Hızlı Soru - Cevap

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #27,461
Dayanım: Çoğunlukla Her hafta uyguladığım için çok hepsi 1 hafta idare ediyor. Ama en az dayanan Janus size katılıyorum.

parlaklık : Kesinlikle Janus

meguiarsı ben bir türlü sevedim hep pahalıydı ve içlerinde en çok sıçratma yapan oldu.

Sanırım benim için Fp : Sonax

Toz çekmede ise Janus diğerlerine göre biraz fazla toz çekiyor gibi geldi.
Haftada 1 yıkamaya yazları zar zor geçebiliyorum :D
Genelde benimkiler zorlu koşullar oluyor aslında :D
Toz çekmede de en çok çekenden aza göre janus>sonax>endurance sanki. Endurance ve sonax eşit olabilir, iki ürün bir çok anlamda çok çok yakın sonuç veriyor. Hangisi ucuzsa o alınsa pişman etmez.

Sıçratma sorununu ben de çok yaşardım, çok yazdık çizdik. Son çözüm olarak lastik parlatıcıyı leflef sünger yerine marketten aldığım yüz temizleme süngeri diye geçen süngere geçip parlatıcıyı da lastiğin tabanının da 1/4 üne sürerek hallettim. @Sefa46 önermişti bu yöntemi. Gerçekten her yıkamada istinasız yaşadığım sıçrama sorunu tamamen geçti. Normal süngerle sürmek+lastiğin tabanına da ilerleyecek şekilde sürmek. Tabandaki sürülen teker biraz döndükten sonra zaten siliniyor gidiyor ama sıçratmayı önlüyor.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Erkan hocam, siz kablosuz apple car play ya da android oto kullaniyor musunuz? Kamera kurulumunu yaptim fakat apple car play bagli iken kameranin baglantisi kopuyor. Ikisinden biri bagli kalabiliyor . Kamera kayit aliyor fakat telefondan bakmak istedignzde app car playi kapatmam gerekiyor. Siz bole bir sey yasadiniz mi?
Merhaba, çoklu wi-fi alt yapısı olmadığı için bağlantı koptuğunu söyledi arkadaşım, ben çok teknik bilgiye hakim değilim. Ona da elektronikçi söylemiş.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba, çoklu wi-fi alt yapısı olmadığı için bağlantı koptuğunu söyledi arkadaşım, ben çok teknik bilgiye hakim değilim. Ona da elektronikçi söylemiş.
Erkan hocam tsk ediyorum. Size zahmet verdim. Ben de car playi kapatip baglanmistim demekki baska bir yolu yokmus :) bndan sinra o sekilde baglanicaz yapcak bisi yok o zaman.

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Haftada 1 yıkamaya yazları zar zor geçebiliyorum :D
Genelde benimkiler zorlu koşullar oluyor aslında :D
Toz çekmede de en çok çekenden aza göre janus>sonax>endurance sanki. Endurance ve sonax eşit olabilir, iki ürün bir çok anlamda çok çok yakın sonuç veriyor. Hangisi ucuzsa o alınsa pişman etmez.

Sıçratma sorununu ben de çok yaşardım, çok yazdık çizdik. Son çözüm olarak lastik parlatıcıyı leflef sünger yerine marketten aldığım yüz temizleme süngeri diye geçen süngere geçip parlatıcıyı da lastiğin tabanının da 1/4 üne sürerek hallettim. @Sefa46 önermişti bu yöntemi. Gerçekten her yıkamada istinasız yaşadığım sıçrama sorunu tamamen geçti. Normal süngerle sürmek+lastiğin tabanına da ilerleyecek şekilde sürmek. Tabandaki sürülen teker biraz döndükten sonra zaten siliniyor gidiyor ama sıçratmayı önlüyor.
ben takozla sürüyorum ama bazen çok sürdüğümde jantlara akabiliyo çizik jant gibi oluyo oranını iyi ayarlamak lazım yada sünger daha mı iyidir süngeride ele bulaşıyor diye sevmiyorum :D

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
ben takozla sürüyorum ama bazen çok sürdüğümde jantlara akabiliyo çizik jant gibi oluyo oranını iyi ayarlamak lazım yada sünger daha mı iyidir süngeride ele bulaşıyor diye sevmiyorum :D
Minimum sarfiyat için leflef şart :)
Lastik parlatıcı uygularken mutlaka eldiven takıyorum, bi şekilde ele değince çıkmıyor. Leflefte çok az ürünle işlem tamamlanıyor ama lastik yanağı pütürlü ise iş zorlaşıyor. Fırça gibi aplikatör olanlar da sanki yüzeyde kalın kalın ürünü bırakıyor gibi geldi. O yüzden en son normal süngere döndüm :D

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Geçen yazki yikama performansima donebilmek icin isleri nasil kolaylastiririm diye dusunuyorum :) bu sebeple eldiven yerine yikama mopu kullanmayi dusunuyorum. Ufs nin var ama aklim eticaret sitelerinde bulunan yesil,mf tarzi urunlere kayiyor. Kullanip da memnun kaldiginiz urun var midir?

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Whiteshinedetailing

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
aracım dikiz aynası cok ince ince çatlamaya başladı arac 10. aya kadar garantili servis garantiye girmeyeceğini söyledi 10bin tl diyor
bunu daha uygun yollu nasıl hallettirebilrim

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Geçen yazki yikama performansima donebilmek icin isleri nasil kolaylastiririm diye dusunuyorum :) bu sebeple eldiven yerine yikama mopu kullanmayi dusunuyorum. Ufs nin var ama aklim eticaret sitelerinde bulunan yesil,mf tarzi urunlere kayiyor. Kullanip da memnun kaldiginiz urun var midir?

Arada gittiğim bir detay dükkanı var orada yıkama bölümünde bu yeşilden kullanılıyor bende bir iki kere denedim sırf müşterilerin gözünü boyamak için koymuşlar mikrofiber makarna gibi olan yerde sıkıntı yok ama çerçevesi yani sert plastiği aynalara cam etrafına vs çarpıyor ve ister istemez darbe alıyor çiziliyor. Ufs için bişey diyemeyeceğim

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Arada gittiğim bir detay dükkanı var orada yıkama bölümünde bu yeşilden kullanılıyor bende bir iki kere denedim sırf müşterilerin gözünü boyamak için koymuşlar mikrofiber makarna gibi olan yerde sıkıntı yok ama çerçevesi yani sert plastiği aynalara cam etrafına vs çarpıyor ve ister istemez darbe alıyor çiziliyor. Ufs için bişey diyemeyeceğim
Ufs 1-0 onde o zman suan

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
ADBL İNTERİOR CLEANER
Yeni almıştım bugün ilk defa kullandım temizlemesi güzel ama ürün köpürmüyor.
Detay fırçası ve scrup pedle denedim ürün köpürmüyor. Köpürmediği için pek bana hitap etmedi o yüzden birdaha almayı düşünmüyorum. Ama sizi yanıltmasın temizliği ve bıraktığı finishi güzel.
Emirhan selam,

Finali normal apc ile falan temizlemiş gibi mi oluyor yoksa biraz kapatıcılık içeriyor mu?adbl ınterior qd bu anlamda hoşuma gidiyordu, hafiften kapatıcılık sağlıyordu. Interior cleaner olanı henüz kullanma fırsatım olmadı ama yorumlarsan sevinirim.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Emirhan selam,

Finali normal apc ile falan temizlemiş gibi mi oluyor yoksa biraz kapatıcılık içeriyor mu?adbl ınterior qd bu anlamda hoşuma gidiyordu, hafiften kapatıcılık sağlıyordu. Interior cleaner olanı henüz kullanma fırsatım olmadı ama yorumlarsan sevinirim.
Abi merhabalar. Normal apc veya koch po ile temizlendiğinde böyle olmuyor. Apc ile temizlendikten sonra grimsi görüntü oluyor. Bunda sanki qd gibi koruyucu içeriyormuş gibi final var ama qd ile temizlendiğinde dahada mat bir görüntü bırakıyor. Ürün temizlik ve finish olarak iyi fakat köpürmemesi hoşuma gitmedi.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam peki bu darkside'ın mat görüntüsü yüzeyden erkenden gitmiş gibi görünmesine de neden oluyor mu? Endurance ve sonax jel sonrası nanolex tire denemiştim, aşırı mattı ve 1 hafta sonra sanki yüzeyden komple gitmiş gibi oluyordu. Varlığını belli etmeden yüzeyde kalsa ne kalmasa ne demiştim :D

Hocam ben de endurance sonrası sonax jel aldım ve 1 şişe bitirdim. Sonax jel önceleri endurance yarı fiyatına gelirdi neredeyse. Bi dönem kafa kafaya geldi fiyatları. Sonax jel endurance'a göre lastiği daha da siyah hale getiriyor sanki. Dayanım olarak endurance 10 ise sonax jel 8 9 alır bence. Fireball janus ikisinden de kat kat parlak, ıslak lastik gibi oluyor. Dayanım da sanki bunlardan biraz daha geride. Janus dayanımına siz ne dersiniz?

Sıralamalarım şöyle olurdu
Dayanım endurance>sonax>janus
Parlaklık janus>endurance>sonax
Fp kıyaslaması sonax>endurance>janus
Hocam resimdeki darkside yanlış olmasın 8-10 gün önce uygulanmışdı. Yüzeyden gitmiş gibi değilde sanki yeni lastik takılmış gibi bi görüntüsü oluyor. Meguiars aynı durumda daha parlak kalıyor.
Mesela janus u denemek için almıştım, onu ilk sürünce ayna gibi oluyor 2 gün, sonrasında sanki aniden kayboluyor gibiydi :) 1 hafta olmadan lastikde parlaklık anlamında hiçbişi kalmamıştı.
Şuanda keyfime göre ya darkside yada endurance kullanıyorum, janus full şişe depoda duruyor :)
Bu arada sıçratma olayını ben hem endurancede hemde darkside da yaşıyordum, kavşak veya virajda sıçrayan parlatıcı ön kapının alt yüzeylerine kadar geliyordu, cartainer in lastik aplikatörünü kullanıyordum fırça gibi olan. Artık leflef süngere geçtim sıçratma sorunum kökten çözüldü.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

tavan için bir yılı aşkın süredir aşağıdaki ürünü kullanıyorum. Yeşil olana göre sapı da mopu da çok daha kaliteli.
Coofbe Teleskopik Saplı Ayarlanabilir Kuru Islak Araç Yıkama Fırçası Oto Yıkama Paspası Yumuşak Bez
https://app.hb.biz/pkNV4iOxBi6C

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam resimdeki darkside yanlış olmasın 8-10 gün önce uygulanmışdı. Yüzeyden gitmiş gibi değilde sanki yeni lastik takılmış gibi bi görüntüsü oluyor. Meguiars aynı durumda daha parlak kalıyor.
Mesela janus u denemek için almıştım, onu ilk sürünce ayna gibi oluyor 2 gün, sonrasında sanki aniden kayboluyor gibiydi :) 1 hafta olmadan lastikde parlaklık anlamında hiçbişi kalmamıştı.
Şuanda keyfime göre ya darkside yada endurance kullanıyorum, janus full şişe depoda duruyor :)
Bu arada sıçratma olayını ben hem endurancede hemde darkside da yaşıyordum, kavşak veya virajda sıçrayan parlatıcı ön kapının alt yüzeylerine kadar geliyordu, cartainer in lastik aplikatörünü kullanıyordum fırça gibi olan. Artık leflef süngere geçtim sıçratma sorunum kökten çözüldü.

Gayet iyi duruyor hocam. Nanolexte ürün sanki hiç yokmuş gibi olunca aşırı mat ürünleri sevmediğimi farkettim :D darkside matlaşsa da ben buradayım diyor fotodakine göre. Endurance aynı duruma gelince daha doygun duruyor, janus gibi çok parlak durmuyor. Janus bende de sanki birden gitti gibi yüzeyden. Enduranceda falan olduğu gibi kademe kademe değişim göstermedi. Elimdeki endurance ve sonax bitince darkside deneyelim :D gyeon ve k2 Sigma da sırada bekliyor.

Sıçratma olayını fırça mı çözdü, farklı şekilde mi sürüyorsunuz tabana doğru vs gibisinden? Bendeki sorun sanki tabana doğru sürünce geçti gibi

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar,
Aracımdaki boyalı parçaların içine şampuanlar işliyor resmen. Önceleri buralarda siyah isli isli görüntü oluyordu, cilalardan şüpheleniyordum. Yüzeyde yeni uyguladığım cila olmasına rağmen autobrite superfoam sanki hepsini delip boyaya işledi.
Şampuanla veya apc ile geçmiyor bu lekeler. En son deneyerek bulduğum çözüm malesef balata spreyi oldu. Fotolarda bir kısmını söktüğüm halini de paylaştım.

Boyada böyle bir sorun yaşayan oldu mu ?

Önceki sayfalarda boyalı parçalardaki oluşan şampuan lekeleriyle ilgili yazmıştım.

Yıkama sonrası bazı yerler siyah siyah is lekesi gibi oluyordu ve bezle vs çıkmıyordu. Pembe superfoam alıp sıkınca sorunun şampuandan kaynaklandığını anladım. Magifoam sıkınca siyah siyah isli gibi oluyordu, Pembe superfoam sıkınca Pembe oluyordu. Araç yağmurda kalınca o lekelerin hepsi geçiyordu. Sonradan şampuanı fazla yoğun karışım yaparak kullandığımı farkettim. Nasıl veya ne şekilde işliyor bilmiyorum ama karışımı normal oranda yapmaya başlayınca bu lekeler olmamaya başladı.

