Hızlı Soru - Cevap

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #21,941
Benim turuncu twisted da cin maliymis demek :( yine bir masraf cikti

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam havludan memnunsanız Çin malı diye değiştirmenize gerek yok ki ben hemen siliyim o postu durduk yere sizi masrafa sokmayalım :smilex:

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Hocam havludan memnunsanız Çin malı diye değiştirmenize gerek yok ki ben hemen siliyim o postu durduk yere sizi masrafa sokmayalım :smilex:
Yok yok hocam olur mu :) bilgi aci da olsa gercekse yapacak birsey yok :) son 1 2 yikamadir performansi hosuma gitmiyordu :)

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
Üzüldüm havlularınız için :confused: aslında çok fazlada yorum vardır pw nin havluya verdiği zarar hakkında ama gözünüzden kaçtı sanırım :gulumsemex: Elma sirkesini sabahları aç karnına devam hocam cidden çok yararı var ama havluya beyaz temizlik sirkesi kullanın hem daha az maliyetli hemde bu tarz işler için üretilmiş ürünü kullanmak daha verimli olur :smilex::smilex:
Keyifli detaylarınız olsun.
Dostlar sağolsun hocam. Hocam havlunun birini ve sparkları 2021 de koch chmie tarafında katledildi.:terlisırıtan: Diğeri virtues ise geçen yıl aramızdan ayrıldı.:maskelixx: Onuda wax bezleri ile yıkadığım için mefta oldu. Aslında halen kullanılabilir ama c segment hatchbach aracın tapmonlarına gelince artık suyu kusmaya başlıyordu. Uzun süre öyle kullandım. Ensonunda kafam attı, mikrofiber deterjan aldım. Havlularıda yeniledim. Temizlik sirkesi diye sirkenin valla varlığından haberim yoktu. Eyvallah sağolasın. :melekx:

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yok yok hocam olur mu :) bilgi aci da olsa gercekse yapacak birsey yok :) son 1 2 yikamadir performansi hosuma gitmiyordu :)

Maalesef performans kaybı biraz hızlı oluyor hocam :confused: o zaman yeni havlunuzu şimdiden güzel günlerde keyifle kullanın :smilex:

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Dostlar sağolsun hocam. Hocam havlunun birini ve sparkları 2021 de koch chmie tarafında katledildi.:terlisırıtan: Diğeri virtues ise geçen yıl aramızdan ayrıldı.:maskelixx: Onuda wax bezleri ile yıkadığım için mefta oldu. Aslında halen kullanılabilir ama c segment hatchbach aracın tapmonlarına gelince artık suyu kusmaya başlıyordu. Uzun süre öyle kullandım. Ensonunda kafam attı, mikrofiber deterjan aldım. Havlularıda yeniledim. Temizlik sirkesi diye sirkenin valla varlığından haberim yoktu. Eyvallah sağolasın. :melekx:
Tüketim çılgınlığı yaşmışsın havlularda hocam :confused: Twisted havluları tercih sebebimiz aracı tek seferde kusmadan ve iz bırakmadan kurulaması kusmaya başlayınca işin keyfi kaçar gerçekten uzun bir süre iyi sabretmişsiniz :smilex: Yeni set hayırlı olsun keyifle güzel günlerde kullanın. Bundan sonra beyaz sirke aklınızda bulunur fiyat olarakta çok daha uygundur :gulumsemex:

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
Tüketim çılgınlığı yaşmışsın havlularda hocam :confused: Twisted havluları tercih sebebimiz aracı tek seferde kusmadan ve iz bırakmadan kurulaması kusmaya başlayınca işin keyfi kaçar gerçekten uzun bir süre iyi sabretmişsiniz :smilex: Yeni set hayırlı olsun keyifle güzel günlerde kullanın. Bundan sonra beyaz sirke aklınızda bulunur fiyat olarakta çok daha uygundur :gulumsemex:
Allah razı olsun hocam sağolasın. Birdahaki ticaretimiz sizinle olması dileği ile.
Bu arada müşterinizin yorumuna yarıldım gülmekten. Bizi detaycılardan harici kimse anlayamaz.

Son düzenleme:

emretfn

Acemi Detaycı
Üye
İl
Konya
Merhabalar, jant temizliği için flowey r1 almayı planlıyordum fakat jantlar fabrika çıkışı boyalı olduğu için ve satıcının da zarar verip vermeyeceği konusunda emin olmaması ile birlikte vazgeçtim. Sizce aşağıda resimleri bulunan jantlar için hangi ürünü kullanmalıyım?

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar, jant temizliği için flowey r1 almayı planlıyordum fakat jantlar fabrika çıkışı boyalı olduğu için ve satıcının da zarar verip vermeyeceği konusunda emin olmaması ile birlikte vazgeçtim. Sizce aşağıda resimleri bulunan jantlar için hangi ürünü kullanmalıyım?

Bende de C4 var. Jantlar paino black renk. Ben R1 kullanıyorum. Şimdiye kadar bir şey olmadı. Seyreltme oranım 1:20 genelde. Ya da 1:15 oldu.

Emre.

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
Allah razı olsun hocam sağolasın. Birdahaki ticaretimiz sizinle olması dileği ile.
Bu arada müşterinizin yorumuna yarıldım gülmekten. Bizi detaycılardan harici kimse anlayamaz.
Hocam Bu yorum efsane :) nasip olursa Adem abi ile bende bi alışveriş yapacağım :)

Son düzenleme:

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Uzun süredir kullanıyor musunuz hocam? Bu haber beni çok sevindirdi.
Neredeyse 7-8 aydır kullanıyorum. Arada kışlık jant lastiklere geçtim. Hatta en son üç yıkamadir bu jantlarda kullanıyorum. Ben bir sorun yaşamadım. Sadece sert kıllı jant fırçası kullanmıyorum. Çizilme ihtimaline karşın.

Emre.

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul

Bende r1 kullanıyorum memnunum genelde bütün markalar jant aynı görünüyor piano black mantıkla gitmişler.

ibrahimd

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
@Adam’s Garage abi selamlar iyi günler umarım iyisindir, Wax Bezleri Cilalar bezin ömrünü kisalttigini hem fikiriz sanırım ama tüm cilalarda mi aynı etki vardır mesela Fireball Grace yada Maximus gibi ürünlerde buna dahil midir? Çok çok kirli örnek jantları sildigimiz bezlerle yıkamak zarar verir mi? Yada kurulama havlusunu yıkarken makineye şuralarda kullandığınız bezleri koymayın dediklerin.

Birde Fireball Grace uygulama sonrası bu bezle silmemiz gerekiyordu değil mi abi? Uygulamayı yaparken birde düz haraketlerle mi yapmak daha faydalı olur yoksa dairesel hareketlerle mi
https://ty.gl/84aohs5ssu

Son düzenleme:

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Rica ederim hocam :gulumsemex: Bir daha ki ticaretin içine sinen gönlüne uygun ürünlerle olsun kimden yada nereden aldığın çokta farketmez :gulumsemex: Yeterki aldığımız ürünler içime sinsin ve beklentimizi karşılasın.
Cidden süper yorum olmuş :gulumsemex: ama stokta 2-3 yada daha fazla havlumuz olduğunu bilse en az 2 ay uyuyamazdı sanırım:gulumsemex:

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Adam’s Garage abi selamlar iyi günler umarım iyisindir, Wax Bezleri Cilalar bezin ömrünü kisalttigini hem fikiriz sanırım ama tüm cilalarda mi aynı etki vardır mesela Fireball Grace yada Maximus gibi ürünlerde buna dahil midir? Çok çok kirli örnek jantları sildigimiz bezlerle yıkamak zarar verir mi? Yada kurulama havlusunu yıkarken makineye şuralarda kullandığınız bezleri koymayın dediklerin.

Birde Fireball Grace uygulama sonrası bu bezle silmemiz gerekiyordu değil mi abi?
https://ty.gl/84aohs5ssu
Merhaba İbrahim, Teşekkür ederim iyiyim sende iyisindir umarım :gulumsemex:
Wax ve cilada kullandığımız (hangi marka yada ürün olursa olsun) hiçbir bezi kurulama havluları ile beraber yıkama yapmamalıyız bunda bir ayrım yok İbrahim. Bez üstünde kalan wax cila kalıntıları havlulara bulaşarak su çekim özelliğini kaybetmesine sebebiyet veriyor. Fireball yada Maximus farketmez :gulumsemex:

