Hızlı Soru - Cevap

Mörv5n

Acemi Detaycı
Üye
İl
Bursa
Öne çıkan konu #21,881
1:15 oranında sulandırıp hızlı cila gibi kullanıyorum, bagajda her zaman bulunduruyorum, kuş pisliği gibi durumlarda da iş görüyor ya da aracın cami tozlu filan olunca anlık hem temizlik hem de cila gibi iş görüyor.
cevabınız için teşekkürler , ufak boylarından alıp kesinlikle deneyimleyeceğim :)

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Teşekkür ederim yanıt için. Forumu, bez temizliği konusunda incelediğimde makinaya atılmaması veya 5-6 yıkamada bir özel yıkama şampuanları ile atılması önerisini okudum. Bezin kıymetli olması sebebiyle sadece kaporta yüzeyinde kullandım. Plastik aksamda ve tamponlarda ayrı daha uygun bir bez kullandım. Islak cilalarin zarar verdiğini okumuş olsaydım kullanmazdim. Kurutma şeklimiz aynı sayılır.
Konuya bende bi yorum yapmak istiyorum hocam :) Yaklaşık 1.5 yıldır purestar ın duplex kurulama havlusunu kullanıyorum, ilk aldığımda nasıl yıkanması gerektiğini bilmiyordum, şuanda bilsem bile yinede dikkat etmiyorum diyeyim. Genelde bu havlu harici kullandığım cam,cila,jant bezlerini makinada yıkıyorum. Sonrasında purestar havluyla birlikte hepsini tekrardan kısa programda yıkama yapıyorum. İlk zamanlar cila bezleriyle birlikte ve standart çamaşır yıkama şampuanıyla yıkamama rağmen nedense halen performansı çok iyi :) Benim şansıma mı yoksa başka bi durum mu var anlamadım, hatta 1.5 yıl önce 2 adet havlu almıştım, biri yedekde beklesin diye. Halen depoda paketinde duruyor yedek havlu

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Konuya bende bi yorum yapmak istiyorum hocam :) Yaklaşık 1.5 yıldır purestar ın duplex kurulama havlusunu kullanıyorum, ilk aldığımda nasıl yıkanması gerektiğini bilmiyordum, şuanda bilsem bile yinede dikkat etmiyorum diyeyim. Genelde bu havlu harici kullandığım cam,cila,jant bezlerini makinada yıkıyorum. Sonrasında purestar havluyla birlikte hepsini tekrardan kısa programda yıkama yapıyorum. İlk zamanlar cila bezleriyle birlikte ve standart çamaşır yıkama şampuanıyla yıkamama rağmen nedense halen performansı çok iyi :) Benim şansıma mı yoksa başka bi durum mu var anlamadım, hatta 1.5 yıl önce 2 adet havlu almıştım, biri yedekde beklesin diye. Halen depoda paketinde duruyor yedek havlu
Teşekkür ederim yanıt için. Senin taktik iyi gibi görünüyor. Benim virtues twisted double plus'i ıslak cila etkilemiş olabilir. Bir çare bulacağım:)

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Teşekkür ederim yanıt için. Senin taktik iyi gibi görünüyor. Benim virtues twisted double plus'i ıslak cila etkilemiş olabilir. Bir çare bulacağım:)
beyaz sirkeyi bir miktar suyla seyreltip bezleri 1 2 gece o sıvının içinde bekletmeyi deneyebilirsiniz, asitli sıvı belki üzerindeki liflere etki edip çözebilir. ben wax sildiğim bezleri öyle yapmıştım geçen yaz. ufak bir kovaya aplikatörü ve bezleri koyup yoğun sirkeli su yapmıştım 1 gece beklettim sonrasında yıkama ve temizleme işlemi kolay olmuştu.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
beyaz sirkeyi bir miktar suyla seyreltip bezleri 1 2 gece o sıvının içinde bekletmeyi deneyebilirsiniz, asitli sıvı belki üzerindeki liflere etki edip çözebilir. ben wax sildiğim bezleri öyle yapmıştım geçen yaz. ufak bir kovaya aplikatörü ve bezleri koyup yoğun sirkeli su yapmıştım 1 gece beklettim sonrasında yıkama ve temizleme işlemi kolay olmuştu.
Teşekkür ederim yanıt için. Deneyeceğim.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar bu tarz deri koltuklarınız için temizlik sonrası koruma olarak ne tür ürünler kullanıyorsunuz. Resimler 2 ay öncesine ait ama geçen hafta k2 deri temizleyici ve cartainer deri fırçasıyla temizledim, gayet güzel mat bi görünüm oluştu hem koltuklarda hemde direksiyonda. Koruma olarakda işlem yapmak istiyorum ancak nasıl bi yol izlemeliyim bilemedim. Deri klinik ürünlerine baktım, deri koruyucu ve deri kalkanı adlı 2 tip ürün var, aklım karıştı. Araç 8 yaşında yani koltuklarda o yaşda :) ancak yaşa bağlı aşırı bi deforme, çatlak vs. yok. Dediğim gibi sadece temizleyince bile çok güzel bi görüntü oluştu