Ayrıca eş zamanlı olarak neredeyse 1 yıkama bile gitmeyen vonixx blend, adbl syntetic wax sorunum vardı. Heralde yüzey iyice mahvoldu, polisaj istiyor diye düşünmeye başlamıştım. Hem ön yıkama hem kova şampuanında firmaların verdiği karışım oranına uyunca bu cila ömrüyle ilgili sorun da çözüldü. Ne kadar uzun zamandır yapsak da, göz kararı ayarımıza güvensek de zamanla el ayarı kaçıyor :) özellikle şampuanlarda tecrübe edilen oranları fazla aşmayın. Benim gibi bu sorunları yaşayanlar olursa diye yazmak istedim, aylarca çözüm arayıp bulamamıştım.

Güncel olarak dikkat ettikten sonra 2 hafta 1000 km yol yapmış adbl syntetic wax ilk yıkaması sonrası durum şöyle idi:

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Gayet iyi duruyor hocam. Nanolexte ürün sanki hiç yokmuş gibi olunca aşırı mat ürünleri sevmediğimi farkettim :D darkside matlaşsa da ben buradayım diyor fotodakine göre. Endurance aynı duruma gelince daha doygun duruyor, janus gibi çok parlak durmuyor. Janus bende de sanki birden gitti gibi yüzeyden. Enduranceda falan olduğu gibi kademe kademe değişim göstermedi. Elimdeki endurance ve sonax bitince darkside deneyelim :D gyeon ve k2 Sigma da sırada bekliyor.

Sıçratma olayını fırça mı çözdü, farklı şekilde mi sürüyorsunuz tabana doğru vs gibisinden? Bendeki sorun sanki tabana doğru sürünce geçti gibi
Sıçratma olayını leflef sünger çözdü hocam, fırçayla sürünce lastikde fazlalık kalmasın diye temiz fırçayla üstünden 1 tur daha geçip üstüne birde bezle hafif silmeme rağmen yinede sıçratma oluyordu. Leflef sünger derdime derman oldu :)
Kimisinde de tam tersi olmuş bende anlayamadım :)

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Önceki sayfalarda boyalı parçalardaki oluşan şampuan lekeleriyle ilgili yazmıştım.

Yıkama sonrası bazı yerler siyah siyah is lekesi gibi oluyordu ve bezle vs çıkmıyordu. Pembe superfoam alıp sıkınca sorunun şampuandan kaynaklandığını anladım. Magifoam sıkınca siyah siyah isli gibi oluyordu, Pembe superfoam sıkınca Pembe oluyordu. Araç yağmurda kalınca o lekelerin hepsi geçiyordu. Sonradan şampuanı fazla yoğun karışım yaparak kullandığımı farkettim. Nasıl veya ne şekilde işliyor bilmiyorum ama karışımı normal oranda yapmaya başlayınca bu lekeler olmamaya başladı.

Ayrıca eş zamanlı olarak neredeyse 1 yıkama bile gitmeyen vonixx blend, adbl syntetic wax sorunum vardı. Heralde yüzey iyice mahvoldu, polisaj istiyor diye düşünmeye başlamıştım. Hem ön yıkama hem kova şampuanında firmaların verdiği karışım oranına uyunca bu cila ömrüyle ilgili sorun da çözüldü. Ne kadar uzun zamandır yapsak da, göz kararı ayarımıza güvensek de zamanla el ayarı kaçıyor :) özellikle şampuanlarda tecrübe edilen oranları fazla aşmayın. Benim gibi bu sorunları yaşayanlar olursa diye yazmak istedim, aylarca çözüm arayıp bulamamıştım.

Güncel olarak dikkat ettikten sonra 2 hafta 1000 km yol yapmış adbl syntetic wax ilk yıkaması sonrası durum şöyle idi:

sorununun çözülmesine sevindim abi, daha öncede konuşmuştuk bagajda ufak bir ölçü kabı şart :D ben hem ürün sarfiyatı hem doğru oranlama adına ölçü kabı olmadan karışım yapmıyorum.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
sorununun çözülmesine sevindim abi, daha öncede konuşmuştuk bagajda ufak bir ölçü kabı şart :D ben hem ürün sarfiyatı hem doğru oranlama adına ölçü kabı olmadan karışım yapmıyorum.
Ölçü kabı için, boğaz gargaralarından çıkan ölçek i kullanabilirsiniz. Ben onları hiç atmıyorum. Tam dolu hali 20ml oluyor. Sampuani, magifoami hep onunla
Koyuyorm :) oneririm :)