Hızlı Soru - Cevap

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Öne çıkan konu #25,921
dodo juice iron gloss ve dodo juice sour power bu ürünlerden kullanmış olan veya fikir sahibi olan varmı aramızda merak ettiğim ürünler varsa bilgilendirme yapabilirse çok sevinirim.

sajmora98

Usta Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Haydaaaa, maşallah Zafer. Kazasız belasız sürüşler dilerim, hayırlı uğurlu olsun inşallah. Biz beyazcıyız ya :D
Valla arteon ile doldurmaya çalıştılar yerini ama malzeme hataları yüzünden tamamen dükkanı kapattılar :) o kasa CC zirve idi bence de. Valla ben de senden görüp görüp apc veya r1 de temizliyor diyordum. Ama 1 lt alıp denedikten sonra ben de hakkaten iyiymiş diyip devamını aldım. Paspasta vs de güzel iş çıkarıyor.
Sonax için de sürdüğümde ya benim yüzeyden kaynaklı ya şampuanlardan kaynaklı olacak ki 2 yıkama görmeden boncuklar dağılıyordu.
Sağol abi teşekkür ederim, Beyaz seviyoruz galiba :D

Her yıkamada lastikler Shiny ile bi geçiliyor abi temiz lastiğe parlatıcı sürüyoruz o zaman kullanılan parlatıcınında etkisi ve mat ise mat parlak ise parlaklığı ortaya çıkıyor :) hatta elimiz de farklı lastik parlatıcılar var her birine ayrı leflef sünger yaptık o şekilde birbirine bulaştırmadan ürünleri..
Sonax için kesinlikle o kadar kısa ömürlü diyemem ben çünki Megifoam ile yıkandığında bile 1 ayı devirdiğini biliyorum bizim araçlarda. Hatta yaz aylarında EV13 ile yıkansa daha az götürür ciladan. Bizim arkadaş çevresinde sonax kullanan var bizden görüp bir tanesi oto yıkamacılıkta yapıyor bir nevi kostikli şampuanlar kullanıyor kendi aracında bile dayanımı iyiydi öyle 2 yıkamada falan yüzeyden gittiğini hatırlamıyorum.

sajmora98

Usta Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Bende @sajmora98 gibi beyaz vw cc araca sahibim. Parlaklığı önceliklendirirsem alabileceğim en iyi sıvı wax ürünü sizin yorumunuza göre Vonixx Blend gözüküyor.
Peki katı Vonixx Blend ve sıvı Vonixx Blend arasındaki farkı deneyimleme şansınız oldu mu? Hangisi neden daha iyidir merak ettim.
@Cilacı hocam sizinde yorumunuzu alabilir miyim
CC ayrı bi keyif hocam güle güle kullanın :)
En başa parlaklığı koyarsanız eğer bence Tac System Shinee wax kesinlikle sürdüğünüz an panelde ki farkı beyaz da bile fark ediyorsunuz. Ama dayanım beklentisi varsa o yok bu üründe, yazlık bir ürün bence. Diğer taraftan Blend parlaklıkta var dayanımda her ikisinden de oldukça iyi ama bana göre sıvı versiyonuna göre waxı çok daha etkili Blendin. Özellikle katı waxın su itişi seramikten farksız dayanım olarak abimde 2 ayı görmüşlüğü var :)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

Her yıkamada lastikler Shiny ile bi geçiliyor abi temiz lastiğe parlatıcı sürüyoruz o zaman kullanılan parlatıcınında etkisi ve mat ise mat parlak ise parlaklığı ortaya çıkıyor :) hatta elimiz de farklı lastik parlatıcılar var her birine ayrı leflef sünger yaptık o şekilde birbirine bulaştırmadan ürünleri..
Sonax için kesinlikle o kadar kısa ömürlü diyemem ben çünki Megifoam ile yıkandığında bile 1 ayı devirdiğini biliyorum bizim araçlarda. Hatta yaz aylarında EV13 ile yıkansa daha az götürür ciladan. Bizim arkadaş çevresinde sonax kullanan var bizden görüp bir tanesi oto yıkamacılıkta yapıyor bir nevi kostikli şampuanlar kullanıyor kendi aracında bile dayanımı iyiydi öyle 2 yıkamada falan yüzeyden gittiğini hatırlamıyorum.
Ooo GTI mıdır bu yoksa dönüşüm mü? Siyaha göre daha orjinal bir görüntüye sahip daha hoş bence. Plaka da güzelmiş, akılda kalıcı :) ben tek leflefle sonax ve meg endurance jel sürüyordum. Çeşitlendireyim ben de olmazsa bi.
Sonax için o zaman sanırım benim yüzey artık bozuldu. Sonra bi kil IPA falan geçeyim öyle süreyim. İlk kullandığım zamanlarda daha iyiydi diye hatırlıyorum, son kullandığımda resmen 1yıkamada dağıldı bazı panellerde

sltmaker

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
CC ayrı bi keyif hocam güle güle kullanın :)
En başa parlaklığı koyarsanız eğer bence Tac System Shinee wax kesinlikle sürdüğünüz an panelde ki farkı beyaz da bile fark ediyorsunuz. Ama dayanım beklentisi varsa o yok bu üründe, yazlık bir ürün bence. Diğer taraftan Blend parlaklıkta var dayanımda her ikisinden de oldukça iyi ama bana göre sıvı versiyonuna göre waxı çok daha etkili Blendin. Özellikle katı waxın su itişi seramikten farksız dayanım olarak abimde 2 ayı görmüşlüğü var :)
CC gerçekten ayrı bir keyif ayrı bir deneyim teşekkür ederim.
Shinee wax deneyimleyeceğim o halde hocam sağolun.

Fjormund

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kochchemie px yerine bu gün Polytop Gloss Protect aldım henüz kullanmadım. Pek de bilgi bulamadım bu ürün için kullanan var mı arkadaşlar. Ne kadar sulandırmalıyım?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze

Abi maşallah sendeki araçların hepsi ayrı güzel :) Plakan ve detroitler ayrı güzel

sajmora98

Usta Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Ooo GTI mıdır bu yoksa dönüşüm mü? Siyaha göre daha orjinal bir görüntüye sahip daha hoş bence. Plaka da güzelmiş, akılda kalıcı :) ben tek leflefle sonax ve meg endurance jel sürüyordum. Çeşitlendireyim ben de olmazsa bi.
Sonax için o zaman sanırım benim yüzey artık bozuldu. Sonra bi kil IPA falan geçeyim öyle süreyim. İlk kullandığım zamanlarda daha iyiydi diye hatırlıyorum, son kullandığımda resmen 1yıkamada dağıldı bazı panellerde
1.2 Benzinli ama tamamen orjinal dönüşüm km 70 bin de iç dış kondisyon sıfırdan farksız bu sefer abi. Gözün iyi seçiyor abi maşallah :D Siyah olan bunun yanından geçmezdi evet. GTİ olmasa da bir aylık süre de araya bir de İbiza 1.4 TSİ Sport Coupe Cupra ekledik ama gece uykularımı kaçırdı kırar mıyız satılmaz derken üstüne Ankara 2CR serhat abi de arabaya bi 30 40k masraf edince onu hemen elden çıkarttık, hızlı ama zararlıydı :D

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Arkadaş elimdeki k2 oscara sahip çıkınca bende level atlayim, ekranda, deri de, plastikte yani kisaca her yerde kullanayim diye spritz ya da gyeon interior detailer alayim istedim. Bir de carpro inner qd var ama malum siteden alışveriş yapmak istemiyorum Üstüne dressing yapacağım için temizliği ön planda olan hangisidir sizce?

Gpshawk

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Herkese merhaba aracıma ppf kaplama yaptırdım. Daha önce şu 3 ürünü kullanıyordum acaba bunları kullanmaya devam edebilir miyim?

Ön yıkama için : Magifoam snow foam
Temaslı yıkama: Valet pro concentrated
Hızlı cila: Fireball pirouette

Teşekkür ederim.
Var mı tavsiye verebilecek olan acaba?

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Abi eliniz kirlenmiyormu benim ellerim tırnaklarım simsiyah oluyor süngeri yıkayınca lavabonun içide simsiyah oluyor çıkmıyorda.
Sırf bu durum yüzünden kapaklı yuvarlak yeni tip parlatma aplikatörüne geçtim. Ürünü çok emiyor sarfiyat fazla ama eldivensiz 0 el kirlenmesiyle lastikler parlatılıyor. Ben süngeri de yıkamıyordum bi yerden sonra aplikatördeki parlatıcı kalıntılarından yapış yapış oluyordu her yeri süngerin

Mustafa0133

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
Herkese merhabalar basınçlı yıkama makinesi almayı düşünüyorum.İki model arasında kaldım. Bosch Advanced Aquatak 140 ve Nilfisk Core 150 hangisini tavsiye edersiniz veya başka hangi model olabilir.

Fsm1996

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
leflef süngeri denemenizi tavsiye ederim ayakkabı boyası veya tamir eden o tarz dükkanlarda bulunuyor sıvı formda olan lastik parlatıcının ağzını dayayıp ters düz yapıyorum ve süngere bulaşıyor buda yeterli oluyor.
bu süngerin mavi ile turuncusunun arasında renkten başka farkı varmı acaba? internetten alıcaktım turuncusu var sadece

anlozclk0742

Çaylak Detaycı
Üye
İl
KONYA
Herkese selamlar. Kısmen amatör sayılabilecek düzeyde detay işiyle uğraşıyorum hobi olarak. Her yıkama yapacağımda 2 çanta dolusu eşya ile petrole gitmekten sıkıldığım ve uygun ortam sahibi de olduğum için Einhell marka TC-HP 130 model basınçlı yıkama makinesinden aldım. İlgili marka model hakkında kullanım tecrübesi olan ve bu marka-model ile uyumlu bear force foam lance tabanca alıp kullanan varsa, tecrübelerini ve ürün linkini paylaşabilir mi ?
Teşekkürler...