Hızlı Soru - Cevap

Apeiron

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Mersin
Öne çıkan konu #22,281
Merhaba eger bolgesel acidan baktiginizda o bolgede solma.gibi bir durum var ise vernik yanmiş demektir malesef cözümü yoktur o.bölgeye fazla temas etmissiniz diye yorumluyorum.

Yine tam bir resim alabilirsek guzel olur suan anlasilmiyor.
Cevabınız için teşekkürler, gündüz detaylı fotoğraflarını eklerim tabi ama bölgeye uzun süre polisaj makinesi ile temasta bulunmadım, ayrıca herhangi bir ışık altında dik bakınca herhangi bir problem görülmez iken, gölgede, loş veya spot ışıkta çapraz açıdan bakınca bölgenin tonu daha açık görünmekte, gün ışığında ise belirgin bir durum söz konusu değil

Ozdemirli

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Orbital makine ile kullanabileceğim wax önerirmisiniz birde yaz için güzel bir şampuan önerirmisiniz foam lance ile kullanacağım
Orbital makine ile uygulama yapmak için sıvı formda waxlar daha uygun. Ör. Meguiars Hybrid Ceramic Wax, Meguiars Ultimate Liquid Wax, Sam's Detailing Ceramic Wax olabilir.
Yazın foam lance için ön yıkama şampuanı Valet Pro Foamula 1 veya Flowey EV13 olabilir.

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Merhaba arkadaslar, serin gunler diliyorum hepimize kapi esiklerimde onceki sahibinden kalma metal esik korumalar var, uçlari kalkmis kapiyi kapatirken takilip ses yapiyorlar. Bunlari sokmeyi dusuuyorum muhtemelen altinda yapiskan kalintilari kalacak. Kalintilari temizlemek icin evde yapabilecegimiz bir karisim var midir yoksa yapiskan izi sokucu adi altinda satilan urunlerden mi almak lazim?

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

orkan22

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ankara
Arkadaşlar merhaba. Araç yıkama konusunda hiç iyi değilim birkaç tüyo almak istiyorum

Yıkama eldiveni gyeon Q2M Smoothie EVO aldım, kurulama bezim Fireball twist trying gayet memnunum ikisindende
Şampuan sonax ondada sıkıntı yok, yıkama kovası daha almadım önerilere açığım çok uçuk fiyatlar olmaması durumunda, fireball var ama kapağı yok piyasadada bulamadım

Yıkamada müstakil evim yok su yok vs yani tek çare benzinlik, gölge yerde yıkıyorum. önce su sonra şampuanlı yıkama sonra durulama, sonra kalan pis yerler illaki oluyor tekrar şampuan sonra tekrar su-durulama . Bu aşamalardan sonra kurulamaya geçiyorum.

Önerilere açığım şöyle yaparsan daha iyi olur diyeceğiniz birşey olursa sevinirim.
Herkese kazasız belasız

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Arkadaşlar merhaba. Araç yıkama konusunda hiç iyi değilim birkaç tüyo almak istiyorum

Yıkama eldiveni gyeon Q2M Smoothie EVO aldım, kurulama bezim Fireball twist trying gayet memnunum ikisindende
Şampuan sonax ondada sıkıntı yok, yıkama kovası daha almadım önerilere açığım çok uçuk fiyatlar olmaması durumunda, fireball var ama kapağı yok piyasadada bulamadım

Yıkamada müstakil evim yok su yok vs yani tek çare benzinlik, gölge yerde yıkıyorum. önce su sonra şampuanlı yıkama sonra durulama, sonra kalan pis yerler illaki oluyor tekrar şampuan sonra tekrar su-durulama . Bu aşamalardan sonra kurulamaya geçiyorum.

Önerilere açığım şöyle yaparsan daha iyi olur diyeceğiniz birşey olursa sevinirim.
Herkese kazasız belasız
yıkama kovası olarak fiyatı aşırı uçuk olmayan shine mate nin var kapaklı ama çivi kapak diye tabir edilen kapaklardan değil. Bende yıkama kovası aldım ona kapak almak istiyorum arada petrolde yıkıyorum bagaja devrilip bagajı ıslatıyor. Hem fiyatı hem çivili kapağıyla sptanın kovası vardı stoklarda yok. Her firma gümrükte diyor ama yaklaşık 2 aydır takip ediyorum hala gelen giden yok. Sanırım en ucuz ve çivi kapak parlatanadamların kendi kovası ona bir bakın.

