Hızlı Soru - Cevap

emirhan2000

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Öne çıkan konu #27,001
herkese merhabalar değerli forum üyeleri, 130 barlık nilfisk makinem var, bearforce foamlance için 1.1 nozzle mu kullanmalıyım yoksa 1.25 mi? bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir

emirhan2000

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
1.1 daha iyi olabilir makineniz tam sınırda kalıyor.
hocam bir sorum daha olacak, auto glym polar blaster ve benzeri foamlancelerin çoğu karcher makinelerle uyumlu, ben nilfisk aparatını bearforce’un yanında makineye uyumlu olarak temin ettim, bu aparatı polar blasterla birlikte kullanabilir miyim bilginiz var mı

gky

Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
herkese merhabalar değerli forum üyeleri, 130 barlık nilfisk makinem var, bearforce foamlance için 1.1 nozzle mu kullanmalıyım yoksa 1.25 mi? bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim
Merhaba ölçüsünden tam olarak emin değilim fakat içerisinde mevcut halde takılı olanla güzel köpük atmıyor. Poşette gelen diğer nozzul (1.1 olması lazım) ve teli takmanız lazım.

Ignorius

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bir arkadaş aracını bu tarz yerlerde ki köpükle yıkamış. Bazı kromajlarında oksitlenme olmuş. Krom pastasıyla halletti neyseki. Oksitlenmeyi köpük mü yoksa su kireçliyse o mu tam yapmış oluyor.
Merhaba, kireç oksitlenme yapmaz leke bırakır.

Eski aracımda krom yerlerde çok kötü oksitlenme lekesi vardı. Önceki sahibinin babası kamyoncuların araç yıkadığı bir yerde köpükle yıkama yapmış ve kromları kostikli köpük mahvetmişti.

Hiç bir yerde benzinlik köpüğüne güvenmemenizi öneririm.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Merhaba, kireç oksitlenme yapmaz leke bırakır.

Eski aracımda krom yerlerde çok kötü oksitlenme lekesi vardı. Önceki sahibinin babası kamyoncuların araç yıkadığı bir yerde köpükle yıkama yapmış ve kromları kostikli köpük mahvetmişti.

Hiç bir yerde benzinlik köpüğüne güvenmemenizi öneririm.
Krom pastasıyla çıkartabildiniz mi?

Evet Benzinliklerin hepsininki kötü. Self yıkama yerlerinde de TR geneli bir elin parmaklarını geçmez gibi. Tabi onlarında eğer cidden kaliteli kullanıyorsalar kaliteyi bozmayacakları anlamına gelmez. Maliyet artar kaliteyi bozar, bozabilir.

En iyisi kendi köpük yapıcı pompalarımızı kullanmak.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
1 ay vs sürekli yağmur suyuna maruz kalan araç kromların oksitlenir mi?

Hiç denk geldiğiniz mi?
asit yağmuru yağmadığı sürece olmaz. Kışın genelde bizim araç kullanılmıyor 2-3 hafta üstüne yağmur yağıyor hiç böylr birşeyle karşılaşmadım. Ama ilk zamanlar bayiden sıfır aldıgımızda krom parçası oksitlenme dediğimiz turuncu leke ile gelmişti hiçbir türlü cıkmazdı garantiden parçayı değiştiricektik sonrasında krom parlatıcıyı keşfettim denedim lekeyi aldı sorun çözüldü. K2 aluchroomdan bu konuda memnunum

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
asit yağmuru yağmadığı sürece olmaz. Kışın genelde bizim araç kullanılmıyor 2-3 hafta üstüne yağmur yağıyor hiç böylr birşeyle karşılaşmadım. Ama ilk zamanlar bayiden sıfır aldıgımızda krom parçası oksitlenme dediğimiz turuncu leke ile gelmişti hiçbir türlü cıkmazdı garantiden parçayı değiştiricektik sonrasında krom parlatıcıyı keşfettim denedim lekeyi aldı sorun çözüldü. K2 aluchroomdan bu konuda memnunum
Aynen kromajlarda bende onu kullanıyorum, hemen güzelce temizliyor ve parlatıyor.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Köpük Pompası ve şampuan olarak ne tavsiye edersiniz
Marolex Axel 3000, İk foam Pro 2 ve herhangibi kompresör.
Yazlık şampuan : Adbl yeti, K2 pro bela, Flowey Ev13, Gyeon foam, Angelwax foam
Kışlık : Flowey Ev17, Bilthammer auto foam, Valet Pro Combo 2, K2 Bora.
Kışlık şampuanlar ph nötr değildir düzenli kullanımda plastiklerde solma boyada solma yapar, Korumaya zarar verir, söker bilginiz olsun

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kışlık şampuanlar ph nötr değildir düzenli kullanımda plastiklerde solma boyada solma yapar, Korumaya zarar verir, söker bilginiz olsun
eyvallah hocam şampuanlarda pek bi bilgim yokta bilmediğimden soruyorum yanlış anlamayın kışlık şampuanlar zarar veriyorsa niye kullanıyoruz ki kir sökücülüğü fazla olduğu için mi

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Newmix hiç kullandın mı hocam? Yorumlarda kimi memnun kimi memnun değil. Ph dengeli olsada temizleme performansı iyi değil gibi yazanlar var.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
eyvallah hocam şampuanlarda pek bi bilgim yokta bilmediğimden soruyorum yanlış anlamayın kışlık şampuanlar zarar veriyorsa niye kullanıyoruz ki kir sökücülüğü fazla olduğu için mi
Genelde kir temizlemesi zayıf ürünler ph nötr oluyor. o yüzden yazın araçlarımız cok kirlenmedigi için ph nötr yazlık şampuan alıyoruz. Kışın her ne kadar korumada olsa yağmurlu havalarda gezince araçta aşırı trafik filmi oluyor bu trafik filminide yazlık ph nötr şampuanlarla sökemiyoruz. Kışlım şampuanların temizlemesi iyi olur ama onlarda ph nötr olmaz waxa dokunur korumaya dokunur. Bu kış flowey ev17 kullandım memnundum cok dokunmuyor waxa temizlemeside orta seviye idi.