Hızlı Soru - Cevap

seran

Çaylak Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #26,201
Merhaba

Amatör giriş için bir yıkama makinesi alacağım. Kafamdaki modeller aşağıda. Başka marka ve model tavsiyesine açığım. (foam lance de alınacak).Küçük ve hafif olduğu için (+fiyat) bosch bir adım bende.

Bosch 120 bar easytak
Karcher k3

Nonsense35

Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba

Amatör giriş için bir yıkama makinesi alacağım. Kafamdaki modeller aşağıda. Başka marka ve model tavsiyesine açığım. (foam lance de alınacak).Küçük ve hafif olduğu için (+fiyat) bosch bir adım bende.

Bosch 120 bar easytak
Karcher k3
Aquatak 120 hortum ve kablo boyu yeterli 2 kere yer değiştirip aracı komple yikayabiliyorum. 3 yıldır kullanıyorum sorun yaşamadım. Yedek parça karcher a göre daha uygun gibi geliyor bana. Amazondan köpük lance aldım kendi köpük aparatı bir işe yaramıyor. Aparatlar için ara adaptör alarak karcher ekipmanlarınıda kullanabilirsiniz. Yanında gelen uçlardan sadece ayarlı olanı kullanıyorum. 360° başlığı aldım araç dışında klima ve balkon temizliği içinde kullanıyorum. Amatör olarak fazlasıyla işimi görüyor.

Karcher k3 kullanmadım

Tavsiyem her ikiside amatör olarak iş görecektir ufak farklar seçiminizi belirler.

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Öncelikle herkesin Bayramı mubarek olsun. Asidik yıkama hakkında biraz bilgilenmek için sizlere danışayım. Kışın magifoam+v floc ile yıkıyorum. Arada bir asidik yıkama gerekli midir? Araçta seramik yada ppf yok. Bir zarari olur mu? Ve memnun kaldığınız, su ve kireç izlerinde etkili olan asidik şampuan onerileriniz neler olur acaba? Mesela carpro descale ph 6 yazıyor. Su ile karistirilinca nötüre yakın olmaz mi?

Son düzenleme:

Jilet

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Niğde

Bdedeoglu

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba elimde 150 taban bir orbital makinam var , şimdi birde rotary makina alacağım
Soru 1 . 150 taban olan orbital makinama 125 taban alıp takabilirmiyim
Soru 2 Sünger seti alacağım, alacağım süngerleri hem orbital hem rotary makinada kullanabilir miyim ?
Soru 3 rotary makinada kaç taban tavsiye edersiniz
Şimdiden çok teşekkürler

Bdedeoglu

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba elimde 150 taban bir orbital makinam var , şimdi birde rotary makina alacağım

Soru 2 Sünger seti alacağım, alacağım süngerleri hem orbital hem rotary makinada kullanabilir miyim ?

Şimdiden çok teşekkürler

mertagn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Sitede oturdugum icin malum basincli makine ile yikama durumum pek olmuyor, bunun icin sarjli ve suyu ornegin bir damacanadan cekecek sekilde yikama ve kopukleme makinesine ihtiyacim var oneriniz var midir ve etkili midir bu urunler acaba

ruudvan

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
Şimdiden çok teşekkürler
Tum sorularin evet. Rotary icin 6inc 1500m. Kullanirsin. Minik yerler icin ebat kucultebilirsin

ruudvan

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
İyi bayramlar değerli form üyeleri
Karcher k7 power control
Kärcher Basınçlı yıkayıcı K 7 Smart Control Flex Home
Karcher HD 5/15C
Kärcher Basınçlı yıkayıcı HD 5/15 C Plus
İki ürün arasında kaldım şuanda Hd indirimde k7 ile aynı ücrette arıza çıkartır mı iki üründe kronikleri nelerdir ya da hangisini tercih etmeliyim kullanan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.
Hd varken k serisi alinmaz. Hd al hayirli olsun

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Sitede oturdugum icin malum basincli makine ile yikama durumum pek olmuyor, bunun icin sarjli ve suyu ornegin bir damacanadan cekecek sekilde yikama ve kopukleme makinesine ihtiyacim var oneriniz var midir ve etkili midir bu urunler acaba

Merhaba,

Bende sizin gibi apartman dairesinde oturduğum için benzinliklerdeki yoğunluktan, uzak olmasından ve kovaya su dahi alamadığım zamanlar olduğu için yaklaşık 2 yıldır şarjlı makine ile yıkama yapıyorum.