orkan22

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ankara
yıkama kovası olarak fiyatı aşırı uçuk olmayan shine mate nin var kapaklı ama çivi kapak diye tabir edilen kapaklardan değil. Bende yıkama kovası aldım ona kapak almak istiyorum arada petrolde yıkıyorum bagaja devrilip bagajı ıslatıyor. Hem fiyatı hem çivili kapağıyla sptanın kovası vardı stoklarda yok. Her firma gümrükte diyor ama yaklaşık 2 aydır takip ediyorum hala gelen giden yok. Sanırım en ucuz ve çivi kapak parlatanadamların kendi kovası ona bir bakın.
cvp için teşekkürler bakacağım dediğiniz kovaya.
birde bu yıkama eldiven ve kurulama bez temizliğini nasıl yapıyoruz makinede kısada 15 dk lık deterjansız yıkama ile yeterlimi

Citrinekarma

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Evin önünde araç yıkama yapmak için 6k₺ bütçe ile yıkama makinesi arayışındayım. Siz hangisini tavsiye edersiniz? Kısa tetik ve foam lance de alacağım uyumlu bi makine olursa çok iyi olur.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
birde bu yıkama eldiven ve kurulama bez temizliğini nasıl yapıyoruz makinede kısada 15 dk lık deterjansız yıkama ile yeterlimi
aşırı kirli degilse deterjansız yıkıyorum ben. eger kirliyse mikrofiber deterjanı kullanıyorum. bezlere cok etkisi oluyor.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Bu konu hakkında detaylı bir yazışma oldu, bu başlık altında. Geriye dönük paylaşımlara bakman da fayda var. Ben tüm bezleri ( aşırı kirli olanları, yani araç kirli iken kullandıklarımi ise her hangi bir deterjan ile elde yıkıyorum) ılık su ile durulayıp asarak kurutuyorum. Güneşe maruz bırakmadan.

Hilmi

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Eskisehir
Arkadaşlar merhaba cuma günü Bime şarjlı kompresör geliyor bilen kullanan varmı? Alta foam için kullanmayı düşünüyorum.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu

Herkese kazasız belasız
Suyu evden taşımıyorsanız , Eğer grit guard- dirt trap gibi şeyler kullanmayacaksanız herhangi bi yerden kaliteli plastik kova öneririm. Şeffaf alırsanız göze de güzel gözükür.
Yıkamada , en kolay şekilde örneklemem gerekirse sprey yada fısfısa ön yıkama ürünü hazırlayıp sıktıktan sonra durulayıp sonrasında kovada şampuanlı suyla arabayı yıkayıp ve durulamak daha iyidir. ön yıkamada şampuan kirleri sökmese bile yumuşatır ve temaslı yıkamada daha az temas ile kirleri alırsınız

Fyplenix

Çaylak Detaycı
Üye
İl
K
Orbital makine ile uygulama yapmak için sıvı formda waxlar daha uygun. Ör. Meguiars Hybrid Ceramic Wax, Meguiars Ultimate Liquid Wax, Sam's Detailing Ceramic Wax olabilir.
Yazın foam lance için ön yıkama şampuanı Valet Pro Foamula 1 veya Flowey EV13 olabilir.
K2 probela ve meguiars 3in1 wax kullandınızmı veya kullanan varmı bu ürünleri almayı düşünüyorum

orkan22

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ankara
Suyu evden taşımıyorsanız , Eğer grit guard- dirt trap gibi şeyler kullanmayacaksanız herhangi bi yerden kaliteli plastik kova öneririm. Şeffaf alırsanız göze de güzel gözükür.
Yıkamada , en kolay şekilde örneklemem gerekirse sprey yada fısfısa ön yıkama ürünü hazırlayıp sıktıktan sonra durulayıp sonrasında kovada şampuanlı suyla arabayı yıkayıp ve durulamak daha iyidir. ön yıkamada şampuan kirleri sökmese bile yumuşatır ve temaslı yıkamada daha az temas ile kirleri alırsınız
cvp için çok teşekkürler. ön yıkama için bu özelliğe sahip şampuan örneği verirmisiniz fiyatı abartı olamayan bu şekilde fısfıs yapabileceğim.

orkan22

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ankara
divortex oto şampuanı önerirmisiniz arkadaşlar hali hazırda sonax kullanıyorum fakat divortex fiyat performans ilgimi çekti önerirseniz direk alacağım çeşitleri var tabi.
Birde fısfıslı ön yıkama şampuanı öneri istiyorum

Yıkama kovası olarakta Shine Mate alacağım gibi kaç lt olduğunu göremedim ama başkada pek bi alternatif kalmıyor
Shine Mate güzel bir marka olarak biliyorum
Teşekkürler

Son düzenleme: