Hızlı Soru - Cevap

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #24,101
Geçen aracı temizlerken farkettim şöför kısmındaki paspası kaldırdığımda paspasın nemli oldugunu farkettim taban halısındada ufak bölgede cok hafif nemli gibi ıslaklık vardı neden olmuş olabilir sunroof tahliyesi veya ön sileceklerin ordan içeri su mu aldı diye düşünüyorum fikri olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Geçen aracı temizlerken farkettim şöför kısmındaki paspası kaldırdığımda paspasın nemli oldugunu farkettim taban halısındada ufak bölgede cok hafif nemli gibi ıslaklık vardı neden olmuş olabilir sunroof tahliyesi veya ön sileceklerin ordan içeri su mu aldı diye düşünüyorum fikri olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
Ön camın önüne giderler var. Onlarda tıkanmış olabilir. Kaputu açıp, silecek altından su tutup, araç içinden bakman lazım .. Sanruf açık iken giderlere 1.5 litre pet şişe ile su döktügunde suyun gidiş şekli bilgi verecektir.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Büyük ihtimalle klima tahliyesidir. Araç topraklı tozlu yollarda kullanildiysa yıkamış olabilir. Her ihtimale karşılık serum hortumu ve pompa/ kompresör yardımıyla önce sunroof giderlerini sonra da klima tahliyesini bir kontrol et derim.

ruudvan

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
kapı cebi iç kartonu - naylonu - kopugu yırtıksa yagmurlu havalarda su sızdırabılıyor. bu durum mevcutsa mutlaka yapıstırın. yada sunroof kanallarından.bakmak gerekli.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Ön camın önüne giderler var. Onlarda tıkanmış olabilir. Kaputu açıp, silecek altından su tutup, araç içinden bakman lazım .. Sanruf açık iken giderlere 1.5 litre pet şişe ile su döktügunde suyun gidiş şekli bilgi verecektir.
Sanroof giderlerinden eminim ordan olmaz çünkü herhangibi yagmurda acık vs kalmadı içeri suda sızdırmıyor ondan suphem yok. Eğer tahliyedense sileceğin ordaki tahliyedendir oraya bi su döküp deneyeceğim. Teşekkürler abi :)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Büyük ihtimalle klima tahliyesidir. Araç topraklı tozlu yollarda kullanildiysa yıkamış olabilir. Her ihtimale karşılık serum hortumu ve pompa/ kompresör yardımıyla önce sunroof giderlerini sonra da klima tahliyesini bir kontrol et derim.
Abi cevabın için teşekkür ederim. Klima tahliye yeri neresidir tam olarak?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
kapı cebi iç kartonu - naylonu - kopugu yırtıksa yagmurlu havalarda su sızdırabılıyor. bu durum mevcutsa mutlaka yapıstırın. yada sunroof kanallarından.bakmak gerekli.

O kapıdan eminim oradan su gelemez gelse sadece paspasın ortası ıslanmaz kapıya yakın kısımlarda ıslanırdı. Yinede bilgilendirme için teşekkür ederim.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Abi cevabın için teşekkür ederim. Klima tahliye yeri neresidir tam olarak?
Araçtan araca değişiklik gösteriyor, genelde aracın altında kapilara yakın olur ama yine de YouTube'dan ya da netten (aracın adı modeli ac drain clog diye yazarsan yabancı sitelerden daha çok açıklama çıkar) bir aratmakta fayda var. Bir de çoğunlukla sağ tarafa su çıkar klimadan olduğunda. Öncelik olarak sunroofu kontrol et derim.

ruudvan

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
O kapıdan eminim oradan su gelemez gelse sadece paspasın ortası ıslanmaz kapıya yakın kısımlarda ıslanırdı. Yinede bilgilendirme için teşekkür ederim.
kapı esiğine selpak koy. yagmurlu gunde. bak bakalım ertesı gun ıslanacakj mı. kapıyı elemenın en kolay yöntemi bu.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yiğit merhaba, senin araçta olamaması lazım diye düşünüyorum. Araç içinde bir yerlerde nemli kisim olabilir mi? Bagajda, paspas altlarında ya da stop çevresindeki yerlerde. İlk aklıma bu durum geldi.
Eskiden açıkta bıraktığım zamanlarda aşağıda linkini bıraktığım ürüne benzer ürünlerden almıştım ve sabahları buğu olmuyordu. Belki işinize yarayabilir. Ancak araç sürerken buğu olmasın derseniz buğu önleyici uygulamak daha mantıklı.

