Hızlı Soru - Cevap

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #25,941
1.2 Benzinli ama tamamen orjinal dönüşüm km 70 bin de iç dış kondisyon sıfırdan farksız bu sefer abi. Gözün iyi seçiyor abi maşallah :D Siyah olan bunun yanından geçmezdi evet. GTİ olmasa da bir aylık süre de araya bir de İbiza 1.4 TSİ Sport Coupe Cupra ekledik ama gece uykularımı kaçırdı kırar mıyız satılmaz derken üstüne Ankara 2CR serhat abi de arabaya bi 30 40k masraf edince onu hemen elden çıkarttık, hızlı ama zararlıydı :D
Vag'a kızsak da seviyoruz be Zafer, araçlar her yola geliyor :D ister sade, ister sportif vs vs :)
Diğer araç dekor paketti :D bu tam OEM+ kafasında orjinale sadık kalınarak yapılmış dokunuşlarla ortaya çıkan bir dönüşüme benziyordu, gti desen inanırdım o fotodan :)
Cupra konusunda da geçmiş olsun, vw standart motorlarından devam, boşver :D yüklü araç olup da koşturulmamış olma ihtimali yok malesef, saatli bomba oluyor biraz o tarz hazır alınan araçlar.
havalar ısınıyor bunun da yıkama gönderilerini bekliyoruz artık, plaka da araç da süper maşallah:cool:

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
bu süngerin mavi ile turuncusunun arasında renkten başka farkı varmı acaba? internetten alıcaktım turuncusu var sadece
Hocam farkın renk ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. İlk aldığım lefleflerin araları daha açık gibiydi, sonra Kahramanmaraş'ta bir ayakkabıcıda denk gelip aldıklarım daha sıkışık yapıdaydı. Birini elle sıkınca baya ufalıyordu, diğeri daha sıkıydı. Ama her iki sünger de ne yırtıldı ne zedelendi. Keyfi değiştiriyorum :D

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba,

Lastik parlatıcı olarak uzun bir süre Meguiars Endurance Jel kullandım. Parlaklığından dolayı memnun olduğum bu üründen fiyatı dolayısı ile başka ürünlere geçtim.

Sonrasında Sonax Xtreme Nano Jel kullandım. Hatta 3 te 1 i fiyatına denk getirip 2000 ml kadar alarak 3-4 yıldır kullandım ve ürünün artık sonuna geldim.

Sonax ve Meguiars arasında fiyat & performans seçimi yapmam gerekirse Sonax derim kesinlikle.

Ancak son yıllarda Detailing ürünlerinin bir hayli artması ve yeni ürünlerle birlikte Sonax yerine başka bir lastik parlatıcısı deneyimlemek istiyorum.

Fireball Tire (Janus) ürünü dikkatimi çekmeyi başardı. Kullanıcı arkadaşlar var ise Sonax ve Meguiars tan sonra bu ürün hayal kırıklığı yaratır mı?

Tabi başka ürün önerilerine de açığım Jel olması benim için yeterlidir.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul

RavSS

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba,

Lastik parlatıcı olarak uzun bir süre Meguiars Endurance Jel kullandım. Parlaklığından dolayı memnun olduğum bu üründen fiyatı dolayısı ile başka ürünlere geçtim.

Sonrasında Sonax Xtreme Nano Jel kullandım. Hatta 3 te 1 i fiyatına denk getirip 2000 ml kadar alarak 3-4 yıldır kullandım ve ürünün artık sonuna geldim.

Sonax ve Meguiars arasında fiyat & performans seçimi yapmam gerekirse Sonax derim kesinlikle.

Ancak son yıllarda Detailing ürünlerinin bir hayli artması ve yeni ürünlerle birlikte Sonax yerine başka bir lastik parlatıcısı deneyimlemek istiyorum.

Fireball Tire (Janus) ürünü dikkatimi çekmeyi başardı. Kullanıcı arkadaşlar var ise Sonax ve Meguiars tan sonra bu ürün hayal kırıklığı yaratır mı?

