Hızlı Soru - Cevap

ibrahimd

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Öne çıkan konu #26,641
Komple araç 45bin TL fiyat verilmiş. Endura da böyle garip fiyatlar zaman zaman duyuyorum. İnsan kuşkulanıyor.

90-100bin den aşağı fiyatlar zor gibi.
Endurada minimum Touch İt Away 5 yıl garantili 195 mikron komple ppf 50.000TL sizin dediğiniz UItimate için 60.000TL fiyat almıştım ürünün ultimate olduğuna emin miyiz veyahut uygulama merkezi kontrolü sağladınız mı? Ultimate için 60 dan 45 e düşüceklerini pek sanmıyorum ancak 5 yıl garantili olan 50 den 45 e kampanya yapmış olabilirler

Son düzenleme:

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Endurada minimum Touch İt Away 5 yıl garantili 195 mikron komple ppf 50.000TL sizin dediğiniz UItimate için 60.000TL fiyat almıştım ürünün ultimate olduğuna emin miyiz veyahut uygulama merkezi kontrolü sağladınız mı? Ultimate için 60 dan 45 e düşüceklerini pek sanmıyorum ancak 5 yıl garantili olan 50 den 45 e kampanya yapmış olabilirler
Enduranın fiyatının genel olarak diğer iyi PPF lere göre düşük olması normal mi?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Enduranın fiyatının genel olarak diğer iyi PPF lere göre düşük olması normal mi?
Bence Topu 15/20 bine satilanTPU PPF in 60/100 bin paralara uygulamasinin nedeni sorulmali :)
Fatura kesen daha görmedim oda ayri mesele.

Yukarda yazdiklarim kurumsal firmalar icin degil üstlerine alinmasin :)

ibrahimd

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Baktığınız markalar Clif-D Llumar Stek ise ucuz ancak bence aracıma ppf kaplatmak için arayış içerisindeyim Endura Olex Anatolia Shield Avery Dennison ve aklıma gelmeyen bir çok ppf markası var PPF alırken en önemlisi bildiğiniz gibi TPU ürün kullanmak bunun dışında muhakkak vardır ancak ben aralarında dağlar kadar fark olucağını pek düşünmüyorum. Tamamen marka değeriyle alakalı bir durum bunu yetkili kaplama yapan bir kişiden duymuştum A Markası 70k B Markası 50k nasıl bir fark var diye sordum marka değeri diyerek geri dönüş aldım. Bence en önemlisi uygulama yapıcak yerin iyi olması ve bilindik markalar yapılması yönünde.
Yoksa llumar stek dışındaki ürünler 45-60k arasında değişmekte 5 yıl garanti minimum 190 mikron

ibrahimd

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Bence Topu 15/20 bine satilan TPU PPF in 60/100 bin paralara uygulamasinin nedeni sorulmali :)
Fatura kesen daha görmedim oda ayri mesele.

Yukarda yazdiklarim kurumsal firmalar icin degil üstlerine alinmasin :)
Abi ve herkes kendi malını yüceltiyor çok kararsız kalınıyor stekden bile memnun kalmayan insanlar var biri 45k fiyat veriyor biri 60k biri 70k ama dediğiniz gibi insanlarda ne zaman artık araba değerli bir hale geldi insanları nerden kopartsak diye yer arıyorlar aynısı cam filmi fiyatlarında da gecerli olduğunı düşünüyorum.

ilhan.erkan99

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
Gördeldeki perwoll ile bez yıkamakta sıkıntılı olur mu?[ 60 derece 800-1000 devirde yıkanıyor ancak hangi programda ne kadar süre yıkamalıyım? url=images-49 hosted at ImgBB]
[/url]

Bir diğer konu K2 Bora ön yıkamayı daha yüksek seyrelti oranı ile yaz ayında kullanabilir miyim?

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@ilhan.erkan99 kaliteli havlularınız var ise mikrofiber şampuanı ile yıkayınız. Pervol un kırmızısu değil ama sarı ve yesılini kullananlar var. Bende bir kaç kez denedim fakat mikrofiber şampuana göre baya sertleştiriyor. Tabiki tercih sizin,

asagisaki baglantida @Sefa46 hocam guzel bir paylasim yapmisti. Detaylari ordan Takip edebilirsiniz

İnceleme - Mikrofiber Ürünlerin Bakimi ve Korunmasi

ilhan.erkan99

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
@ilhan.erkan99 kaliteli havlularınız var ise mikrofiber şampuanı ile yıkayınız. Pervol un kırmızısu değil ama sarı ve yesılini kullananlar var. Bende bir kaç kez denedim fakat mikrofiber şampuana göre baya sertleştiriyor. Tabiki tercih sizin,

asagisaki baglantida @Sefa46 hocam guzel bir paylasim yapmisti. Detaylari ordan Takip edebilirsiniz

İnceleme - Mikrofiber Ürünlerin Bakimi ve Korunmasi
Teşekkürler hocam. Çok kaliteli havlu kullanmıyorum. Havlu spark bezler suff toplam 5-6 parça falan kırmıxı perwollde yenileme olduğundan kullanılır diye düşünmüştüm en iyisi sarı veya yeşil perwoll alıp onunla devam edeyim ben.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Teşekkürler hocam. Çok kaliteli havlu kullanmıyorum. Havlu spark bezler suff toplam 5-6 parça falan kırmıxı perwollde yenileme olduğundan kullanılır diye düşünmüştüm en iyisi sarı veya yeşil perwoll alıp onunla devam edeyim ben.
Hocam soyle bir durum da var, mikrofiber ile yikasaniz dahi cila, wax , sampuan artiklarindan dolayi illaki eski performansindan uzaklasiyor havlular. Bunun icin 5-6 ayda bir hepsini 2 lt beyaz sirke+2 lt su karimsiminda bir gun beklettikten sonra yikayin, yine eski gunlerine doner havlular. Bende bu tarifi uyguluyorum

