Hızlı Soru - Cevap

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Öne çıkan konu #23,201
Cümleten hayırlı cumalar. Aracın dışında çok fazla plastik aksam var ve her yıkama sonrası koruyucu sürmek uğraştırıyor sadece plastiklere 10-15 dk harcıyorum. Önümüzde kış soğukta pek uğraşmak istemiyorum o yüzden kalıcı en azından 2-3 yıkama götürücek plastik koruyucu arıyorum. Plastik seramiği tarzı profosyonel ürün istemiyorum. Alternatif olarak Vonix Restaurax gördüm kullanan varmıdır iyimidir? 60 gün dayanım vadediyor ne kadar doğrudur?
Selamlar. Koch Chemie PSS'i yeni yeni deneyimliyorum bence çok başarılı. Natural bir görüntü bırakıyor, ben yine de her yıkamada yeniliyorum ancak sanırım artık 2-3 yıkamada bir yenileyeceğim çünkü ph nötr yıkamalarda etkisini kaybetmediğini gördüm. Boşu boşuna yenilemiş oluyor gibi bir hissiyata kapıldım. Yıkamadan sonra ilk sürdüğünüz gibi kalmıyor elbette ama temiz görünüm ve korumadan ödün vermiş olmuyor. Yıkamadan sonra ilk görünümünü kaybetmesinin sebebi bence üzerindeki yağ vs. gibi katmanları eldiven ile alıyoruz o yüzden biraz verdiği derinlik rengi gitmiş gibi gözüküyor ama dediğim gibi PSS'de neredeyse hiç yoktu diyebileceğim kadar az görüntü kaybı var. Yıkama olmadığı durumda 2-3 ay PSS'in sorunsuz gideceğini düşünüyorum.

Vonix restaurax'ı bende gördüm, deneyimleyen arkadaşlar var ise paylaşırlarsa seviniriz.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Selamlar. Koch Chemie PSS'i yeni yeni deneyimliyorum bence çok başarılı. Natural bir görüntü bırakıyor, ben yine de her yıkamada yeniliyorum ancak sanırım artık 2-3 yıkamada bir yenileyeceğim çünkü ph nötr yıkamalarda etkisini kaybetmediğini gördüm. Boşu boşuna yenilemiş oluyor gibi bir hissiyata kapıldım. Yıkamadan sonra ilk sürdüğünüz gibi kalmıyor elbette ama temiz görünüm ve korumadan ödün vermiş olmuyor. Yıkamadan sonra ilk görünümünü kaybetmesinin sebebi bence üzerindeki yağ vs. gibi katmanları eldiven ile alıyoruz o yüzden biraz verdiği derinlik rengi gitmiş gibi gözüküyor ama dediğim gibi PSS'de neredeyse hiç yoktu diyebileceğim kadar az görüntü kaybı var. Yıkama olmadığı durumda 2-3 ay PSS'in sorunsuz gideceğini düşünüyorum.

Vonix restaurax'ı bende gördüm, deneyimleyen arkadaşlar var ise paylaşırlarsa seviniriz.
Vonix kullanan varsa diye biraz bekleyeyim o sırada koch’u araştıracağım bakalım o nasıl bişeymiş. Meg40 kullanıyorum normalde dış plastiklere çok güzel sarfiyatı aşırı az görüntüsü cok güzel ama yıkama sonradı gidiyor o yüzden baska ürün bakıyorum Meg40’ı baska yerde değerlendireceğim

Uğur Can Uysal

Amatör Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
merhaba bende flowey b33 ile K2 active foam arasında kaldım fakat F/P için active foam sipariş verdim. ürünü hiç kullandınız mı? foam lance ile 1 litre suya kaç ml koyarsak ideal olur ve araç üzerinde ne kadar bekletmeliyim
K2 active foam ile ilgili deneyimlerinizi aktarırsanız çok iyi olur kir çözücülüğü yüksek bir şampuan arıyorum bende çok fazla arada kaldığım ürünler var

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Araç içinde fırçayla pol star uyguladığım alanları temizlemek ve genel amaçlı bir bez önerisi alabilir miyim?
Max shine ın sarı bezi hem büyük hem kaliteli fiyatına göre tavsiye ederim. Ucuz olsun derseniz Bimden 5li mikrofiber bez işinizi fazlasıyla görür. Yıllardır bim bezlerini kullanırım

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar ön farlara hafif koyu PFF düşünüyorum. Koruma amaçlı olarak değil görüntü olarak aracım siyah olduğu için ön farlar çok açık sırıtıyor gibi geliyor. Akşam sürüşlerinde görüş kaybı yaşatır mı ?
Arkadaşım halojen farlı megane4 e yapmıştı, bariz etkilemişti aydınlatmasını, sonra opel insignia aracına yaptı aynı araçdan bende de var. Karşılaştırma yaptık aydınlatmaya etkisi konusunda fark göremedik.
Sizinde aracınız 408 sanırım, matrix far varsa aydınlatmaya etkisi olmaz bence, çok abartıya kaçıpda aşırı koyu yaparsanız zaten muayeneden de geçmiyor. Ancak kararında koyuluk dışarıdan görsel olarakda güzel oluyor.

sajmora98

Usta Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Arkadaşlar ön farlara hafif koyu PFF düşünüyorum. Koruma amaçlı olarak değil görüntü olarak aracım siyah olduğu için ön farlar çok açık sırıtıyor gibi geliyor. Akşam sürüşlerinde görüş kaybı yaşatır mı ?
Merhaba hocam sizin aradığınız ürün tam olarak bu bence :) Yıllar önce DBY detailing uygulamasında görmüştüm örnek olarak bırakıyorum fikir vermesi açısından. Clifdesings kullanan yerler ile görüşüp sorabilirsiniz..
at jpg

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Bir haftadır köydeyim ve doğru dürüst arabamı yıkamaya fırsat bulamamıştım.dün akşamda gezmeye gittik kızımla dönüşte sinek kolonisine denk geldik herhalde resmen araba sinekle kaplandı,kızıma dedimki sabah erken kalkarsam arabayı yıkayacam.sonuç saat 6 da başıma dikildi hadi baba kalk beraber yıkayalım dedi
Emir büyük yerden kalktık!

sinekli kirli hallerimiz

Magifoamı çok sevmeme rağmen yaz aylarında çok kirli olmadıkça süperfoam kullanıyorum.yıkama makinemiz karcher K5 AB foamlance .50 ml süperfoam koyup ön yıkanaya geçtik

Ön yıkama ya başlamadan önce flowey R1 i jantlara uyguladık ardından ön yıkama ile beraber fırça ile jant aralarınada giriştik.durulayıp kova yıkamasına geçtim .tek kova çoklu pad
Kovada V-floc kullandım.güzel şampuanmış(ilk defa denedim)

Kurulamada blue marlin(favori havlum) ve klin havluları kullandım.tabi en gıçık olduğum ayna altlarına magnetoları koyup devam ettim.kapı aralarında bim bezlerini kullandım

camda mequiras glass cleanerden sonra en beğendiğim ipadır..1:1 oranında kullandım.
Cam bezi olarak purestar ve carbon cam bezi kullanıp camları bitirdim

Sonra jant ve lastiğe geçtim lastiklere meq all season dresing kullandım bu arada harika bir ürün..nuri lef lef sünger ile sürdüm.jantlara artık kullanmadığım wet coat ı sıktım bim bezi ile sildim

Davlumbazlarda Barabones kullandım

Sırada cila var!!meq xpress kullanacaktım fakat istanbuldan getirmeyi unutmuşum ( en son onunkullanmıştım gerçekten çok ama çok güzel ürün)..CG speed wipe ile güzelce cilaladım.uygularken carpro parmak eldiven kullandım..work stuff bez ile silip sam detailing bez ile buff ettim

Aracın içine geçtim,çakmaklık süpergesiyle süpürdüm.paspaslarım pek kirli değildi bmyle durumlarda paspasta finishini sevdiğim AB pink shine kullandım.iç plastikleri K2 satina ile geçtim dış plastiklere vonix restourax uyguladım,motor kısmına KC motoplast uyguladım.piano black ve ekranları silerlen philips lcd temizleyiciyi kullandım.direksiyonu temizlerken ise AB cliense yi kullanıp colourlock deri kalkanı ile korumaya aldım

böyle bitirmiş oldum,buyrun finaller

Abi selamlar yakın zamanda Vonix Restaurax kullanmışsın bende almayı düşünüyorum bizim aracın dışında bolca plastik var o yüzden daha kalıcı birşey arıyorum. Restaurax nasıl memnunmusun? Kaç gün yada hafta dayanıyor?

Ttfor1

Amatör Detaycı
Üye
İl
Denizli
Merhaba hocam sizin aradığınız ürün tam olarak bu bence :) Yıllar önce DBY detailing uygulamasında görmüştüm örnek olarak bırakıyorum fikir vermesi açısından. Clifdesings kullanan yerler ile görüşüp sorabilirsiniz..
at jpg

Hocam tam istediğim bu gerçekten. Çok teşekkür ederim

Ttfor1

Amatör Detaycı
Üye
İl
Denizli
Arkadaşım halojen farlı megane4 e yapmıştı, bariz etkilemişti aydınlatmasını, sonra opel insignia aracına yaptı aynı araçdan bende de var. Karşılaştırma yaptık aydınlatmaya etkisi konusunda fark göremedik.
Sizinde aracınız 408 sanırım, matrix far varsa aydınlatmaya etkisi olmaz bence, çok abartıya kaçıpda aşırı koyu yaparsanız zaten muayeneden de geçmiyor. Ancak kararında koyuluk dışarıdan görsel olarakda güzel oluyor.
Hocam matrix far GT pakette var benimki allure. Benimkiler matrix değil ancak fabrika çıkışlı full led olarak geçiyor. Bilemedim açıkçası çok kararsız kaldım

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
BadBoys Ceramic Hydro Wax kullanan deneyimleyen var mı hoşuma gitti almayı düşünüyorum kullanan varsa memnun mu fikirlerinize ihtiyacım var :)

drmstfky

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhaba, B sütununda cam yüzeyde şöyle bir çizik oluşmuş. Bunun onarımı mümkün müdür? Cam polisajı ile düzelir mi? Taş izi vs göremedim çatlak değilde sanki sert birşey çizmiş gibi.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Merhaba, B sütununda cam yüzeyde şöyle bir çizik oluşmuş. Bunun onarımı mümkün müdür? Cam polisajı ile düzelir mi? Taş izi vs göremedim çatlak değilde sanki sert birşey çizmiş gibi.

Hocam derin ise yani tirnak ile hissediyorsaniz kolay kolay çözümü mümkün degil bu hafta bir seryum oksit denemesi yaptim istedigim gibi sonuç alamadim yada benim beklentim fazlaydi vs cam polisajini pek yapan yok ugrasan da yok açikcasi yine bir araştirin siz.

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
30 euro limiti geldiği için mjjc aliexpressten gönderilmiyor, alabileceğimiz başka bi yer var mıdır acaba bunu?
Hocam mjjc sitesinden alabilirsin
Eğer yeni çıkan S V3.0 alacaksan aşağıdaki linkten alabilirsin ayrıca %10 indirim kuponu aktifleştirebilirsin.

Foam Cannon S V3.0

Kupon: XFWQS7NA01CC