Hızlı Soru - Cevap

ilhan.erkan99

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
Öne çıkan konu #24,621
Elimde 3D Orange Degreaser var bununla ön yıkama, jant lastik temizliği yapmamda sorun olur mu? Hangi oranda kullanmalıyım. Bir de ön yıkama sonrası şampuanın içine bi 25-30 ml koysam nasıl olur?
Birde uygun fiyatlı toz tutmayan bir lastik parlatıcı önerinize açığım.

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Uygun fiyatlı h7 xenon far önerisinde bulunabilirmisiniz farda mercekte var
Hocam fiyatı cok uygun olmayabilir ama ben aracımıza photon milestone katana edition almıstım. Mercek olduğu için göz alma kör etme vs yapmıyor testini de yapmıştım. Kendi uçuk çizgisi de var. Daha uygun olarak photon ultimate de var iyi diyorlar, onun da bir altı photon mono var ama çok performanslı değil genelde ışığı sarıdan beyaza çevirmek için tercih edilesi bir ürün. Çok ucuz xenonlarda kesilme sorunları, ısınma ve Allah korusun yangına sebebiyet verebilir dikkatli olmakta fayda var. Photon-Philips bu ikisinden birisini tavsiye ederim

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Elimde 3D Orange Degreaser var bununla ön yıkama, jant lastik temizliği yapmamda sorun olur mu? Hangi oranda kullanmalıyım. Bir de ön yıkama sonrası şampuanın içine bi 25-30 ml koysam nasıl olur?
Birde uygun fiyatlı toz tutmayan bir lastik parlatıcı önerinize açığım.
Hocam orange degreaser güçlü bir ürün. Ben şahsen lastiğe ve jantlara kullanıyorum ama bayağı sulandırarak kullanıyorum. Normalde koch chemie gsyi ön yıkama şampuanına karıştıranlar var ama 3D için bunu tavsiye etmem. Ben 3D yi iyi sulandırıp jant lastik davlumbaz ve bazen dış plastiklere Quick detailer gibi beze sıkıp kirini almak için kullanıyorum en fazla. Lastik parlatıcı olarak meguiars endurance tavsiye ederim kullandığım en bereketli ürün şuana kadar ki.

Önerdiğim ürünü tercih etmeseniz bile Ucuz bir lastik koruyucu tercih etmeyin, globalde kabul görmüş markaları tercih edin. Aksi taktirde lastikleriniz çok kısa sürede çatlayabilir ve yanaklarındaki maddelerin bir süre sonra pütür pütür olup mukavemetinin bittiğini veya soyulduğunu görebilirsiniz. ucuz ürünlerin içerisindeki gliserin miktarı lastiklere zarar veriyor koruması gerekirken

ilhan.erkan99

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
Hocam orange degreaser güçlü bir ürün. Ben şahsen lastiğe ve jantlara kullanıyorum ama bayağı sulandırarak kullanıyorum. Normalde koch chemie gsyi ön yıkama şampuanına karıştıranlar var ama 3D için bunu tavsiye etmem. Ben 3D yi iyi sulandırıp jant lastik davlumbaz ve bazen dış plastiklere Quick detailer gibi beze sıkıp kirini almak için kullanıyorum en fazla. Lastik parlatıcı olarak meguiars endurance tavsiye ederim kullandığım en bereketli ürün şuana kadar ki.

Önerdiğim ürünü tercih etmeseniz bile Ucuz bir lastik koruyucu tercih etmeyin, globalde kabul görmüş markaları tercih edin. Aksi taktirde lastikleriniz çok kısa sürede çatlayabilir ve yanaklarındaki maddelerin bir süre sonra pütür pütür olup mukavemetinin bittiğini veya soyulduğunu görebilirsiniz. ucuz ürünlerin içerisindeki gliserin miktarı lastiklere zarar veriyor koruması gerekirken

O zaman ben bi K2 Bela Pro ile Endurance sipariş edeyim kafam rahat etsin. Jant lastikte 3D'yi hangi oranda kullanıyorsunuz?

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba K2 5 lt akfif foam ürününü aldım foam lanceye 1 lt ye 150 ml ürün koyuyorum ama Arabanın üzerinden hiç kır sökmuyor
Merhaba, K2 Active foam kış kirlerini sökemez malesef, ancak yaz kullanımında ve hafif tozlanma türü kirlenmelerde iş görür. Kış kirlerini sökmek için ben K2 Bora kullanıyorum, memnunum, f/p ürün. Maddiyat pek sorun değilse Ab Magifoam daha iyi olabilir. Şahsen henüz kullanmadım ama forumda kullanan çok.

