Hızlı Soru - Cevap

onur2015

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Öne çıkan konu #801
Arkadaşlar af Aqua Deluxe hakkında tatmin edici bir yorum bulamadım
Bilgisi olan ve başka havlularla kıyaslama yapabilecek olanlardan yardım istiyorum
Şu an süperclean uber ve ultra wooly kullanıyorum
Karşılaştırmada bunlar da olursa çok makbule geçer
Değerli tecrübelerini paylaşmaktan erinmeyen herkese şimdiden teşekkür ederim
Aqua deluxe ve ultra wooly var. Ultra wooly'nin bakımı zor, tek katlı, ağır bir havlu. 10. kullanımdan sonra suyu itmeye başladı ve eski haline döndürmek için o kadar çok şey uyguladım ki hangisinin işe yaradığını bilmiyorum. Aqua deluxe ise aslında 2 katlı bir havlu 2 tane mikrofiberin birbirine dikilmesi gibi düşünün. Wooly e göre daha yumuşak daha hafif duruyor.Kendim kurularken da Wooly i kaportaya serip emmesini bekliyorum, sonra kaldırıyorum. Aqua deluxe ise serip çekerek silmeye daha uygun gibi geldi. Aqua'nın nerdeyse 15 yıkama oldu hala performansı oldukça iyi. 2 havluyu da yıkadıktan sonra fırçalıyorum yoksa tüyleri sertleşiyor.

brkcskn

Çaylak Detaycı
Üye
Aşağıda ki tarz da bir liste yaptım. Çıkarmam yada eklemem ürünler hakkında bilgi verebilicek olan varsa çok sevinirim.
elimde ki malzemelerim yakında biter. Çok çeşit üründen ziyade bittikçe farklı ürün almayı düşünüyorum.

1) Apc: Valet Pro
2) Snow Foam: Valet Pro, Auto Brite
3) Şampuan: Zymöl Auto Wash, Nanolex Pure, Adam's Car Shampoo
4) Wax: Soft99 Authentic
5) Quick Detailer: Soft99 Luxury Gloss
6) Jant temizleyici: Dragon's Breathe
7) Lastik: Gyeon Q2 Tire, Soft99 Black & Black
8) Deri temizleme: Colourlock
9) Deri bakımı: Colourlock
10) İç, dış plastik: ?
11) Kil: Valet Pro

yorumlar lütfen

Son düzenleme:

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
İç plastik sonax mat efekt
Dış plastik Koch magiplast
C2V3 ü çıkarabilirsiniz. Onun yerine cg p40 tavsiye ederim.
Lastik Meg endurence ve-veya sarp
Cam temizliğinde için Meg. Glass cleaner
Foam için cg honeydew snow foam

brkcskn

Çaylak Detaycı
Üye
İç plastik sonax mat efekt
Dış plastik Koch magiplast
C2V3 ü çıkarabilirsiniz. Onun yerine cg p40 tavsiye ederim.
Lastik Meg endurence ve-veya sarp
Cam temizliğinde için Meg. Glass cleaner
Foam için cg honeydew snow foam
Magi plast nano tarzı ürün mü?
Koruma, dayanım nasıl?
Bir de aynı ürünü iç aksama da kullanabilirim sanırım.
Cam için valet pro glass cleaner 5 lt aldım herhalde 200 ml kullanmışımdır listeye koymadım.
Honeydew listeye yazdım.
Auto brite ürünleri vardı bi ara onlar noldu?

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Magi plast nano tarzı ürün mü?
Koruma, dayanım nasıl?
Bir de aynı ürünü iç aksama da kullanabilirim sanırım.
Cam için valet pro glass cleaner 5 lt aldım herhalde 200 ml kullanmışımdır listeye koymadım.
Honeydew listeye yazdım.
Auto brite ürünleri vardı bi ara onlar noldu?
Magiplast yaklaşık 3 ay koruma sağlıyor, kullanımı çok kolay, bir beze yada pede döküp sürüyorsunuz, bu kadar.Çok güzel bir üründür. Siddetle tavsiye ederim. İç aksam için kullanmanızı önermem.Dış aksam için çünkü ürün.
@Kimyasal Adamlar getirecek tekrardan ama ne zaman bilmiyorum. Getirene kadar honeydew tavsiye ederim ama gelince mutlaka Ad magifoam almalısınız. Muhteşem bir ürün.

M U R A T

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
34
selamlar menzerna ve lake country ürünlerine en uygun fiyata hangi satıcıdan ulaşabilirim

Nesilberk

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ / Çorlu
Merhabalar arkadaşlar, Tanışma bölümünde belirttiğim gibi yeni bir aracımız var ve üzerinde seramik koruma vb şeyler serviste yapıldı.
Şampuan olarak Sonax Red Summer'i tercih ettim bir zararı olurmu?
Hızlı cila olarak ise Sonax Bsd.
Kurulama bezi ve yün eldiven vb. arıyorum
Aliexpress'te 4 dolar indirim kuponum bulunmakta ordanda tavsiye alabilirim
belirttiğim ürünlere yakın f/p önerileriniz varsa onlarada açığım. Teşekkürler

Şunu buldum nasıldır?: Vehemo Super Long Hair Breathability Mesh Paws Sheepskin Car Auto Veicle Luxury Wool Washing car Cleaning Polishing Gloves-in Sponges, Cloths & Brushes from Automobiles & Motorcycles on Aliexpress.com | Alibaba Group

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Merhabalar arkadaşlar, Tanışma bölümünde belirttiğim gibi yeni bir aracımız var ve üzerinde seramik koruma vb şeyler serviste yapıldı.

Şunu buldum nasıldır?: Vehemo Super Long Hair Breathability Mesh Paws Sheepskin Car Auto Veicle Luxury Wool Washing car Cleaning Polishing Gloves-in Sponges, Cloths & Brushes from Automobiles & Motorcycles on Aliexpress.com | Alibaba Group
Hayirli olsun oncelikle. Kullandiginiz sampuan gayet guzel. Guvenli sinifinda ve kullanicilar tarafindan onaylanmis bir sampuandir

Bsd, sık sil olarak guzel is goren bir urundur. Hatta benim favorilerim arasindadir. Yalniz arkasinda kaygan bir yuzey birakmaz ve aracinizin kirlenmesinde bir miktar artis olabilir.

Bu arada linkteki tek tarafli yun yikama eldiveni gayet guzeldir.

Kurulama havlusu olarak da chemical guys mammoth veya long pile tavsiye ederim.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli

Ürünler gayet güzel ve F/P ürünleri.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli

Linkte verdiğiniz ürünü ben hali hazırda kullanıyorum memnunum. Sonax red summer yerine 100 lira civarında fiyata valet concantred car wash alınabilir 5 litre daha iyi olur diye düşünüyorum uzun vadede.
Bez olarak forumda silverback var o güzel ürün, cg mammut ta olabilir yada twisted pile denilen havlularda.
Seramik koruma yapıldıysa bence üstüne herhangi bir şey sürmenize hiç gerek yok, bsd ve muadili ürünler içerisinde temizleyici içerir bu da seramiğe hafiften zarar verebilir bence su iticilik bozulmayana kadar bişi kullanmayın. Seramiğin anlamı zaten uzun ömürlü koruma sağlaması için

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Hocam bir de bu ürün var sizce hangisini tercih edeyim?

Tahmini Teslimat Zamanı

O zaman hızlı cilayı şimdilik es mi geçiyoruz ben biraz parlaklık açısından demiştim :)
Tek taraflı olanlar daga kullanışlı, diğerleri tek tarafını kullanıp diğer kısmı boşa su alıp gidiyor. Hızlı cila bence gereksiz su iticilik iyi ise. Dediğim gibi. Parlaklık istiyorsan seramik üstüne carnuba içerkli bir wax atabilirsin. Ömrü kısa olucaktır ama.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Hocam bir de bu ürün var sizce hangisini tercih edeyim?

Tahmini Teslimat Zamanı

O zaman hızlı cilayı şimdilik es mi geçiyoruz ben biraz parlaklık açısından demiştim :)
Parlaklık için ya carnauba wax kullan yada daha pratik birşey istersen Cg p40 kullan.Carnauba içerikli bir qd dır. @Murat ta olması lazımdı p40, kaldıysa.

detailwolf

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Autoglym extra gloss protection hakkında ne düşünüyorsunuz ? SRP sonrası üstüne uygulayım diyorum.

detailwolf

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Autoglym extra gloss protection hakkında ne düşünüyorsunuz ? SRP sonrası üstüne uygulayım diyorum.
Hatta kafamda yapacağım uygulama düşüncesini yazayım siz üstadlar doğrusu yanlışı eksiği birşeyi varsa beni düzeltin. Araca yıkama sonrası demirtozu + kil uygulaması yapıp ardından glaze ürünü sayılan (benim bildiğim ) autoglym Srp uygulayım hafif çizikleri kapatayım diyorum ardından da sealent olarak geçen autoglym extra gloss protection uygulaması yapıp bitireyim diyorum ne dersiniz ?