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
@Mörv5n merhaba,
ppf üzerine yapacağınız her mekanik müdahale statik elektrik oluşturup toz çekmesine sebebiyet verecektir. Su ile durulanan hızlı cilaları kullanırsanız probleminiz azalır. Susuz yıkama konusuna gelince ppf için bir tecrübemi vereyim kullanabilirsiniz.
araba az tozluyken; bahsettiğim hızlı cilayı bir kovaya su ile karıştırıp, içerisine çok az şampuan damlatarak yıkama eldiveni ile aracı gezebilirsiniz. Arkasından tercihen kurulama havlusu veya hızlı cila-bez yaparak final yaparsınız. Susuz yıkama ürünleri gereksiz yağlı. Biz zaten kirli arabayı o şekilde yıkamıyoruz, tozlu araba için de gereksiz çünkü leke bırakır, düzeltmeye çalışırken yine statik elektrik yaparsınız.

Cam için de aynı yöntemi kullanabilirsiniz. Cam bezlerini direkt lekelemektense nemli bez veya eldiven müdahalesinden sonra silerseniz daha iyi verim alırsınız.

Son olarak, ince toz haricinde faklı bir kir varsa yapmayın, ppf üst katmanını zedeler çizik onarma yeteneği azalarak kaybolur. Kullanıcı hatasıdır.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Arkadaşlar bu tarz deri koltuklarınız için temizlik sonrası koruma olarak ne tür ürünler kullanıyorsunuz. Resimler 2 ay öncesine ait ama geçen hafta k2 deri temizleyici ve cartainer deri fırçasıyla temizledim, gayet güzel mat bi görünüm oluştu hem koltuklarda hemde direksiyonda. Koruma olarakda işlem yapmak istiyorum ancak nasıl bi yol izlemeliyim bilemedim. Deri klinik ürünlerine baktım, deri koruyucu ve deri kalkanı adlı 2 tip ürün var, aklım karıştı. Araç 8 yaşında yani koltuklarda o yaşda :) ancak yaşa bağlı aşırı bi deforme, çatlak vs. yok. Dediğim gibi sadece temizleyince bile çok güzel bi görüntü oluştu
suni deri mi? gerçek mi? net fotoğraflarını atabilir misiniz

