Hızlı Soru - Cevap

Samet Şahin

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #24,421
Selamun aleyküm
Herkese hayırlı günler yardımınıza ihtiyacım var uygun başlık bulamadığım ve yeni olduğum için buraya yazıyorum.

Yeni aldım Cıtroen C-elyese aracımın benden önceki sahibinde şoför koltuğunun altına taban halısına sıkma portakal suyu dökülmüş çok kötü bir koku vardı detaylı yıkamaya verdim ama hiç memnun kalmadım yıkamacının ön göğüse sıktığı ilaçların tortusu heryerde duruyor kısacası koku tam manasıyla çıkmadı fakat taban halsında el girecek bir boşluk bulup elimle kontrol ettiğimde halının alt yüzeyinde şeffaf sıvı geçirmez olduğunu tespit ettim ayrıca dökülme olan bölgede elimi içten iyice gezdirdim keçeleri falan elledim elime bişey gelmedi kokuda gelmedi ama yıkamadan öncesi gibi olmasada aracın bagajında kadar sinmiş bir koku var bir sürü öneride bulunan eş dost var ama yanlış bişey yapmamak için buradan bilgi almak istedim bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi lütfen çok teşekkür ederim.

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara

Samet Şahin

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Koku giderici olarak ben Chemical Guys'ın elmalı odor eliminator'u kullanıyorum. Şu anda stokta görünmüyor fakat benzer olarak şu linkteki var. Başka markaların da koku gidericilerine bakabilirsiniz. Üzerinde "odor eliminator" ibaresi mutlaka olsun.
Chemical Guys Zesty Lemon Lime Air Freshener & Odor Eliminator – Limon-misket Limonu Kokusu 120ml
Cevabınız için teşekkür ederim bu tam olarak nasıl etki ediyor ve kullanım şekli nedir acaba

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Cevabınız için teşekkür ederim bu tam olarak nasıl etki ediyor ve kullanım şekli nedir acaba
Açıklamasında şöyle diyor: "Our long-lasting formula uses active enzymes that neutralize the germs and bacteria causing the odors"
Yani aktif enzimler yardımıyla kokuya sebep olan şeyleri nötürlüyor. Kokunun kaynağı olan yere sıkmanız gerekiyor.

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bir keresinde sarımsak kokusunu ve bir keresinde de turşu suyu kokusu bununla gidermiştim :)
Yalnız benim durumda kokunun kaynağına (turşunun döküldüğü yere) doğrudan erişimim vardı. Sizde de %100 başarılı olur mu denemek lazım.

müsaitbiyerde

Çaylak Detaycı
Üye
Arkadaşlar merhaba. Karcher kampanya yapmış ve HD 5 15 plus yıkama makinesi yaklaşık 28.000 TL ye geliyor. Yine pahalı ama almışken bir kere almış olmak için bütçeyi zorlamaya değer mi? Yoksa gereksiz bir harcama mı olur? Karar veremedim.

ruudvan

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
sıvı dökülen yer keçe ise sıvıyı emmiştir. enzym eater tarzı bir sıvı döküp ordaki kokuları yemelerini beklicen ama zor bir iş. en güzeli ya üstten koltuğu söküp halı yıkamayla yıkatıp çektiricen yada taban halısını söküp yıkıcaksın. taban halısını sökmek daha grantidir.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Arkadaşlar merhaba. Karcher kampanya yapmış ve HD 5 15 plus yıkama makinesi yaklaşık 28.000 TL ye geliyor. Yine pahalı ama almışken bir kere almış olmak için bütçeyi zorlamaya değer mi? Yoksa gereksiz bir harcama mı olur? Karar veremedim.
Detay dükkanınız veya oto yıkamanız yoksa saçma olur. Nilfisk Core 130 kullanıyorum bireysel kullanım için yeterli. Kışın biraz zorlasada işimi görüyor. Sizede 150 bar yetecektir.

ruudvan

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
5/15 i cok sık olmasada 2017dan beri kullanıyorum.
güzel makine sağlam. basıncı yeterli. ama hortumu sarması dert.
k serilerine göre baya sağlamdır.
son dönemlerde bosch makineler benim daha çok hoşuma gidiyor. guzel ayarlı bir namlu ve kaucuk hortum ve sarma aparatlıları gider inceler oyle karar verirdim yerinde olsam.

Samet Şahin

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yıkattım koltukları halıyı büyük ölçüde gitti koku ama tam manasıyla bitmedi turşu ve sarımsak kokusu gittiyse buda gider diye düşünüyorum bu arada halının altına elim giriyor kontrol ettim sıvı geçirmez kaplı halının altı ve şoför koltuğunu ileri geri yapınca bölgeye erişim konusunda problem olmuyor

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Detay dükkanınız veya oto yıkamanız yoksa saçma olur. Nilfisk Core 130 kullanıyorum bireysel kullanım için yeterli. Kışın biraz zorlasada işimi görüyor. Sizede 150 bar yetecektir.
Emirhan hocam nilfisk uzatma hortumu ile mi kullanıyorsun? Yoksa üzerinde gelen ile mi? Karcher için uzatma var ama nilfisk için bulamadım

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
.
Kesinlikle değer hd serisi makinenin yanında diğerlerinin parçaları aksesuarları plastik oyuncak gibi kalıyor . çıkan suya bakmak lazım kağıt üstünde yazılana bakmamak yada iş görüyor basınç işte dememek lazım çok fark var

ExeakMeister

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Urfa
Koltuk halıları tekrar temizlettirip ozon temizliği yaptırın araca arkadaşın dediklerini de uygularsanız sorununuz çözülür gibi ama dökülen sıvı küflenme yapar halıda keçede bence iyiyce temizletin

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Merhaba valet pro enzyme eater sorununuzu çözecektir. Kokunun geldiği bölgeye geniş bir alanı kapsıyacak şekilde bolca sıkın bir bezle silin. O şekilde kurumaya bırakın. Makineniz varsa iki sefer sık sil çek şeklinde de uygulayabilirsiniz.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Emirhan hocam nilfisk uzatma hortumu ile mi kullanıyorsun? Yoksa üzerinde gelen ile mi? Karcher için uzatma var ama nilfisk için bulamadım
Normal kendi üzerinde gelen hortumu kullanıyorum aracın etrafını dönerken yetmiyor makineyide çekmek zorunda kalıyorum en kısa sürede onuda değiştireceğim.