Hızlı Soru - Cevap

thelastjulien

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bulunduğum bölgede belediyemiz sağolsun akşamları ilaçlama yapıyor, araçlarımız açık otoparkta durduğu için hep araçların üzerine geliyor ve fotoğraftaki gibi hem kaportada hem camlarda inanılmaz yapışkan bir kir bıraktı üzerine toz da yapışınca berbat bir hal aldı. Adbl yeti ön yıkama sonrasında vonixx v-floc ile yaptığım temaslı yıkama sonrası neredeyse sıfır sonuç aldım. Sonrasında adbl wsr denedim o da çıkarmadı. Kil ile ancak çıkarabildim ama 2 gün sonra tekrar ilaçlama yapıldı durum bu. Her hafta kil yapamam yapmak da istemiyorum, buna karşı önerebileceğiniz bir şampuan vs var mıdır?

aktasbaba

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ADANA
Turtle wax cilalı şampuan ve hızlı cila almıştım amatörlükten bide carpro nun wheel x ini almışım iron x alacağıma sadece jantlara sıkabiliyorum :D hızlı hızlı bitirdim üçünüde polham şarjlı köpük pompam var eldivenlerim kurulama havlularımda mevcut bana yoğun kir söken f/p ön yıkama şampuanı tüm araçta kullanabileceğim demirtozu temizleyicisi, çift kova şampuanı ( cilasız) ve araç yaşken kullanılan turtle wax hızlı sprey cila gibi(direkt kurutuyor çok iyi oluyor petrolde) hızlı sprey cila önerir misiniz. Hepsi f/p olursa çok sevinirim
hepsini aynı sitede bulabilirsem çok güzel olacak
Kimse cevaplamicakmı arkadaşlar

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Bulunduğum bölgede belediyemiz sağolsun akşamları ilaçlama yapıyor, araçlarımız açık otoparkta durduğu için hep araçların üzerine geliyor ve fotoğraftaki gibi hem kaportada hem camlarda inanılmaz yapışkan bir kir bıraktı üzerine toz da yapışınca berbat bir hal aldı. Adbl yeti ön yıkama sonrasında vonixx v-floc ile yaptığım temaslı yıkama sonrası neredeyse sıfır sonuç aldım. Sonrasında adbl wsr denedim o da çıkarmadı. Kil ile ancak çıkarabildim ama 2 gün sonra tekrar ilaçlama yapıldı durum bu. Her hafta kil yapamam yapmak da istemiyorum, buna karşı önerebileceğiniz bir şampuan vs var mıdır?

Sürekli.kil.temizligi.olmaz kardesim Alkolle veya Prep le silsek gidermi acaba bu leke sampuanlarin oyle cok.fazla.gucu yok ancak Divortex V6 gibi kostikli urunler biraz daha etkili olabilir leke cikarmada

kadirx

Çaylak Detaycı
Üye
Auto finnesse spritz temizlik sonrası kullanıyorum ( siyah trimlerde ) önceden apc olarak verso kullanıyordum ama yine aynısını alsam mi tavsiyesiniZ varmı?

Rcp.y

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kardesim @Sefa46 hocamda envai cesit urun var. Sanal magazalardan daha uyguna fiyatdan isini gorecektir.
İlla ki kredi kartiyla sitelerden almak istersen cila kutusu, demirdetay, antpaautocher, detay marketim, parlatanadamlar ilk aklima gelen siteler burdan istedigin butceden urun bulabilirsin. Marka olarak K2 urunleri daha bir fiyat/performans gibi dursada hic bir marka herseyde en iyi degil. Biraz konulara bakarsan dogru urunleri kendinde bulabilirsin. Burda her urunde kesin bir fikir birligi olmasi imkansiz. Baskasina gore en iyisi bana gore fiyatindan sebep yada baska bir sebepten tercih edilmeyebilir.

burakthepetrolhead

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Abilerim merhabalar, YouTube kanalımda da paylaştığım üzere aracımda kapatıcı olan Vonixx Makker'i denedim, bir wax olarak beğendim de aslında ancak ileride polisaja da merak doğdu ödünç bir makine ile. Bunun için C segmenti bir station wagon olan Megane aracıma kaç ml pasta alsam tek seferlik olarak işimi görür (mesela ince kat için)? Çevremde bölünmüş olarak alabileceğim yerler ve tanıdıklar var. Vonixx videosu için www.youtube.com/@burakthepetrolhead