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın

Ben direksiyon temizliği ve koruyucusu içinde flowey' in iki adet ürününü aldım. Daha deneme fırsatım olmadı. Bu ara denemeyi düşünüyor iken programım yoğunlaştı. YouTube da flowey ile ilgili fazla da paylaşım bulamadım. Flowey in kendisi paylaşım yapmış, güzel görünüyordu. Nasıl bir sonuç çıkacak bende merak ediyorum. En kısa zamanda deneyeceğim.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Resimler şimdi yüklendi hocam, az önce bi sorun oluştu heralde
Suni mi gerçekmi birşey diyemiyorum. İkisini nasıl ayırt ederim onuda bilmiyorum
Oturma yerini buradan gerçek deri olarak görüyorum. Dokunmam lazım :)
Muhtemelen vücuda temas eden yerler gerçek, diğer taraflar suni deridir.
Temizlerken deliklerden içeri kesinlikle su kaçırmıyoruz. dk chemie ürünlerini temizlik ve korumada kullanabilirsiniz. Koruma olarak dk chemie extra mat deri kalkanı iyidir. Gerçek deri olan kısımlara, kalkan öncesi deri koruyucu ile masaj yaparak uygulama yapın. Sonra kalkan sürebilirsiniz. Emmesi için arada zaman bırakmayı unutmayın. Kullanılmış araçlarda parmağınızla bastırdığınızda, bastılılan yerin etrafı suni derilerde daha elastik ve düzgün bir göçük yapar. Gerçek deri daha damarlı, lifli gibi bir görüntü sergileyecektir. Dokunuş hissinden de ayırt edersiniz.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Oturma yerini buradan gerçek deri olarak görüyorum. Dokunmam lazım :)
Muhtemelen vücuda temas eden yerler gerçek, diğer taraflar suni deridir.
Temizlerken deliklerden içeri kesinlikle su kaçırmıyoruz. dk chemie ürünlerini temizlik ve korumada kullanabilirsiniz. Koruma olarak dk chemie extra mat deri kalkanı iyidir. Gerçek deri olan kısımlara, kalkan öncesi deri koruyucu ile masaj yaparak uygulama yapın. Sonra kalkan sürebilirsiniz. Emmesi için arada zaman bırakmayı unutmayın. Kullanılmış araçlarda parmağınızla bastırdığınızda, bastılılan yerin etrafı suni derilerde daha elastik ve düzgün bir göçük yapar. Gerçek deri daha damarlı, lifli gibi bir görüntü sergileyecektir. Dokunuş hissinden de ayırt edersiniz.
Dediğiniz şekilde bi deneyeyim gerçekmi suni mi az çok ayırt ederim o şekilde herhalde. Gerçi şöyle birşey var, koltukların sırt değmeyen arka kısımları ile sırt değen oturma yerindeki kısımların dokusu farklı. Sanırım dediğiniz gibi temas edilen yerler gerçek deridir. Kapı içlerindeki temas edilen yerler suni deri gibi dokusu aynı koltuk arkalarındaki dokudan. Dediğiniz şekilde uygulama yapayım, temizlerken k2 deri temizleyiciyi su kullanmadan sadece köpük şeklinde kullandım.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Dediğiniz şekilde bi deneyeyim gerçekmi suni mi az çok ayırt ederim o şekilde herhalde. Gerçi şöyle birşey var, koltukların sırt değmeyen arka kısımları ile sırt değen oturma yerindeki kısımların dokusu farklı. Sanırım dediğiniz gibi temas edilen yerler gerçek deridir. Kapı içlerindeki temas edilen yerler suni deri gibi dokusu aynı koltuk arkalarındaki dokudan. Dediğiniz şekilde uygulama yapayım, temizlerken k2 deri temizleyiciyi su kullanmadan sadece köpük şeklinde kullandım.
Merhabalar abi. Ben PO ile temizledikten sonra koruma olarak Deturner leather protectant kullanıyorum hissiyatı cok hoş oluyor. Deri üzerindeki kirlenme süresi uzadı. Kokusuda cok hoş ve fiyatıda uygun. Supercleanın mikrofiber aplikatörü ile uyguluyordum. Deri temizliği yaparken köpük yapıcı şişe kullanman daha iyi olur öbür türlü spreyle sıkarsan deliklerden içeri cok fazla sıvı kaçıyor.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar abi. Ben PO ile temizledikten sonra koruma olarak Deturner leather protectant kullanıyorum hissiyatı cok hoş oluyor. Deri üzerindeki kirlenme süresi uzadı. Kokusuda cok hoş ve fiyatıda uygun. Supercleanın mikrofiber aplikatörü ile uyguluyordum. Deri temizliği yaparken köpük yapıcı şişe kullanman daha iyi olur öbür türlü spreyle sıkarsan deliklerden içeri cok fazla sıvı kaçıyor.
Temizleyiciyi köpük şişede kullanıyorum, dediğin ürüne bakacağım emirhan teşekkür ederim.

Ben direksiyon temizliği ve koruyucusu içinde flowey' in iki adet ürününü aldım. Daha deneme fırsatım olmadı. Bu ara denemeyi düşünüyor iken programım yoğunlaştı. YouTube da flowey ile ilgili fazla da paylaşım bulamadım. Flowey in kendisi paylaşım yapmış, güzel görünüyordu. Nasıl bir sonuç çıkacak bende merak ediyorum. En kısa zamanda deneyeceğim.
Yorumun için teşekkür ederim abi, ürün hakkında çok fazla paylaşım olmayınca kullanmaya çekiniyorum. Açıkcası biraz daha kendini paylaşımlarla, deneyimlerle kanıtlamış ürünleri seçmek istiyorum.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhabalar detail forum ailesi.
Sürekli olarak kullandığım virtues twisted double plus havlu' nun ilk günkü yumuşaklığıni yitirmeye başladığını düşünüyorum. Bunda da ıslak cila olarak kullandığım turtle shine dry ' in etkisi olduğunu düşünüyorum. Son üç yıkamadir turtle shine dry kullanmıyorum. Bezi ise kurulama sonrası ılık sudan geçirip ortadan sandalye üzerine asarak kurumaya bırakıyorum. Eski yumuşaklığını getirmek için öneriniz ne olabilir? Şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba Hocam virtues bendede var. Performansını kaybetti. Sebebi arabayı her yıkama sonrası kurulama havlumu da makinaya atmamdı daha kötüsü ise wax bezleri ile birlikte beraber makinaya atmamdı. Yeni havlumu arabayı 7 , 8 yıkamada bir makinaya atıyorum. Aracı kurularken tampon ve marşbiyerlere bu havluyu sürmüyorumki temiz kalsın.Wax bezlerini ayrı atıyorum. Havluyu güneşte kurutmuyorum. Islak cilaları kesinlikle kullanmıyorum tambir bez düşmanı. 2 ayrı markanın mikrofiber şampuanını kullanmama rağmen virtues düzelmedi.
Merhabalar. Bende eskiden Smartbee'nin bezini yıkarken makinede normal ev deterjanıyla yıkardım wax bezleriyle diğer pis bezlerle yıkardım. Sonuç olarak suanda suyu çekmiyor kaskatı oldu bez. İyice topaklandı iplikleri birbirine girmiş. Tarakla tarıyorum yaklaşık 2 aydır mikrofiber deterjanı ile yıkıyorum yinede açamadım. Bende kapı aralarını fln alıyorum o bezle. Purestarın beziyle tüm kaportayı kuruluyorum ister istemez pis oluyor mecbur mikrofiber deterjanıyla makinede yıkıyorum. Sanki su çekmesi zayıflamış artık her yıkama sonrası makinede yıkamayacağım. Aynı bezden birtane daha almayı düşünüyorum.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Bu sıralar araç çok fazla köye gidip geliyor o yüzden lastikler hep ya çamur yada kahverengi toz. Lastikleri ağır kir temizleyici ile temizliyorum yıkayıp kuruyunca yine kahverengi lekeler lastik üstünde oluyor. Ne yapsam yinede o kirleri çıkartamıyorum . Lastik temizleyici almak şartmı yoksa apc ilede aynı performansı alabilirmiyiz?

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
Merhabalar. Bende eskiden Smartbee'nin bezini yıkarken makinede normal ev deterjanıyla yıkardım wax bezleriyle diğer pis bezlerle yıkardım. Sonuç olarak suanda suyu çekmiyor kaskatı oldu bez. İyice topaklandı iplikleri birbirine girmiş. Tarakla tarıyorum yaklaşık 2 aydır mikrofiber deterjanı ile yıkıyorum yinede açamadım. Bende kapı aralarını fln alıyorum o bezle. Purestarın beziyle tüm kaportayı kuruluyorum ister istemez pis oluyor mecbur mikrofiber deterjanıyla makinede yıkıyorum. Sanki su çekmesi zayıflamış artık her yıkama sonrası makinede yıkamayacağım. Aynı bezden birtane daha almayı düşünüyorum.
Emirhan çamaşır makinesinin sıkma devrinide düşük ayarda yap. Yada sıktırma yapma.Güneşte kurutma. Smart been nin büyük çift taraflı havlusundanda pert ettim ben. Onu koch cheminin ıslak cilası pert etti.

Bu arada geçen paylaştığın klin 1200 gsm 70x90 dan aldım birtane. Birtanede pure star var. Hemen hemen aynılar. Klin 60 70 gram daha ağırdı. Purestar ipleri daha uzun ama seyrek, klinin ise ipleri kısa ama daha sık. Güzel havlu kırmızısı çok hoş.