Yıkama yaparken öncelikle microfiber ürünleri sadece microfiber ürünlerle birlikte yıkama yapmamız gerekiyor. Pamuklu vs ürünler ile birlikte yıkama yapmamalıyız. Ayrımına gelince tabiki çok kirli jant motor temizlediğimiz ürünler ile havluyu birlikte yıkama yapmayalım :smilex: ürünleri kir ve kullanım durumuna göre ayırarak yıkamak gerekiyor. Çok kirli bezleri birlikte, az kirli bezleri birlikte, wax koruma için kullandığımız ürünleri birlikte yıkamak en sağlıklı yöntem :gulumsemex:
Fraball uygulamasında önce baldwipe ile ürünü yayıp sonra gönderdiğin ürünle parlatma işlemini gerçekleştirmen daha güzel sonuç verir.:gulumsemex:
Baldwipe şu ürün

Son düzenleme:

emretfn

Acemi Detaycı
Üye
İl
Konya
Neredeyse 7-8 aydır kullanıyorum. Arada kışlık jant lastiklere geçtim. Hatta en son üç yıkamadir bu jantlarda kullanıyorum. Ben bir sorun yaşamadım. Sadece sert kıllı jant fırçası kullanmıyorum. Çizilme ihtimaline karşın.
Bende r1 kullanıyorum memnunum genelde bütün markalar jant aynı görünüyor piano black mantıkla gitmişler.

Peki jantlara herhangi bir koruma ürünü uyguluyor musunuz? Direkt olarak jantın piano black yerine dokunmasındansa korumasına dokunsa daha mı iyi olur diye düşünüyorum.

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
Merhaba İbrahim, Teşekkür ederim iyiyim sende iyisindir umarım :gulumsemex:
Wax ve cilada kullandığımız (hangi marka yada ürün olursa olsun) hiçbir bezi kurulama havluları ile beraber yıkama yapmamalıyız bunda bir ayrım yok İbrahim. Bez üstünde kalan wax cila kalıntıları havlulara bulaşarak su çekim özelliğini kaybetmesine sebebiyet veriyor. Fireball yada Maximus farketmez :gulumsemex:

Yıkama yaparken öncelikle microfiber ürünleri sadece microfiber ürünlerle birlikte yıkama yapmamız gerekiyor. Pamuklu vs ürünler ile birlikte yıkama yapmamalıyız. Ayrımına gelince tabiki çok kirli jant motor temizlediğimiz ürünler ile havluyu birlikte yıkama yapmayalım :smilex: ürünleri kir ve kullanım durumuna göre ayırarak yıkamak gerekiyor. Çok kirli bezleri birlikte, az kirli bezleri birlikte, wax koruma için kullandığımız ürünleri birlikte yıkamak en sağlıklı yöntem :gulumsemex:
Fraball uygulamasında önce baldwipe ile ürünü yayıp sonra gönderdiğin ürünle parlatma işlemini gerçekleştirmen daha güzel sonuç verir.:gulumsemex:
Baldwipe şu ürün

Bu bezden bende var hocam. Baldwipe dediğiniz. Müthiş bir wax bezi. Hava boşlukları yok içinde. En önemlisi ise kaportada sıfır statiklenme oluyor. Elimdeki bazı waxlar bezden ötürü statiklenme yapıyordu ve 3 saat içinde müthiş bir toz çekiyordu. Şuan bu bezi kullanıyorum ve aynı wax larda şuan sıfır toz çekimi mevcut. Benim demir başlarım arasında. Kurulama havlusundan sonra önem seviyesi olarak benim için ikinci vazgeçilmez ürün diyebilirim. Tavsiye ederim wax ve cila kullananlar bu bezi almalı.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Peki jantlara herhangi bir koruma ürünü uyguluyor musunuz? Direkt olarak jantın piano black yerine dokunmasındansa korumasına dokunsa daha mı iyi olur diye düşünüyorum.
Ben jant-lastik-davlumbaz hatta araç alt kısmında kalan plastik aksama da çok kirli ise ilk olarak R1 sıkıp sonra su tutup ön temizlik yapıyorum. Cartainer in lastik fırçası ile lastikleri her yöne fırçalıyorum. Jantları kova yıkamada kalan su ve bez ile tekrar yıkıyorum. İlk yıkamada sadece R1 sıkıp bekletip su tutup temizliyorum.

Emre.

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
ben janta koruma vs. uygulamadım. janta sıkıp temizleme işlemini yapıyorum duruluyorum. koruma konusunda hızlı cila tarzı ürünler janta sıkan arkadaşlarımız var diye hatırlıyorum önceki paylaşımlarından. piano black konusundan dolayı microfiber jant fırçası aldım riski göze alamadım :)