Hızlı Soru - Cevap

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Enes_10 Hayırlı olsun güle güle kullanın, Sprey şişe fiyatı cok iyiymiş kalitesi nasıldır K2 Şişelerine benziyor
Teşekkürler. Şişenin malzemesi kimyasala dayanıklı ve K2 şişelerin işini görse de sprey başlık çok kaliteli değil. Zamanında K2 markası 500 ml'lik şişe üretsin diye markaya talepte bulunulmuştu ama henüz bir ses çıkmadı :)

Blow

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
hortum fırat marka baglantı aparatlarıda var ama çeşmenin başında cok fazla su kaçırıyor çeşmeyi değiştirdim bakalım tekrar yapacakmı aynısını
@emirhaneness sadece musluk bağlantı kısmından kaçırma yaparsa teflon bant sararsan o da işini görür.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Yeni aldığınız küresel vanayı keşke direk 3/4 çıkışlı alsaydınız. Adaptörü 1/2 ye düşürmek için eke gerek olmazdı.
Direk hortumu kelepçe ile bağlamak için olan ucu diyorsunuz sanırım normalde vana o şekilde geliyordu onu söküp dişli ile taktım böyle daha saglam olacağını düşündüğüm için.

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Son 2 yıkamadır kovada adbl şampuan ile yıkıyorum. Ama sanki purple velvette olduğu gibi yüzeydeki cilayı perdeliyor gibi geldi. Bu ürünü kullanıp da yüzeydeki boncuklamalar dağıldı diyen var mı?

Hocam böyle bir konuşmamız geçmişti. Benim gözlemlediğim Adbl Shampoo 2 perdeleme yapmıyor gibi. Kaputun bu tarafında 4 Şubatta uyguladığım Adbl sentetik spray wax var ve bu fotoğraftan önce ön yıkamada Adbl Yeti, temaslıda Adbl Shampoo 2 kullandım (19 Nisan)

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Bu ürünü çok merak ediyorum bende. Uygulanmış halinin fotoğrafını atabilir misiniz? Parlak mı mat mı finish acaba?
Hocam mat finish var, resimde biraz parlak gibi görünüyor ama mat. resimlerden birinde torpidonun bir kısmında uygulandı, diğer resimde de tamamına uygulandı. Kokusu hoş, uygulama sonrası elinizi sürdüğünüzde verdiği his güzel.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam böyle bir konuşmamız geçmişti. Benim gözlemlediğim Adbl Shampoo 2 perdeleme yapmıyor gibi. Kaputun bu tarafında 4 Şubatta uyguladığım Adbl sentetik spray wax var ve bu fotoğraftan önce ön yıkamada Adbl Yeti, temaslıda Adbl Shampoo 2 kullandım (19 Nisan)

Selamlar hocam, evet hatırlıyorum. Uyguladığım sıvı ürünler sonraki yıkamada sürekli dağılmaya başlamıştı. Şampuan mı acaba perdeliyor diyordum. Zira adbl olsun vonixx blend olsun 1 ay sonraki yıkamada doğru düzgün boncuklayamıyordu bile. Şampuandan değilse bu kadar çabuk dağılmasına aklım ermedi vallahi. Kış çıkışı k2 bora+magifoam yapıyordum, borayı da bırakıp denedim, sırf magifoam ön yıkaması yaptım ama yine aynı. Magifoamın da böyle etkileyeceğini düşünmüyorum

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selamlar hocam, evet hatırlıyorum. Uyguladığım sıvı ürünler sonraki yıkamada sürekli dağılmaya başlamıştı. Şampuan mı acaba perdeliyor diyordum. Zira adbl olsun vonixx blend olsun 1 ay sonraki yıkamada doğru düzgün boncuklayamıyordu bile. Şampuandan değilse bu kadar çabuk dağılmasına aklım ermedi vallahi. Kış çıkışı k2 bora+magifoam yapıyordum, borayı da bırakıp denedim, sırf magifoam ön yıkaması yaptım ama yine aynı. Magifoamın da böyle etkileyeceğini düşünmüyorum
Selamlar hocam. Ben hiç kullanmadım ama forumda Magifoam'ın biraz agresif yanı olduğuna ve korumayı ellediğine dair paylaşımlar okumuştum hocam. Bu yüzden sizdeki durumun magi'den kaynaklanma ihtimali olabilir mi acaba? Bir denemek lazım.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar hocam. Ben hiç kullanmadım ama forumda Magifoam'ın biraz agresif yanı olduğuna ve korumayı ellediğine dair paylaşımlar okumuştum hocam. Bu yüzden sizdeki durumun magi'den kaynaklanma ihtimali olabilir mi acaba? Bir denemek lazım.
Ev13 vardı yanımda sanırım, bir de onu deneyeyim. Magi ısırıyorsa bile purple velvet perdelemeai kadar anca ısırıyordur diye düşünüyorum. B33 gibi bariz bir koruma bozmaya neden olmaz gibi. Bi süre de magi köpüğüyle vedalaşıp deneyeyim bakalım. Aksi durumda 1 ayda ilk yıkamasında adbl syntetic de vonixx blend de dağılmamalı

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Ev13 vardı yanımda sanırım, bir de onu deneyeyim. Magi ısırıyorsa bile purple velvet perdelemeai kadar anca ısırıyordur diye düşünüyorum. B33 gibi bariz bir koruma bozmaya neden olmaz gibi. Bi süre de magi köpüğüyle vedalaşıp deneyeyim bakalım. Aksi durumda 1 ayda ilk yıkamasında adbl syntetic de vonixx blend de dağılmamalı
Hocam bende diğer aracımda hep magifoam ve velvet kullanıyorum, en sonda hızlı cila olarak carpro hydrolite2, autoglym polar seal yada tw dry and shine kullanıyorum ama bu zamana kadar sizin bahsettiğiniz 1 ay sonraki ilk yıkamada boncuklanma etkisinin zayıflamasını hiç yaşamadım. En son ne zaman demirtozu ve kil temizliği yaptınız?

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam bende diğer aracımda hep magifoam ve velvet kullanıyorum, en sonda hızlı cila olarak carpro hydrolite2, autoglym polar seal yada tw dry and shine kullanıyorum ama bu zamana kadar sizin bahsettiğiniz 1 ay sonraki ilk yıkamada boncuklanma etkisinin zayıflamasını hiç yaşamadım. En son ne zaman demirtozu ve kil temizliği yaptınız?

Hocam geçen ağustos gibi yapmıştım, polisaj da yapılmıştı. Uzun yol yapma durumum çok oluyor. Acaba orada motor ısısı falan mı etken diyeceğim ama kapılar falan da istediğim gibi kalamıyor. 10 gün önce yıkama yapıp vonixx blend sürdüm tekrar, ilk yıkamada yine gözlemleyeyim, dağılma varsa kil yapayım olmazsa :)

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Hocam geçen ağustos gibi yapmıştım, polisaj da yapılmıştı. Uzun yol yapma durumum çok oluyor. Acaba orada motor ısısı falan mı etken diyeceğim ama kapılar falan da istediğim gibi kalamıyor. 10 gün önce yıkama yapıp vonixx blend sürdüm tekrar, ilk yıkamada yine gözlemleyeyim, dağılma varsa kil yapayım olmazsa :)
Ben yılda 3-4 kere kil ve demirtozu temizliği yapıyorum, kullandığım hızlı cilalar bile en az 2-3 yıkama boncuklanma etkisini kaybetmiyor, sizin bahsettiğiniz duruma şaşırdım, ürünlerin boyaya tutunmasında sorun olduğuna göre demirtozu ve kil temizliği sizin yaşadığınız sorunu çözecektir diye düşünüyorum.
Bir de bazı sprey wax lar da ilk uygulamadan 2 saat sonra yada bir sonraki yıkama da tekrar uygulama yaptığım da normalde ürünün dayanım süresi 2-3 ay ise bu sefer 4-5 aya çıkıyor. Siz de deneyebilirsiniz.