Hızlı Soru - Cevap

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Öne çıkan konu #25,041
İyi akşamlar, hızlı cila ile ilgili sorum olacaktı. Elimde gyeon baldwipe vardı. Cilayi bunla yayıp superclean buff bezimle (500gsm) ile parlatiyordum. Ama baldwipe yanlis bir bez secimimi cilayi uygularken?
Bir de araç içi göğüs ve plastik aksamlarda kullanmak için cartainer ball brush tarzi cok büyük fircalar var. Onlar mantikli mi? Ya da her zaman scrup ped mi kullaniyorsunuz? Supercleanin çift tarafli scrubu var bir tane. Onu mu almalıyım temizlik için? Ve ya mikrofiber beze devam mi

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Arkadaşlar camda çizik oluşmasın diye zorda kalmadıkça silecek kullanmamaya özen gösteriyorum. Garajda yaz kış sileceklerin altını kaldırıp tozları üflerim, eğer silecek kullanmayı gerektiren bir hava var ise garajdan çıkmadan su ile camı ve silecekleri durular, tozdan pislikten arındırır yola öyle çıkarım. Silecek lastiklerini kullanmasam bile yılda bir yenilerim. Camda çizik hiç sevmiyorum o güneşli havada çiziklerin belirginleşmesi, gece sürüşlerinde çiziklerin ahenkle dans etmesi falan tahammül edemediğim bir görüntü. Bu sebeple 50-60 km/h da kaydırmaya başlayan cam su itici sayesinde aniden yakandığım sağanaklarda işim kolaylaşıyor. Şimdi sorum şu; aramızda ben gibi takıntılı var mı yoksa ben gerçekten sorunlu muyum :terlisırıtan:

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Arkadaşlar camda çizik oluşmasın diye zorda kalmadıkça silecek kullanmamaya özen gösteriyorum. Garajda sileceklerin altını kaldırıp tozları üflerim, eğer silecek kullanmayı gerektiren bir hava var ise garajdan çıkmadan su ile camı ve silecekleri durular, tozdan pislikten arındırır yola öyle çıkarım. Camda çizik hiç sevmiyorum o güneşli havada çiziklerin belirginleşmesi, gece sürüşlerinde çiziklerin ahenkle dans etmesi falan tahammül edemediğim bir görüntü. Bu sebeple 50-60 km/h da kaydırmaya başlayan cam su itici sayesinde aniden yakandığım sağanaklarda işim kolaylaşıyor. Şimdi sorum şu ben gibi takıntılı var mı yoksa ben mi sorunluyum.
Merhabalar, sanırım bende de böyle bir şey olmaya başlayacak gibi :) . Bugün hava açık idi, camlarda nokta nokta parlamalar farkettim, daha önce var mıydı bilmiyorum. Belki vardı, ben yeni farketmiş olabilirim :) , sanırım biraz akışınına bırakmak gerekiyor :)

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Arkadaşlar camda çizik oluşmasın diye zorda kalmadıkça silecek kullanmamaya özen gösteriyorum. Garajda yaz kış sileceklerin altını kaldırıp tozları üflerim, eğer silecek kullanmayı gerektiren bir hava var ise garajdan çıkmadan su ile camı ve silecekleri durular, tozdan pislikten arındırır yola öyle çıkarım. Silecek lastiklerini kullanmasam bile yılda bir yenilerim. Camda çizik hiç sevmiyorum o güneşli havada çiziklerin belirginleşmesi, gece sürüşlerinde çiziklerin ahenkle dans etmesi falan tahammül edemediğim bir görüntü. Bu sebeple 50-60 km/h da kaydırmaya başlayan cam su itici sayesinde aniden yakandığım sağanaklarda işim kolaylaşıyor. Şimdi sorum şu; aramızda ben gibi takıntılı var mı yoksa ben gerçekten sorunlu muyum :terlisırıtan:
Bende böyleyim hocam. Camdaki bir iki ufak çizik için ilgili çizikleri Polisaj yaptırmıştım. Yine olsa hemen gider yaptırırım

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Suan icin kardesim kiyaslayacak olursak tabikide öncelik fiyat 1 Lt 485₺ alabiliyorsun.

Yukardaki Markalarin 500 Ml bile 485₺ alamiyorsun malesef sende farkettiysen forumda herkez ürünlerden cok fiyatlarini konuşuyor.

Yukardaki saydiklarin arasinda Koch RRR iyidir.Tuga yi zaten bulamayiz,FB ve VP ile de kiyaslarsak Roton derim yine

K2 Markasini öne cikaran Roton,Sigma,Bela ürünleridir harbiden kaliteli diger urunleri F/P Tercih edilir.

Yoksa Meguiars in da demirtozu var oda çok kaliteli fiyat 2350₺ 1 lt ürün forumda alabilecek nerdeyse yok gibi.

Bir sonrakine Roton u denemeni tavsiye ederim pisman etmez.

Abi tahminin üzerine eskiden başlayan şanslı detaycılar olarak çoğu ürünü alıp denedik ve iyiki alıp kullanmışız. Zamanında yanlışlıkla 2 yerine 3 lt bh hd surfex alıp hala kullanmam gibi değişik olaylar mevcut. Şimdi yanlışlıkla fazla ürün almayı geçtim , seçim yaparak bile bu ürünleri alamıyoruz yada almıyoruz.

Kaldı ki , halihazırda detay yapıyorken fiyata çok bakmıyorum ürünlerde , yada cimrilik yapıp 50-100 ml ile aracı dönmeye çalışmıyorum. Zaten istediğimiz arabaları alamıyoruz bari hobimizi rahatça yapalım. Elimde geçen seneden ortak aldığım 2.5 LT RRR , 3 LT civarı FB var .Bunlar bittikten sonra da Kore markalarından deneyim yapacağım , yani Roton pek bana hitap etmiyor , kendim alıp denemem. Yine Yeni başlayanları yanıltmamak için geri dönüşün için teşekkürler .

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Herkese merhabalar aracımda sanıyorum kireç lekeleri oluşmuş kaputta. Bir yerden bir şey mi damladı nedir?

Bunlara ne gibi bir çözüm önerirsiniz?
Eğer kireç lekeleri ise , asidik ürün yani ph ı düşük ürünle temizleyebilirsiniz. Örnek olarak asidik şampuanlar ile yıkanınca , kireçler çözülür ve yüzeyden kalkar. Düzenli yıkandığı taktirde de bu şekilde kireç oluşmaz

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Abi tahminin üzerine eskiden başlayan şanslı detaycılar olarak çoğu ürünü alıp denedik ve iyiki alıp kullanmışız. Zamanında yanlışlıkla 2 yerine 3 lt bh hd surfex alıp hala kullanmam gibi değişik olaylar mevcut. Şimdi yanlışlıkla fazla ürün almayı geçtim , seçim yaparak bile bu ürünleri alamıyoruz yada almıyoruz.

Kaldı ki , halihazırda detay yapıyorken fiyata çok bakmıyorum ürünlerde , yada cimrilik yapıp 50-100 ml ile aracı dönmeye çalışmıyorum. Zaten istediğimiz arabaları alamıyoruz bari hobimizi rahatça yapalım. Elimde geçen seneden ortak aldığım 2.5 LT RRR , 3 LT civarı FB var .Bunlar bittikten sonra da Kore markalarından deneyim yapacağım , yani Roton pek bana hitap etmiyor , kendim alıp denemem. Yine Yeni başlayanları yanıltmamak için geri dönüşün için teşekkürler .
Rica ederim kardesim,ürünleri alip almamak tamamen kişisel begenidir bizler kullandikca yorumlariz artisiyla eksisiyle,Bayi Degilizki Her ürüne iyi diyelim :terlisırıtan:

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
İyi akşamlar, hızlı cila ile ilgili sorum olacaktı. Elimde gyeon baldwipe vardı. Cilayi bunla yayıp superclean buff bezimle (500gsm) ile parlatiyordum. Ama baldwipe yanlis bir bez secimimi cilayi uygularken?
Bir de araç içi göğüs ve plastik aksamlarda kullanmak için cartainer ball brush tarzi cok büyük fircalar var. Onlar mantikli mi? Ya da her zaman scrup ped mi kullaniyorsunuz? Supercleanin çift tarafli scrubu var bir tane. Onu mu almalıyım temizlik için? Ve ya mikrofiber beze devam mi
Baldwipe agresif bir bez. Yüzeye fazla bastırmadan cilayı yaymak için kullanabilirsiniz. Sonrasında buff beziyle parlatabilirsiniz. İç detayda kısa tüylü mikrofiber devam ben.

sercanbeykoz88

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
arkadaşlar deri temizlik ve koruma için koch chemie po+lss yada k2 auron set arasında kaldım. bunlardan birini kullanan varmı? kc po ve lss bir tık mantıklı geldi, po yu farklı alanlarda da kullanabileceğim açısından (instagramda özellikle spor ayakkabı temizliği ya da evde bazı yerlerin temizliğinde kullanan hesaplar gördüm araştırma yaparken)? veya kullandığınız başka bir ürün varmı hem koruma hem temizlik için. öneri ve deneyimlere açığım :)

aykutclyn

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul

Mörv5n

Acemi Detaycı
Üye
İl
Bursa
arkadaşlar deri temizlik ve koruma için koch chemie po+lss yada k2 auron set arasında kaldım. bunlardan birini kullanan varmı? kc po ve lss bir tık mantıklı geldi, po yu farklı alanlarda da kullanabileceğim açısından (instagramda özellikle spor ayakkabı temizliği ya da evde bazı yerlerin temizliğinde kullanan hesaplar gördüm araştırma yaparken)? veya kullandığınız başka bir ürün varmı hem koruma hem temizlik için. öneri ve deneyimlere açığım :)
zamanında sizin gibi iki üç ürün arasında kalıp KC PO edinmiştim.
Araba koltuklarımı, Deri montlarımı, ayakkabılarımı hatta ufak yolluk tarzı halılarımı bile temizledim. Bahsettiğim ürünlerin yüzeylerinde hem temizlik hem de geç kirlenme durumu açısından çok memnun kaldım. Fiyatının hakkını verir. Köpük yapma aparatlı şişelerle kullanırsanız hatta bir miktar daha ekonomik oluyor ürün israfı açısından

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Hocam çok araştırdım fakat proton ile soft99 12 arasında kaldım. Hangisini önerirsiniz?
İkisi birbirinden alakasız ürünler. Wax tan beklentiniz nedir önce onu belirleyin kafanızda. Soft 99 fusso sentetik içerikli dayanımı uzun waxtır parlaklık tahmin etmez proton dayanımı azdır parlaklığı ve verdigi derinlik cok iyidir.

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Bende ufak tefek deriler için istiyorum ama bende kararsızım. Pol star ı koltuk temizliğinde felanda kullanabilirsek aslında mantıklı

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Bende ufak tefek deriler için istiyorum ama bende kararsızım. Pol star ı koltuk temizliğinde felanda kullanabilirsek aslında mantıklı
Deri koltuklarda kullanıyorum bi sıkıntı yok deri direksiyonda kullanıyorum soyulma yapıyor oraya baska malzeme kullanıyorum. Evde ayakkabılarda koltuklarda vs kullanıyorum mis gibi yapıyor. deriler gerçek deri degil suni deri