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Merhaba, K2 Active foam kış kirlerini sökemez malesef, ancak yaz kullanımında ve hafif tozlanma türü kirlenmelerde iş görür. Kış kirlerini sökmek için ben K2 Bora kullanıyorum, memnunum, f/p ürün. Maddiyat pek sorun değilse Ab Magifoam daha iyi olabilir. Şahsen henüz kullanmadım ama forumda kullanan çok.
Bende bora var hocam kış kirlerinde memnun kalmadığım için ab magifoam aldım. Magifoam çok iyi borayı hangi oranda sılanırıyorsunuz

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Biraz konu dışı olacak ama, evde giyotin cam balkon var, mekanizmasını silikon sprey ile yağlamak uygun olur mu acaba rahat çalışması bakımından.

brkcskn

Çaylak Detaycı
Üye
k2 maxima wetcoat 100ml ürün, 300ml su kullanmama rağmen istediğim gibi etki yaratmadı foam lance ile attım. kullanımı hakkında bilgi sahibi olan ve verebilecek kimse var mı?
uyguladıktan sonra bekleme süresi, foam lance yerine sprey şişe vb.

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
k2 maxima wetcoat 100ml ürün, 300ml su kullanmama rağmen istediğim gibi etki yaratmadı foam lance ile attım. kullanımı hakkında bilgi sahibi olan ve verebilecek kimse var mı?
Şurada Sefa bey'in videosu var. Zaten çok etkili bir ürün değil gibi görünüyor. Fazla bir beklentiniz olmasın.

Edit: Bu video da çok güzel. Ürün biraz etkisiz. @SubaruOutback

Son düzenleme:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Fazla bir beklentiniz olmasin ürün kurulama.yardimcisi dayanim yikamadan yikamaya dayanir.

Ürünü fazla.kullanmişsiniz biraz düsürün orani 300 Ml 30 ml fazlasiyla yeter.

Bu üründeki asil amaç korumasiz bir araci saatlerce kurulama derdinden kurtarmak ekstra bir koruma sagladigini düsünmüyorum açik konuşmak gerekirse :)

Koch Pw/Polytop Maximus/K2 Maxima/Fraber Nanotech.

Oto yikama işletmecilerin çogunlugunda mevcuttur.Hatta Standart

İslak Cila+Polikur Güderi :)

brkcskn

Çaylak Detaycı
Üye
Fazla bir beklentiniz olmasin ürün kurulama.yardimcisi dayanim yikamadan yikamaya dayanir.

Ürünü fazla.kullanmişsiniz biraz düsürün orani 300 Ml 30 ml fazlasiyla yeter.

Bu üründeki asil amaç korumasiz bir araci saatlerce kurulama derdinden kurtarmak ekstra bir koruma sagladigini düsünmüyorum açik konuşmak gerekirse :)

Koch Pw/Polytop Maximus/K2 Maxima/Fraber Nanotech.

Oto yikama işletmecilerin çogunlugunda mevcuttur.Hatta Standart

İslak Cila+Polikur Güderi :)
Gyeon Wetcoat etkisi gibi olacak f/p ürünü bir şey önerebilir misiniz?
Hiç memnun kalmadım bu üründen kir tutması da yüksek 2-3 günde 1 aracı yıkayıp hızlı cila ile işi bitirmek istiyorum

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Gyeon Wetcoat etkisi gibi olacak f/p ürünü bir şey önerebilir misiniz?
Hiç memnun kalmadım bu üründen kir tutması da yüksek 2-3 günde 1 aracı yıkayıp hızlı cila ile işi bitirmek istiyorum
Hocam bence bunlarla ugrasacagina al bir tane ADBL Sentetik wax 1 kez uygula en kotu 3/4 yikama dayaniyor zaten hic ugrasma islak cila ile

brkcskn

Çaylak Detaycı
Üye
Şurada Sefa bey'in videosu var. Zaten çok etkili bir ürün değil gibi görünüyor. Fazla bir beklentiniz olmasın.

Edit: Bu video da çok güzel. Ürün biraz etkisiz. @SubaruOutback
yorumları iyi diyerek aldım ama hiç memnun kalmadım. tek derdim foam lance ile atayım 7-15 gün arasında dayansın yağmurda camlarda ki su kaysın yeter diye aldım ama sanırım çöpe atacağım. pw'dan çok memnundum ama pahalı diye almamıştım :)

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
yorumları iyi diyerek aldım ama hiç memnun kalmadım. tek derdim foam lance ile atayım 7-15 gün arasında dayansın yağmurda camlarda ki su kaysın yeter diye aldım ama sanırım çöpe atacağım. pw'dan çok memnundum ama pahalı diye almamıştım :)
Sulandırılarak/foam lance ile kullanılabilen bir de Polytop Hybrid Sealer var ama onun da iticiliği aman aman değil. Malesef hiç biri Gyeon'a yaklaşamıyor.