Hızlı Soru - Cevap

Servet5569

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Samsun
Öne çıkan konu #24,661
Herkese merhabalar hayırlı günler dilerim.
Aracım için bakim seti almak istiyorum ;
-Oto şampuan, cila , lastik parlatıcı ,wax, seramik , iç temizlik ürünleri ve bez gibi. Bunlar için çok farklı yorumlar çok da ürün çeşitliliği var. Kullandığınız parlaklığından toz tutmamasından memnun olduğunuz ürün varsa belirtir misiniz. Aracım mavi denktir . Şimdiden herkese teşekkür ederim

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Herkese selamlar,
Uygun fiyatlı bir şampuan arıyorum. Daha çok Newmix Gold serisi ile Divortex Alpha Foam arasında kaldım. Bu iki şampuandan hangisini önerirsiniz? Ya da benzer fiyatlarda önerebileceğiniz başka şampuan var mıdır?
Bu arada was olarak Soft99 Fusso Coat ya da Kiwami uygulamayı düşünüyorum. Şampuan bu ürüne az zarar verirse çok iyi olur.
Merhaba, ön yıkama da flowey ev13, deturner nötr şampuan, Fraber Neve, auto brite magifoam, kova şampuani olarak meguiars crystal, Fraber Neve, sam's detailing shampoo benim kullandığım ürünler. Kova yıkamada vonic , gyeon, adbl , Koch chemi, gibi markalarida kullananlar var. Forumu incelemende fayda var :)

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Herkese merhabalar hayırlı günler dilerim.
Aracım için bakim seti almak istiyorum ;
-Oto şampuan, cila , lastik parlatıcı ,wax, seramik , iç temizlik ürünleri ve bez gibi. Bunlar için çok farklı yorumlar çok da ürün çeşitliliği var. Kullandığınız parlaklığından toz tutmamasından memnun olduğunuz ürün varsa belirtir misiniz. Aracım mavi denktir . Şimdiden herkese teşekkür ederim
Hoş geldin, iyi forumlar. Bunun için " bugün aracınızda ne gibi bir değişiklik yaptınız" şeklinde olan başladığı incelediğinde uygulamalı baya örnek var :)

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Nasiol cleanion pro şampuanı foam lance ile kullanan oldu mu? Foam lance kullanımı için 1/1 oran öneriliyor. Foam lance yarım litre hazırlamak için 250 ml şampuan kullanmak bana çok mantıklı gelmedi de :s

E4321

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Samsun
Merhaba, Araç içi genel temizlik ve koruma amaçlı, koltuklara, torpidoya, direksiyona, kumaş detaylara, deriye.. kısacası aracın içine komple uygulamaya uygun ürün tavsiyesi var mıdır acaba. Hem temizlik hem koruma sağlayacak ergonomik ürün yani kısacası.

Son düzenleme:

E4321

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Samsun
Auto finesse Spritz araç içindeki her malzemeye uygulanabilir mi ? Plastik, Deri, Kumaş, Piano Black kısımlar ?

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Nasiol cleanion pro şampuanı foam lance ile kullanan oldu mu? Foam lance kullanımı için 1/1 oran öneriliyor. Foam lance yarım litre hazırlamak için 250 ml şampuan kullanmak bana çok mantıklı gelmedi de :s

Bu soruyu ben de Nasiol indirim başlığında sormuştum, bir cevap alamamıştım. O yüzden aldım alalı kullanmadım ürünü. Büyük ihtimalle kova şampuanı olarak kullanacağım çünkü çok yönlü bir ürün diye biliyorum.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Bu soruyu ben de Nasiol indirim başlığında sormuştum, bir cevap alamamıştım. O yüzden aldım alalı kullanmadım ürünü. Büyük ihtimalle kova şampuanı olarak kullanacağım çünkü çok yönlü bir ürün diye biliyorum.
30 Ml 1.4 lt su ile Elektrikli Kopuk Pompasinda kullaniyorum kivami bayagi yogun kir sokuculugu eh iste bir magifoam aktive foam gibi degil.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
30 Ml 1.4 lt su ile Elektrikli Kopuk Pompasinda kullaniyorum kivami bayagi yogun kir sokuculugu eh iste bir magifoam aktive foam gibi degil.
Ben on yikama icin kullanmak istemiyorum. kisin temasli yikamayi kolaylastirmak adina , magifoam ile on yikama sonrasi foam lance ile nasiol atayim ustunden hizlica eldiven ile gecerek temasli yikama yapmak amaciyla sormustum. Bu amacla 1:1 cok fazla sanirim, sefa hicam snn dedigin gbi 1 lt ye 50-60 ml foam lance de deneyim bakalm

