Abi bende motor temizliği yapacağım ama en alt kısımlar çamur oralara nasıl ulaşabilirim yüzeysel temizliği hallederimde altları nasıl halledebilirim? basınçlı makineyle köpük su atsam bişey olurmu?
Öncelikle motor alt muhafazının gider yada deliklerini kontrol et , leonda pek yoktu fakat suzukinin motor üstüne kadar çamurlar vardı. Delikler oldukça fazla olduğundan suyun rahatça tahliye edildiğinden emin olduktan sonra bildiğimiz ön yıkama pompası ile motoru yıkadım.
Direkt olarak basınçlı suyun bazı etkenlerde sorun olabileceğini düşünüyorum. önce hava tutup Suyla kaba kirini aldıktan sonra bh surfex hd ile fırçalayıp tekrar durulayıp elimin erdiği yere kadar kuruluyorum. Büyük eski havlumu motor kısmına feda ettim. Elimin girmediği yerleri havluyu motor boşluklarına atıp çekiyorum böylelikle fazla suyu alıp birkaç saat kaput açık kalınca kuruyor. Şuana kadar temizlediklerimde herhangi bi sorun yaşamadım
Fırça olarak 1 - 2 numaralı boya fırçası ve eğil L şeklinde uzun fırçam var. L fırça çoğu yere erişmeye sağlıyor
@palemdar sizi de etiketlemiş olayım , evimin bahçesinde bu şekilde temizliyorum