Hızlı Soru - Cevap

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #26,701
Kil eldiveni bana saglıklı gelmiyor. Hamur olsa kir durumunu görüp yogurarak kiri hapsedebiliyorsun ama kil eldiveninde öyle bişey yok. Fiyatlarıda hamura göre cok pahalı. O yüzden tavsiye etmiyorum. Çinden kil eldiveni almıştım o daha cok çiziyordu. 1 kere kullandım sonra çöpe attım
Anladım, soft kil hamuruyla işlem yapsam daha sağlıklı olur. Teşekkür ederim emirhan

CarPro Clay White tavsiye ederim polisaj yapmadan kullandım bir problem yaşamadım
Şimdi baktım clay white ürünüde soft hamur, benim baktığım carpro mild clay de soft hamur. İkisi arasındaki farkı tam anlayamadım ikiside carpro ürünü, direkt satıcıya sordum duruma göre iki üründen birisini alacağım. Teşekkür ederim.

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Herkese merhaba iyi forumlar
Geçtiğimiz günlerde aracımı yıkayıp kuruladıktan sonra cila uygularken kaporta yüzeyinde elime pürüzler geldiğini farkettim, yakından bakınca demir tozu tarzında bi görüntü yok sanırım kil uygulamam gerekiyor. Kil için forumda biraz araştırma yaptım ancak kil hamuru ile yüzeye zarar verebilirim diye düşündüm. Bu konu ile ilgili önerileriniz varmı, kil eldiveni kullananlar varmış ancak onunla ilgilide aklıma yatan bi ürün bulamadım. Polisaj yaptırmayacağım için yüzeyde aşınma olmasını istemiyorum, elime takılan pürüzler aşırı yoğun olmasada var, özellikle de ön kaput kısmında daha çok
Adbl wash&clay şampuan ile birlikte adbl clay mitt kullandım. Çok keyifli ve güvenli geldi bana, gözle görülür bir çizik hissetmedim.
Ayrıca daha lokal müdahaleler için CarPro PolyShave Blok kullanıyorum. O da gayet güzel.
Bunlar bir kil hamuru kadar hızlı sonuç vermiyor. Biraz zaman alabiliyor ben fazla bastırmadığım için de olabilir tabi, ama ben artık kil hamuru kullanmayı bıraktım diyebilirim.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Adbl wash&clay şampuan ile birlikte adbl clay mitt kullandım. Çok keyifli ve güvenli geldi bana, gözle görülür bir çizik hissetmedim.
Ayrıca daha lokal müdahaleler için CarPro PolyShave Blok kullanıyorum. O da gayet güzel.
Bunlar bir kil hamuru kadar hızlı sonuç vermiyor. Biraz zaman alabiliyor ben fazla bastırmadığım için de olabilir tabi, ama ben artık kil hamuru kullanmayı bıraktım diyebilirim.
Adbl nin Wash Clay i aslinda bildigimiz kova sampuanindan farki yok harbiden güzel ürün kaydiriciligi yuzeyde cok iyi köpürmeside güzel istesen böyle kova sampuani bulamazsin :terlisırıtan:

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Baktığınız markalar Clif-D Llumar Stek ise ucuz ancak bence aracıma ppf kaplatmak için arayış içerisindeyim Endura Olex Anatolia Shield Avery Dennison ve aklıma gelmeyen bir çok ppf markası var PPF alırken en önemlisi bildiğiniz gibi TPU ürün kullanmak bunun dışında muhakkak vardır ancak ben aralarında dağlar kadar fark olucağını pek düşünmüyorum. Tamamen marka değeriyle alakalı bir durum bunu yetkili kaplama yapan bir kişiden duymuştum A Markası 70k B Markası 50k nasıl bir fark var diye sordum marka değeri diyerek geri dönüş aldım. Bence en önemlisi uygulama yapıcak yerin iyi olması ve bilindik markalar yapılması yönünde.
Yoksa llumar stek dışındaki ürünler 45-60k arasında değişmekte 5 yıl garanti minimum 190 mikron
Evet markaya bağlı fiyatlar değişebiliyor ama 10bin , 20bin TL olsa anlarım. 40bin TL fark epey fazla. İnsan yine de kuşkulanıyor.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Bence Topu 15/20 bine satilanTPU PPF in 60/100 bin paralara uygulamasinin nedeni sorulmali :)
Fatura kesen daha görmedim oda ayri mesele.

