Hızlı Soru - Cevap

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #22,001
Ben galiba o pimpirik kesimden olabilecek yapıdayım :( alışkanlıklarımdan da zor vazgeçiyorum. Kâğıt paspas hadisesine zor alıştım, katlandım yani halı paspas yüzünden ama ha bire kayması , yırtılması derken bezdim. Forumdaki çoğunluk sahler kullanıp memnun kalmış, en azından alıp denemekte fayda var.
Kafama yattı. Temizlik konusunu nasıl hallediyorsunuz acaba? Zor kuruyor mu?
Bende kauçuk paspasları bi türlü sevemiyorum mecburi kışın kauçuk kullanıyorum. Halı paspasları cok severim ama temizliğindende bi o kadar nefret ederim. Tozu süpürgeyle cektirsem bile illaki leke kalıyor mecbur evde banyoda köpükle yıkıyorum cok zor kuruyor. Bende kirlenmesin diye iki tane gazete bi tane paspas kağıdı ile kullanıyorum. Şoför tarafına gazete koyamıyorum koyduğum gibi babam kaldırıp atıyor o yüzden şoför tarafına bi tane paspas kagıdı koyuyorum. Oda tek olunca ince kalıyor bi zaman sonra parçalanıyor. Artık o tarafa hiçbir şey koymayacağım diğer taraflara gazete paspas kagıtlarıyla devam :) Kışın kauçuk paspas altınada gazete koyuyorum aşırı yağmurlu havalarda aracın zemin halısı ıslanmasın lekelenmesin diye :)

Mörv5n

Acemi Detaycı
Üye
İl
Bursa
Bende kauçuk paspasları bi türlü sevemiyorum mecburi kışın kauçuk kullanıyorum. Halı paspasları cok severim ama temizliğindende bi o kadar nefret ederim. Tozu süpürgeyle cektirsem bile illaki leke kalıyor mecbur evde banyoda köpükle yıkıyorum cok zor kuruyor. Bende kirlenmesin diye iki tane gazete bi tane paspas kağıdı ile kullanıyorum. Şoför tarafına gazete koyamıyorum koyduğum gibi babam kaldırıp atıyor o yüzden şoför tarafına bi tane paspas kagıdı koyuyorum. Oda tek olunca ince kalıyor bi zaman sonra parçalanıyor. Artık o tarafa hiçbir şey koymayacağım diğer taraflara gazete paspas kagıtlarıyla devam :) Kışın kauçuk paspas altınada gazete koyuyorum aşırı yağmurlu havalarda aracın zemin halısı ıslanmasın lekelenmesin diye :)
Benim bir üst versiyonum olmuşsunuz :D halı paspas estetik açıdan güzel ama eziyet işte :( Umarım kauçuğa alışırım :)

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elimde fazlaca koch chemie pol star var onu kullansam sorun olmaz herhalde temizlik için , ekstra apc almama lüzum var mı :)
Bildiğim kadarıyla kc po tekstil, deri ve alkantara temizliği için ama kauçuk paspas temizliğinde de kullanılabilir gibi. İsterseniz bir dener sonuca göre hareket edersiniz.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Çok mantıklı dediğiniz, aldığım zaman muhakkak deneyeceğim. Teşekkürler
Hatta kartonu, paspasi tam kapacak şekilde değilde, ayakkabı altındaki islakligi alacak şekilde kesiyorum. Özelikle şoför tarafı için. Ayak altındaki suyu alınca, ayak ile geri itip, pedalların altına sıkışmasıni engellemiş oluyorum. Zamanla bu durum sıradan bir alışkanlık oluyor. :) . Diğerlerini tam kapatacak şekilde kesmek mantıklı.

Mörv5n

Acemi Detaycı
Üye
İl
Bursa
Bildiğim kadarıyla kc po tekstil, deri ve alkantara temizliği için ama kauçuk paspas temizliğinde de kullanılabilir gibi. İsterseniz bir dener sonuca göre hareket edersiniz.
Doğru biliyorsunuz bende o amaçla almıştım köpük yapan aparatlı şişeyle kullanınca acayip bereketli oldu ondan elimde fazlaca mevcut bu şekilde değerlendireceğim gibi duruyor :)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ben galiba o pimpirik kesimden olabilecek yapıdayım :( alışkanlıklarımdan da zor vazgeçiyorum. Kâğıt paspas hadisesine zor alıştım, katlandım yani halı paspas yüzünden ama ha bire kayması , yırtılması derken bezdim. Forumdaki çoğunluk sahler kullanıp memnun kalmış, en azından alıp denemekte fayda var.
Kafama yattı. Temizlik konusunu nasıl hallediyorsunuz acaba? Zor kuruyor mu?
Hocam halı paspas hissiyatı falan güzel ama sürekli ayak bastıkça toz kalkması kauçuklara göre daha fazla. Temizlemesi de uğraştırıcı. Bir de kağıt koyma olayı iyice hışır hışır ses yapıp hissiyatı baltalıyor. Tam kalıp kauçuk paspaslar sırıtmıyor görsel olarak da. Sahleri temizlemesi çok daha rahat. Apc falan sıkıp lastik fırçası ile fırçalıyorum, işlem tamam. Plastik gibi olduğu için kuruması da daha çabuk oluyor. Önceden llocker falan da kullandım,onlar kauçuk gibi olduğundan daha geç kuruyordu sanki. Sahler diğerlerine göre daha sert, kenardan elle tutunca bükülüp gitmiyor. Bu sebeple sahlerden temizliği, kalıbı falan derken memnun kalırsınız. Araçta vw opsiyonel kauçuk paspası var şu an bende, o olmasa yine sahler alırdım

Çok kirlenmeden temizlerim. Apc artı lastik temizleme fırçası ile fırçalıyorum. Ardından mikrofiber bezle siliyorum ve işlem tamam.

Elinize sağlık hocam, ben de tam böyle temizliyorum, en son bezle silmek yerine su ile duruluyorum. Videodan da sahler paspasın daha sert bir kalıpta olduğu siz tutup dışarı alırken anlaşılıyor.

Altına üstüne kağıt veya gazete serdikten sonra kauçuk veya halı olması fark ediyor mu :) şahsen gazete kağıt görünümü sevmediğim için 4 mevsim kauçuk paspas koyuyorum. Su da gelse çamur da gelse paspasta kalıyor. Kağıt oldukça bence sağa sola kayıp kir dışarıya daha çok kaçıyor

Son düzenleme:

Onre

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Jant fırça tavsiyesi alabilir miyim? Jantlarım çok kollu bagajda taşıdığım detay çantamda sırıtmayacak bişey almak istiyorum. Tavsiyelerinize açığım

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Jant fırça tavsiyesi alabilir miyim? Jantlarım çok kollu bagajda taşıdığım detay çantamda sırıtmayacak bişey almak istiyorum. Tavsiyelerinize açığım
Bende sgcb 45 xl var. Yumuşak sayılır. İşe yarıyor. Ben ikinci el aldım. Paino black jantlarda kullanmıyorum. Çizebilir diye.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Çok mantıklı dediğiniz, aldığım zaman muhakkak deneyeceğim. Teşekkürler
Babam evdeki eski halifleksleri temizleyip uygun boyutlarda kesip overlok yaptırmıştı kendi arabasına, ben alınca da kauçuk havuzlu paspasin üstüne koymalik iki tane yaptı tekrardan. Kış yaz kullanıyorum kışın yağmur suyu havuza dolmuyor bir miktarını çekiyor hem temizlemesi de kolay hem de daha hoş görüntü oluyor yaz zamanı da tozu filan alıyor en azından bir miktar. Kağıt paspastan daha hoş bir çözüm olur evde eski hali ya da halifleks parçası varsa deneyin memnun kalırsınız

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Arkadaşlar tekrardan Merhaba,
Aracımın döşeme, paspas , torpido vb. İç alan temizliğini üç haftada bir elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum. Self yerlerindeki makinaların çoğunun çekiş gücü yeterli geliyor. Aracın kendi orijinal halı paspaslarını kullandığım, sahler,
Eva vs. Tarzı paspaslardan edinmediğim için çok kısa zamanda tabanın fazlasıyla kirleniyor olması hoşuma gitmemeye başladı. Kâğıt olan ve oto yıkama sonrası serilen ince paspaslardan bir müddet kullansam bile geçici çözüm olmaktan öteye geçmediği gibi Sürekli ayak altından kayıp gıcık etti :(
Evde kırıntıları , ufak tozlu zeminleri temizlemek için kullandığımız tarzda şarjlı el süpürgelerinden edinmek istiyorum. Malum piyasada marka çeşitliliği ve fiyat bazında bariz farklar olduğu için bu konuda tecrübesi olanlara danışmak istedim.
Kullanan arkadaşlar marka tavsiyesinde bulunursa çok sevinirim.
şimdiden teşekkürler
Ben kisa zaman once resimdeki modeli aldim cok memnunum

