse ağır bir işlem gerekmiyorsa interior cleaner rutin temizlikte işinizi görür.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Araçta detay malzemelerinizi ne gibi çanta veya benzeri malzemeyle kullanıyorsunuz?
Çakma meguiars çanta kullanıyorum, alırken yüksekliği konusunda tereddütüm vardı ama içine k2 satina/nuta gibi ürünlerin 1 litrelik şişeleri sprey başlık takılı halde rahatça sığıyor gayet yeterli bence.
Ayrıca çantanın altında cırt cırt dediğimiz bagaj halı döşemesine yapışan bi malzeme var ve çok sağlam tutuyor çantayı. Sırf deneme amaçlı sürekli sert viraja girmeme rağmen çanta bagajda takla atmadan sabit kalmaya devam etti :)

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Çakma meguiars çanta kullanıyorum, alırken yüksekliği konusunda tereddütüm vardı ama içine k2 satina/nuta gibi ürünlerin 1 litrelik şişeleri sprey başlık takılı halde rahatça sığıyor gayet yeterli bence.
Ayrıca çantanın altında cırt cırt dediğimiz bagaj halı döşemesine yapışan bi malzeme var ve çok sağlam tutuyor çantayı. Sırf deneme amaçlı sürekli sert viraja girmeme rağmen çanta bagajda takla atmadan sabit kalmaya devam etti :)
Eyvallah teşekkür ederim, bagaj boşken kaymaması önemli cidden. Bir ara bakarım internetten.

Ozdemirli

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
merhaba arkadaşlar
1 tane klin kurulama bezim var fakat parlatanadamlarda gezinirken şu ürüne denk geldim, forumda araştırdım fakat kullanan göremedim sizce alınır mı? fiyatı baya uygun geldi
Parlatan Adamlar 1200 GSM Turuncu DOUBLE TWİST Mikrofiber Çift Yüz Oto Kurulama Bezi 50x80 cm
Ben bu havlunun aynısından başka bir satıcıdan aldım. Hatta bunun cam göbeği (cyan) rengi gibi olanı da var.
İade ettim, başka da birşey demeyeyim :)