Hızlı Soru - Cevap

ilhan.erkan99

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Gece yıkama sonrası araca carnauba içerikli wax uygulamıştım silmek için gentleman bezin tüysüz tarafını kullanıp farklı bir buff bez ile parlatmasını yaptım. Fakat buff bez ince tüy gibi şeyler bıraktı neden olmuş olabilir yıllardır wax uyguluyorum ilk defa başıma geldi. Carnauba waxlar toz çeker biliyorum ama araç ekstra toz çekti bu sefer

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İyi akşamlar benim aracım golf 8 impression bildiğim kadarıyla direksiyonum deri değil direksiyon temizliğini normal bir apc ile yapabilir miyim matlaştırmak için ne yapmam gerekir

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
İyi akşamlar benim aracım golf 8 impression bildiğim kadarıyla direksiyonum deri değil direksiyon temizliğini normal bir apc ile yapabilir miyim matlaştırmak için ne yapmam gerekir
direksiyon da ve hatta ic aksamda genel olarak cok ihtiyac varsa apc kullanin. Hatta direk interior cleaner (nanolex,adbl vs ) kullanmaniz daha saglikli olur

Jrchh

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Günaydın herkese, deri temizliyici sonrasında kremi ve diğer plastik aksamlardaki temizleyici ve yenileyici malzemeleri hangi durumlarda ve ne sıklıkla kullanmalıyız? Çok sık kullanıp zarar vermek istemiyorum.

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Gece yıkama sonrası araca carnauba içerikli wax uygulamıştım silmek için gentleman bezin tüysüz tarafını kullanıp farklı bir buff bez ile parlatmasını yaptım. Fakat buff bez ince tüy gibi şeyler bıraktı neden olmuş olabilir yıllardır wax uyguluyorum ilk defa başıma geldi. Carnauba waxlar toz çeker biliyorum ama araç ekstra toz çekti bu sefer
Klin'in buff bezinde ben de aynı şeyi yaşadım acaip elektrinlenme yapıyor çok hızlı toz çekti araç

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
wax, sealant, cila veya boya koruma gibi ürünleri kullanmadan önce, önceki korumayı tamamen yüzeyden alıp temizlemek için ne kullanıyorsunuz ? uygulaması en kolay mantıklı ürün nedir ?

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Flowey b33 ile yikayip, demirtozu kil sontasi k2 klinet ile silip, uygulayablrsnz
aslında sormak istediğim bu değil evet yüzey hazırlığı için güzel bir ön yıkama temasılı yıkama kil ve demirtozu temizliği yapılması gerekiyor fakat benim merak ettiğim m600-m700 gibi bunların kullanımı nasıldır riskleri varmıdır ? waxı direk yüzeyden alıp farklı ürün denemek için mesela.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
aslında sormak istediğim bu değil evet yüzey hazırlığı için güzel bir ön yıkama temasılı yıkama kil ve demirtozu temizliği yapılması gerekiyor fakat benim merak ettiğim m600-m700 gibi bunların kullanımı nasıldır riskleri varmıdır ? waxı direk yüzeyden alıp farklı ürün denemek için mesela.
m600-700 yuzey temizleme tineri diye geciyor kullanimina da dikkat etmek gerekir. Profesyonel uygulamalar için tercih edilse ben e daha iyi olur. Beze sıkıp yüzey silinip sonrasında bez ile kurulanması gerekiyor. Ben onun yerine tercihimi daha guvenilir yontemlerden yana kullaniyorum

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
M700 kullanıyordum ama sonra ipaya döndüm. M700de sanki biraz daha yağlı gibi bir yüzey kalıyor. M700 daha etkili ama yağlı yüzey bırakıyor. IPA daha gıcır gıcır yüzey bırakıyor ama bence m700e göre daha etkisiz. Optimum bir şey varsa takipteyim :)

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
M700 kullanıyordum ama sonra ipaya döndüm. M700de sanki biraz daha yağlı gibi bir yüzey kalıyor. M700 daha etkili ama yağlı yüzey bırakıyor. IPA daha gıcır gıcır yüzey bırakıyor ama bence m700e göre daha etkisiz. Optimum bir şey varsa takipteyim :)
ipa ile yüzey temizliği sonrası boyanın parlaklığı nasıl oluyor matlaşma oluyor mu ?

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
ipa ile yüzey temizliği sonrası boyanın parlaklığı nasıl oluyor matlaşma oluyor mu ?
Beyaz araçlarda bir matlaşma gözlemlemedim. M700 de matlaştırmıyordu. El sürünce hiç kaymayacak gibi yüzeye IPA daha kolay ulaştırıyor. M700 sonrası tinerin kendi maddesinden de olsa gerek el kayabiliyor. M700 ile silince o arada kalan yağlı yüzey sanki cilanın düzgün tutunmasını önleyecek gibi geliyor. IPA daha mantıklı geliyor bu sebeple bana artık. Ama test edip gözlemlemekte fayda var, benimki görüş sadece.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Klin'in buff bezinde ben de aynı şeyi yaşadım acaip elektrinlenme yapıyor çok hızlı toz çekti araç
Ben bayadır kullanıyorum ilk defa yaşadım ama. Aklıma bi ihtimal geliyor yüzeyde reçine kaldıda o mu bezin tüyleriyle birlikte yayıldı. aklıma baska bişey gelmiyor

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Polisaj yaptirmayacagim için kil temizliğini es geçerek ön yikama+kova+ demor tozundan sonra ne uygulamaliyim ki waxin ömrü bir tik uzun olsun? Apc ile silip tekrar mi yikasam, ipa mi yapip wax uygulasam? Kaportada iyi bir temizlik yaptiracak ürün ne olur wax öncesi? Bir de hangi ipa markasını almalıyız? Açıkçası wogen marka 250tl iken adbl 550 tl?
Farki nedir bunlarin?

Son düzenleme: