Hızlı Soru - Cevap

brkcskn

Çaylak Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #761
ph değeri ararken bu forumu buldum sanırım çoğu eski dt ekibi :) bazı konularda yardıma ihtiyacım var arkadaşlar ne kadar hızlı cevap alabilirsem o kadar hızlı sipariş geçicem o yüzden bi süre bu konuyu mesken edinmek istiyorum. :)

kapı fitillerini yumuşatmak ve korumak için bi ürün vardı. adını unuttum hatırlayan varsa yardımcı olabilir mi? hatırladığım kadarıyla ürünün başlığında süngeri de var.
ayrıca, iç detaylı temizlik için detay fırçası (çinde ki ürünler pek kaliteli gözükmedi ve dökülmeye müsait gibi) için ve iç detaylı temizlikte kullanmak için mikrofiber bez tavsiyesine ihtiyacım var.

bir de şu tarz bi fırça buldum wlimde wheel woolies var koltuk için küçük noktalara etkili olamıyor

https://tr.aliexpress.com/item/Auto...712.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.e6832e0e3DsT7S

linkte ki fırçadan kullanan oldu mu?

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
ph değeri ararken bu forumu buldum sanırım çoğu eski detailforum ekibi :) bazı konularda yardıma ihtiyacım var arkadaşlar ne kadar hızlı cevap alabilirsem o kadar hızlı sipariş geçicem o yüzden bi süre bu konuyu mesken edinmek istiyorum. :)

kapı fitillerini yumuşatmak ve korumak için bi ürün vardı. adını unuttum hatırlayan varsa yardımcı olabilir mi? hatırladığım kadarıyla ürünün başlığında süngeri de var.
ayrıca, iç detaylı temizlik için detay fırçası (çinde ki ürünler pek kaliteli gözükmedi ve dökülmeye müsait gibi) için ve iç detaylı temizlikte kullanmak için mikrofiber bez tavsiyesine ihtiyacım var.

bir de şu tarz bi fırça buldum wlimde wheel woolies var koltuk için küçük noktalara etkili olamıyor

https://tr.aliexpress.com/item/Auto...712.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.e6832e0e3DsT7S

Kapı fitilleri için aşağıda linki bulunan Würth fitil bakım spreyini kullanıyorum. Memnunun.

Würth Fitil Bakım Spreyi 300 ml. Fiyatı - Taksit Seçenekleri

İç temizlikte yerine göre çeşitli fırçalar gerekiyor. Tek bir fırça ile hem kumaş döşemeyi hemde plastik aksamları temizleyemeyiz. Bu nedenle genel kabul görmüş valet pro fırçaları işini görecektir.

Ayrıca bim de satılan 5'li mikrofiber bezler iç temizlikte çok işime yarıyor. Tavsiye ederim.

Yardımcı olmak adına bir kaç tavsiyede bulundum. Diğer arkadaşlarda yardımcı olacaklardır fakat kendinizi Tanışma bölümünden tanıtmanız gerekiyor.

İyi forumlar.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
ph değeri ararken bu forumu buldum sanırım çoğu eski detailforum ekibi :) bazı konularda yardıma ihtiyacım var arkadaşlar ne kadar hızlı cevap alabilirsem o kadar hızlı sipariş geçicem o yüzden bi süre bu konuyu mesken edinmek istiyorum. :)

dogru yerdesin, linkteki fırçadan bende var biraz küçük bir fırça ama kullanım kolaylıgı var. aradıgınız ürün likteki ürünler olabilir. buna benzer bir ürün würth de de var.

Sonax Lastik Parlatıcı Ve Koruyucu Fiyatı - Taksit Seçenekleri

brkcskn

Çaylak Detaycı
Üye
dogru yerdesin, linkteki fırçadan bende var biraz küçük bir fırça ama kullanım kolaylıgı var. aradıgınız ürün likteki ürünler olabilir. buna benzer bir ürün würth de de var.

Sonax Lastik Parlatıcı Ve Koruyucu Fiyatı - Taksit Seçenekleri
sanırım aradığım ürün sonax çok sağolun

Sizde ki fırça hangisi ufak olanlardan? bi pig hair ve horse tail diye 2 seçenek var aralarında çok fark var mı? özellikle koltuk kenarları için bu fırçalardan alıcam wheel woolies çok büyük kenarlara ulaşmam zor oluyor.

Tahmini Teslimat Zamanı
Tahmini Teslimat Zamanı

şu iki detay fırçası arasında kaldım ikinci linkte ki ürün sanki dökülmeye daha çok müsait gibi duruyor.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
sanırım aradığım ürün sonax çok sağolun

Sizde ki fırça hangisi ufak olanlardan? bi pig hair ve horse tail diye 2 seçenek var aralarında çok fark var mı? özellikle koltuk kenarları için bu fırçalardan alıcam wheel woolies çok büyük kenarlara ulaşmam zor oluyor.

Tahmini Teslimat Zamanı
Tahmini Teslimat Zamanı

şu iki detay fırçası arasında kaldım ikinci linkte ki ürün sanki dökülmeye daha çok müsait gibi duruyor.
İlk linkteki siyah olan fırçalar daha iyi.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

brkcskn

Çaylak Detaycı
Üye
Dragon's breathe ve Apc ile kullanabiliceğim sorunsuz ilaçlama pompası arıyorum. Daha önce kullanan oldu mu?

onur2015

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Dragon's breathe ve Apc ile kullanabiliceğim sorunsuz ilaçlama pompası arıyorum. Daha önce kullanan oldu mu?
Ben genelde prewash için secho fx2 diye bir pompa öneriyorum. Plastik uçlu olduğu için paslanmıyor, dolayısıyla paslanma sonucu tıkanmıyor ama Demir tozu temizleyiciler şişede durduğu gibi durmuyor. Kokusundan dolayı şişesinden çıkarmaya bile cesaret edemem.

brkcskn

Çaylak Detaycı
Üye
Dragonsu ben pek atabileceğini sanmıyorum ilaçlama pompasının.
Kwazar bile atmıyor ama belki bi pompa bulabilirim ümidi var işte :) epoca ile kullanan olmuştur ümidim vardı

Ben genelde prewash için secho fx2 diye bir pompa öneriyorum. Plastik uçlu olduğu için paslanmıyor, dolayısıyla paslanma sonucu tıkanmıyor ama Demir tozu temizleyiciler şişede durduğu gibi durmuyor. Kokusundan dolayı şişesinden çıkarmaya bile cesaret edemem.
3d şişeleri çok başarılıdır dragons'ta falan aylardır duruyor sorun çıkartmıyor şu pompa fiyatına bakıp bi deniyeyim en kötü

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Kwazar bile atmıyor ama belki bi pompa bulabilirim ümidi var işte :) epoca ile kullanan olmuştur ümidim vardı

3d şişeleri çok başarılıdır dragons'ta falan aylardır duruyor sorun çıkartmıyor şu pompa fiyatına bakıp bi deniyeyim en kötü
Bende murat plastik şişeleri var onları kullanıyorum. 3d yada cg den farkları yok aynı markalar zaten. Dragons kıvamından dolayı zor atabilmesi pek ümit bekleme yinede. Atabilmesi için şişenin hortumunu filan büyütüp, basıncı fazla olursa atabilir

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Lastikler için 3d non silicone dressing ve 3d magic dressing kullanan varsa yorumlarını ve aralarındaki farkı sormak istedim.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Lastikler için 3d non silicone dressing ve 3d magic dressing kullanan varsa yorumlarını ve aralarındaki farkı sormak istedim.
Non silikon hiç bir işe yaramaz ürün suyu, nemi görünce gidiyor. Sulandırılabilen bir ürün ama her şartta iş görmüyor. 3d magic solvent bazlı bir ürün o ürün çok daha iyi ve kalıcı, ama sulandırma yapılamıyor

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Non silikon hiç bir işe yaramaz ürün suyu, nemi görünce gidiyor. Sulandırılabilen bir ürün ama her şartta iş görmüyor. 3d magic solvent bazlı bir ürün o ürün çok daha iyi ve kalıcı, ama sulandırma yapılamıyor
O zaman non silicone u eledim. Teşekkürler Özgür yorumların için. Sulandırma yapılmasın sıkıntı değil. Maliyeti yüksek olabilir nasılsa sonuçta birim maliyet olduköa düşecektir kullanım az olacağından uygulama başına. Ben Dubaideyim burada yağmur çamur ya da kar kış hiçbişi yok sadece güneş var . İsteğim her yıkamada uygulayıp dayanımı 1 hafta gidecek parlaklığı yeterli bir lastik parlatıcısı. Mat finişten ziyade patlak bir finiş de tercihim. Sen ne kullanıyorsun ya da neleri tavsiye edersin

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Bende murat plastik şişeleri var onları kullanıyorum. 3d yada cg den farkları yok aynı markalar zaten. Dragons kıvamından dolayı zor atabilmesi pek ümit bekleme yinede. Atabilmesi için şişenin hortumunu filan büyütüp, basıncı fazla olursa atabilir
Dragons 'u secho sprey pompa zorlanmadan atabilir mi?

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
O zaman non silicone u eledim. Teşekkürler Özgür yorumların için. Sulandırma yapılmasın sıkıntı değil. Maliyeti yüksek olabilir nasılsa sonuçta birim maliyet olduköa düşecektir kullanım az olacağından uygulama başına. Ben Dubaideyim burada yağmur çamur ya da kar kış hiçbişi yok sadece güneş var . İsteğim her yıkamada uygulayıp dayanımı 1 hafta gidecek parlaklığı yeterli bir lastik parlatıcısı. Mat finişten ziyade patlak bir finiş de tercihim. Sen ne kullanıyorsun ya da neleri tavsiye edersin
Parlak bir şey istiyorsan yerli üretim sarp jeli öneririm sana. Bir hafta kesin gidiyor burda. Deri ve vinil olan jel. Ben şıan denediğim ürnler arasında o en iyisi diyebilirim.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli

brkcskn

Çaylak Detaycı
Üye
Deminde söyledim atması pek mümkün değil yoğun kıvamlı bir ürün dragons.

Bilbery ile dragonsun pek bir alakası yokki. Dragons jel ürün bilbery su kıvsmında.
1:10 sulandırarark kullanıyorum dragon's breathi
büyük ihtimalle bulamıcam ama işimi çok kolaylaştıracak pompa
bulup test edersem buraya da yazarım zaten

brkcskn

Çaylak Detaycı
Üye
Şöyle ib video buldum. Solo pump sprayer diye geçiyor ve sanırım tam detailingciler için

Videoda ki arkadaş chemical guys diablo ile pompayı kullanmış.

Diablo ürünü hakkında hiçbir bilgim yok dragon's ile karşılaştıracak birisi varsa hiç değilse bu pompa hakkında bir nebze olsun sonuç çıkartabiliriz.