https://amzn.eu/d/iD2PuPJ
Sanırım yanlış anlattım veya anlatamadım :) Aracın içinde hiçbir şekilde buğu nem olmuyor, aracın dışı nemleniyor. Halk arasında çiğ/çığ düştü dediğimiz durum :)

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Selamünaleyküm ustalar. Bezler konusunda destek istiyorum sizlerden.
Hızlı cila uygularken kullandiginiz ozel bir bez var mi? Silmek için elimde olanlar var.
Plastik ve torpido temizlerken kullanilan bez?
Plastik ve torpidoyu koruma altina alirken aplikator yada bez?
Kumas ve koltuklarda fircaladiktan sonra kullandiginiz bez?
Bim bezleri cila haricindekilere yeterli mi yoksa özel bezler almalimiyim? Ozellikle bugün torpidoyu koruma altina alirken bim bezinin ürünü düzgün yaymadigini hissettim.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Selamünaleyküm ustalar. Bezler konusunda destek istiyorum sizlerden.
Hızlı cila uygularken kullandiginiz ozel bir bez var mi? Silmek için elimde olanlar var.
Plastik ve torpido temizlerken kullanilan bez?
Plastik ve torpidoyu koruma altina alirken aplikator yada bez?
Kumas ve koltuklarda fircaladiktan sonra kullandiginiz bez?
Bim bezleri cila haricindekilere yeterli mi yoksa özel bezler almalimiyim? Ozellikle bugün torpidoyu koruma altina alirken bim bezinin ürünü düzgün yaymadigini hissettim.
Merhaba, cila için süperclean cila bezini, diğer temizlik işlerinde üç harfli market bezi kullanıyorum :) .

gokhanbulut

Acemi Detaycı
Üye
İl
Bursa
arkadaşlar wax önerisi verebilir misiniz ?
soft99 fusso coat 12 kullanıyordum, kalıcılığından çok memnunum ama parlaklık vasat kalıyor. Önerdiğiniz nispeten kalıcı wax veya koruyucu parlatıcı bir ürün veya kombinasyonu önerebilir misiniz ?

Kodeks

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Sanırım yanlış anlattım veya anlatamadım :) Aracın içinde hiçbir şekilde buğu nem olmuyor, aracın dışı nemleniyor. Halk arasında çiğ/çığ düştü dediğimiz durum :)
Kusura bakmayın yanlış anlamışım, Camların dışına bir şey yapılabiliyor mu bilmiyorum. Bir ara camlara patates sürülüyordu ama detaycı işi değil tabi.:)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
arkadaşlar wax önerisi verebilir misiniz ?
soft99 fusso coat 12 kullanıyordum, kalıcılığından çok memnunum ama parlaklık vasat kalıyor. Önerdiğiniz nispeten kalıcı wax veya koruyucu parlatıcı bir ürün veya kombinasyonu önerebilir misiniz ?

Parlaklığı iyi kalıcılığı bir nebze iyi olarak vonix blend önerebilirim.
Carnauba içerikli dayanımı kısa süren ürün isterseniz Vonix Native ve K2 Proton öneririm. Verdikleri derinlik ve parlaklık bambaska ama dayanımı cok kısadır 2 yıkama bile gitmeyebiliyor bazen.

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Carnauba içerikli dayanımı kısa süren ürün isterseniz Vonix Native ve K2 Proton öneririm. Verdikleri derinlik ve parlaklık bambaska ama dayanımı cok kısadır 2 yıkama bile gitmeyebiliyor bazen.
Emirhan ustam bu nasiol rapid shine kullandin mi hiç?

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
K2 proton aklımda benim de hocam kullanımı ve dayanımı nasıl, fiyat fayda olarak iyi gibi görünüyor

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
K2 proton aklımda benim de hocam kullanımı ve dayanımı nasıl, fiyat fayda olarak iyi gibi görünüyor
Fiyat performans ürün diyebiliriz. Verdiği derinlik, parlaklık kesinlikle cok güzel ve fiyat olarak 500 tl den satılıyor ve yanında uygulama aplikatörü ve silme bezi çıkıyor. Silme bezide çok güzel tek bezle komple aracı silebiliyorsunuz.