Hızlı Soru - Cevap

Desperadom

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Öne çıkan konu #23,861
Ben öyle yaptığımda genelde hortum patlıyor. Hortumu kullanırken kırılmamasına dikkat edin sonrasında suyu geri basıyor patlıyor hortum. Bir keresinde o şekilde evi gölet yaptığım oldu :) Hortum mesafesi kısa ise ve çeşmeniz dışarıda ise bir sıkıntı olmayacaktır. Benim hortum 25 mt :)
Arkadaşım yeni sağlam hortum aldım , tabancayı basıp su püskürttüğümde sıkıntı yok ama tabancaya basmadığımda hortumu patlatıyor, olayı çözemedim musluğun resminide göstereyim. Yardımcı olursanız çok teşekkür ederim şimdiden

RickSanchez

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
herkese selamlar,
Astra ile bir süre önce vedalaştık artık yola 2004 model ford fiesta ile devam edeceğiz. Aracın biraz mekanik işleri vardı bunları hallettik sıra geldi kozmetiğe, ancak biraz kafam karışık.

Aracın tavanı biraz kötü durumda, fazlasıyla matlaşmış ve güneş yanığı başlangıcı var ancak diğer panellerin durumu iyi, yaşı gereği sadece biraz yorgun. Tavana 3 aşamalı polisaj yapmayı düşünüyorum, diğer panelleri ise tek adımla daha iyi hale getirmek istiyorum.

Kafamın karıştığı konu iste tek adım için hangi pastayı kullanmam gerek?

Elimde bulunan pad ve pastalar şunlar;

Shine Mate Tek adım Süngeri
Shine Mate kırmızı pad
Kc Kırmızı pad
Kc sarı Pad
Kc Mor pad

Pastalar;
tac system refinish 1
Kc F6
Kc M3
gyeon polish

Sizce en iyi hangi kombinasyonla sonuç elde ederim?

Son düzenleme:

Ankaralı

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Balıkesir

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
herkese selamlar,
Astra ile bir süre önce vedalaştık artık yola 2004 model ford fiesta ile devam edeceğiz. Aracın biraz mekanik işleri vardı bunları hallettik sıra geldi kozmetiğe, ancak biraz kafam karışık.

Aracın tavanı biraz kötü durumda, fazlasıyla matlaşmış ve güneş yanığı başlangıcı var ancak diğer panellerin durumu iyi, yaşı gereği sadece biraz yorgun. Tavana 3 aşamalı polisaj yapmayı düşünüyorum, diğer panelleri ise tek adımla daha iyi hale getirmek istiyorum.

Kafamın karıştığı konu iste tek adım için hangi pastayı kullanmam gerek?

Elimde bulunan pad ve pastalar şunlar;

Shine Mate Tek adım Süngeri
Shine Mate kırmızı pad
Kc Kırmızı pad
Kc sarı Pad
Kc Mor pad

Pastalar;
tac system refinish 1
Kc F6
Kc M3
gyeon polish

Sizce en iyi hangi kombinasyonla sonuç elde ederim?

Tavanda güneş yanığı başlangıcı olup 3 aşamalı polisaj girince yanık daha da açılmaz mı ?
VE yan panellere çok uğraşmama adına mı tek adım düşünüyorsunuz ?

Bence biraz kişisel olarak bunu detaylandırıp keyfe göre polisaj yapılabilir.

Bazen arkadaşların arabalarına keyfi yüzey temizliği ve parlaması adına hare giderici yaptığım oluyor. Boya aşırı yorgun değilse tek bu bile biraz parlaklığı arttırıyor.

shkoksal

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba. Endura mat şeffaf ppf kaplı bir Hyundai Ioniq 6 aracım var. PPF olduğu için sadece kendim yıkamak istiyorum.

Hazırladığım sete yorum yapar mısınız? Acil ihtiyaçları alacağım sonrasında detaylandıracağım.

1) Ön yıkama: Auto Brite Magifoam
2) Ön yıkama ürününü püskürtmek için: Slopes Sprey Şişe
3) Temaslı yıkama: Auto Brite Velvet
4) Eldiven/Ped: 2x Purestar Wash Pad (Alt ve Üst için ayrı) 1x Superclean Wash Pad(Jant için)
5) Kurulama havlusu: Purestar Duplex

İlerleyen dönemde ise;
6) Demir Tozu: Soft 99
7) Kova: 2x Parlatan Adam Grit Guard Kova
8) Lastik parlatıcı: XXXX

Alıp kısa vadede temizlik işimi sonlandırmayı düşünüyorum.