Yukarda yazdiklarim kurumsal firmalar icin degil üstlerine alinmasin :)
Fatura kesince extra yüzde 20 fiyat artınca müşterilerden kimse doğal olarak yanaşmıyor.

Yapan yerlere sorunca o kadar kar etmiyoruz diye işin içinden sıyrılanlarda var.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Türkiye de bazı şehirlerde bildiğiniz gibi self yıkama yerleri var. Köpükleri ph nötr diye söylüyorlar.

En bilinen iyi yerler Bursa Oksijen self yıkama ile Sakarya TT365 Self yıkama.

Bunlarla ilgili sıkıntım yok , sadece aynı konsepte farklı şehirlerde farklı isimde açılan/açılacak yerlerde köpüklerine nasıl güvenebiliriz?

Anlamanın yolu var mı?

Jet köpük, renkli köpük diye cihazın üzerinde adlandırıyorlar?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Türkiye de bazı şehirlerde bildiğiniz gibi self yıkama yerleri var. Köpükleri ph nötr diye söylüyorlar.

En bilinen iyi yerler Bursa Oksijen self yıkama ile Sakarya TT365 Self yıkama.

Bunlarla ilgili sıkıntım yok , sadece aynı konsepte farklı şehirlerde farklı isimde açılan/açılacak yerlerde köpüklerine nasıl güvenebiliriz?

Anlamanın yolu var mı?

Jet köpük, renkli köpük diye cihazın üzerinde adlandırıyorlar?
En ucuz en dandik köpüklerden 20 lt alıp hazneye bosaltıyorlar. Ph nötr dediklerine bakmayın birçoğu hikaye. Kostikli şampuanı basıyorlar kirleri iyi çözüyor insanlar köpüğü yogun iyi temizliyor diye oralara gidiyor. Hele renkli köpük hepten berbat resmen boya. Kalitesiz ürünlerde ph nötr olsa bile sulandırılınca ph değeri değişiyor.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
En ucuz en dandik köpüklerden 20 lt alıp hazneye bosaltıyorlar. Ph nötr dediklerine bakmayın birçoğu hikaye. Kostikli şampuanı basıyorlar kirleri iyi çözüyor insanlar köpüğü yogun iyi temizliyor diye oralara gidiyor. Hele renkli köpük hepten berbat resmen boya. Kalitesiz ürünlerde ph nötr olsa bile sulandırılınca ph değeri değişiyor.
Köpük konusunda güvenilebilecek self yıkama yeri yok gibi denebilir o zaman. Renkli köpük bana göre boya. İçine renklendirici koyuyorlardır.

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Bu yorumunuz iyi geldi teşekkür ederim. Çünkü ürün cidden çok güzel. Sıkınca ürün çalışma esnasında tıss pısss yapmaya başlayınca acaba sürekli kullanımda kauçuğa zararı olur mu diye düşündüm. 4 litrelik olandan alayım dursun çeyizde ☺️
Rica ederim hocam, o tıss sesi lastik parlatıcı uygulanan lastiğe sürdüğünüz için geliyor ve hızlıca sönüyor tepkimeye girdikleri için. Babamın aracında lastik parlatıcı kullanmıyoruz onda hiç ses olmuyor ürün daha geç kuruyor

sametozt

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İZMİR
Arkadaşlar merhaba,

Bosch yıkama makinesi için uyumlu foam lance ne önerirsiniz.
Ben bu ürünün karcher uyumlu olanını tercih ettim. Seçeneklerde bosch da mevcut. Ürün henüz gelmedi fakat hem kısa tetik hem de foam lance geliyor.
Alternatif olarak dancingboar veya mjjc tercih edilebilir. Mjjc içlerindeki en pahalı alternatif.

Benim gözlemlediğim dezavantajları kısa tetiğin, basınçlı hortum bağlantı tarafı bağımsız hareket etmediği için yıkamada bir miktar zorluk çıkartabilir.
Onun haricinde foam lance gövdesi pirinç malzeme değil. Dayanım farkı var mı bilmiyorum ama pirinç malzeme daha yüksek fiyata satılıyor.
Muhtemelen uzun süreli kullanımda bu malzemeye göre daha dayanıklıdır diye düşünüyorum. Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltirler.

Link: https://www.temu.com/goods.html?_bg..._1746614404515_f1gd8q32so&refer_page_sn=10045

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Ben bu ürünün karcher uyumlu olanını tercih ettim. Seçeneklerde bosch da mevcut. Ürün henüz gelmedi fakat hem kısa tetik hem de foam lance geliyor.
Alternatif olarak dancingboar veya mjjc tercih edilebilir. Mjjc içlerindeki en pahalı alternatif.

Benim gözlemlediğim dezavantajları kısa tetiğin, basınçlı hortum bağlantı tarafı bağımsız hareket etmediği için yıkamada bir miktar zorluk çıkartabilir.
Onun haricinde foam lance gövdesi pirinç malzeme değil. Dayanım farkı var mı bilmiyorum ama pirinç malzeme daha yüksek fiyata satılıyor.
Muhtemelen uzun süreli kullanımda bu malzemeye göre daha dayanıklıdır diye düşünüyorum. Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltirler.

Link: https://www.temu.com/goods.html?_bg_fs=1&goods_id=601099868664976&sku_id=17593659473412&top_gallery_url=https://img.kwcdn.com/product/fancy/7957484e-ba72-4640-bf06-309d39f1722d.jpg&_x_sessn_id=qbl06xadvh&refer_page_name=bgt_order_detail&refer_page_id=10045_1746614404515_f1gd8q32so&refer_page_sn=10045

Teşekkür ederim. Komple set olarak tr de 3000 - 4000 civarı fiyatlar. Temuda 1500 lere geliyor.

sametozt

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İZMİR
Teşekkür ederim. Komple set olarak tr de 3000 - 4000 civarı fiyatlar. Temuda 1500 lere geliyor.
Ben de en başta yaklaşık fiyatlara geliyorsa Türkiye'den temin ederim diye düşündüm ama baya bir fark var.
Foam lance ile ilgili bir sorun olsa bile buradakinin 3 te biri fiyatına geldiği için çok dert etmedim açıkçası.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Ben de en başta yaklaşık fiyatlara geliyorsa Türkiye'den temin ederim diye düşündüm ama baya bir fark var.
Foam lance ile ilgili bir sorun olsa bile buradakinin 3 te biri fiyatına geldiği için çok dert etmedim açıkçası.
apartman dairesinde olduğum için ben bosch 36v akülü 100 bar yıkama makinesi aldım bu makine için performansı beni tatmin edecekmi bilmiyorum. açıkcası şu an elimde marolex 3000 var ve sibop modifiyesi ile şarjlı kompresör ile kullanıyorum ve tek seferde aracı hızlıca köpüklüyorum ancak foam lance performansı bundan iyi olurmu diye tereddüt ediyorum youtube da mjjc olan lance ile akülü yıkama makinesine bağlamışlar performansı güzel çok arada kaldım valla.

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
apartman dairesinde olduğum için ben bosch 36v akülü 100 bar yıkama makinesi aldım bu makine için performansı beni tatmin edecekmi bilmiyorum. açıkcası şu an elimde marolex 3000 var ve sibop modifiyesi ile şarjlı kompresör ile kullanıyorum ve tek seferde aracı hızlıca köpüklüyorum ancak foam lance performansı bundan iyi olurmu diye tereddüt ediyorum youtube da mjjc olan lance ile akülü yıkama makinesine bağlamışlar performansı güzel çok arada kaldım valla.
video size fikir verecektir aynı kombinasyon
https://youtube.com/shorts/NjV5XLJOJMo?si=1vTGSaf25-_VQvHg