Hızlı Soru - Cevap

palemdar

Acemi Detaycı
Üye
İl
ist
Öne çıkan konu #21,221
Merhaba arkadaşlar yikama için basınçlı makina almayı düşünüyorum F/P olarak ne önerirsiniz ?
Merhaba ben de arayıştayım, genel olrak karcher, bosch ve nilfisk kullanılıyor genelde.

bu üç marka açısından f/p açısından en iyi nilfisk gösteriliyor.
Karcherin k serisi malzeme kalitesi olarak iyi değilmiş okuduğum kadarıyla.

nilfisk 150 modeli metal pompasıyla, 10 mt hortumu ve makara sistemiyle tercih sebebi olarak gösteiriliyor.

Nilfks 130 modeli 4000tl
150 modeli ise 8200 tl, aradaki fiyat farkına değecek fark var mı karar veremedim :)

palemdar

Acemi Detaycı
Üye
İl
ist
Nasıl becerdiysem pompalama yaparken marolex in içinde bulunan borunun baş kısmı kırıldı, internette aradım yedek parça da bulamadım. En son bu kırılan parçaları yapıştırmak aklıma geldi, pilastik yapıştırıcı denilen ürünlerle yapıştırılıp sağlam olur mu acaba ?

resim uploadlama

Ercan585

Çaylak Detaycı
Üye
Peki wax olarak meguiars nxt mor olan mi yoksa soft99 fusse coat mi.ya da bunlardan daha iyi ne var . teşekkürler

OnurCK

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar merhaba. Ön yıkama şampuanım bitmek üzere. Bugüne kadar auto glym polar blast, valet pro advenced neutral snow foam, valet pro foamula, koch chemie gsf kullandım. Sanırım henüz evet bu diyebilceğim bi şampuana denk gelemedim. Benim için önemli olan kir çıkarıcılığı iyi olan aynı zamanda korumaya dokunmayan bi ürün olması. Tavsiyelerinize açığım :)
Hocam valet pro foamula, koch chemie gsf, shiny garage blue snow foam ve şu anda autobrite magifoam kullanan biri olarak magifoam'u önerebilirim. Köpük yoğunluğu ve kir sökücülüğü olarak diğerlerinden daha fazla beğendim. shiny garage ın renkli köpüğünü asla tavsiye etmem temizleyiciliğini bğenmediğim gibi birde renkli olduğu için kendiside bi katman oluyo. foamula da köpüğü güzel ve özellikle kokusu çok güzel bir ürün. ancak yine de aralarınan Sizin için evet bu diyebiliceğiniz bi şampuan magifoam olabilir .

brkcskn

Çaylak Detaycı
Üye
K2 bela veya biraz daha agresifi bora kullanabilirsiniz. Kapı altı ve marşpiyel kısımlarını yine temaslı yikarsaniz daha iyi olur. Foam da biraz bırakırsınız oralara tekrar atıp hızlıca eldiven geçip su vurursunuz. Havlu için f/p bilmiyorum malesef ama twisted pile kullanıyorum o tip tavsiye ederim
Cevap için teşekkürler.
K2 Bela foam lance için uygun mudur? Hakan abi'nin videolarında el pompası ile kullanıma daha uygun demiş ama
Hızlı cila önerisi de alırsam süper olur.
Superclean'den bir tane havlu alacaz artık :)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Hocam valet pro foamula, koch chemie gsf, shiny garage blue snow foam ve şu anda autobrite magifoam kullanan biri olarak magifoam'u önerebilirim. Köpük yoğunluğu ve kir sökücülüğü olarak diğerlerinden daha fazla beğendim. shiny garage ın renkli köpüğünü asla tavsiye etmem temizleyiciliğini bğenmediğim gibi birde renkli olduğu için kendiside bi katman oluyo. foamula da köpüğü güzel ve özellikle kokusu çok güzel bir ürün. ancak yine de aralarınan Sizin için evet bu diyebiliceğiniz bi şampuan magifoam olabilir .
Magifoam bence waxa zarar veriyor oranını cok iyi ayarlamak lazım kullanmaya basladığımdan beri sanki waxın dayanımı azaldı kullanan diğer kişilerde yorum yaparsa netleştirmiş oluruz

brkcskn

Çaylak Detaycı
Üye
MJJC Foam Cannon Pro var bende. Ön yıkama şampuanı olarak Valet Pro Foamula 1 kullanıyorum, köpük kıvamından ve temizliğinden memnunum. 100 ml şampuan+900ml su ile B-Suv aracımı fazlasıyla köpükleyebiliyorum.. Fakat şimdilerde yeniden ön yıkama şampuanı alsam Auto Brite Magifoam denemek isterim doğrusu.
magifoam, k2 serileri listemde şuan
Yıllar olmuş bu işleri bırakalı sadece foam lance ile köpük at yıka ve foam lance ile cila at geç yapmak istiyorum :)Microfiber maddness dry me crazy xl bile almıştım ingiltere'den zamanında :)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Cevap için teşekkürler.
K2 Bela foam lance için uygun mudur? Hakan abi'nin videolarında el pompası ile kullanıma daha uygun demiş ama
Hızlı cila önerisi de alırsam süper olur.
Superclean'den bir tane havlu alacaz artık :)
Sağolun. Bu ürünler aynı zamanda kuş pislikleri gibi zararlılardan da koruyor galiba doğru mu
Vonix blend, Vonix Native, Soft 99 Fusso coat, K2 Proton

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Sağolun. Bu ürünler aynı zamanda kuş pislikleri gibi zararlılardan da koruyor galiba doğru mu
Benim araç beyaz, ben fuso coat beyaz olanı aldım. Elle manuel kullanıyorum. Kullanım ile ilgili forumda geriye dönük araştırma yapmani isterim. Çünkü plastik aksamdan ve kapı kollarından uzak olmasında fayda var. Hatta iç mekanda bir yere , özellikle direksiyona bir şekilde temas etmemesine dikkat etmek gerekiyor.

OnurCK

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Magifoam bence waxa zarar veriyor oranını cok iyi ayarlamak lazım kullanmaya basladığımdan beri sanki waxın dayanımı azaldı kullanan diğer kişilerde yorum yaparsa netleştirmiş oluruz
Hocam ben fusso coatı attıktan sonra 1 ay ve 4 yıkama geçti hala hidrofobisinde bi sıkıntı gözlemlemedim ama dediğiniz gibi dayanım ömrünü azaltabilir. Belki de fusso daha yeni olduğu için fark edememişimdir

tolgabasak91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Keşan
Yorumun için teşekkür ederim hocam. Magifoam biraz agresif diye uzak durdum bugüne kadar ama sanırım sıradaki tecrübem o olucak

Ercan585

Çaylak Detaycı
Üye
Arkadaşlar kusura bakmayın bir soru daha sorucam. Bu katı waxlarin koruyuculuğu ile seramiğin koruyuculuğu arasında çok fark var mıdir?

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Arkadaşlar merhaba. Ön yıkama şampuanım bitmek üzere. Bugüne kadar auto glym polar blast, valet pro advenced neutral snow foam, valet pro foamula, koch chemie gsf kullandım. Sanırım henüz evet bu diyebilceğim bi şampuana denk gelemedim. Benim için önemli olan kir çıkarıcılığı iyi olan aynı zamanda korumaya dokunmayan bi ürün olması. Tavsiyelerinize açığım :)
Ben ev13 ve ab magifoam kullanıyorum. Hafif tozlu yıkamada ev13 işe yarıyor. İnatçı kirlerde magifoam diyorum. Benim tercihim hep ph nötr olanlardan veya en yakın olanlar. Yanlış bilmiyorsam ev13 nötr, magifoam nötr yakın diye biliyorum. Yanlışım da olabilir, daha yeniyiz bu mecrada :)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Hocam ben fusso coatı attıktan sonra 1 ay ve 4 yıkama geçti hala hidrofobisinde bi sıkıntı gözlemlemedim ama dediğiniz gibi dayanım ömrünü azaltabilir. Belki de fusso daha yeni olduğu için fark edememişimdir
Fusso cok dayanıklı ürün ben hiçbir zemin hazırlığı yapılmadan uyguladığımda bile kışın 3-4 ay gitmişti. Ama bildiğim kadarıyla magifoam biraz sert bi ön yıkama şampuanı genelde ağır kirlerde kullanıyorlar. Şuanda aracımda koruma kalmadığı için bende her yıkamada magifoam kullanıyorum ama korumanın azalmasında magifoamın cok etkisi var. K2 Pro bela cok daha soft bi ön yıkama sampuanıdır magifoama göre