Hızlı Soru - Cevap

geceyry

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Hatay
Arkadaşlar selamlar.
2021 model passat araca sahibim.
Bu işlere yeni başlayacağım. Siz üstadlardan bilgi paylaşımı bekliyorum. Forumu uzunca okudum fakat bir türlü sorularıma net cevap alamadım. Bu nedenle de kafama göre alışveriş yapmak istemiyorum. Malum fiyatlar alıp başımı gitmiş.

Aracımı haftada bir olarak kendim yıkayacağım. Yıkama makinam olmadığı için hortum ile suyu aktararak yıkamayı planlıyorum. Ayrıca çift kova taktiği ile aracımı çizmeden yıkayacağım.

Sizlerin ürün tavsiyelerine ihtiyacım var.
Kova ile ön yıkama ve genel yıkama için;
Ön yıkama şampuanı
Yıkama şampuanı
Kova tavsiyesi
Hızlı cila
Kurulama bezi
Cila bezi veya süngeri
Lastik parlatma
Jant temizliği
İç konsol temizliği
Kumaş temizliği ürün tavsiyelerine ihtiyacım var.

Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Arkadaşlar selamlar.
2021 model passat araca sahibim.
Bu işlere yeni başlayacağım. Siz üstadlardan bilgi paylaşımı bekliyorum. Forumu uzunca okudum fakat bir türlü sorularıma net cevap alamadım. Bu nedenle de kafama göre alışveriş yapmak istemiyorum. Malum fiyatlar alıp başımı gitmiş.

Aracımı haftada bir olarak kendim yıkayacağım. Yıkama makinam olmadığı için hortum ile suyu aktararak yıkamayı planlıyorum. Ayrıca çift kova taktiği ile aracımı çizmeden yıkayacağım.

Sizlerin ürün tavsiyelerine ihtiyacım var.
Kova ile ön yıkama ve genel yıkama için;
Ön yıkama şampuanı
Yıkama şampuanı
Kova tavsiyesi
Hızlı cila
Kurulama bezi
Cila bezi veya süngeri
Lastik parlatma
Jant temizliği
İç konsol temizliği
Kumaş temizliği ürün tavsiyelerine ihtiyacım var.

Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.
Sorduğunuz bütün soruların cevabını sağ üstteki arama butonuna anahtar kelimeleri yazarak bulabilirsiniz

AB01

Acemi Detaycı
Üye
İl
Adana
Sorduğunuz bütün soruların cevabını sağ üstteki arama butonuna anahtar kelimeleri yazarak bulabilirsiniz
+ olarak bence bunların 1 tane cevabı da yok. Biri diğerinden daha iyi diyemiyoruz. Ondan dolayı zaten herkesin stoğunda her aşama için 3-5 tane ürün var.
Kabaca piyasada kaliteli ürünlerden hangisini alırsak alalım pişman çok fazla etmiyor. Sadece kendimize uygun olanını bulana kadar bir miktar zorlanıyoruz. Yani bazısı mat lastik seviyor bazısı parlak. Bunlar içinde yine forumda yeterince inceleme var.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
+ olarak bence bunların 1 tane cevabı da yok. Biri diğerinden daha iyi diyemiyoruz. Ondan dolayı zaten herkesin stoğunda her aşama için 3-5 tane ürün var.
Kabaca piyasada kaliteli ürünlerden hangisini alırsak alalım pişman çok fazla etmiyor. Sadece kendimize uygun olanını bulana kadar bir miktar zorlanıyoruz. Yani bazısı mat lastik seviyor bazısı parlak. Bunlar içinde yine forumda yeterince inceleme var.
O yüzden arama yerinden sorularının cevaplarına bakması daha iyi çünkü herkes genelde kendi kullandıgı ürünü yazıyor herkesin kullandığı favori ürünlerini öğrenip youtubedan araştırma yapıp kendine hitap edeni bulması daha iyi bence

