Hızlı Soru - Cevap

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Öne çıkan konu #821
Hatta kafamda yapacağım uygulama düşüncesini yazayım siz üstadlar doğrusu yanlışı eksiği birşeyi varsa beni düzeltin. Araca yıkama sonrası demirtozu + kil uygulaması yapıp ardından glaze ürünü sayılan (benim bildiğim ) autoglym Srp uygulayım hafif çizikleri kapatayım diyorum ardından da sealent olarak geçen autoglym extra gloss protection uygulaması yapıp bitireyim diyorum ne dersiniz ?
Srp üstüne uygulamanızda bir sıkıntı yok, tek dezavantajı ömrü daha kısa olur,Onun dışında uygula sıranız falanda bir sıkıntı yok.Sonuçları merakla bekliyoruz.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Hatta kafamda yapacağım uygulama düşüncesini yazayım siz üstadlar doğrusu yanlışı eksiği birşeyi varsa beni düzeltin. Araca yıkama sonrası demirtozu + kil uygulaması yapıp ardından glaze ürünü sayılan (benim bildiğim ) autoglym Srp uygulayım hafif çizikleri kapatayım diyorum ardından da sealent olarak geçen autoglym extra gloss protection uygulaması yapıp bitireyim diyorum ne dersiniz ?
Guzel bir uygulama olur. Demirtozu temizliginden sonra, kilden once eger gerekirse zift temizligi yapilabilir.

Onun disinda srp eger duzgun uygulanirsa parlakligi arttiriyor. Egp ise kullanicilar tarafindan cok begenilen bir urundur.

Uygulama sonrasinda sonucu paylasin gozlerimiz senlensin :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
O arkadaş bir genelleme yaparak büyük bir yanılgı içine düşmüş ve insanlara yanlış yönlerdirmiş.Üründen ürüne silme süreleri değişir.Wax ve sealantların süreleri değişir.Waxlar içinde doğal ve sentetik içerik olarak değişir vs vs.
Örneğin Zymöl Glasür sil bakalım silebilecek misin 24 saat sonra.10 dk sonra silmek bile bir eziyet oluyor.
Ben o konuya birşey yazacaktım da neyse diyerek yazmadım.
Biz niye ürün uygulamadan önce 40 tane yere bakıp bilgi edinmeye çalışıyoruz, yanlış yapmamak için değil mi? O arkadaş bence ürün uygulamadan önce talimatların okunması gerekiyor diye bir yazı yazsaydı doğru yapardı ama genelleme yaparak yazmış yanlış olmuş.
Japonlarda su ile bile uygulanabilen katı cilalar var. Ya da ne bileyim uygulandıktan sonra hemen silinmesi gereken ama üzerine birşey uygulanmak istendiğinde en az 12 saat beklenmesi gereken ürünler var.

dati_bubu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Arkadaşım spoiler tutturmak için lifli bir bant kullanmış,güneşin etkisiyle adeta kemik gibi olmuş bant. Temizliğini nasıl yapabiliriz.

Fatih Şahin

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Arkadaşım spoiler tutturmak için lifli bir bant kullanmış,güneşin etkisiyle adeta kemik gibi olmuş bant. Temizliğini nasıl yapabiliriz.

Fatih Şahin
saç kurutma makinası ile ısıtıp deneyin, m600 veya autobrite tar glude deneyebilirsiniz yine çıkmazsa polisaj ile çıkabilir.

dati_bubu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
saç kurutma makinası ile ısıtıp deneyin, m600 veya autobrite tar glude deneyebilirsiniz yine çıkmazsa polisaj ile çıkabilir.
Tamam Süleyman abi teşekkür ederim,M600 yoktu elimde Ipa denedim küçük bir yerde belki yumuşatır diye ama hiç faydası olmadı.Tar&glude deneyelim bakalım.

Fatih Şahin

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Tamam Süleyman abi teşekkür ederim,M600 yoktu elimde Ipa denedim küçük bir yerde belki yumuşatır diye ama hiç faydası olmadı.Tar&glude deneyelim bakalım.

Fatih Şahin
az önce yazmamışım saç kurutma makinası ısıtma ayrı bir uygulama yüzeyi ısıtıp m600 kullanma sakın..