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Baktığınız markalar Clif-D Llumar Stek ise ucuz ancak bence aracıma ppf kaplatmak için arayış içerisindeyim Endura Olex Anatolia Shield Avery Dennison ve aklıma gelmeyen bir çok ppf markası var PPF alırken en önemlisi bildiğiniz gibi TPU ürün kullanmak bunun dışında muhakkak vardır ancak ben aralarında dağlar kadar fark olucağını pek düşünmüyorum. Tamamen marka değeriyle alakalı bir durum bunu yetkili kaplama yapan bir kişiden duymuştum A Markası 70k B Markası 50k nasıl bir fark var diye sordum marka değeri diyerek geri dönüş aldım. Bence en önemlisi uygulama yapıcak yerin iyi olması ve bilindik markalar yapılması yönünde.
Yoksa llumar stek dışındaki ürünler 45-60k arasında değişmekte 5 yıl garanti minimum 190 mikron
Markalarda, Ürün çeşitlerinde genelde alt yapışkan farkı, Folyo içeriği farklıdır. Stek, llumar, 3M, Endura gibi markalar Kocaelinde ortalama 90-100 bin tl civarına yapılıyor. Garanti kağıdı yada kartı veriyorlar muhakkak Ppf markasının garanti kagıdını veya kartını alın.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Markalarda, Ürün çeşitlerinde genelde alt yapışkan farkı, Folyo içeriği farklıdır. Stek, llumar, 3M, Endura gibi markalar Kocaelinde ortalama 90-100 bin tl civarına yapılıyor. Garanti kağıdı yada kartı veriyorlar muhakkak Ppf markasının garanti kagıdını veya kartını alın.

ilhan.erkan99

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
Hocam soyle bir durum da var, mikrofiber ile yikasaniz dahi cila, wax , sampuan artiklarindan dolayi illaki eski performansindan uzaklasiyor havlular. Bunun icin 5-6 ayda bir hepsini 2 lt beyaz sirke+2 lt su karimsiminda bir gun beklettikten sonra yikayin, yine eski gunlerine doner havlular. Bende bu tarifi uyguluyorum
yarın bunu deneyeyim, 7-8 ay oldu hiç sirkeye yaptırmadım

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Salamun aleyküm arkadaşlar

Bir çok ayrı bezim var yıkama konusunda fikir almak isterim makinede nasıl yıkıyorsunuz özelikle bı detarjan hangi programda kaç derece kaç devir bilgi yaklaşırsaniz sevinirim
1 saatlik bir programda 60derecede yıkıyorum. Çok kirlileri önce elimde beyaz sabunla geçerim.
Makinede vp reviver yada perwoll mavi kullanıyorum bir ölçek. Yumuşatıcı gözüne beyaz sirke unutmayalım.
Makineden çıkınca iyice çırpın kuruyunca twisted pile hariç tarayın

Burak731

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ESKİŞEHİR
Arkadaşlar aracımın üzeri sürekli kuş dışkısı oluyor oturduğum yer kaynaklı. Bu kuş dışkılarının en doğru temizlenme yöntemi nedir ?
Aracımda seramik kaplama var bunun kuş dışkısına koruyuculugu ne seviyedidir ? 2-3 güne bir sürekli temizlik yapmaya özen gösteriyorum ama yetişemiyorum.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Burak731 Hocam kuş pisliğini en kısa sürede uzaklaştırman gerekir. Araç koyu renkli ise hava da sıcak ise kısa sürede verniğe işliyor. Elinde quick detailer (ben 3d final touch kullanıyorum) var ise pamuk a sıkıp üstüne koyup tektar üstüne sıkıp bekleyebilirsin . Bir süre sonra kendiliğindrn çözülecektir. Quick detailer yoksa da su ile de aynı işlemi yapabilirsin, belki bir kaç tekrar gerekebilir. Ama ıslak mendil ile temizlemeni önermem. Bunlardan ziyade asıl kaynağı önlesen daha iyi olur. zira bazen uzun süre varkedemediğin olacaktır. Video ile de açıklamıştım, aşağıda izleyebilirsinz.

Kuş Pisliği Temizleme

tahakmnt

Çaylak Detaycı
Üye
İl
denizli

Merhabalar, bu pompayı kullanan oldumu acaba köpük yapmasi vs nasıldır acaba. Kullanan arkadaşlar yorum yapabilir mi

Burak731

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ESKİŞEHİR
@Burak731 Hocam kuş pisliğini en kısa sürede uzaklaştırman gerekir. Araç koyu renkli ise hava da sıcak ise kısa sürede verniğe işliyor. Elinde quick detailer (ben 3d final touch kullanıyorum) var ise pamuk a sıkıp üstüne koyup tektar üstüne sıkıp bekleyebilirsin . Bir süre sonra kendiliğindrn çözülecektir. Quick detailer yoksa da su ile de aynı işlemi yapabilirsin, belki bir kaç tekrar gerekebilir. Ama ıslak mendil ile temizlemeni önermem. Bunlardan ziyade asıl kaynağı önlesen daha iyi olur. zira bazen uzun süre varkedemediğin olacaktır. Video ile de açıklamıştım, aşağıda izleyebilirsinz.

Kuş Pisliği Temizleme
Aracım beyaz renk. Kuş pisligini önlemem mümkün değil maalesef. 48 saat içinde müdahale ediyorum en geç beyaz renk seramik kaplamalı araca zarar vermez diye umut ediyorum. 3d final touch çok güzel temizlemiş. Bundan alabilirim ya da önerebileceğin başka birşey varsa onu da alabilirim.