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Hocam cam temizliği için ipa veya prep tarzı bir ürünle mi yapalım yoksa Valetpro glass cleaner tarzı bir ürün ile mi? Glaco’da en iyisi ultra olan versiyonu. Aslında G5’i bende çok merak ediyorum ama eğer beklemiş ürün varsa onu da pek tercih etmeyi düşünmem
Ben su itici kaplama öncesinde cam üzerinde eski ürünün kalıntıları ve oluşmuş kireç lekeleri gibi inatçı lekelerden arındırma sebebiyle 3D Eraser ile temizlik yapıyorum. Sonrasında ipa ile camı temizleyip ardına gtechniq g5 i uyguluyorum. Kapalı garaj nedeniyle olumsuz hava şartlarına maruz kalmaması ve az silecek kullanımı ürünün fayda süresini artırıyor.

İissoo

Amatör Detaycı
Üye
İl
Mugla
Merhabalar aracıma hızlı cila yapmıştım yağmur sonrası heryeri benek benek iz oldu 4 kere yıkadım geçmedi , gaz yağı ile silsem faydası olur mu

tunahangundogan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
Ben su itici kaplama öncesinde cam üzerinde eski ürünün kalıntıları ve oluşmuş kireç lekeleri gibi inatçı lekelerden arındırma sebebiyle 3D Eraser ile temizlik yapıyorum. Sonrasında ipa ile camı temizleyip ardına gtechniq g5 i uyguluyorum. Kapalı garaj nedeniyle olumsuz hava şartlarına maruz kalmaması ve az silecek kullanımı ürünün fayda süresini artırıyor.
G5 şuan yeni tarihli bulamadığım için glaco düşünüyorum ama fiyat olarak da yüksek, birde yorumlarda okuduğum kadarıyla glaconun cam pastasını uyguladıktan sonra yapın diyorlar, haliyle maliyet de artıyor. Birde hocam wax olarak ne tavsiye edersiniz maksimum parlaklık için? Bütçem 5bine kadar.

kmlyn

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ayvacık Çanakkale
G5 şuan yeni tarihli bulamadığım için glaco düşünüyorum ama fiyat olarak da yüksek, birde yorumlarda okuduğum kadarıyla glaconun cam pastasını uyguladıktan sonra yapın diyorlar, haliyle maliyet de artıyor. Birde hocam wax olarak ne tavsiye edersiniz maksimum parlaklık için? Bütçem 5bine kadar.
Maksimum parlaklığı carnauba wax ları kullanarak elde edebilirsin. Araç üzerinde dayanım süresi azdır bilgin olsun. Showroom parlaklığı istersen alta glaze uygulaman gerekir. Seçenek çok wax ta. Bütçen hangini almaya müsaitse onu tercih edebilirsin.

tunahangundogan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
Maksimum parlaklığı carnauba wax ları kullanarak elde edebilirsin. Araç üzerinde dayanım süresi azdır bilgin olsun. Showroom parlaklığı istersen alta glaze uygulaman gerekir. Seçenek çok wax ta. Bütçen hangini almaya müsaitse onu tercih edebilirsin.
Carnabua waxta da çok çeşit var hocam, parlaklık olarak maksimumu hangisinde alırım? Aklım soft99 authentic’e kaymadı değil

kmlyn

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ayvacık Çanakkale
Ben eski bir detailciyim. Elimde çok eskiden kalma katı wax var iki çeşit. Biri carnauba içerikli diğeri sealant içerikli. Hala severek kullanıyorum. Soft99 kullanmadım yorum yapamayacağım. @emirhaneness @Sefa46 ilk aklıma gelen kullanıcılar.(Diğer arkadaşlar aklıma ilk gelenler unuttuğum birileri varsa hakkınızı helal edin) Yakın zamanda muhtemelen katı wax alıp kullanmıştır. Onlar sanırım sana daha güncel bilgi verecektir.

