Hızlı Soru - Cevap

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba forum üyeleri bi konu hakkında yorumlarınıza ihtiyacım var

Soft99 12 aylık wax kullanıyorum memnunum araç 2021 corolla (siyah) uygulama yaptıktan sonra hangi bezle silmeliyim kendi kullandığım yumuşak mikrofiber bezle sildiğim zaman hologram oluyor yağlı dokuyu almıyor ayrıca kullandıkça yanında gelen sarı sünger toz bırakıyor nasıl temizlenmeli ya da ömrü ne değişmelimiyim bunu detaylı şekilde anlatacak işin ustası varmıdır ?
Çok bekletmemek lazım araç üzerinde waxi o da hologram yapıyor. Ben genelde bim bezi kullanıyorum kullan at gibi bir süre sonra bozuyor zaten bezleri. Aplikatoru sıcak suya sirke koyup içinde bekletiyorum ara ara sıkıp içindeki waxi çıkarıyorum temizlemesi zor ama oluyor. Bir gece sıcak sirkeli suda bekletince kolaylaşıyor temizlenmesi.

Erkanszrn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
herkese selam APC alma arefesindeyim daha once scholl spam kullanmistim guzel temizliyordu cogu yeri fiyat performans urunu bi apc onerirmisiniz ya da pahali ama cok iyi bi urunde olabilir

faruksunar

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Şanlıurfa
Merhaba iyi günler. Araç içinde torpidoda ve piano black kısımlarda kullanmak amacıyla bez arıyorum ama bir türlü karar veremedim. Ayrıca yine araç içinde torpido, bez kısımlar ve deri kısımlarda kullanılacak interior cleaner önerebilir misiniz?

2107113SR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
herkese selam APC alma arefesindeyim daha once scholl spam kullanmistim guzel temizliyordu cogu yeri fiyat performans urunu bi apc onerirmisiniz ya da pahali ama cok iyi bi urunde olabilir
K2 PRO Neutral önerebilirim. pH nötr olmasından kaynaklı gönlünüz rahat bi şekilde uygulayabilirsiniz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
strong bunun daha guclu olani sanirim ben zor kirler icin kullanmayi dusunuyorum strong daha mantikli olur mu yoksa neutral yeterli mi
Bildiğim kadarıyla Neutral, stronga göre daha soft ve güvenli bir temizleyicidir hocam. Kir çözme konusuna gelirsekte zorlu kirlerde seyreltme oranını doğru
ayarladığınız sürece üzeceğini sanmıyorum

Ascv

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Trabzon
Çok bekletmemek lazım araç üzerinde waxi o da hologram yapıyor. Ben genelde bim bezi kullanıyorum kullan at gibi bir süre sonra bozuyor zaten bezleri. Aplikatoru sıcak suya sirke koyup içinde bekletiyorum ara ara sıkıp içindeki waxi çıkarıyorum temizlemesi zor ama oluyor. Bir gece sıcak sirkeli suda bekletince kolaylaşıyor temizlenmesi.
1-)Ortalama kaç dk bekletiyorsunuz
2-) ipa var ne kadar sulandırıp yüzeyi temizlemeliyim
3-) aplikatöre ne kadar ürün sürüp yayıyorsunuz

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Şöyle Firçali uç kullaniyorum ben aralae icinde uzun aparar var iyi oluyor.
abi matkap ucuna takılan fırçalar var onlarda iş görüyormu pislikleri kaldırmak için vs veya halıya k2 tapis sıkıp süpürülse yada ürünü sıkıp bez veya maktap fırçaları ile uygulama yapılsa iş görürmü deneyimleme fırsatın oldu mu acaba hiç

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
abi matkap ucuna takılan fırçalar var onlarda iş görüyormu pislikleri kaldırmak için vs veya halıya k2 tapis sıkıp süpürülse yada ürünü sıkıp bez veya maktap fırçaları ile uygulama yapılsa iş görürmü deneyimleme fırsatın oldu mu acaba hiç
Gorur kardesim onunla fircalayip supurgeyle cekebilirsin cok denedik o şekilde.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
1-)Ortalama kaç dk bekletiyorsunuz
2-) ipa var ne kadar sulandırıp yüzeyi temizlemeliyim
3-) aplikatöre ne kadar ürün sürüp yayıyorsunuz
1-) sure olarak ölçmedim fakat panel panel yapıyorum mesela sağ ön ve arka kapıya sürüyorum sonra sırayla siliyorum. Arkasından çamurluklari da ön arka diye yapıp tekrar siliyorum. Yaklaşık 5 dakika max bekliyorumdur. Nette yabancı videolarda daha iyi anlatımları var uygulama yaptıkça wax kendini belli ediyor sil beni artık diye.

2-) ben IPA ile silmedim hiç diğer arkadaşlar daha iyi yardımcı olur o konuda.

3-) fusso da amaç oldukça ince bir katman sürmek. Pedi wax in üzerine koyup 90 ar derece sağa sola sürtüp sonra da fazlasını kutunun kenarına sürüp bırakıyorum. O şekilde bir paneli rahat çıkarıyor.

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
SUPERCLEAN MİKROFİBER KENARSIZ ULTRA LÜKS CİLA HAVLUSU ( 500 GSM ) (40X60CM) - Cila Kutusu
bu bezi adbl sentetik sprey waxı uygulamak için kullanabilir miyim 2 tane almayı düşünüyorum hem uygulama hemde parlatma için herhangi bir takılma yapar mı
uygulama için Baldwipe kısa tüylü bez tavsiye ederim daha rahat yüzeye yayılıyor en azından ben o şekilde yapıyorum ve memnunum, silme ve parlatma için attığınız bez çok güzel.

faruksunar

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Şanlıurfa
Merhaba iyi günler. Araç içinde torpidoda ve piano black kısımlarda kullanmak amacıyla bez arıyorum ama bir türlü karar veremedim. Ayrıca yine araç içinde torpido, bez kısımlar ve deri kısımlarda kullanılacak interior cleaner önerebilir misiniz?

Bu konularda bana yardımcı olabilecek var mı acaba?