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Dostlar Koch Chemie Nano Magic Shampoo yu nasıl bilirsiniz? Daha önceden Gyeon Bathe+ kullanıyordum ancak bitti. Özellikle kış ayları vs için koruma özellikli bir tane daha şampuan alayım diyorum. Şöyle de bir videosu var;

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Dostlar Koch Chemie Nano Magic Shampoo yu nasıl bilirsiniz? Daha önceden Gyeon Bathe+ kullanıyordum ancak bitti. Özellikle kış ayları vs için koruma özellikli bir tane daha şampuan alayım diyorum. Şöyle de bir videosu var;

Bence koch pw filan varken çokta gerekliymiş gibi gelmedi

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Bence koch pw filan varken çokta gerekliymiş gibi gelmedi
Aslında elimde Pw, Wetcoat, Washcoat var bir dolu ama bu tür ürünlerin çalışma sıcaklığı var. Misal Nanolex Washcoat 3-30 °C da çalışıyor. Hava çok soğuk olduğu zamanlarda ürün sprey ucundan mikro boyutta çıktığı için çok hızlı şekilde sıcaklığı düşüyor ve kimyasal bağlanması azalıyor. O yüzden kışın bir kaç kere pwyi doğrudan yıkama kovasına koyarak yıkama yapmak zorunda kaldım. O sebeple Gyeon Bathe+ kullanıyordum esasen. Ve fakat 400 ml ürüne 120 TL diyorlar ülkemizde. Koch Chemie NMS bundan epey ucuz.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli

Bende var kokusu özellikleri nanolex reativ şampuana çok benziyor. su iticilik eklemesi yapıyor ama parlaklık olarak zymöl auto wash dan geri kalır.

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Bende var kokusu özellikleri nanolex reativ şampuana çok benziyor. su iticilik eklemesi yapıyor ama parlaklık olarak zymöl auto wash dan geri kalır.
Google aramasında buldum inceleme konusunu okuyordum şimdi :) Yani kışın kullanacağım için parlaklığına pek takılmıyorum açıkçası. Araç zaten 1 gün bile temiz kalmıyor. Benim için önemli olan uzun süre trafik filmine maruz kalan korumayı bir miktar desteklemek. Neyse merak ettim zaten ürünü alacağım gibi görünüyor.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Google aramasında buldum inceleme konusunu okuyordum şimdi :) Yani kışın kullanacağım için parlaklığına pek takılmıyorum açıkçası. Araç zaten 1 gün bile temiz kalmıyor. Benim için önemli olan uzun süre trafik filmine maruz kalan korumayı bir miktar desteklemek. Neyse merak ettim zaten ürünü alacağım gibi görünüyor.
İstedigin özellikleri karşılar.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Zymöl'de doğal yağ içeriği olduğu için parlak bir finish bırakıyor. VP Concentrated ne koruma ne parlaklık ekliyor. Dolayısıyla boy ölçüşemez.
peki zymöl e en yakın performans hangi üründe ? ya da şöyle söyleyim şampuanlar arasında sıralama yapsanız ilk 3 ya da ilk 5 nasıl olurdu :) @Paian @Dragstar

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
peki zymöl e en yakın performans hangi üründe ? ya da şöyle söyleyim şampuanlar arasında sıralama yapsanız ilk 3 ya da ilk 5 nasıl olurdu :) @Paian @Dragstar
Bende VP Concentrated, Gtechniq Gwash, Soft99 Shampoo for Wax Coated Car, Zymöl Autowash, Adam's Car Shampoo ve Soft99 Extreme Gloss Shampo var. Parlaklık olarak Zymöle en yakın olan Soft99 Extreme Gloss ancak totalde Adam's Car Shampoyu beğeniyorum ben. Zymöl kadar parlaklık vermiyordur belki bilmiyorum ama kayganlık ve köpük olayında başarılı. Kaldı ki parlaklık mevzuuna da çok takılmıyorum zira pahalı wax kullanmadığım için yıkamalardan sonra genellikle Koch Chemie Pw, Gyeon Cure veya AB Project32 vs. uyguluyorum. Hem kayda değer bir parlaklık oluyor hem korumayı tazeliyorum. Ezcümle şampuan işine çok da takılmamak lazım. Korumaya zarar vermeyen uygun fiyatlı bir şampuan alıp parlaklık istenyiyorsa qd/qs/qw kullanmak daha mantıklı gibi.

Nesilberk

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ / Çorlu