Öncelikle şarjlı makinelerin 3 aşağı 5 yukarı performansları birbirine yakın çok ufak basınç farkları vardır tabiki. Makine seçerken dikkat etmeniz gereken servisi olan, yedek parçada sorun yaşamayacağınız yani kısacası karşınızda muhatap bulabileceğiniz bir makine seçmek olmalı.

Benim kullandığım makine Sgs kutusunda gelen pil ile 4-5 kova (20 lt*5 = 100 lt) çalışma süresi bulunuyor. 1 sene sonunda performansı 2.5 kovaya düşünce yedek batarya almak durumunda kaldım.

Köpüklemeyi bu makine ile yapmak isterseniz hayal kırıklığı olur çok sulu atıyor. Ben köpüklemeyi Marolex ve IK foam ile yapıyorum.

Merak ettiğiniz özel bir detay var ise yazabilirsiniz. Ürün linkini aşağı bıraktım.

SGS5410 - Akülü Şarjlı 20 Volt Yüksek Basınçlı Araba Yıkama Makinesi 30 Bar Tek Akülü

IlgazRafi

Çaylak Detaycı
Üye
Merhaba, aracıma llumar cam filmi yaptırdım. Camları temizlemek için filme zarar vermeyecek şekilde nasıl temizlik yapabilirim ? Kimyasal olarak ne önerirsiniz dediğim gibi filmlere zarar vermemesi önemli çünkü bebek için filmin bozulmasına uv koruyuculuğunun kaybolmasını istemem.

birde kumaş alcantara koltuğu nasıl kotuyalım ? Carpro quartz önerir misiniz

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhaba, aracıma llumar cam filmi yaptırdım. Camları temizlemek için filme zarar vermeyecek şekilde nasıl temizlik yapabilirim ? Kimyasal olarak ne önerirsiniz dediğim gibi filmlere zarar vermemesi önemli çünkü bebek için filmin bozulmasına uv koruyuculuğunun kaybolmasını istemem.

birde kumaş alcantara koltuğu nasıl kotuyalım ? Carpro quartz önerir misiniz
Carpro Fabric 2.0
Alkol amonyak içermeyen cam temizleyici kullanabilirsiniz.
Sanırım meguiars perfect clarity ve gyeon glass cleanerda alkol yok. Bi bakın araştırın ürünlerin msds lerinde yazar

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Öncelikle herkesin Bayramı mubarek olsun. Asidik yıkama hakkında biraz bilgilenmek için sizlere danışayım. Kışın magifoam+v floc ile yıkıyorum. Arada bir asidik yıkama gerekli midir? Araçta seramik yada ppf yok. Bir zarari olur mu? Ve memnun kaldığınız, su ve kireç izlerinde etkili olan asidik şampuan onerileriniz neler olur acaba? Mesela carpro descale ph 6 yazıyor. Su ile karistirilinca nötüre yakın olmaz mi?
Var mi fikir verebilecek bir arkadaşımız? Alışveriş yapacağım için ona göre ekleyim asidik şampuanı?

Emrehan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
kayseri
merhabalar bugün soft99 dark & black araç waxını aldım ama nasıl kullanacağımı bilmiyorum uygulamayı yaptıktan sonra kaç dakika geçince silmem gerekir acaba?

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
merhabalar bugün soft99 dark & black araç waxını aldım ama nasıl kullanacağımı bilmiyorum uygulamayı yaptıktan sonra kaç dakika geçince silmem gerekir acaba?
Uygulamayı yaptıktan birkaç dakika sonra silebilirsiniz. Tabi bu araca uyguladığınız sıcaklığa ve gölge durumuna göre değişir. En güzeli bunu sizin cevaplamanız olacaktır: Waxı silmesi zor oluyorsa çok beklemişsinizdir.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Sagolasin emirhan. Peki eski kirec lekeleri için yikama yaptiktan sonra aracı ne ile silmem lazım? Ozel bir ürün var mi?
Eski kireç lekelerini esas olarak pasta ile halladebilirsiniz. Elle bastırarak hafif alabiliyorsunuz. Onun dışında 3d eraser veya igl delete iyidir. Eraser hem cam hem kaportada kullandım , etkisi güzeldir.

Asidik yıkamaya gelince , kireç ve diğer mineraller zamanla yüzeyde hafif katman gibi yüzeye yapışır , asidik ürünle bu yapışan mineral tabasını temizliyoruz ve ara ara öneririm.
Fraber DS SCALE ve Koch chemie RS kullandım ve kullanıyorum ikisinden de memnunum. Hangisi daha iyi derseniz Fraber scale bi tık daha etkili. Sanırım ikiside ph 1-1.5 civarı olması lazım.
Hatta evde divortex water spot ve kc rs kullanıyorum , hem duşakabin camları hem metal musluklarda kullanıyorum