Fireball Tire önerisini başka bir yerde daha görmüştüm ama denemeye fırsatım olmadı. Fazlasıyla parlaklık verdiği söyleniyor, inceleme videosunu aşağıya bırakıyorum en azından bir fikriniz olur. Ben SARP kullanıyorum bir süredir, bence fiyatına göre verdiği parlaklık ve kalıcılık üst düzey. Aşındırma yapar mı vb. onları bilmiyorum, dediğim gibi kısa bir süredir kullanıyorum. Opet gibi benzinliklerin çoğunda satılıyor. Yeni modelleri çıkmış, ben siyah kapaklısını kullanıyorum bu da size fikir olur belki.

Fireball:

Sarp:

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba,

Hocam meg endurance, carpro darkside ürünleri halihazırda kullanıyordum, deneme amaçlı fireball janus ürünü aldım. 1 veya 2 defa kullandım sadece, dayanım konusunda seramik etkili daha uzun süre dayanım olur diyorlardı ancak bana göre endurance kadar yok bile. Parlaklıkda ilk kullandığımda çok iyi ancak 1 gün sonrasında standart bi parlatıcı durumuna geldi. 2 defa kullandım bagajımda duruyor, enduranceden devam ediyorum. Arada mat satin görüntü içinde carpro darkside kullanıyorum.
Ek olarak ürünün kıvamı meguiars kadar değil aşırı akışkan bi formu var.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba,

Sonax jel, endurance, nanolex tire kullandıktan sonra bir de fireball janus deneyeyim dedim. Belki de parlak daha çok hoşuma gider diye. Fireball janus ilk başta gerçekten çok parlak, lastik sanki ıslakmış gibi görünüyor. Fakat belli süre sonra matlık artıp bi anda silinmiş gibi bi hal alıyordu diye hatırlıyorum. Sonax jel ve meg endurance kadar verim alamadım. Bence sonax jel ve meg endurance sonrası emsal olarak gyeon tire denenmeli. Havalar ısınınca janusu tekrar bir dener buraya yazarım ama pek ümidim yok :) sonax jel fp canavarıydı ama endurance ile yarışır fiyatlara çıkınca o da cazibesini yitirdi.

@ygT- hocam carpro darkside kıvamı endurance a göre nasıl? Matlık olarak aşırı mı mat ve dayanım endurance gibi mi? Nanolex tire aşırı mat olunca malzemeyi hiç kullanmamıştım resmen.

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
@ygT- @mustafacagri bu konudan bahsetmeniz benim için harika oldu darkside ve janus almayı düşünüyordum halihazırda elimde meg endurance ve meg all season dresding var bunlar beni 2-3 yıl götürecek kadar elimde bulunuyor sadece farklı lastik parlatıcılar denemek istiyordum ama janus için beklentim yorumlar doğrultusunda endurance ayarında olmasıydı o yüzden vazgeçtim ama darkside için yorumunuzu bekliyorum. :)

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@ygT- @mustafacagri bu konudan bahsetmeniz benim için harika oldu darkside ve janus almayı düşünüyordum halihazırda elimde meg endurance ve meg all season dresding var bunlar beni 2-3 yıl götürecek kadar elimde bulunuyor sadece farklı lastik parlatıcılar denemek istiyordum ama janus için beklentim yorumlar doğrultusunda endurance ayarında olmasıydı o yüzden vazgeçtim ama darkside için yorumunuzu bekliyorum. :)
Darkside özellikle yazın çok kullandım, dayanım meguiars ile kafa kafaya
Hatta direkt şöyle söyleyim dayanımlar aynı, darkside daha mat satin görüntü bırakıyor, meguiars parlak görüntü. Tek farkları bu

Sonax jel, endurance, nanolex tire kullandıktan sonra bir de fireball janus deneyeyim dedim. Belki de parlak daha çok hoşuma gider diye. Fireball janus ilk başta gerçekten çok parlak, lastik sanki ıslakmış gibi görünüyor. Fakat belli süre sonra matlık artıp bi anda silinmiş gibi bi hal alıyordu diye hatırlıyorum. Sonax jel ve meg endurance kadar verim alamadım. Bence sonax jel ve meg endurance sonrası emsal olarak gyeon tire denenmeli. Havalar ısınınca janusu tekrar bir dener buraya yazarım ama pek ümidim yok :) sonax jel fp canavarıydı ama endurance ile yarışır fiyatlara çıkınca o da cazibesini yitirdi.

