Hızlı Soru - Cevap

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #21,141
Siz hangi tabancayı aldınız? Birde makinaya göre bağlantı aparatları lazım sanırım bu tabancalara
Aldığım kısa tetik tabanca bu altta makinenin hortumuna bağlamak için olan aparatı yok onuda aliexpresten aldım metal nilfisk uyumlu ikisininde gelmesini bekliyorum gelsin deneyeceğim inşallah sorunsuz kullanırım toplam maliyeti 550 tl gibi bişeydi ucuza geldi yeni hesaba özel indirimlerle.

Son düzenleme:

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Araç kaç yaşında?

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
1 yaşında hocam belki kullandığım şampuan beklemiştir üzerinde farkında olmadan veya sürdüğüm wax vs etkilemiştir diye düşünüyorum. Meguiars 40 attım üzerine anlık topluyor ama sonra yine aynı duruma geliyor. Diğer tarafta bir sorun yok sol taraftakinde olmuş sadece

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
1 yaşında hocam belki kullandığım şampuan beklemiştir üzerinde farkında olmadan veya sürdüğüm wax vs etkilemiştir diye düşünüyorum. Meguiars 40 attım üzerine anlık topluyor ama sonra yine aynı duruma geliyor
Hocam aynı marka ve model de başka araçlarda da bu sorun varsa garantiden yaptırın, kendi aracımda da oldu, üründe üretim hatası vardı.. Sizde de aynı durum vardır.. Geçici plastik yenileme tarzı ürünler var ama kesin sonuç alamazsınız, belli bir zaman sonra eski haline döner..

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Hocam aynı marka ve model de başka araçlarda da bu sorun varsa garantiden yaptırın, kendi aracımda da oldu, üründe üretim hatası vardı.. Sizde de aynı durum vardır.. Geçici plastik yenileme tarzı ürünler var ama kesin sonuç alamazsınız, belli bir zaman sonra eski haline döner..

Çok sağol hocam, @Sefa46 abimden aldığım bir yoruma istinaden Çinli seramik deneyeceğim kalıcı olarak düzelmezse garantiden hallederim. Çinli seramik ile en kötü plastikleri koruma altına almış olurum artık

Citrinekarma

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir

ibrahimd

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
bathe+ ve wet coat en uyumlu ikili diyebilirim bu konuda.1 haftdır araştırıyorum :)
öncelikle yanlış anlamazsanız araştırma bu hobide hiçbir şey olarak örnek verebilirim. Örneğin ne kadar video izlersek yada araştırma yapsak bile polisaj makinesini eline hiç almamış kişi ne ağırlığı ne yüzey baskısı hakkında doğru bişey diyemez ( ben dahil).

Onun dışında yukarıdaki forum arkadaşımız ; standart ön yıkama yapıp eğer koruma uygulamayacaksanız örnek verdiği reset yani parlatıcı ve cila içeriksiz şampuan , koruma uygulamayacaksanız bathe + şeklinde yorum yapmış ki bence de haklı. Sürekli bathe + ile yıkanamanıza gerek yok , onun yerine cila içermeyen bi şampuan alıp kovada bunla yıkadıktan sonra cila yapmak genelde daha doğrudur.

Yani yapılacak yöntem değişmiyor , yine ön yıkama sonrası kova şampuanı en son cila. veya ön yıkama sonrası kovada sio2-cila içerikli şampuan ile yıkama ve finish.

Düz Kova şampuanları için gyeon bathe , fireball, vonix f loc veya flowey 2,5 serileri iyidir.

RealBTest

Çaylak Detaycı
Üye
Merhaba dostlar İyi bayramlar dilerim, İntagramdan takip edenler yeni hobby garage bittirdiğimi gördüler hayırlı olsun dileklerini ilettiler herkese teşekkür ederim.
Hobby Garage da buhar makinem - kuru vakum makine - ıslakkuru makime - basınçlı yıkama makinem ve tabanca setim mevcut.
Kafamdaki takılan ve gerekli duyduğum şeyler ne kadar ışık aydınlarması olsada garage içinde araç içinde detay yaparken araçın içinin güzel aydınlarmak istiyorum.
Başta scan grip sunmatch4 ve mini match gibi modelleri düşünsemde kafa bandının daha işlevsel ve kullanışlı olduğu düşüncesi geldi sürekli baktığım yeri göstermesi yüzünden.
Sorum şu;
en iyi aydınlatmayı kafa takılanlardan mı alırım yoksa , el tipimi almalıyım?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Merhaba dostlar İyi bayramlar dilerim, İntagramdan takip edenler yeni hobby garage bittirdiğimi gördüler hayırlı olsun dileklerini ilettiler herkese teşekkür ederim.
Hobby Garage da buhar makinem - kuru vakum makine - ıslakkuru makime - basınçlı yıkama makinem ve tabanca setim mevcut.
Kafamdaki takılan ve gerekli duyduğum şeyler ne kadar ışık aydınlarması olsada garage içinde araç içinde detay yaparken araçın içinin güzel aydınlarmak istiyorum.
Başta scan grip sunmatch4 ve mini match gibi modelleri düşünsemde kafa bandının daha işlevsel ve kullanışlı olduğu düşüncesi geldi sürekli baktığım yeri göstermesi yüzünden.
Sorum şu;
en iyi aydınlatmayı kafa takılanlardan mı alırım yoksa , el tipimi almalıyım?
Hayirli olsun imkan var ise Tripoda sabitlemeli olan Multimatch R ve üstü serisini tavsiye ederim.
Kafaya Takilani ben kullanamadim yani istedigim gibi olmuyor.
El Tipi olan da kullanislidir ancak kaportaya sabitlendiginde kayip düsüyor polisaj yaparken.

RealBTest

Çaylak Detaycı
Üye
Hayirli olsun imkan var ise Tripoda sabitlemeli olan Multimatch R ve üstü serisini tavsiye ederim.
Kafaya Takilani ben kullanamadim yani istedigim gibi olmuyor.
El Tipi olan da kullanislidir ancak kaportaya sabitlendiginde kayip düsüyor polisaj yaparken.
evet bu ürün ve unlite alabilirim lakin,
araç içerisind kıyması yerleştirmesi zor bana daha kullanışlı lazım öneriniz var mı?

ibrahimd

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Merhabalar, Aklıma takılan bir şey var youtubeda detailing videoları yapan kisiler Bazi yerlere hava ile temizliyorlar bu havayı ne ile sağlıyorlar onu anliyamadim, Birde tornado tam olarak neye takılıp kullanılıyor?