Hızlı Soru - Cevap

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #26,601
Üstad Çin'den almıştım ekiy marka. 1.5 yıl oldu sorunsuz. Gecikme illaki var ama özellikle navigasyonda kullanmaya engel olacak kadar değil.
Hocam aracımda kablolu carplay var senin gibi bende muzdariptim, bende kablosuza bağlamak için çok araştırdım ve bende bunu aldım yaklaşık 1 ay oldu herhangi bir sıkıntı yaşamadım sorunsuz bağlanıyor.

Dark Mini Pro Duo 2in1 Araç Kiti Wireless/Kablosuz Carplay ve Android Auto Adaptörü - Fiyatı, Yorumları
Ben de arkadaşlardan farklı olarak carlinkit 5.0 kullanıyorum, bu cihaz da gayet sorunsuz çalışıyor
Teşekkür ediyorum, önceliğim türkiye sipariş ürün, favorilerim arasında hem dark marka hemde carlinkit 5.0 vardı. İkisinin arasında 2 kat fiyat farkı var ama dark ı kullananlar 1-2 ay sonra kopmalar başladığını yazmış. Birde gariptirki birisi parmak kadar cihaz diğeri harddisk kadar cihaz :)
@buraldinyo Hocam carlinkit i ne zamandır kullanıyorsunuz?

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Merhaba arkadaşlar,

Bir konuda kararsız kaldım ve sizlerin de yorumlarını almak istiyorum.

Yani araç aldım ve PPF kaplatmak için bir çok yerden fiyat aldım ancak fiyatlar bana çok yüksek geliyor. (70.000 - 200.000 arasında fiyatlar var) (belki de normaldir bilemiyorum). Bu PPF işi geröekten bu paraları hak ediyor mu?

Aracın boyası üzerine güzel temizlik ve wax ile alacağım parlaklığı PPF verebilir mi? PPF ve WAX uygulanmış iki aracı yanyana koyduğumuzda fark görünür mü? PPF sökülürken de araçta pislik bırakacak mı? PPF yaptırırsam aracın parlaklığından feragat mı edeceğim? Gibi gibi sorular var kafamda.

Eğer PPF ler wax kadar parlak değilse sadece ön kısmı taş vuruklarını önlemek için mi kaplatsam diye de düşünüyorum.

Hem PPF denemiş hem de klasik detail demizliği yapan ve aradaki farkı bilen tecrübeli arkadaşlarımızın yorumlarını bekliyorum.

Cevaplarınıza göre bu kaplama işine karar vereceğim.

Teşekkürler
Öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanız dileklerimle.

Mevcut kullandığım aracım ile bir önceki aracım ppf li. Bu sebeple detay meraklısı biri için tecrübelerim doğrultusunda size yardımcı olmak isterim.
Ben marka olarak 2 aracımdada Stek marka tercih ettim. Ppf piyasası maalesef çok karışık. Çin’de ürünü ürettirip kendi markasını bastıran mı ararsınız, ucuza aldığı malzeme ile yapacağı uygulamaya kendini kanıtlamış markalarla aynı oranda ücret talep eden mi dersiniz, tph ürününe tpu fiyatı isteyen mi derken kafalar baya karışıyor. Bu işe girecekseniz ben bilindik iyi markalardan şaşmamanız gerektiğini düşünüyorum. Daha sonrasında işçiliğine güvenebileceğiniz bir yer araştırmak gerekiyor. Bir önceki aracımı sıfır almıştım ve kaput, ön çamurluklar, ön farlar, sis farları, tampon, panjura bilgisayarlı kesim (pre-cut) uygulama yapılmıştı. Her ne kadar birebir kesim olsada yer yer işçilik hataları (tam ortalayamama, ürünün montaj esnasında milimetrik kayması gibi) mevcuttu. Zamanla içine toz kaçarak kimi köşe kıvrımlarda kabarmalar meydana geldi. Hafiften tıraşlıyorlar ama olmaması daha iyi tabi. Genel olarak memnundum. Kendini güneş altında yenileme olayı (kılcal çiziklerde) biz gibi detay hastalarına rahat ettiriyor. Bu konuda diğer tavsiyem ise PPF var diyerek yıkama konusunda yüzeye sert davranmamanız. Üzerinde kendini yenileyebilen bir katman mevcut. Sert müdahale bu katmanın ömründen yiyor ve zamanla filminiz kendini yenileme özelliğini kaybediyor. Pre-cut işleminin bir diğer artısı ise ürün taslağı oluşturulurken boşa gidecek alanlara farklı parçaları ekleyip ekstradan daha fazla kaplama yapılıyor. Benim yaptırdığım firma ile muhabbet çok iyiydi ekstradan arka stoplar, iç kapı eşikleri, ön cam direkleri gibi kısımlara artan parçalardan kaplama yapılmıştı. Özellikle ön direkte Ppf kaplı alan ile Ppf olmayan kısımda parlaklık farkı net fark edilebiliyordu. Ppf olan kısım ıslak bir boya görüntüsü sunuyor. Bu anlamda çiziksiz yıkama kurallarına uymak suretiyle yıpratılmayan kaliteli bir ppf kaplama cila parlaklığını kesinlikle verecektir. Aracınıza uzun yıllar binecekseniz yada kapalı bir garajınız yoksa komple kaplatmanızı, kısa süreli kullanım (1-2 yıl gibi) yapacaksanız ön kısımları kaplatmanızı tavsiye ederim. İyi bir Ppf kapamada sökerken iz vs uğraşmazsınız.
Kafanıza takılan herşey için yazabilirsiniz.

buraldinyo

Amatör Detaycı
Üye
Teşekkür ediyorum, önceliğim türkiye sipariş ürün, favorilerim arasında hem dark marka hemde carlinkit 5.0 vardı. İkisinin arasında 2 kat fiyat farkı var ama dark ı kullananlar 1-2 ay sonra kopmalar başladığını yazmış. Birde gariptirki birisi parmak kadar cihaz diğeri harddisk kadar cihaz :)
@buraldinyo Hocam carlinkit i ne zamandır kullanıyorsunuz?
2 senedir carlinkit kullanıyorum. kibrit kutusunun biraz daha büyükçe boyutu var, benim araçta kolçak içinde bağlantısı olduğundan gözüme ilişmiyor, 25cm lik usb bağlantı kablosu ile kullanıyorum. Şimdi baktım da 76x43x12 mm boyutu varmış, konsol önünde açıkta duracaksa kişiye göre rahatsızlık verebilir. Gerçi uzatma USB kablo ile de her yere saklanabilir

q0xe

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara

Hocalarım merhaba. Aracımın kapı kolunda soyulmalar meydana geldi zamanla. Bu sorunu nasıl çözerim ya da Ankara'da kime yaptırabilirim? Teşekkürler

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Hocalarım merhaba. Aracımın kapı kolunda soyulmalar meydana geldi zamanla. Bu sorunu nasıl çözerim ya da Ankara'da kime yaptırabilirim? Teşekkürler
Araç astra sanırsam, astralarda kronik diye biliyorum, @Sefa46 hocamda da astra j vardı daha net cevap verir. Bazı bmw gruplarında da aynı şekilde soyulma oluyor direkt parça değişimi yapıyorlar

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

Hocalarım merhaba. Aracımın kapı kolunda soyulmalar meydana geldi zamanla. Bu sorunu nasıl çözerim ya da Ankara'da kime y buaptırabilirim? Teşekkürler
Bunlar kronik olarak cogu aracta var genelde tuşlarin oralar soyuluyor once sonra virus gibi dagiliyor kolcaga dogru.

Ya bunu boyattirin yada komple soyun siyah parlak sekilde kalsin cogu kisi oyle yapiyor.komple soyuyor alttaki parlak siyahla kullaniyor.

Ankara da soft Kaplama diye bir yer var googleden bulabilirsiniz oraya yaptiran vardi.

Yada Ali Expressten kendiniz alip da yapabilirsiniz.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

Benzer sorunu ben de yaşıyordum. Soyulma olan kolları komple soydum ve piano black kullandım. Soft kaplama yaparak kaplatabilirsiniz ama yine çizilebilir o da.

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Arkadaşlar davlumbaz temizliği için Koch Chemie GS, jantlar için Flowey R1 i hangi oranda sulandırıyorsunuz? En verimli karışım oranınız nedir?

Uğur Can Uysal

Amatör Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Araç için süpürge ihtiyacım var tercihen kablolu düşünüyorum. Karcher var aklımda tek şuanlık onunda bir sürü serisi var emin olamadım. Tavsiyelere açığım

Musdaa55

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar jantları macunlayip boyuyacağım bu işi en sağlam hangi markalarla yapabilirim tavsiyeleriniz nelerdir

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
@emirhaneness Emirhan selam nasılsın umarım iyisindir Vonixx V-Flowdan hala memnun musun Purple Velvet bitti yeni bir arayış içine girdim tavsiye eder misin?
Abi yaklaşık 3.5 lt v floc bitirdim valla ben fiyatına göre cok memnunum. Kalite olarak daha iyileri vardır ama bu fiyata kayganlığı kir çözmesi köpürmesi ve geç kuruması cok iyi. Şuan fiyatlar ne oldu bilmiyorum ama ben genelde 3 lt alıyorum cok uyguna geliyordu sende öyle yapabilirsin

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

ibrahimd

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Abi yaklaşık 3.5 lt v floc bitirdim valla ben fiyatına göre cok memnunum. Kalite olarak daha iyileri vardır ama bu fiyata kayganlığı kir çözmesi köpürmesi ve geç kuruması cok iyi. Şuan fiyatlar ne oldu bilmiyorum ama ben genelde 3 lt alıyorum cok uyguna geliyordu sende öyle yapabilirsin
Tavsiyen uzerine 5 lt siparisi verdim iyzicoda 400₺ birikmis vardi 1200₺ ye denk geldi 3 lt fiyatina 5 lt almis olduk tavsiyen icin cok tesekkur ederim. Birde kullandigin konsantrasyon oranlari nedir kova icin birde hic foam lance icin kullaniyor musun onun icin ne kadar bir oranla yapiyorsun tesekkurler

Uğur Can Uysal

Amatör Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Tavsiyen uzerine 5 lt siparisi verdim iyzicoda 400₺ birikmis vardi 1200₺ ye denk geldi 3 lt fiyatina 5 lt almis olduk tavsiyen icin cok tesekkur ederim. Birde kullandigin konsantrasyon oranlari nedir kova icin birde hic foam lance icin kullaniyor musun onun icin ne kadar bir oranla yapiyorsun tesekkurler
V floc foam lance performansı fena değil tek sıkıntı karıştırmak. Bir türlü tam olarak karışmıyor karıştırına kadar canın çıkıyor

thelastjulien

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam linkte ayrıca Bu üründe 31.05.2025 tarihine kadar geçerli 1.633-603.0 KWI 1 Plus Cam Temizleme Makine hediyesi mevcuttur. ifadesi var, hediye makineni fiyatı sitede 2800 TL. Şuan için çok büyük fırsat cam temizleyici kullanılmasa bile satılabilir süpürge çok uyguna getirilebilir değerlendirmek isteyen olursa burdan yazmış olalım
@Fatih37 alıntı yapamamışım :)