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Abilerim merhabalar, YouTube kanalımda da paylaştığım üzere aracımda kapatıcı olan Vonixx Makker'i denedim, bir wax olarak beğendim de aslında ancak ileride polisaja da merak doğdu ödünç bir makine ile. Bunun için C segmenti bir station wagon olan Megane aracıma kaç ml pasta alsam tek seferlik olarak işimi görür (mesela ince kat için)? Çevremde bölünmüş olarak alabileceğim yerler ve tanıdıklar var. Vonixx videosu için www.youtube.com/@burakthepetrolhead
Tam anlamiyla polisaj yapacaksaniz 150/200 ml.gider Kalin Pasta diger İnce ve final daha az gider

burakthepetrolhead

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Tam anlamiyla polisaj yapacaksaniz 150/200 ml.gider Kalin Pasta diger İnce ve final daha az gider
Abi peki orta ince final yapsam holograma benzer fırça/bez izleri için yeterli olur mu? Kalın pastadan korkuyorum çok tecrübe yok, tecrübe edinmek için alacağım.
Bir de senin ürünlerde kargo yapıyor musun?

GhostSoldier

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ben öğrenci olarak olabildiğince f/p ürünler almaya çalışıyorum. Benzinlikte polham köpük pompasıyla yıkıyorum ben de. Şampuan olarak ADBL yeti kullanıyorum temaslı olarak. Bence kir sökmesi fena değil. Ama magifoam çok duydum eğer arabanız çok kirli oluyorsa. K2 nin rotonunu kullanıyorum baya memnunum. Sadece kokusu ağır. Hızlı cila olarak ıslak kullanılanları bilmiyorum ama açık ara en fp ürünlerden biri ADBL'nin synthetic waxi. Ben bölünmüş aldım litresi 400e geldi @Sefa46 abiden. Ömrü çok uzun.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Abi peki orta ince final yapsam holograma benzer fırça/bez izleri için yeterli olur mu? Kalın pastadan korkuyorum çok tecrübe yok, tecrübe edinmek için alacağım.
Bir de senin ürünlerde kargo yapıyor musun?
Zaten full kargoyla ugrasiyoruz :) gönderrim kardesim sorun yok gardrops veya zebramo var oldukca gonderriz bunlar olmazsa zaten kargoya calisiriz mantigi kalmaz :terlisırıtan:

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese keyifli forumlar
jant araları için ve davlumbazlar için ParlatanAdamlar Jant Temizleme Fırçası - 30cm ( Fırça Uzunluğu :15cm - Çap 7cm )
bunun gibi bi fırça düşünüyorum
aslında lastik temizleme için macwag ın ParlatanAdamlar Lastik Ve Halı Temizleme Fırçası buna benzer bi fırçası var ama fırça kısmı fazla olduğundan dolayı tam işlevini yapamıyor ilk attığım fırçayı önerirmisiniz kullanan varsa jant için kullanıcam da davlumbazda da kullanılır mı bide davlumbazlar halı kaplı biraz daha zor sanki kir çıkması

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Herkese keyifli forumlar
jant araları için ve davlumbazlar için ParlatanAdamlar Jant Temizleme Fırçası - 30cm ( Fırça Uzunluğu :15cm - Çap 7cm )
bunun gibi bi fırça düşünüyorum
aslında lastik temizleme için macwag ın ParlatanAdamlar Lastik Ve Halı Temizleme Fırçası buna benzer bi fırçası var ama fırça kısmı fazla olduğundan dolayı tam işlevini yapamıyor ilk attığım fırçayı önerirmisiniz kullanan varsa jant için kullanıcam da davlumbazda da kullanılır mı bide davlumbazlar halı kaplı biraz daha zor sanki kir çıkması
1. fırça tipinde Jo Moyner jant temizleme fıraçası kullanıyorum. Eğer fırça sıklığı onun gibi ise jant araları için birebir, lakin davlumbaz araları için pekte işlevsel değil.
Davlumbaz temizliği için Jo Moyner Uzun Saplı Jant için Tekerlek ve Lastik Fırçası önerebilirim.

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
1. fırça tipinde Jo Moyner jant temizleme fıraçası kullanıyorum. Eğer fırça sıklığı onun gibi ise jant araları için birebir, lakin davlumbaz araları için pekte işlevsel değil.
Davlumbaz temizliği için Jo Moyner Uzun Saplı Jant için Tekerlek ve Lastik Fırçası önerebilirim.
eyvallah hocam teşekkür ederim https://www.hepsiburada.com/jo-moyn...-temizleme-fircasi-buyuk-boy-pm-HBC00006VNTHC dediğiniz ürün bu mudur

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Merhaba arkadaşlar. Lastikler için Carpro Retyre cleaner kullaniyordum ve cok memnunum. Ama biraz daha uygun f/p ürünü ariyorum işin aslı. Apc ile lastik temizliği yeterli olmuyor malesef.