Hızlı Soru - Cevap

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Xiaomi şarjlı pompanın foam modu bulunuyor arkadaşlar. Bu özelliği biraz geç fark ettim şans eseri bir YouTube videosunda denk geldim. Bu mod sayesinde örneğin 45 psi ayarladınız, siz köpük yaparken basınç düştükçe kendisi algılayıp saniyesinde basınç vermeye devam ediyor böylece manual ikide bir tuşa basıp basınç vermenize gerek kalmıyor. Bir tuş kombinasyonuyla aktifleştiriliyor bu gizli özellik. Yeni seri cihazlarda mevcut eski modellerinde yokmuş sanırım.

Özelliği denedim çok verimli ve çok beğendim. Pompanın hep basınçlı kalmasını sağlıyor manual kullandığınızdaki aradaki basma kaybını ortadan kaldırıyor
Ek olarak IK foam 2 den çok memnunum marolex vardı ama foam 2 köpük kalitesi konusunda marolexin çok önünde bence. Sadece hacim açısından marolex özlenebilir, marolex ile aracı iki kere prewash yapabiliyordum, ik ile bir taneyi görüyorum ancak kafa kafaya yetişiyor.

merak eden arkadaşlar için
https://youtube.com/shorts/SurSSic2fM0?si=PVJyrj-98GKqAvVZ
Hocam bugün bu kompresör modunu açıp kullandım sayenizde.

Normalde 45 e ayarlıyordum. 35leri geçince alta foamla arabayı dolanıyordum, sabit kalıyordu diyebilirim. Bu sefer de videodaki yöntemle 45 e getirdim, yine 35 lerdeyken basılı tutarak dolandım, yine aynı sonucu aldım. Belki de 45 e gelince dolanmak daha iyi olurdu ama alışık olduğumla devam edeyim dedim :)

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Hocam bugün bu kompresör modunu açıp kullandım sayenizde.

Normalde 45 e ayarlıyordum. 35leri geçince alta foamla arabayı dolanıyordum, sabit kalıyordu diyebilirim. Bu sefer de videodaki yöntemle 45 e getirdim, yine 35 lerdeyken basılı tutarak dolandım, yine aynı sonucu aldım. Belki de 45 e gelince dolanmak daha iyi olurdu ama alışık olduğumla devam edeyim dedim :)
Hocam bu özellik bence şu pozisyonlar için güzel. Birincisi ilk başta köpük tankı tamamen doluyken (alta marolex ik) fark etmez çok az hava alıyor içerisine. Her ne kadar üreticiler en az şu kadar hava bırakın dese de gerçekte bu yeterli olmuyor o yüzden hepsine yakın bir kısmını dolduruyoruz ki arabayı tek seferde dönebilelim. Fark ettiyseniz dolu tanka 45psi hava basması 3-5 saniyeyi geçmiyor. Dolayısıyla hava bastığınız hacim az ancak sıkıştırma yüksek olduğu için tetiğe basar basmaz biraz foamlıyorsunuz sonra hemen hava boşalıyor. Bu kısa aralıkta ve pozisyonda siz basana kadar tekrar kendisinin tetiklemesi güzel. Veya 45 e ayarladınız, köpüklerken gözünüze birşey çarptı ona bakıyım derken 45 psi tekrar fullendi tekrar köpük yapmaya başladınız bu sefer yine elle basmak yerine bu özellik devreye girip 45 psiya ulaştırmaya çalışıyor. Ama yetersiz kalıp artık hep pompalıyor çünkü bu pompanın gücü genelde boş bir tankı aynı zamanda foam yapıyorsanız 35-40 psi arasında tutabiliyor. En azından bu döngüyü de otomatik takip edip kurmanızı sağlıyor

Özellik bence güzel düşünülmüş yukarıda ilettiğim gibi beklemediğiniz bir pozisyonda devreye girdiğinde yüzü tebessüm ettiriyor

Son düzenleme:

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Arkadaşlar E&E markasının ürünlerini kullanan varmı, instagramda incegaraj ın incelemesini gördüm, köpük iç temizleyiciyi würth ün ürünüyle kıyaslamış. Ph olarak würth e göre ph ı daha düşük bi ürünmüş. Sanırım türk malı ürünler, hepsiburadan baktığımda birçok detay ürünü mevcut. Aramızda kullanan arkadaşlar deneyimlerini paylaşabilir mi?

Bu marka ve özellikle bu ürününü ben de merak ediyorum. Biraz araştırdım bu satıcı bir reels videosunun altında Almanya menşeili olduğunu söylemiş. Ayrıca kendisi testini de yapıyor ürünün reels kısmında. Kararsız kaldım bir şans verilebilir gibi geliyor

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam bu özellik bence şu pozisyonlar için güzel. Birincisi ilk başta köpük tankı tamamen doluyken (alta marolex ik) fark etmez çok az hava alıyor içerisine. Her ne kadar üreticiler en az şu kadar hava bırakın dese de gerçekte bu yeterli olmuyor o yüzden hepsine yakın bir kısmını dolduruyoruz ki arabayı tek seferde dönebilelim. Fark ettiyseniz dolu tanka 45psi hava basması 3-5 saniyeyi geçmiyor. Dolayısıyla hava bastığınız hacim az ancak sıkıştırma yüksek olduğu için tetiğe basar basmaz biraz foamlıyorsunuz sonra hemen hava boşalıyor. Bu kısa aralıkta ve pozisyonda siz basana kadar tekrar kendisinin tetiklemesi güzel. Veya 45 e ayarladınız, köpüklerken gözünüze birşey çarptı ona bakıyım derken 45 psi tekrar fullendi tekrar köpük yapmaya başladınız bu sefer yine elle basmak yerine bu özellik devreye girip 45 psiya ulaştırmaya çalışıyor. Ama yetersiz kalıp artık hep pompalıyor çünkü bu pompanın gücü genelde boş bir tankı aynı zamanda foam yapıyorsanız 35-40 psi arasında tutabiliyor. En azından bu döngüyü de otomatik takip edip kurmanızı sağlıyor

Özellik bence güzel düşünülmüş yukarıda ilettiğim gibi beklemediğiniz bir pozisyonda devreye girdiğinde yüzü tebessüm ettiriyor
Bekleyince 45e ulaşıp durmasını düşünmemiştim. Aralıksız dönüp bitireyim diye uğraştığımdan bu senaryoyu yaşamamıştım. Ama gerçekten güzel bir özellik olmuş. 45 değil de 40a falan ayarlayacağım bir dahakine. 40ta falan sabit tutmaya çalışsın. Sıvıdan geriye kalan alan arttıkça hacim da büyüyor, daha çok hava basması gerekiyor dediğiniz gibi. Sayenizde gizli özellik keşfettik, teşekkür ediyorum :)

akahraman

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Mersin
Arkadaşlar merhabalar aracımda birden çok taş izleri var ve artık gözüme değdikce canımı sıkıyor bunun için rütüş yapmak istiyorum ama daha profesyonel nasıl yapabilirim sizin kullandığınız bir yöntem var mı ? Bu konuda bilgili arkadaşlardan yardım istiyorum.

Hazar

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar merhabalar aracımda birden çok taş izleri var ve artık gözüme değdikce canımı sıkıyor bunun için rütüş yapmak istiyorum ama daha profesyonel nasıl yapabilirim sizin kullandığınız bir yöntem var mı ? Bu konuda bilgili arkadaşlardan yardım istiyorum.
Rötuş için kendiniz yapacaksanız airbrush bu işler için en uygunu. Tabi rötuş yapılacak yere tırnak takılıyor ise boya yada macun ile dolgu yapılarak akabinde sulu zımpara ve rötuş boyası akabinde tekrar zımpara ile sonuca varabilirsiniz.

SM-S918B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

furkanerdill

Çaylak Detaycı
Üye
İl
mersin
eıhnellın rotary polisaj makinasını aldım hiç memnun kalmadım, çavuk ısınıyor ve güçsüz, bosch almayı düşünüyorum, orjinal olarak nerden temin edebilirim, ve öneriri misiniz

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
eıhnellın rotary polisaj makinasını aldım hiç memnun kalmadım, çavuk ısınıyor ve güçsüz, bosch almayı düşünüyorum, orjinal olarak nerden temin edebilirim, ve öneriri misiniz
Bende yeni bosch aldım şu an amazon kendi satıyor çakması olacağını düşünmüyorum ordan alabilirsiniz

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Arkadaşlar menzerna nın bu ürününü kullanan varmı. Kullandıysanız nasıl kullandınız. Tek adım pastası deniyor bunu kullandığımız zaman 2500 ve 3800 e gerek yok mu?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Arkadaşlar menzerna nın bu ürününü kullanan varmı. Kullandıysanız nasıl kullandınız. Tek adım pastası deniyor bunu kullandığımız zaman 2500 ve 3800 e gerek yok mu?

Bu ürün yeni çıktı bilgim yok ama alternatif olarak 3-1 Pastada Vonix Blend 3-1 ile 3D 3-1 beğeniliyor onlarada bakabilirsiniz.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar lastik parlatıcı olarak halihazırda bazen meguiars endurance bazende carpro darkside kullanıyorum. Ancak farklı bi üründe denemek istiyorum, fireball janus un hidrofobikliği ve özellikle parlaklığı izlediğim incelemelerde çok hoşuma gitti. Kullanan arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşabilir mi. Parlaklık üst seviye o belli ancak dayanım konusunda nedir durumlar

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar lastik parlatıcı olarak halihazırda bazen meguiars endurance bazende carpro darkside kullanıyorum. Ancak farklı bi üründe denemek istiyorum, fireball janus un hidrofobikliği ve özellikle parlaklığı izlediğim incelemelerde çok hoşuma gitti. Kullanan arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşabilir mi. Parlaklık üst seviye o belli ancak dayanım konusunda nedir durumlar

Bir dönem kullanıyordum. Parlaklık gerçekten fazla idi, ıslak lastik gibi kalıyordu. Ama dayanım endurance falan gibi değildi. Yazlık bi ürün gibi geldi. Sonraki yıkamada yine bir deneyeyim.