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Ben on yikama icin kullanmak istemiyorum. kisin temasli yikamayi kolaylastirmak adina , magifoam ile on yikama sonrasi foam lance ile nasiol atayim ustunden hizlica eldiven ile gecerek temasli yikama yapmak amaciyla sormustum. Bu amacla 1:1 cok fazla sanirim, sefa hicam snn dedigin gbi 1 lt ye 50-60 ml foam lance de deneyim bakalm
Olur hocam valla eger cok kir yok ise on yikama sonrasi foam lance ile atip hizlica eldivenle gecmek kolay geliyor banada

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Araç kapı içi kol dayama dayama kısmı deri. Deri temizleme ve deri kalkanı bir süre önce uygulamıştım. Malum havalar şu sıralar yağmurlu. Yolcu iniş binişlerde su damlaları doğal olarak geldiğinden bir süre sonra iz yapıyor. Bunu hangi yolla pratik temizlemek lazım? İleri ki günlerde yine aynı durum olacak.

Su ile ıslak hafif nemli bezle mi silmek yoksa auto finesse spritz gibi üründe bu kullanım türünde iş görür mü?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Araç kapı içi kol dayama dayama kısmı deri. Deri temizleme ve deri kalkanı bir süre önce uygulamıştım. Malum havalar şu sıralar yağmurlu. Yolcu iniş binişlerde su damlaları doğal olarak geldiğinden bir süre sonra iz yapıyor. Bunu hangi yolla pratik temizlemek lazım? İleri ki günlerde yine aynı durum olacak.

Su ile ıslak hafif nemli bezle mi silmek yoksa auto finesse spritz gibi üründe bu kullanım türünde iş görür mü?
Af spritz iş görür. Veya Quick Leather Cleaner tarzı ürünler kullanabilirsiniz. Deturner, Adbl gibi markalara bakabilirsiniz

no_Antijen

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hafta sonları aracımı kendim temizliyorum genelde. Araç içi temizliğinde torpido parlatıcı kullanırken sünger kullanıyorum bazıları fırça ile temizliyor önce. Fırçanın artısı nedir kullanmanın ne gibi artıları oluyor?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Hafta sonları aracımı kendim temizliyorum genelde. Araç içi temizliğinde torpido parlatıcı kullanırken sünger kullanıyorum bazıları fırça ile temizliyor önce. Fırçanın artısı nedir kullanmanın ne gibi artıları oluyor?
Firca ile derinlemesine temizlik yani detayli temizlik yapilmasi hedefleniyor veya Scrup pad ile

Sünger ile temizlikte yüzeye tam temas edemezsiniz ürünü zaten icerisine cekiyor.

Firca ve Scrup ped ile fircalayip kuru bezle silmek en dogru temizlik şeklidir.

no_Antijen

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Firca ile derinlemesine temizlik yani detayli temizlik yapilmasi hedefleniyor veya Scrup pad ile

Sünger ile temizlikte yüzeye tam temas edemezsiniz ürünü zaten icerisine cekiyor.

Firca ve Scrup ped ile fircalayip kuru bezle silmek en dogru temizlik şeklidir.
Peki tavsiye edeceğiniz fırça var mı? Daha çmce hiç kullanmadım fırça ayrıca temizlik malzemesi olarak hangi ürünü kullanmalıyım önerilerinizi bekliyorum.