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Carnabua waxta da çok çeşit var hocam, parlaklık olarak maksimumu hangisinde alırım? Aklım soft99 authentic’e kaymadı değil
Eğer amacın boya derinliği ve parlaklık ise bütçe dostu K2 Proton Carnauba wax derim. Bende varda henüz denemedim. @Sefa46 hocamda uygulamıştı tavsiye edilmişti, onun tavsiyeyle almıştım. Bide sıvı wax istiyorsan meguiar's hybrid ceramic liqiud wax var oda parlaklık iyidir.
Eğer uzun süre dayanımı ile boya korumasını istiyorsan sofft99 fusso coat waxta olur ama parlaklığı azdır. bende aracım üzerinde fusso var parlaklık iyiydi tabi boyadan boya değişebilir aracım indiyum metalik gridir.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Birde hocam wax olarak ne tavsiye edersiniz maksimum parlaklık için? Bütçem 5bine kadar.
parlaklık konusunda waxın içeriği önemli fakat yüzey daha önemlidir. Ön hazırlıklarla birlikte ; glaze , sıvı cila , hare giderici gibi ürünler kullanırsanız parlaklığı maksimum alırsınız. Demirtozu ve kil işlemleri ile yüzeye yapışan kirlerin tamamını aldıktan sonra , bu tarz ürünlerle yüzeyde fiziksel temizlik olmuş oluyor. Nitekim yüzeydeki kireç , boyaya işlemiş kirleri almış olup hafif kapatıcılığı sayesinde düz yüzeye carnabau içerikli bir wax ile tekrar tekrar baktırırsınız.

Eğer imkanınız var ise şarjlı makine tavsiye ederim , eğer imkanlar buna el vermiyorsa , sert ped ile elle de yapabilirsiniz.

geceyry

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Hatay
Ön yıkama köpük yapıcı ile :

Flowey ev13

Kova ile yıkama:

Vonixx V-FLOC

Cila:

GYEON wet coat (elimde bulunan)

Kurulama bezi:

Work Stuff MONSTER XS - Kurutma havlusu - 50cm*55cm - 515gsm

Yıkama eldiveni:

Work Stuff Typhoon

Köpük yapıcı pompa:

MAROLEX Foamer axel ™3000

Lastik parlatıcı:

Magic TIRE DRESSING

Kokpit temizlik:

VINTEX Renova Plásticos

İç trim temizlik:

Good Stuff Interior Detailer

Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

erenunal

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar aracıma hızlı cila yapmıştım yağmur sonrası heryeri benek benek iz oldu 4 kere yıkadım geçmedi , gaz yağı ile silsem faydası olur mu
Merhabalar hangi hızlı cilayı kullandınız acaba, ben de yeni başladım bu işlere hızlı cila alasım var araştırma yapıyorum da o yüzden soruyorum.

tunahangundogan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
Eğer amacın boya derinliği ve parlaklık ise bütçe dostu K2 Proton Carnauba wax derim. Bende varda henüz denemedim. @Sefa46 hocamda uygulamıştı tavsiye edilmişti, onun tavsiyeyle almıştım. Bide sıvı wax istiyorsan meguiar's hybrid ceramic liqiud wax var oda parlaklık iyidir.
Eğer uzun süre dayanımı ile boya korumasını istiyorsan sofft99 fusso coat waxta olur ama parlaklığı azdır. bende aracım üzerinde fusso var parlaklık iyiydi tabi boyadan boya değişebilir aracım indiyum metalik gridir.
K2 Proton’u inceledim fiyatı da uygun. Peki sizce authentic mi proton mu daha iyi olur? Araç rengi de imperial blue

Fyplenix

Çaylak Detaycı
Üye
İl
K
Shine mate ex620 15mm orbital makine ile menzerna sealing wax kullanmayı düşünüyorum uygulama pedi önerirmisiniz ayrıca bu waxı önerirmisiniz? Yardımcı olursanız sevinirim