Hızlı Soru - Cevap

brkline

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ANKARA
Mx Pro Hydro www.mtskimya.com.tr
K2 Gravon @DetayDeposu na yazin
ZR53 Nasiol ZR53 Araç Nano Seramik Kaplama ve Boya Koruma - 50 ml (İndirim kampanyasi var iken degerlendirilebilir)

Bu yazdiklarim.arasindan tercih yapabilirsiniz.
Hocam k2 gravon en uzun dayanım süresine sahip sanırım onu tercih edeceğim aracıma pasta cila yapıldıktan sonra evimin kapalı garajında uygulayacağım araç siyah 2018 passat.Uygulamada nelere dikkat etmeliyim?

brkline

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ANKARA
Birde gravonların bazıların içinde süet bezi ve uygulama takozu yok eğer set halinde bulamazssam uygun ama iş görecek ne önerirsiniz?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Birde gravonların bazıların içinde süet bezi ve uygulama takozu yok eğer set halinde bulamazssam uygun ama iş görecek ne önerirsiniz?
İcerisinden uygulama aplikatoru ve 3 adet bez cikiyor hocam bende Gravon Pro dan bahsettim onun satisi suan yok siz detaydeposundan Gravon lite yi gormuşsunuz sanirim o ürün degil.benim.bahsettigim

ibrahimd

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Merhabalar iyi geceler, Bugün aracı yıkarken fark ettim. Ön camda sileceğin değmedi yerler iz mi diyim neyse öyle kalmış içten dıştan silmeye rağmen düzelmiyor sebebi nedir acaba? çok yağmur yağıyordu çekemedim yarın sabah çekeyim fotoğrafını.

oguzalptatoglu

Çaylak Detaycı
Üye
İl
rize
Merhaba herkese.
bir suredir basınçlı yıkama makinesi araştırıyorum,bu vesile ile de forumu bulup üye oldum zaten.
Aslinda Karcher K4 yada indirim yakalayabilirsem K5 düşünüyordum (internette yorum sayısı fazla olan ürün olduğu için) ancak forumda gördüğüm bilgiye göre karcher de k5 ve üstünde metal pompa bulunuyor. K5 de fiyat olarak muadillerinin baya üstüne geliyor.
Rize de yaşıyorum ben ve tanıdığım bir hırdavatçı Lavor ürününü önerdi bana kendisi hem satıcısı hemde servisi bu markanın. Fiyat olarak da mantıklı rakamlar olması ve muhatabımın da yani basımda olması nedeni ile bu cihaza yöneldim işin açığı. O arkadaş 160wps ve predator 180wps olan modelleri satıyor elinde mevcut. Kendisi araç yıkama için 160 olanı önerdi ancak forumda 180 lik olanı kullanan yada öneren bi yorum görmüştüm ve işin açığı almışken bar olarak daha yükseğini tercih etmem daha mantıklı gibi geldi ki araştırmalarım neticesinde burada bahsedilen 180 bar max verebildiği yani kullanımda aslında daha düşük olacağı yönünde.
ben bu cihazı hem iş yerimin tabelasını yıkamada (30mt cepheli alikobat kaplı) hemde araçlarımı yıkamak için düşünüyorum.
sorularima gelince öncelikle bu cihazı kullanan var mı veya alım esnasında extra bağlantı aparatı yada şurasını Sunla değişsen daha iyi olur gibi bir öneri var mı?
İkincisi ise foam lance için AliExpress de labor uyumlu olanları da var ancak forumda easy connect bağlantı seti alabilirsiniz gibi bir yorum gördüm başka bir markanın ürünü için. Ben de lavor bağlantılı foam yerine bu setten alıp ona göre bi foam lance baksam daha iyi olur?
Ayrıca bu easy connect aldığımız zaman evrensel mi oluyor hani misalen karcher uyumlu olan foam alsam dahi kullanabiliyor muyum?

batikankodak

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Abi bende motor temizliği yapacağım ama en alt kısımlar çamur oralara nasıl ulaşabilirim yüzeysel temizliği hallederimde altları nasıl halledebilirim? basınçlı makineyle köpük su atsam bişey olurmu?
Öncelikle motor alt muhafazının gider yada deliklerini kontrol et , leonda pek yoktu fakat suzukinin motor üstüne kadar çamurlar vardı. Delikler oldukça fazla olduğundan suyun rahatça tahliye edildiğinden emin olduktan sonra bildiğimiz ön yıkama pompası ile motoru yıkadım.
Direkt olarak basınçlı suyun bazı etkenlerde sorun olabileceğini düşünüyorum. önce hava tutup Suyla kaba kirini aldıktan sonra bh surfex hd ile fırçalayıp tekrar durulayıp elimin erdiği yere kadar kuruluyorum. Büyük eski havlumu motor kısmına feda ettim. Elimin girmediği yerleri havluyu motor boşluklarına atıp çekiyorum böylelikle fazla suyu alıp birkaç saat kaput açık kalınca kuruyor. Şuana kadar temizlediklerimde herhangi bi sorun yaşamadım
Fırça olarak 1 - 2 numaralı boya fırçası ve eğil L şeklinde uzun fırçam var. L fırça çoğu yere erişmeye sağlıyor

@palemdar sizi de etiketlemiş olayım , evimin bahçesinde bu şekilde temizliyorum

Modi

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba, kurulama yaparken havluya su iticilik vermeyen bildiğiniz quick detailer ürünü var mıdır acaba? Silikonsuz olanlara mı bakmam gerek bunun icin? Mesela koch chemie quick finish (QF) silikonsuz olduğunu söylüyor.

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar , aracımın tavanında yoğun bi şekilde reçine var ne yapabilirim
Merhaba hocam, fotoları çekip gösterirsen fikirleri verebiliriz.
Siyah noktaları olan zift ise Autobrite tonic, Belirsiz cisimler ve reçine ise orta veya yumuşak sertliğinde kil hamuru ile temizleyebilirsin. Yalnız çok bastırmadan sabunlu su ile hafif baskıyla temizleyin.

brkline

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ANKARA
k2 pro gravon seramik kaplamasını aracımın kaportasına uyguladıktan sonra cam far ve krom aksamlarına uygulamayı düşünüyorum herhangi bir sıkıntı oluşur mu?