Hızlı Soru - Cevap

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Jantlar icin R1koysam tıkar mı @Sefa46 hocam
Hocam ben R1 ile hep kullandım. Hiç tıkanma sorunu yaşamadım. her kullanım sonrası mutlaka temizleyip ve keçenin içinde kalan kalıntıları tıkanmamak için içine su koyup pompalayıp püskürtebilirsin, sorun yaşanmansın.

Firefighters

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Aracım kapıda yattgı halde yoldan gecen tuzlama aracı fena batırmış tavana kadar tuz lekesi olmus bi hafta beklese sorun olur mu yoksa yakında bi yıkamayıcaya gidip magifoam sıkıp suyla atsam mı detaylı yıkama yapamıyorum hava 0’C derece

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Aracım kapıda yattgı halde yoldan gecen tuzlama aracı fena batırmış tavana kadar tuz lekesi olmus bi hafta beklese sorun olur mu yoksa yakında bi yıkamayıcaya gidip magifoam sıkıp suyla atsam mı detaylı yıkama yapamıyorum hava 0’C derece
Bu kadar maruz kaldıysa hiç olmadı bir benzinlikte tuzu akıtmakta fayda var. Sonuçta kar için dökülen tuz kimyasal ve asidik bir ürün ve araç boyasına zarar verir.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam o yola dökülen tuzlar aracın alt takımında bile korozyon veya pas yapabiliyor. Boyaya vereceği zarar daha büyüktür bence, hiç olmadı yakınlarda bi benzinlikde tanzikli ile kabaca temizleyin

filozofreyiz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,

1 ay önce aldığım sıfır araçta nihayet beklediğim çiziklere kavuştum. :D Evin önünde çizilmiş. Bana pasta ve cila tavsiyesi verebilir misiniz acaba? Makine ile değil de elle uygulamada en verimli sonucu alabileceğim bir ürün tavsiyesine ihtiyacım var. Teslim aldığım ilk gün seramik kaplama yaptıracaktım da sonra vazgeçtim. Bir tık pişman olmadım değil. En azından boyaya bakım yapıp, müsait bir zamanda seramiğe başvurabilirim diye düşünüyorum.

Çizikler:

Son olarak bir sorum daha var. Rötuş boyası kalemi iş görür mü? Aracı berbat eder mi? Boya koduna uygun ürün alırsak, metalik boyada sırıtır mı?

Tiggo8_01

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
Arkadaşlar
1- iyi bir temizlikten (k2 bela) sonra demir sökücü (tavsiye bekliyorum) sonrasında hızlı cila(Polytop Hybrid Conservier Maximus) sonrasında wax(soft 99 fusso) sıralaması doğru mudur?
2- üç ayda bir hızlı cila +wax yapmayı düşünüyorum. Bunu her yapacağımda öncesinde demir tozu kullanmalı mıyım?
3-Şehir içinde çamurdan uzak bir araba için haftalık ön yıkama( axel 3000 e kompresör bağladım k2 belayla kullanmayı düşünüyorum) yeterli olur mu ? , kovayla yıkama işini hızlı cila wax yapacağım zamanlarda düşünüyorum ,

Bu araba yıkama işleri girdap gibi çekiyor içine , okudukça sorular da artıyor kafamda şimdiden cevaplar için teşekkürler.

Henkoner

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Arkadaşlar
1- iyi bir temizlikten (k2 bela) sonra demir sökücü (tavsiye bekliyorum) sonrasında hızlı cila(Polytop Hybrid Conservier Maximus) sonrasında wax(soft 99 fusso) sıralaması doğru mudur?
2- üç ayda bir hızlı cila +wax yapmayı düşünüyorum. Bunu her yapacağımda öncesinde demir tozu kullanmalı mıyım?
3-Şehir içinde çamurdan uzak bir araba için haftalık ön yıkama( axel 3000 e kompresör bağladım k2 belayla kullanmayı düşünüyorum) yeterli olur mu ? , kovayla yıkama işini hızlı cila wax yapacağım zamanlarda düşünüyorum ,

Bu araba yıkama işleri girdap gibi çekiyor içine , okudukça sorular da artıyor kafamda şimdiden cevaplar için teşekkürler.
1-Fusso uygulayacaksanız öncesinde hızlı cila uygulamayın. Önceden uygulanan wax hızlı cila varsa onu yüzeyden ipa ile temizleyip öyle fusso uygulayın ki daha uzun süre araç üzerinde kalsın. k2 roton alıp 1:1 sulandırarak demir tozu temizliğinde kullanabilirsiniz
2- sanayi bölgesinde yaşamıyorsanız ya da sanayide çalışmıyorsanız yılda 2 kere demir tozu temizliği yeterli olacaktır.
3-Her yıkamada ön yıkama+temaslı yıkama yapmanız gerçek bir temizliğe ulaşmanızı sağlayıp kurulama aşamasındaki çizilmeleri minimuma indirecektir.

Tiggo8_01

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
1-Fusso uygulayacaksanız öncesinde hızlı cila uygulamayın. Önceden uygulanan wax hızlı cila varsa onu yüzeyden ipa ile temizleyip öyle fusso uygulayın ki daha uzun süre araç üzerinde kalsın. k2 roton alıp 1:1 sulandırarak demir tozu temizliğinde kullanabilirsiniz
2- sanayi bölgesinde yaşamıyorsanız ya da sanayide çalışmıyorsanız yılda 2 kere demir tozu temizliği yeterli olacaktır.
3-Her yıkamada ön yıkama+temaslı yıkama yapmanız gerçek bir temizliğe ulaşmanızı sağlayıp kurulama aşamasındaki çizilmeleri minimuma indirecektir.
Hocam açıklama için sağolun . Peki waxın ardına hızlı cila nasıl olur?

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Sefa hocam hertürlü bez, yıkama eldiveni, ve kurulama havlusu için Valet promu yoksa good stuffmu.
2 sinide kullanmışsınız. Birdaha olsa hangisini tercih ederdiniz.
@Sefa46 Hocam daha tecrübeli iki ürünü de kullanmış..
Good stuff bilmiyorum ama valetpro su gibi ve kullandığınız da bezler de pek bir fark görmüyorsunuz.. Bir daha Valetpro nun bu ürününü almam..
Daha sonra yine @Sefa46 hocamın tavsiyesi ile leraton mikrofiber yıkama ürününü kullandım, gerçekten fark edilir şekilde güzel bir etkisi olmuştu..

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
@Sefa46 Hocam daha tecrübeli iki ürünü de kullanmış..
Good stuff bilmiyorum ama valetpro su gibi ve kullandığınız da bezler de pek bir fark görmüyorsunuz.. Bir daha Valetpro nun bu ürününü almam..
Daha sonra yine @Sefa46 hocamın tavsiyesi ile leraton mikrofiber yıkama ürününü kullandım, gerçekten fark edilir şekilde güzel bir etkisi olmuştu..

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Leraton zannedersem rus malı değilmi. Arkasında üretim yeri ne yazıyor hocam. Rus mallarına pek güvenmiyorum. Avrupa birli üyesi ülkelerden herhangi birinin üretimi olursa daha iyi olur. ABD yada İngiltere de olabilir.

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Boyut ve Gsm farkı var gördüğüm kadarı ile.. Bu tip kurulama havlularını ıslak zemine sereceksiniz ve geri alacaksınız, sürtünme yapacak haraket yapmayacaksınız böylelikle çizme olayı olmaz, harici olarak yanal harektle yani silme ile gözle görüşmesede bir şekilde çizik oluşur, sonuçta bir sürtünme var ve bu çizer.

ogullcankaya

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Boyut ve Gsm farkı var gördüğüm kadarı ile.. Bu tip kurulama havlularını ıslak zemine sereceksiniz ve geri alacaksınız, sürtünme yapacak haraket yapmayacaksınız böylelikle çizme olayı olmaz, harici olarak yanal harektle yani silme ile gözle görüşmesede bir şekilde çizik oluşur, sonuçta bir sürtünme var ve bu çizer.
Cok tesekkur ederim yanitiniz icin

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Herkese merhaba, birkaç ürün için tavsiye bekliyorum uzun süredir alışveriş yapmadım yeni ürünler çıktıysa bilgim yok:

Lastik parlatıcı aplikatörü (kapaklı olanlardan)
Davlumbazlar için uygulaması kolay yıkamadan sonra simsiyah yapacak bir ürün
Jantlar için kova şampuanı
Wetcoat almayı düşünüyorum ama fiyatı baya bir uçmuş benzer kalite önerileri açığım
Camların yüzeyi oldukça pütürlü hale geldi daha önce hiç kil temizliği yapmadım. Camlar için kil mi yapmam gerekir başka bir şey mi? Kil gerekiyorsa hangi kili ve kaydırıcıyı önerirsiniz teşekkürler