Hızlı Soru - Cevap

enesbkds

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #27,441
Bende hem carpro darkside hemde meguiars endurance var. Dayanım olarak ikiside aynı ancak meguiars daha parlak görünüm verirken darkside daha mat satin sıfır lastik görüntüsü veriyor. Bazen birini bazen birini kullanıyorum ikiside vakko ürünler
bende meg endurance düşünüyodum da fiyatı yüksek geldi biraz darkside ı kullanlar biraz fazlaydı siz memnun musunuz darkside dan

senturk35

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Uzun süre meguiars endurance kullandıktan sonrası Sonax Xtreme jel ile devam ettim. Sonax Meguiars arasından Sonax tercihim olur.

Sonax ve Mequiars fiyatlarının çok yükselmesi kaynaklı alternatif ürün arayışım oldu. Darkside ve Fireball Tire Janus arasında kalıp parlak lastik hoşuma gittiği için tercihimi bu yönde kullandım.

Ben sonax, meguiars ve fireball janus 3 lüsünden fiyat&performans olarak fireball diyorum. Ama mat görüntü isteseydim darkside tercihim olabilirdi.

enesbkds

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Uzun süre meguiars endurance kullandıktan sonrası Sonax Xtreme jel ile devam ettim. Sonax Meguiars arasından Sonax tercihim olur.

Sonax ve Mequiars fiyatlarının çok yükselmesi kaynaklı alternatif ürün arayışım oldu. Darkside ve Fireball Tire Janus arasında kalıp parlak lastik hoşuma gittiği için tercihimi bu yönde kullandım.

Ben sonax, meguiars ve fireball janus 3 lüsünden fiyat&performans olarak fireball diyorum. Ama mat görüntü isteseydim darkside tercihim olabilirdi.
yorumunuz ve yardımınız için teşekkür ederim cilakutusundan aldım darkside fiyatıda diğerlerine göre daha iyi geldi :D deneyelim mat görünüm seversek kullanırız :D

ecy

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Turkey

Arkadaşlar bayramda mecburen rastgele bir yıkamacıya aracımı yıkatmam gerekti. Krom çıtalarda bu şekilde leke kalmış. Bir çıtada çizilmiş. Bu lekeleri nasıl geçirebilirim?

enesbkds

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hayırlı olsun, güzel bir kamera. Park modülü ve fuse tap ile sorunsuz bağlantı yapılır ise ömürlük olur. Bende aynı kameranın a500 ön ve arka kamerasi var.
Erkan hocam, siz kablosuz apple car play ya da android oto kullaniyor musunuz? Kamera kurulumunu yaptim fakat apple car play bagli iken kameranin baglantisi kopuyor. Ikisinden biri bagli kalabiliyor . Kamera kayit aliyor fakat telefondan bakmak istedignzde app car playi kapatmam gerekiyor. Siz bole bir sey yasadiniz mi?

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Erkan hocam, siz kablosuz apple car play ya da android oto kullaniyor musunuz? Kamera kurulumunu yaptim fakat apple car play bagli iken kameranin baglantisi kopuyor. Ikisinden biri bagli kalabiliyor . Kamera kayit aliyor fakat telefondan bakmak istedignzde app car playi kapatmam gerekiyor. Siz bole bir sey yasadiniz mi?
Ben de kablosuz bağlantı yok :) , fakat senin gibi sorun yaşayan arkadaşım oldu. Ona sorayım bakayım çözüm buldu mu diye. Dönüş yaparım.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Dediğim gibi meg endurance ile tek farkı birisi parlak birisi mat satin görüntü veriyor. Memnun olmadığım bi durumu yok
Hocam peki bu darkside'ın mat görüntüsü yüzeyden erkenden gitmiş gibi görünmesine de neden oluyor mu? Endurance ve sonax jel sonrası nanolex tire denemiştim, aşırı mattı ve 1 hafta sonra sanki yüzeyden komple gitmiş gibi oluyordu. Varlığını belli etmeden yüzeyde kalsa ne kalmasa ne demiştim :D

Hocam ben de endurance sonrası sonax jel aldım ve 1 şişe bitirdim. Sonax jel önceleri endurance yarı fiyatına gelirdi neredeyse. Bi dönem kafa kafaya geldi fiyatları. Sonax jel endurance'a göre lastiği daha da siyah hale getiriyor sanki. Dayanım olarak endurance 10 ise sonax jel 8 9 alır bence. Fireball janus ikisinden de kat kat parlak, ıslak lastik gibi oluyor. Dayanım da sanki bunlardan biraz daha geride. Janus dayanımına siz ne dersiniz?

Sıralamalarım şöyle olurdu
Dayanım endurance>sonax>janus
Parlaklık janus>endurance>sonax
Fp kıyaslaması sonax>endurance>janus

senturk35

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
kamera ve carplay wifi ile bağlandığı için 2 ayrı wifi ağına aynı anda bağlanamıyor. Kamereya bağlanacağım zaman carplay wifi bağlantısının otomatik katıl seçeniğini pasif yapıp bağlanıyorum.

senturk35

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Hocam peki bu darkside'ın mat görüntüsü yüzeyden erkenden gitmiş gibi görünmesine de neden oluyor mu? Endurance ve sonax jel sonrası nanolex tire denemiştim, aşırı mattı ve 1 hafta sonra sanki yüzeyden komple gitmiş gibi oluyordu. Varlığını belli etmeden yüzeyde kalsa ne kalmasa ne demiştim :D

Hocam ben de endurance sonrası sonax jel aldım ve 1 şişe bitirdim. Sonax jel önceleri endurance yarı fiyatına gelirdi neredeyse. Bi dönem kafa kafaya geldi fiyatları. Sonax jel endurance'a göre lastiği daha da siyah hale getiriyor sanki. Dayanım olarak endurance 10 ise sonax jel 8 9 alır bence. Fireball janus ikisinden de kat kat parlak, ıslak lastik gibi oluyor. Dayanım da sanki bunlardan biraz daha geride. Janus dayanımına siz ne dersiniz?

Sıralamalarım şöyle olurdu
Dayanım endurance>sonax>janus
Parlaklık janus>endurance>sonax
Fp kıyaslaması sonax>endurance>janus
Dayanım: Çoğunlukla Her hafta uyguladığım için çok hepsi 1 hafta idare ediyor. Ama en az dayanan Janus size katılıyorum.

parlaklık : Kesinlikle Janus

meguiarsı ben bir türlü sevedim hep pahalıydı ve içlerinde en çok sıçratma yapan oldu.

Sanırım benim için Fp : Sonax

Toz çekmede ise Janus diğerlerine göre biraz fazla toz çekiyor gibi geldi.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Dayanım: Çoğunlukla Her hafta uyguladığım için çok hepsi 1 hafta idare ediyor. Ama en az dayanan Janus size katılıyorum.

parlaklık : Kesinlikle Janus

meguiarsı ben bir türlü sevedim hep pahalıydı ve içlerinde en çok sıçratma yapan oldu.

Sanırım benim için Fp : Sonax

Toz çekmede ise Janus diğerlerine göre biraz fazla toz çekiyor gibi geldi.
Haftada 1 yıkamaya yazları zar zor geçebiliyorum :D
Genelde benimkiler zorlu koşullar oluyor aslında :D
Toz çekmede de en çok çekenden aza göre janus>sonax>endurance sanki. Endurance ve sonax eşit olabilir, iki ürün bir çok anlamda çok çok yakın sonuç veriyor. Hangisi ucuzsa o alınsa pişman etmez.

Sıçratma sorununu ben de çok yaşardım, çok yazdık çizdik. Son çözüm olarak lastik parlatıcıyı leflef sünger yerine marketten aldığım yüz temizleme süngeri diye geçen süngere geçip parlatıcıyı da lastiğin tabanının da 1/4 üne sürerek hallettim. @Sefa46 önermişti bu yöntemi. Gerçekten her yıkamada istinasız yaşadığım sıçrama sorunu tamamen geçti. Normal süngerle sürmek+lastiğin tabanına da ilerleyecek şekilde sürmek. Tabandaki sürülen teker biraz döndükten sonra zaten siliniyor gidiyor ama sıçratmayı önlüyor.

İl
Bartın
Merhaba, çoklu wi-fi alt yapısı olmadığı için bağlantı koptuğunu söyledi arkadaşım, ben çok teknik bilgiye hakim değilim. Ona da elektronikçi söylemiş.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba, çoklu wi-fi alt yapısı olmadığı için bağlantı koptuğunu söyledi arkadaşım, ben çok teknik bilgiye hakim değilim. Ona da elektronikçi söylemiş.
Erkan hocam tsk ediyorum. Size zahmet verdim. Ben de car playi kapatip baglanmistim demekki baska bir yolu yokmus :) bndan sinra o sekilde baglanicaz yapcak bisi yok o zaman.

enesbkds

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Haftada 1 yıkamaya yazları zar zor geçebiliyorum :D
Genelde benimkiler zorlu koşullar oluyor aslında :D
Toz çekmede de en çok çekenden aza göre janus>sonax>endurance sanki. Endurance ve sonax eşit olabilir, iki ürün bir çok anlamda çok çok yakın sonuç veriyor. Hangisi ucuzsa o alınsa pişman etmez.

Sıçratma sorununu ben de çok yaşardım, çok yazdık çizdik. Son çözüm olarak lastik parlatıcıyı leflef sünger yerine marketten aldığım yüz temizleme süngeri diye geçen süngere geçip parlatıcıyı da lastiğin tabanının da 1/4 üne sürerek hallettim. @Sefa46 önermişti bu yöntemi. Gerçekten her yıkamada istinasız yaşadığım sıçrama sorunu tamamen geçti. Normal süngerle sürmek+lastiğin tabanına da ilerleyecek şekilde sürmek. Tabandaki sürülen teker biraz döndükten sonra zaten siliniyor gidiyor ama sıçratmayı önlüyor.
ben takozla sürüyorum ama bazen çok sürdüğümde jantlara akabiliyo çizik jant gibi oluyo oranını iyi ayarlamak lazım yada sünger daha mı iyidir süngeride ele bulaşıyor diye sevmiyorum :D

İl
Ankara
ben takozla sürüyorum ama bazen çok sürdüğümde jantlara akabiliyo çizik jant gibi oluyo oranını iyi ayarlamak lazım yada sünger daha mı iyidir süngeride ele bulaşıyor diye sevmiyorum :D
Minimum sarfiyat için leflef şart :)
Lastik parlatıcı uygularken mutlaka eldiven takıyorum, bi şekilde ele değince çıkmıyor. Leflefte çok az ürünle işlem tamamlanıyor ama lastik yanağı pütürlü ise iş zorlaşıyor. Fırça gibi aplikatör olanlar da sanki yüzeyde kalın kalın ürünü bırakıyor gibi geldi. O yüzden en son normal süngere döndüm :D

BahadirA.

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Geçen yazki yikama performansima donebilmek icin isleri nasil kolaylastiririm diye dusunuyorum :) bu sebeple eldiven yerine yikama mopu kullanmayi dusunuyorum. Ufs nin var ama aklim eticaret sitelerinde bulunan yesil,mf tarzi urunlere kayiyor. Kullanip da memnun kaldiginiz urun var midir?

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi