Hızlı Soru - Cevap

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #25,501

tunahangundogan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
Hayırlı olsun :) Yarı parasına işi çözmüşsünüz. Eskiyince tekrar alırsınız her halukarda sizin aldıgınız daha mantıklı
Bende öyle düşündüm hocam. Work stuff ve Jo Moyner’in fırçasıyla görüntü olarak aynı, Kore malı olduğu için kalite olarak da aşağıda kalacağını zannetmiyorum. Zaten jantın iç kısmı çok sık kirlenmiyor. :)

smyrnaa35

Çaylak Detaycı
Üye
İl
izmir
aracımda uzun zamandır camlarda su/kireç lekesi var. biraz uğraştım ama çıkartamadım. Beyaz sirkeli su kullandım.Birkaç yerden farklı ürünler duydum ancak camlara zarar vermesinden korkuyorum çizer diye. Camları çizmeden kesin sonuç alabileceğim ürün nedir?

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Arkadaşlar sizce cam için Gtechniq G5 mi Soft99 ultra glaco mu?
Gtechniq G5 harici cam su kaydırıcı kullanmadım, beni fazlası ile memnun ettiği için bu zamana kadar başka bir ürüne hiç şans vermedim. Uygulama öncesi cam temizliğini güzel yap yeter. Soft99 Glaco Ppf yaptırdığım stüdyoda ön cama uygulanmıştı ve silecekte atlama yaptırdı. Gözlemlerim sonucu uzun vadede dayanıklı olmadığını deneyimlemiştim. Hangi seri emin değilim. G5 in en güzel yanı uzun süre dayanımı. Ben bir kere uygulama yaptığım zaman 15-16 ay sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Ben gerekmedikçe silecek kullanmayan birisiyim bunun dayanıma etkisi muhakkak var. Benim için ürünün diğer artısı ise 50 km/h da ürün çalışmaya başlıyor. Şehir içi trafikte bile büyük rahatlık sağlıyor. Ama kötü yanı Türkiyede ürünün stoğu yok. Güncel ambalajlı yeni etiketli ürün Türkiye stoklarında yok. Bir kaç satıcı ile özellikle görüştüm eski ambalajlı beklemiş ürün var ellerinde. Bu sebeple muhtemelen glaco alacaksınız. Glaco da hangi seri en üstüdür bilen biri cevap verirse sevinirim bu arada.

ruudvan

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul
aracımda uzun zamandır camlarda su/kireç lekesi var. biraz uğraştım ama çıkartamadım. Beyaz sirkeli su kullandım.Birkaç yerden farklı ürünler duydum ancak camlara zarar vermesinden korkuyorum çizer diye. Camları çizmeden kesin sonuç alabileceğim ürün nedir?
sana kocakarı ilacı minvalinde bir ürün tavsiye edicem.
bingo yada vim farketmez ovma tozu alıp. bir peçeteyi yada mikrofiber bezi hafif ıslatıp ovma tozuna bandırıyosun. daha sonrasında dairesel hareketlerle çok bastırmadan cam üzerinden geçiyorsun.
ama önce camda dışarıya bakmayı en az tercih ettiğin yerlerde dene ve çizilmediğini test et. çizmez ama biz yinede önlem alalım.
kolay gelsin

tunahangundogan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
Gtechniq G5 harici cam su kaydırıcı kullanmadım, beni fazlası ile memnun ettiği için bu zamana kadar başka bir ürüne hiç şans vermedim. Uygulama öncesi cam temizliğini güzel yap yeter. Soft99 Glaco Ppf yaptırdığım stüdyoda ön cama uygulanmıştı ve silecekte atlama yaptırdı. Gözlemlerim sonucu uzun vadede dayanıklı olmadığını deneyimlemiştim. Hangi seri emin değilim. G5 in en güzel yanı uzun süre dayanımı. Ben bir kere uygulama yaptığım zaman 15-16 ay sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Ben gerekmedikçe silecek kullanmayan birisiyim bunun dayanıma etkisi muhakkak var. Benim için ürünün diğer artısı ise 50 km/h da ürün çalışmaya başlıyor. Şehir içi trafikte bile büyük rahatlık sağlıyor. Ama kötü yanı Türkiyede ürünün stoğu yok. Güncel ambalajlı yeni etiketli ürün Türkiye stoklarında yok. Bir kaç satıcı ile özellikle görüştüm eski ambalajlı beklemiş ürün var ellerinde. Bu sebeple muhtemelen glaco alacaksınız. Glaco da hangi seri en üstüdür bilen biri cevap verirse sevinirim bu arada.
Hocam cam temizliği için ipa veya prep tarzı bir ürünle mi yapalım yoksa Valetpro glass cleaner tarzı bir ürün ile mi? Glaco’da en iyisi ultra olan versiyonu. Aslında G5’i bende çok merak ediyorum ama eğer beklemiş ürün varsa onu da pek tercih etmeyi düşünmem

srcn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa/Gemlik
merhaba,

çocuklar eşimin arabasının arka koltuğunda bir kaç noktaya çikolatalı süt damlatmışlar. tabi ben fark edene kadar uzunca bir süre lekeler koltukta kaldı. sonrasında detailing için aracı bir yere bıraktım fakat çok uğraştıkları halde bu lekelerin çıkmadığını söylediler.

bu lekeleri çıkartmanın bir yolu var mıdır?
bu problemden kurtulamıyorum, süt kokusu yok fakat lekeler bir türlü çıkmadı. k2 nin koltuk temizleyicisi, sarı güç vs kullandım ama kuruduktan sonra lekeler tekrar ortaya çıkıyor.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Arkadaşlar mikrofiber yıkama deterjanı için ne marka kullanıyorsunuz? Valetpro, goodstuff gibi markaların ürünlerini inceledim, hangisi en iyisidir?
Daha öncesinde Deturner mikrofiber wash kullanıyordum bitince Valet Pro Revivera geçtim. Deturnerde güzeldi ama stok devamlılığı olmadıgı için valet profan devam ettim çok memnunum bez sayısına ve kir durumuna göre 30-50 ml arası atıyorum tertemiz çıkartıyor bezlerin yapısındada bozulma yok

tunahangundogan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
Daha öncesinde Deturner mikrofiber wash kullanıyordum bitince Valet Pro Revivera geçtim. Deturnerde güzeldi ama stok devamlılığı olmadıgı için valet profan devam ettim çok memnunum bez sayısına ve kir durumuna göre 30-50 ml arası atıyorum tertemiz çıkartıyor bezlerin yapısındada bozulma yok
Deturner ile arasında kalite farkı var mı reviver’in? Deturner baya ucuz valetproya göre