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Hocam halı paspas hissiyatı falan güzel ama sürekli ayak bastıkça toz kalkması kauçuklara göre daha fazla. Temizlemesi de uğraştırıcı. Bir de kağıt koyma olayı iyice hışır hışır ses yapıp hissiyatı baltalıyor. Tam kalıp kauçuk paspaslar sırıtmıyor görsel olarak da. Sahleri temizlemesi çok daha rahat. Apc falan sıkıp lastik fırçası ile fırçalıyorum, işlem tamam. Plastik gibi olduğu için kuruması da daha çabuk oluyor. Önceden llocker falan da kullandım,onlar kauçuk gibi olduğundan daha geç kuruyordu sanki. Sahler diğerlerine göre daha sert, kenardan elle tutunca bükülüp gitmiyor. Bu sebeple sahlerden temizliği, kalıbı falan derken memnun kalırsınız. Araçta vw opsiyonel kauçuk paspası var şu an bende, o olmasa yine sahler alırdım

Elinize sağlık hocam, ben de tam böyle temizliyorum, en son bezle silmek yerine su ile duruluyorum. Videodan da sahler paspasın daha sert bir kalıpta olduğu siz tutup dışarı alırken anlaşılıyor.

Altına üstüne kağıt veya gazete serdikten sonra kauçuk veya halı olması fark ediyor mu :) şahsen gazete kağıt görünümü sevmediğim için 4 mevsim kauçuk paspas koyuyorum. Su da gelse çamur da gelse paspasta kalıyor. Kağıt oldukça bence sağa sola kayıp kir dışarıya daha çok kaçıyor
Orjinal araçla birlikte gelen kauçuk paspasların alt kısımları nokta şeklinde tırtıklı yapıda ve malzemesi çok garip bişey kauçuklarda altına gazete koyunca kayma yapmıyor. Kayma yapmamasının sebebide nokta nokta tırtıklar ve gazetenin paspasa tutunması. Halı paspaslarda alta gazete koyunca paspasa adımımı atar atmaz paspaslar sağa sola kayıyor. Halı paspaslarda üste koyulan paspas kağıdıda bi sağa bi sola kayıyor yazın 3-4 ay idare ediyoruz Kaucukta öyle bi problem yok çok şükür :)

Mörv5n

Acemi Detaycı
Üye
İl
Bursa
Babam evdeki eski halifleksleri temizleyip uygun boyutlarda kesip overlok yaptırmıştı kendi arabasına, ben alınca da kauçuk havuzlu paspasin üstüne koymalik iki tane yaptı tekrardan. Kış yaz kullanıyorum kışın yağmur suyu havuza dolmuyor bir miktarını çekiyor hem temizlemesi de kolay hem de daha hoş görüntü oluyor yaz zamanı da tozu filan alıyor en azından bir miktar. Kağıt paspastan daha hoş bir çözüm olur evde eski hali ya da halifleks parçası varsa deneyin memnun kalırsınız
Cevap yazan herkesin ellerine, emeğine sağlık. Hepinizden çok farklı ve faydalı bilgiler edindim. Şarjlı süpürge fikrini şimdilik rafa kaldırıp , sahler’den sipariş geçtim :) Tekrardan yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkürlerimi iletiyorum.

burakkcbyk

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Mardin
Arkadaşlar gerçekten eleştirmek istiyorum. Lütfen beni yanlış anlamayın. Siz iyi misiniz? Pimpirik, titizlik gibi kavramlarla rahatsızlığı karıştırmayın lütfen. Bir kauçuk paspas nedir? Niçin üretilmiştir? Amacı nedir? Kauçuk paspas kirlenmesin diye uğraşmak nedir?

Yapmayın bu şekilde anca kendinizi ve psikolojinizi yorarsınız.

Emre.

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
Ben microfiber jant fırçası kullanıyorum bu ürün. https://www.n11.com/urun/slopes-mic...ant-fircasi-48cm-7818128?magaza=antpaautocher
Cartainer Jant Firçasi 45 cm
https://app.hb.biz/MoaQWjA3x8ZZ bu ürünüde almıştım çizer diye kullanmıyorum. Detay çantanıza bu ölçüler sığmaz tahminimce ama kısa tip olanda zor olur jantların iç temizliğinde. Benim aldığım slopes yazıyor ama diğer firmalarda kendi ismiyle satıyor çok dayanıklı bir ürüne benzemiyor bana göre uzun vade gitmez.