--Ayrıca delikli beyaz deri (sanırım suni deri) temizliği için bir ürüne ihtiyacım var. Kot pantolonun rengi geçiyor. Temizlik ve uygulama için bir öneriye ihtiyacım var.

RickSanchez

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Tavanda güneş yanığı başlangıcı olup 3 aşamalı polisaj girince yanık daha da açılmaz mı ?
VE yan panellere çok uğraşmama adına mı tek adım düşünüyorsunuz ?

Bence biraz kişisel olarak bunu detaylandırıp keyfe göre polisaj yapılabilir.

Bazen arkadaşların arabalarına keyfi yüzey temizliği ve parlaması adına hare giderici yaptığım oluyor. Boya aşırı yorgun değilse tek bu bile biraz parlaklığı arttırıyor.
Selam batıkan, Çorlu da mısın? Buralardaysan uğra beraber yaparız

Yanık muhtemelen daha belirgin olacaktır ancak bütüne baktığımızda tavan aşırı mat, ve güneş yanıkları küçük bi kaç alanda var, bunu biraz göze alıyorum açıkçası.

Amacım hem çok uğraşmamak hem de zemini biraz daha toparlayıp parlaklık elde etmek o yüzden tek adım düşünüyorum.

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Arkadaşlar bu ürünü kullanan var mı tavsiye eder misiniz bu tarz şarjlı ürünleri

Bende bu ürüne bakıyorum, çift akü ile ortalama 100 dk çalışma zamanı sunuyor diye biliyorum. Fiyat olarak da rupes, flex ile kıyaslarsak onlar neredeyse bunun iki katı fiyatına satılıyor. YouTube videolarında güzel yorumlar var ama forumda bu ve bunun gibi şarjlı ürün kullanan varsa tecrübesini paylaşması daha iyi olacaktır. Belki @Sefa46 Hocam kullanmış olabilir.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Bende bu ürüne bakıyorum, çift akü ile ortalama 100 dk çalışma zamanı sunuyor diye biliyorum. Fiyat olarak da rupes, flex ile kıyaslarsak onlar neredeyse bunun iki katı fiyatına satılıyor. YouTube videolarında güzel yorumlar var ama forumda bu ve bunun gibi şarjlı ürün kullanan varsa tecrübesini paylaşması daha iyi olacaktır. Belki @Sefa46 Hocam kullanmış olabilir.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Evet maalesef flex ve rupes çok pahalı bu ürünü bende merak ediyorum açıkcası

ruudvan

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
sarjlı ürünlerle saatlerce çalışmak için bolca bataryaya ihtiyaç var. ya sarj olma süresince bir bataryayı sarj edip diğerini kullanacaksınız. yada tork ihtiyacınızı minimumda tutacaksınız. sarjlı makineyi şahsen garajımda tutarım ama ana makinem yada makinelerimin yanında olur ise.

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Vonixx blend spray wax’ta baya bir toz tutma durumu yaşıyorum 1 hafta geçmeden araç tozla kaplanmış oluyor. Bu üründe yaşayan tek ben miyim bu durumu? Toz tutmayan hızlı cila önerilerinizi bekliyorum

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Vonixx blend spray wax’ta baya bir toz tutma durumu yaşıyorum 1 hafta geçmeden araç tozla kaplanmış oluyor. Bu üründe yaşayan tek ben miyim bu durumu? Toz tutmayan hızlı cila önerilerinizi bekliyorum
Bende kullanıyorum ama anormal bir toz çekme olayı yaşadığımı hatırlamıyorum yaşasaydım kesin hatırlardım. Tabi ben yüzey tamamen temizlenmeden baska waxların üstüne uyguluyordum belki etkisi vardır.

shkoksal

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba. Endura mat şeffaf ppf kaplı bir Hyundai Ioniq 6 aracım var. PPF olduğu için sadece kendim yıkamak istiyorum.

Hazırladığım sete yorum yapar mısınız? Acil ihtiyaçları alacağım sonrasında detaylandıracağım.