@ygT- hocam carpro darkside kıvamı endurance a göre nasıl? Matlık olarak aşırı mı mat ve dayanım endurance gibi mi? Nanolex tire aşırı mat olunca malzemeyi hiç kullanmamıştım resmen.
Dayanım meguiars ile aynı, kıvamıda aynı şekilde meguiars gibi olduğu için ürün sarfiyatı çok olmuyor. Tek farkları meg parlak, darkside mat satin görüntü bırakıyor. Bagajdaki detay çantasında ikiside duruyor, o anki psikoloji ile hangisini uygulamak istersem uyguluyorum :)

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Darkside özellikle yazın çok kullandım, dayanım meguiars ile kafa kafaya
Hatta direkt şöyle söyleyim dayanımlar aynı, darkside daha mat satin görüntü bırakıyor, meguiars parlak görüntü. Tek farkları bu

Dayanım meguiars ile aynı, kıvamıda aynı şekilde meguiars gibi olduğu için ürün sarfiyatı çok olmuyor. Tek farkları meg parlak, darkside mat satin görüntü bırakıyor. Bagajdaki detay çantasında ikiside duruyor, o anki psikoloji ile hangisini uygulamak istersem uyguluyorum :)
meg all season dresding varken darkside almaktan vazgeçtim şimdilik bilgilendirme için teşekkürler.

Uğur Can Uysal

Amatör Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Merak ettiğim bir konu vardı yardımcı olursanız sevinirim. Ürünlerin sulandırılmasında ürünü her kullanacağınız da mı sulandırıp kullanıyorsunuz yoksa örnek veriyorum 1 litrelik şişeye sulandırıp 4 5 yıkamada mı kullanıyorsunuz. Galiba bazı ürünler en iyi verim için yeni sulandırılıp kullanılması gerekiyor. Bu ürünler hangi tip ürünler ? misal ben jant temizleyicidir, hızlı ciladır, demir tozudur hazır sulandırıp halde bekletiyorum doğru mu yanlış mı emin değilim

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merak ettiğim bir konu vardı yardımcı olursanız sevinirim. Ürünlerin sulandırılmasında ürünü her kullanacağınız da mı sulandırıp kullanıyorsunuz yoksa örnek veriyorum 1 litrelik şişeye sulandırıp 4 5 yıkamada mı kullanıyorsunuz. Galiba bazı ürünler en iyi verim için yeni sulandırılıp kullanılması gerekiyor. Bu ürünler hangi tip ürünler ? misal ben jant temizleyicidir, hızlı ciladır, demir tozudur hazır sulandırıp halde bekletiyorum doğru mu yanlış mı emin değilim
Benim elimdeki R1, gs, meguiars whell brigthener, İ2, roton, ...hepsini 1 litrelik veya yarım litrelik sulandırıp bitinceye kadar kullanıyorum. Artık kaç yıkama giderse. Burada şuna dikkat ediyorum , kaliteli başlıkları her kullanım sonunda şişeden ayırıp temizleyip bırakıyorum kenara. Dolayısıyla şişlerin kapakları atmıyorum veya uygun kapak olunca biriktiriyorum. İyi sprey başlıklara iyi bakmak lazım diye düşünüyorum :)

almostilker

Çaylak Detaycı
Üye
İl
uşak
Yakınlarınızda lostracı varsa direkt gidip oradan alın internet ile uğraşmayın derim. Hem lostracıların elinde fazla olduğu için çok bi ücret istemiyorlar.
teşekkürler,yaşadığım yerde varmıdır bilmiyorum lostracı, ben aldım geçtim, artık zaten neredeyse günlük ekmek gibi ihtiyaçlardan dışındaki hemen herşeyi internet üzerinden ,özellikle de amazon üzerinden almayı tercih ediyorum ben