Hızlı Soru - Cevap

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #24,401
Emirhan, sen ürünü silmeden önce motor hemen çekiyor muydu veya plastik aksamlar? Çünkü ben sıkıp 5 dk bile beklesem ürün tamamen üzerinde duruyordu hala motorun
@emirhaneness hocam, evet bu şekilde uygulaman yanlış yapıyorsun. KC sitesinde ürünün motora sıkıp kurumaya bırakın diyorlar, kürleştikten arta kalanları hafifçe silmek gerekiyor böyle 6 aydan fazla korumuş olur.

@detayseverr hocam, temizlik sonrası motoplastı her yere sıkıp emilmesi için 12 saat kürleşmeye bırakacaksın olması gereken budur.
Aşağıda eski corolla aracıma yapmıştım izleyin anlarsın. Son sahneye gelince kamera EİS özeliği açık olduğu için hareketli oldu onu takmayın :)

Abi duruyordu yüzeyde 5 dk bekleyince biraz emiyordu bende siliyordum. 12 saat kürleşmeyi ben sildikten sonra motorun çalışmaması gerekiyor gibi anlamıştım. Havalar düzelsin tekrar motor temizliği yapacağımda bu sefer sıkıp 12 saat bırakacağım.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Mevzu bu değil ki. Ben de biliyorum MZR kullanmayı. Güvenli değilse bu kimyasallar karaciğerimiz için iyi olmaz. Envai çeşit kimyasal ürün var evde kullanılabilecek ama çoğu bayan tercih etmiyor artık herkes doğal içerikli şeyler kullanmaya çalışıyor. Araç dışına zaten lafım yok bu bir hobi. Ama araç içine kullandığımız ürünler ne kadar güvenli bunu sorguluyorum aslında.
Aracinizin temiz olduğunu düsünüyorsaniz herhangi bir detay ürünü kullanmayin.
Hafif nemli bir bezle toz ve parmak izi lekelerini temizleyebilirsiniz.

Detay ürünlerinin hepsi kimyasaldır olmayani yoktur.:)

En Ağir Kimyasallar : APC-Degreaser-Carpetler-Jant Temizleyici-Motor Temizleyiciler-Demirtozlari-Yapiskan ve Zift Sökücüler vs.

En dogal Temizlik esasen Sirkeli veya Sabunlu su dur.

Şimdi şöyle bir sorun var her araçta Sirkeli su ve sabunlu su ile.temizlik yapamazsiniz.

Birçok Araç Yumuşak Plastik ve Deri Kaplamali malzemeden oluşuyor bu dogal.temizlik ürünleri bu ürünlerde leke birakir ve soldurma yapabilir bazi durumlarda biz Leather Cleaner yani En Soft Deri Temizleyiciyi kullaniyoruz.Torpido ve Kapi Aksamlarinda En Soft İnteriorlar yani Genel Temizleyiciler kullaniyoruz ki mecburen kullanmak zorunda kaliyorsunuz bir müddet sonra bu ürünlere ihtiyac duyuluyor temizlik esnasinda sebebi dogal yöntemler yetersiz kaliyor.

Son zamanlar da çikan İslak Genel Temizleyici Mendiller i araç içerisinde Kapi Altlari ve Marsbiyel plastiklerinde kullanabilirsiniz ıslak kaldiginda kuru bezle üzerinden geçmeyi ihmal etmeyin!!!

Aslinda Bu konu tüm herkezi ilgilendiriyor.

Son günlerde Döviz Kuru+Vergilerden sonra güzel Markali ürünlerin fiyatlar bir hayli artmiş durumda o yüzden:
Satin alacağiniz ürünleri alirken arastirin forumda sorun,nedir ne degildir,nasil kullanilir,ne kadar sulandirilir,neye zarar verir vermez hizli soru cevap kismindan veya Sohbet başliklarindan sorulariniza cevap bulabilirsiniz bircok ürünü markayi denemiş biri olarak benim bile birçok bilgiyi forumdan sizlerden ögrendigim oluyor.

İyi Detaylar Diliyorum Sayin Forum Üyelerimize.

Yuzarsif

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba öncelikle bu konuda çok toyum geçenlerde aracımı sonax cilalı şampuanşa güzelce bi yıkadım fakat ertesi akşam sürekli bir buğu problemiyle karşılaştım klima vs derken bir türlü geçmiyor önerisi olan var mı?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhaba öncelikle bu konuda çok toyum geçenlerde aracımı sonax cilalı şampuanşa güzelce bi yıkadım fakat ertesi akşam sürekli bir buğu problemiyle karşılaştım klima vs derken bir türlü geçmiyor önerisi olan var mı?
Dışını yıkadığınız araçla içeride oluşan buharın ne alakası var tam anlayamadım.

sercanbeykoz88

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Valla bilmiyorumki normalde kostikle yıkardım bişey olmazdı fakat cilalı şampuandan sonra dışarda kireç içerde buğu oluşmaya başladı
Hocam bir kaç sebep olabilir.
su şampuan oranı,
İyi durulanmamış olabilir yada tazyikli durulamamış olabilirsin,
Son olarak arabada ağzı açık sıvı varsa su kahve vs vs bunlar içten buğu dış camda hafif buzlanma yapabilir. (Başıma geldi)

Citrinekarma

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
İyi akşamlar öncelikle herkese. Malum yozgatta 2 gündür aşırı kar yağışı etkisini gösteriyor. Aracı da koyacak kapalı yer olmadığı için dışarda duruyor. Üzerinde 20cm kar var bunu temizlemek istemiyorum pek boyasına zarar vermemek için. Bir sorun olur üstünde günlerce kar durması?

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
İyi akşamlar öncelikle herkese. Malum yozgatta 2 gündür aşırı kar yağışı etkisini gösteriyor. Aracı da koyacak kapalı yer olmadığı için dışarda duruyor. Üzerinde 20cm kar var bunu temizlemek istemiyorum pek boyasına zarar vermemek için. Bir sorun olur üstünde günlerce kar durması?
yanınızda yıkama eldiveni varsa onla temizleyebilirsiniz. En minimum zarar vericek yöntemlerden biri sayılabilir. Onun dışında kar geceleri buz olabilir ama pek zarar vereceğini sanmam

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Ön cam su kaydırıcılar arasında en beğendiğiniz hangisi? Softt99 glaco veya nasiol düşünüyorum ikisinin arasında kaldım

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Ön cam su kaydırıcılar arasında en beğendiğiniz hangisi? Softt99 glaco veya nasiol düşünüyorum ikisinin arasında kaldım
Soft 99larda gereksiz bi pahalılık var. Kampanyada 260 tlye nasiol iyiydi. Ben Adbl Hybrid Glass kullanıyorum cok memnunum değiştirmeyide düşünmüyorum. Adbl olmasaydı muhtemelen K2 Vizio Pro kullanırdım. Eskiden wax sürerdim ama silecekte atlama yapıyor ve optiği bozması açısından artık kullanmıyorum.

Modi

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Siz bu bilgileri nerden aldınız? Ürünün üzerindeki içerik açıklamalarında kostik ibaresi yok, ve üretici de olmadığını söylemiş. Olsa idi ph nötr denilmezdi.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kostik farklı birşey ph notr farklı birşey, Mesela sodyum hidroksit zararlı bir madde plastikte vs lekelenme yapabilir ve cok daha alkali bilt hamber auto foam şampuanda yoktur. İlla her alkali şampuan zararlı her ph notr da zararsız diye bir şey yok

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Kostik farklı birşey ph notr farklı birşey, Mesela sodyum hidroksit zararlı bir madde plastikte vs lekelenme yapabilir ve cok daha alkali bilt hamber auto foam şampuanda yoktur. İlla her alkali şampuan zararlı her ph notr da zararsız diye bir şey yok
Dediğinize katılıyorum her alkali zararlı veya her ph nötr zararsız diye birşey yoktur. Bilinmedik markalarda ph nötr ürünler satılıyor ama birçoğu suyla karıştırıldığında kimyasal tepkimeye girip ph ı değişebiliyor.

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Tabi ki kostik farklı bir şeydir, ph farklı bir şeydir hatta ph nötr dengeli de farklı bir şeydir. Bakın burada ürünle ilgili firmanın Türkiye'de bulunan internet sitesinde ürünü ph nötr olarak satması ve ürünün üzerinde bulunan açıklamalarda kostik ibaresinin yer almaması karşısında yurtdışındaki sitesinde % oranı da belli olmamakla birlikte kostik bulunduğunu belirtilmesi gibi bir çelişki ortaya çıkmıştır.

Bundan dolayı ürünle ilgili soru soran arkadaşa anlatmak istediğim de yoğun miktarda kostik bulunan bir ürün ph nötr olamaz, çünkü Sodyum hidroksitin ph 13,5'dur, yoksa ph nötr saf su gibi içilebilir demiyorum çünkü asetonun da ph 7'dir yani nötr dür. ph yada kostik ile ilgili bir açıklama yapmadım, sadece ürünle ililgi yorum yazdım,ayrıca ph değerinin yüksekliği de boya koruma ürünlerinin etkinliğini azaltır, sizin örnek verdiğiniz bilt hamber atuo foam içeriğinde kostik olmayabilir ama ph değeri yüksek olması nedeniyle mevcut korumaya zararı vardır, aynı şekilde çok sevilen magifoam içinde bu böyledir, düzenli kullanımda araçtaki korumayı zayıflatır. Neyse konu sonax'ın ürününün içeriğinde kostik olup olmadığıyla alakalıydı, konu dağılmazsa sevinirim.
Hatta bu konuyla ilgili firmaya da yazdım ama daha dönüş yapılmadı, gelince paylaşırım.

ilhan.erkan99

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
K2 Neutral APC'yi 1:10 oranda sulandırıp kullandım. Yüzeye sıkıp fırçaladım önce nemli bez ardından kuzu bez ile kurulayıp K2 Polo Protectant ile sildim ancak görselde ki gibi beyazlaşma oldu. Kir izleri kaldı. Nasıl düzeltebilirim?