1) Ön yıkama: Auto Brite Magifoam
2) Ön yıkama ürününü püskürtmek için: Slopes Sprey Şişe
3) Temaslı yıkama: Auto Brite Velvet
4) Eldiven/Ped: 2x Purestar Wash Pad (Alt ve Üst için ayrı) 1x Superclean Wash Pad(Jant için)
5) Kurulama havlusu: Purestar Duplex

İlerleyen dönemde ise;
6) Demir Tozu: Soft 99
7) Kova: 2x Parlatan Adam Grit Guard Kova
8) Lastik parlatıcı: XXXX

Alıp kısa vadede temizlik işimi sonlandırmayı düşünüyorum.

--Ayrıca delikli beyaz deri (sanırım suni deri) temizliği için bir ürüne ihtiyacım var. Kot pantolonun rengi geçiyor. Temizlik ve uygulama için bir öneriye ihtiyacım var.

Güncel:

PH değerleri tablosunu kontrol ettim. Şampuanı Valet Pro Konsantre ile, Ön yıkama ürününü ise Valet Pro Advanced Neutral Snow Foam ile değiştirdim. Mantıklı olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca basınçlı yıkama için Bosch Easy Aquatak alacağım, Ön yıkama ve yıkama köpüğünde rahatlarım diye düşünüyorum.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Güncel:

PH değerleri tablosunu kontrol ettim. Şampuanı Valet Pro Konsantre ile, Ön yıkama ürününü ise Valet Pro Advanced Neutral Snow Foam ile değiştirdim. Mantıklı olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca basınçlı yıkama için Bosch Easy Aquatak alacağım, Ön yıkama ve yıkama köpüğünde rahatlarım diye düşünüyorum.
Merhaba, ön yıkama da iki farklı ürün iyi olur. Biri inatçı kirleri çıkarmak için diğeri ise haftalık veya 15 günde bir yapılan yikamalar için nötr bjr ürün. Bende haftalık yıkama için flowey ev13 ve deturner nötr on yıkama şampuanı var. İnatçı kirler için auto brite magifoam da var.

shkoksal

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba, ön yıkama da iki farklı ürün iyi olur. Biri inatçı kirleri çıkarmak için diğeri ise haftalık veya 15 günde bir yapılan yikamalar için nötr bjr ürün. Bende haftalık yıkama için flowey ev13 ve deturner nötr on yıkama şampuanı var. İnatçı kirler için auto brite magifoam da var.
Hocam ürünleri uygulama konusunda bir rehber var mıdır forumda? Mesela Valet Pro ANSF ve Valet Pro Konsantre ürününü ne oranda kullanacağımı çözemedim.

Ayrıca bu ürünleri basınçlı yıkama makineleriyle uygulayabilir miyim?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Arkadaşlar bu ürünü kullanan var mı tavsiye eder misiniz bu tarz şarjlı ürünleri

Flex ve Kl Pro Bataryali makina kullanan biri olarak Profesyonel anlamda güzel makinalar ancak Batarya olayi malesef sıkıntı 5.0 Mh lik Kl Pro 2 batarya ile ortalama 60 dk anca calisabiliyorsun buda Profesyonel bir uygulamaci icin kesinlikle yetmez.

En az 4 Batarya olmali ve bataryalarinda hizli sarj olmasi lazim bir batarya nerdeyse 3/4 saatte tam şarj oluyor çok uzun bir zaman.

Shinemate güzel markadir üzmez digerlerinden pek farki yoktur alinir yani.

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Flex ve Kl Pro Bataryali makina kullanan biri olarak Profesyonel anlamda güzel makinalar ancak Batarya olayi malesef sıkıntı 5.0 Mh lik Kl Pro 2 batarya ile ortalama 60 dk anca calisabiliyorsun buda Profesyonel bir uygulamaci icin kesinlikle yetmez.

En az 4 Batarya olmali ve bataryalarinda hizli sarj olmasi lazim bir batarya nerdeyse 3/4 saatte tam şarj oluyor çok uzun bir zaman.

Shinemate güzel markadir üzmez digerlerinden pek farki yoktur alinir yani.
Sefa hocam maalesef bir garajımız olmadığı için bu makine ile elektrik sıkıntısı olmadan her yerde yaparız diye düşündüm. O yüzden şarjlı makine arayışına girdim. Ama dediğiniz gibi uygulama süresi çok kısa maalesef