Hızlı Soru - Cevap

q0xe

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ortadakinden ortalama 2 yildir kullandim cok memnunum baglanti kalitesi telefondan telefona degisiyor en iyi ses kalitesini apple dan aldim androidlerde 1 tik gerisinde diyebilirim.Ortalama 12 saat sarji gidiyor micro usb ile sarj oluyor.
Hocam peki mikrofonu nasıl ürünün. Ugreen'de pek memnun değilmiş kullananlar. Baseus'un kullandığınız ürününde böyle bir sorun var mı konuşurken karşı tarafa sesin az gitmesi gibi?
Baseusun baştakine benzeyen modelini kullanıyordum gayet kullanışlıydı
Hocam kablolu ve kablosuz arasında fark var mı şarj dışında?

ruudvan

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
Herkese iyi forumlar dilerim

Daha önce bu soruma gerekli cevapları aldım. Tavsiyeleriniz üzerine de Stanleyin rotary makinası tercih ettim . Şimdi bir yandan liquid elements t4000-4200 makinasının stoklara girmesini bekliyorum.bir yandan da diğer orbital makinaları araştırıyorum.

Sorum şu aşağıda yazdıklarımdan fiyat fayda ve kalite açısından hangisini almalı bir markanın en ucuzu orta halli markanın en iyisini almaktan iyimidir?

Rupes Lhr15es (14500₺ ve üzeri )
Shine Mate EX620 5/15 (10500₺ ve üzeri)
Liquid elements t4000-4200 (10000 ve üzeri stok yok bekleniyor sanırım zamlı gelecektir)

Arıza anında yedek parça, servis desteği ve arıza çıkarma olasılığı da önemli

Kl pro da fiyatı cezbediyor ama arıza çıkarması ve kalitesi yüzünden uzak duruyorum.

Amatör olarak yapacağım lakin yaptığım işten keyif almak istiyorum.

Tavsiyeleriniz için teşekkürler.
zamanın ne kadar var bilmiyprum ama 2ıle 3 ay arası maxshine brushless rotary ve orbital makineler gelecek.
kömürsüz yeni nesil makineler.
listene ekleyebilirsin

Nonsense35

Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
zamanın ne kadar var bilmiyprum ama 2ıle 3 ay arası maxshine brushless rotary ve orbital makineler gelecek.
kömürsüz yeni nesil makineler.
listene ekleyebilirsin
Yani benim için yeni değil stabil ve sorunsuzluk yedek parça tedariği servis muhatabı bulabilme gibi faktörlerde önemli yoksa rotary bir makina aldım 2-3 ay idare eder . Diğer mesele enflasyon keşke geçmiş yıllarda denk gelebilseydim bu foruma şimdi ekipman ve sarflarim yerinde olmuş olurdu 1-2 senede ikiye katlanmış herşey

Cüneyd

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar merhabalar herkese iyi haftasonları dilerim. Forumda yeniyim doğru yere yazıyorumdur umarım. Katı wax öncesi demir tozu ve kil temizliği yapmak istiyorum. Yumuşak bir kil arayışındayım. Fiyat performans önerileriniz nedir şimdiden teşekkür ederim.

Cüneyd

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ayrıca bir sorum daha olacak. Ön yıkama için ph nötr snow foam bir şampuana 30-40 ml (1:40 gibi oran) koch chemie gs ekleyip spray formda uyguluyorum. Yanlış bir uygulama mı acaba bu durum ? Okuduğum bazı mesajlar kafamı karıştırdı.

MURON70

Çaylak Detaycı
Üye
Abilerim merhabalar araca islak sekilde uygulanabilecek en iyi hizli cila seramik omrunu uzatacak paralaklik verecek ne tavsiye edersiniz kullanim sekli nasil olmali.hizli cila islak sekilde uyguladiktan sonra kurularken havluya zarar verirmiyiz acemiyim bu konularda tecrubeli arkadaslarin yorumlarini rica ediyorum

Sametgul55

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar bir konu hakkında fikir alışverişi yapmak istiyorum Karcher k6 special yıkamam makinem ve buna eşlik eden Dancingboard foam köpük yapıcım var lakin kesik atma sorunu var sanırım orifice çapını yükseltmem lazım 1.4mm gibi sizce buna değermi yoksa mjjc markalı foam ürününemi yönelmek daha mantıklı

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Wet coat denilen urunleri kullanabilirsiniz. Deturner wet coat, polytop hybrid sealer maximus, gyeon wet coat , carpro hydro2 gbi markalarin urunlerini kullanabilirsiniz . Genel olarak temasli yikanmis ve durulanmis arac ustune islak haldeyken urun tum yuzeylere sıkılır ve basınçlı su ile durulanır. En kolay uygylama sekli budur. Ama tum yuzeye esit yayilsin zamanimda var derseniz bir ped ya da beze de sikip tum yuzeye surebilirsiniz. Sonra durularsiniz.

Tam duruladiginizdan emin olrsaniz beze minimum etkisi olacaktir ben surekli kullanıyorum fark edilir bir performans eksikligi gormedm bezlerde

Asagidaki video da uygularken anlatmistim.

Hizli cila uygulamasi

Abilerim merhabalar araca islak sekilde uygulanabilecek en iyi hizli cila seramik omrunu uzatacak paralaklik verecek ne tavsiye edersiniz kullanim sekli nasil olmali.hizli cila islak sekilde uyguladiktan sonra kurularken havluya zarar verirmiyiz acemiyim bu konularda tecrubeli arkadaslarin yorumlarini rica ediyorum

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar,
Aracımdaki boyalı parçaların içine şampuanlar işliyor resmen. Önceleri buralarda siyah isli isli görüntü oluyordu, cilalardan şüpheleniyordum. Yüzeyde yeni uyguladığım cila olmasına rağmen autobrite superfoam sanki hepsini delip boyaya işledi.
Şampuanla veya apc ile geçmiyor bu lekeler. En son deneyerek bulduğum çözüm malesef balata spreyi oldu. Fotolarda bir kısmını söktüğüm halini de paylaştım.

Boyada böyle bir sorun yaşayan oldu mu ?

buraldinyo

Amatör Detaycı
Üye
Arkadaşlar bir konu hakkında fikir alışverişi yapmak istiyorum Karcher k6 special yıkamam makinem ve buna eşlik eden Dancingboard foam köpük yapıcım var lakin kesik atma sorunu var sanırım orifice çapını yükseltmem lazım 1.4mm gibi sizce buna değermi yoksa mjjc markalı foam ürününemi yönelmek daha mantıklı
Foamlance değiştirsenizde memeyi büyütmediğiniz sürece aynı sorunu yaşayacaksınız.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Selamlar,
Aracımdaki boyalı parçaların içine şampuanlar işliyor resmen. Önceleri buralarda siyah isli isli görüntü oluyordu, cilalardan şüpheleniyordum. Yüzeyde yeni uyguladığım cila olmasına rağmen autobrite superfoam sanki hepsini delip boyaya işledi.
Şampuanla veya apc ile geçmiyor bu lekeler. En son deneyerek bulduğum çözüm malesef balata spreyi oldu. Fotolarda bir kısmını söktüğüm halini de paylaştım.

Boyada böyle bir sorun yaşayan oldu mu ?

Au
Forumda bircok kisi yasadi bu durumu Ya arkadaşlar şu AUTOBRİTE MARKASİNİN RENKLİ SAMPUANLARİNİ ALMAYİNNNNNN.Geçmiste bircok arkadaşimiz bu durumdan muzdarip oldu sirf bu yuzden markadan uzaklaştim ürünlerini almiyorum Zaten en iyi urunlrri bana gore magifoam.ve justtonic Magifoam un Alternatifi Valet Pro Combo2 yi degerlendiriyorum Just tonic yerinede ADBL Tar +1 Daha kaliteli diyorum.onu degerlendiriyorum.Mustafa o.lekeler biraz zor cikiyor dua en jantlara bulasmamis yoksa tek tek pedle pastayla.cikarirdin.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Forumda bircok kisi yasadi bu durumu Ya arkadaşlar şu AUTOBRİTE MARKASİNİN RENKLİ SAMPUANLARİNİ ALMAYİNNNNNN.Geçmiste bircok arkadaşimiz bu durumdan muzdarip oldu sirf bu yuzden markadan uzaklaştim ürünlerini almiyorum Zaten en iyi urunlrri bana gore magifoam.ve justtonic Magifoam un Alternatifi Valet Pro Combo2 yi degerlendiriyorum Just tonic yerinede ADBL Tar +1 Daha kaliteli diyorum.onu degerlendiriyorum.Mustafa o.lekeler biraz zor cikiyor dua en jantlara bulasmamis yoksa tek tek pedle pastayla.cikarirdin.
Abi sorma valla. Yazın zevkli olur dedim de hata ettik :D iyi yanından bakacak olursak da ön yıkama şampuanının boyaya işlediğini gösterdi. Magifoam siyah is lekesi gibi görünüyordu, bu pembe pembe tüm sorunlu yerleri açığa çıkardı :D durularken karışımı mı yoğun yaptım acaba diye tereddüt ettim. Ciddi bi durulama istiyor ya da öteki beyaz şampuanlar yüzeyde kalsa da böyle farkedemiyordum.

Şu boyaya işleme konusuna kafayı taktım :) can sıkıyor her yıkama sonrası

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Abi sorma valla. Yazın zevkli olur dedim de hata ettik :D iyi yanından bakacak olursak da ön yıkama şampuanının boyaya işlediğini gösterdi. Magifoam siyah is lekesi gibi görünüyordu, bu pembe pembe tüm sorunlu yerleri açığa çıkardı :D durularken karışımı mı yoğun yaptım acaba diye tereddüt ettim. Ciddi bi durulama istiyor ya da öteki beyaz şampuanlar yüzeyde kalsa da böyle farkedemiyordum.
Şu boyaya işleme konusuna kafayı taktım :) can sıkıyor her yıkama sonrası
abi duruma çok üzüldüm ürünü bana sormuştun tavsiye etmiştim fakat şampuanın böyle bir problemi olduğunu bilmiyordum, kendimde böyle bir problem yaşamadım hâlâ daha kullanıyorum benim yüzeyde iz kalmıyor duruma epey şaşırdım :/ magifoamda da is gibi lekelenme olduğunu yazmışsın bu etkileri yaşadığın panellerde işlem varmı boya vs düzeltme ?

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
abi duruma çok üzüldüm ürünü bana sormuştun tavsiye etmiştim fakat şampuanın böyle bir problemi olduğunu bilmiyordum, kendimde böyle bir problem yaşamadım hâlâ daha kullanıyorum benim yüzeyde iz kalmıyor duruma epey şaşırdım :/ magifoamda da is gibi lekelenme olduğunu yazmışsın bu etkileri yaşadığın panellerde işlem varmı boya vs düzeltme ?
Yok yok senlik bir durum yok. Ürünü olması gerekenden fazla mı kullandım acaba dedim de, öyle olsa da boyamaması gerekirdi. Biraz önce araca baktım, dün silmediğim yerdeki pembelikler de gitmiş. Tazyikle gidemeyen durduğu yerde yağmurla gitmiş. Çözemedim durumu.

Evet boyalı panellerde bu sorunu yaşıyorum. Magifoamda siyahımsı isli görüntü oluyordu. Neden olduğunu çözememiştim. Bunun pespembe boyaması işi açığa çıkardı.
Sabah yağmur sonrası kendiliğinden düzelen yüzey şöyle

emre3207

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
Yok yok senlik bir durum yok. Ürünü olması gerekenden fazla mı kullandım acaba dedim de, öyle olsa da boyamaması gerekirdi. Biraz önce araca baktım, dün silmediğim yerdeki pembelikler de gitmiş. Tazyikle gidemeyen durduğu yerde yağmurla gitmiş. Çözemedim durumu.

Evet boyalı panellerde bu sorunu yaşıyorum. Magifoamda siyahımsı isli görüntü oluyordu. Neden olduğunu çözememiştim. Bunun pespembe boyaması işi açığa çıkardı.
Sabah yağmur sonrası kendiliğinden düzelen yüzey şöyle

Merhabalar @mustafacagri hocam
Aynı araca sahibiz aynı sorunu yaşıyoruz,
Magifoamdan sonra olan lekeyi ben şöyle yorumluyorum; yüzeyde kirli\isli bir katman oluyor köpüğü sıkınca bölge bölge benek benek çözüyor islenmeyi o yüzden alabula bir görüntü çıkıyor, bana öyle geliyor.
Ama bu yapışan kirli katman neden oluyor hala anlamıyorum, vonix blend de daha azaldı bendeki bu durum , hala deniyorum, 1 aydır falan yıkanmadı araç yağmurlar geçince yıkayacak bakalım nasıl olacak